- Aile & Toplum konusunda 665 cevap paylaştı.
+1 yılDüşünülür aslında neden olmasın. Görücü usulü demek aslında iki tarafı da tanıyan ortak bir tanıdığın kadın ve erkeği birbirine yakıştırması ve birbirini tanımayan bu iki tarafın kulağına bunu fısıldamasıdır. Taraflar birbirini görür, hayattan beklentilerini konuşur ortak özelliklerde buluşurlarsa görüşmeye devam ederler sonu ayrılmakta olabilir evlenmekte. İlk görüşte ve bir kaç konuşmada birbirlerinden elektrik alamazlarsa vedalaşırlar. Eğer bu dediğim gibi yaparlarsa en sağlıklı ilişki kurma yöntemi bence.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılDüşünüyorum da heyecan verici olabilir aslında, hoş da olabilir lakin görücü usulünün de bir adabı olmalı, eskiden insanlar; gerdek günü görürlermiş birbirlerini, felaket.. Düşünmesi bile korkunç, hiçbir paylaşımının olmadığı bir insanla ilk geceyi geçirmek, kendini paylaşmak, belki de beğenmeyeceksin, beğenilmeyeceksin. Hayatındaki en mühim mesele hakkında karar verme yetinin olmaması büyük haksızlık değil de ne, sana söz söyleme hakkı verilmiyor, kadın ol/erkek ol durum bundan ibaret, iyi ki o zamanlar da yaşamamışız. Eskisi değil hiçbir şey, buna maruz kalan insanlar vardır, neyse ki bu oran azaldı. Usulüne göre olan görücü usulü güzel de olabilir, çünkü insan aşıkken evlenince büyük beklentilere giriyor, aklı selim karar veremiyor, mantığı devre dışı kalıyor. Serhat Yabancı da aşıkken evlenmeyin diyor, aşka karşı değil asla lakin Serhat Hoca doğru söylüyor, aşık olmayın, aşkı yaşamayın demiyor, aşıkken evlenmeyin diyor, aşk da mantığını kaybetmeden yaşanmalı doğru şekilde. Bana hoş gelen yönleri de var görücü usulü evliliğin. Tabii ki bodoslama hiçbir şeye atlamamalı insan lakin kestirip de atmamalı. Teyzemle eniştem görücü usulü evlendiler, eniştem daha çok seviyor, adam 70 yaşında karısına sevgilim diyor, yahu ne tatlılar, aralarında derin bir saygı var, eniştem çok mutlu, gözlerinin içi hep gülüyor, çocukları da öyle, neşeliler. Münir Özkul'la Adile Naşit gibiler, derinden bağlılar birbirlerine, onlardaki o bağlılık kuşaklarına sirayet etti. Görücü usulü evlenen herkes mutsuz değildir, eniştem herkese sevgiyle tebessümle bakıyor, adam sevgi dolu, ben insanların bana yönelen iğrenç pislik bakışlarını çok gördüm, onun o bakışları benim yüreğimi ısıtıyor, demek ki herkes yüreği gibi bakıyor. Belki de hayatımızın as
31 Yorumla- +1 yıl
Aşkı bu şekilde çıkacak karşımıza. 70 yaşına gelsek de, birlikte buruş buruş olsak da bana sevgilim diyecek hayatımın aşkı.
45 yaşını geçkin bir adamın bana talip olması hoşuma gider mesela, ailemden onay alması beni bahtiyar eder, benden evvel ailemin onayını alması bunlar güzel detaylar.
Belli bir zamandan sonra, konuşup görüştükten sonra karar verilir her şeye, tabii ki kararı evlenecek kişiler verirler ailelerin düşüncelerini de eleklerden geçirip.
Aşk evliliği yapıp, birbirlerini yıllarca tanımasına rağmen tanıyamayan bedbaht olmuş kişiler de var.
Görücü usulü evlilikler 1 ayda olacak değil, onda da bir süreç var, benim tamamiyle karşı çıktığım bir husus değil.
+1 yılDüşünmem. Çok emrivaki geliyor bana ve doğal da değil yani o an ortamın etkisiyle hadi olsun bariciliğe gelebilir insan her an 😅
23 Yorumla
Soran+1 yılAman aman 😄
- +1 yıl
Teşekürler
Soran+1 yılRicalar
+1 yılben görücü usülü evlendim 9 yılım mahvoldu. kafadan çatlak defalarca psikiyatriste tedavi olmuş kızlarını bana kakaladılar. tanışmada kafadan sakat olduğunu çok güzel gizledi. sonrasında evde sokakta her yerde beni rezil etti. sonun da boşandık, tabii boşanırken de evim birikimim komple gitti. tanışıp birbirini tanıyıp evlenmek en mantıklısı. hatta hiç evlenmemek en doğrusu :)
13 Yorumla
Soran+1 yılİbretlik cevap
- +1 yıl
teşekkür ederim eig için.
Soran+1 yılRica ederim
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
134Cevap
- Aile & Toplum konusunda 485 cevap paylaştı.
+1 yılDüṣünmüyorum sadece görücü usulu evlenmek istiyorum artık.
Sevgili bulmak vs. bana göre değil, zaten bulamıyorum ve birinin beni sevmesi lüks oldu. Biri beni görecekde bana tutulacakda flört aṣaması, sevgili aṣamasını baṣarıyla geçeceğizde beyefendi evlenmeyi düṣünecekde benle, teklif edecekde söz niṣan derken bu aṣamalarıda geçeceğizde evleneceğiz. Anlatırken 10 kere aldatıldım 50 kere ayrılıp barıṣtım, yoruldum yıprandım anasini satim.
O yüzden bana net adam lazım yani evlenmek istiyor ve bu yüzden görüṣmek istiyor olmalı.42 Yorumla- 1 yıl
@13579umut 😃😃 nereden buldun yorumumu ya haha
Evet sevgilim var simdi ciddi düṣünüyoruz
hayat çok garip cidden
Görücü usulü evlilikler Eskiden çok yapılırmış Ama şu anki evliliklerden çok daha uzun sürüyor Ama şu da var insanlar birbirini uzun süre tanıdığı halde evlendikten sonra mutsuz olabiliyor Bence bu Evlilik şans işi kimine İyiler kimine kötüler denk geliyor bence en güzeli hiç evlenmemek.
11 Yorumla
Soran+1 yılŞiddetle katılıyorum 😄
+1 yılGörücü üsülü diyince aklıma şu geliyor
Evlenmek ve aile kurmak isteyen iki kişi aileleri vasıtasıyla bir biriyle tanışıyor, 1-2 aylık bi ön tanıma sürecinden sonra nişanlanıp 5-6 ay sonra evleniyorlar.😊
Kendi gönlümden geçen kendi bulduğum bir insanla hayatımı birleştirmek ama hani anlattığım gibi olursa da görücü usulü ciddi bir ilişki kurabilirim.13 Yorumla
Soran+1 yılSiz yaşıyor muydunuz daktır bey?
- +1 yıl
Şu bi kaç gündür piyasada yoktum gönüllerin firüzesi hanım 😅
Soran+1 yılKayıp ilanı verecektik senfonikşair bey😄
Bundan çok uzun değil kısa bir zaman önce görsem evet cevabını verirdim, lakin her düşünce gibi bu düşüncem de değişti. Duygu olmayan evlilik mantık evliliğine girer. Hoş mantık diyoruz ama, mantık değil bu, aşksız keyifsiz, heyecansız bir hayat. Benim en azından son çare olarak belki başvurabileceğim durum. Son çare falan da değil yani. Şu şekilde olabilir, görücü usulü şeklinde tanışılır ve duygu oluşursa neden olmasın. En son güncel düşüncem bu yönde, yarın ne olur bilemem. 😄
24 Yorumla- +1 yıl
Birilerinin tanıştırdığı bir kadına aşık olabilirim, onu sevebilirim...
- +1 yıl
@Smalltownboy70 Evet olabilir, bende dediğinizden farklı yazmadım zaten. 😊
- +1 yıl
Görücü usulü saçmalıktan ibaret
- Aile & Toplum konusunda 923 cevap paylaştı.
+1 yılGörücü usulunun sadece görme kısmını kullanıyorum. Sonrası zaten bildiğimiz flört. Bu flört aşaması zaten size bir fikir verir. Klasik yöntem iyidir. Elbette flörte de karşı değiliz. Bu iş şans meselesi aslında görücüde olsa normal tanışmada olsa şansın yolunda gidecek.
10 Yorumla
+1 yılHayir belki uyum sağlaya bilmem uyum benim için çok önemli anlayiş Aşk da ayni şekil de
tabi görücü usulü evlenenleride gördüm mutlu olanlar var olmayanlar da var sadece ben istemezdim 1 günde birine asik olmam cok zor ve yabancilik çekmek istemem o kişiyle her konuştugunuzu dikkat etmeniz gerekir ve bunda çok sıkılırım10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı. Adı üzerinde görücü usulü.
Reel hayatta hiç tanımadığın, bilmediğin bir insanı nasıl tanışıyorsan Görücü usulüde de en azından birileri sana bu kişi ve ailesi hakkında daha fazla bilgisi oluyor, sana referans oluyor.
Bu bağlamda Görücü usulü daha makbûl...
10 Yorumla
+1 yılGörücülüğü kimin yaptığı çok önemli.
Eşimle beni birbirimize yakıştıran bir arkadaşımız tanıştırdı. Tanıştırmak için de kendisini yırttı. Ama geleneksel görücü usülü evlenin de sonra birbirinizi tanırsınız ilkelliği ile elbette işim olmaz.
10 YorumlaÖnceden konuşma fırsatım olacaksa eğer evet düşünürüm
43 Yorumla
Soran+1 yılYok ne çıkarsa bahtına🤣
Soran+1 yılAllah Allah 😂
+1 yılErkek seçimlerinden sınıfta kalıyorum bir de seçmeden kalayım ne olacak 😅
21 Yorumla
Soran+1 yılAhaha
Görücü usulüne karşı değilim. Fakat kafamda ona dair bir fikir oluşana kadar görüşmem gerek, az da olsa tanımam gerek.. Gördüm tanıştım diyip 1 ay içerisinde evlenenler 30 gün içerisinde boşanıp ömür boyu nafaka ödüyorlar..
10 Yorumla
+1 yılGörücü ben olursam olur tabi🤪 Yok yok isterim. Kırküç falan olayım isterim😄
16 Yorumla
Soran+1 yılPeeh kırkından sonra.. tövbest😂
- +1 yıl
Allah allah ya! Kırk gayet makul bir yaş. Ha gidip yirmilikle evlenmeyeceksin tabi. Ciddi ciddi kırk evlenmwk için en uygun yaş bence. Evlilik öyle çocuk oyuncağı bir mesele değil. Evlenmedim ama annem babam evliydi oradan biliyorum🤪
Soran+1 yılAhaha
- +1 yıl
Sana görücü gelebiliyor muyuz?
Soran+1 yıl- +1 yıl
Göz ucuyla göreydik🤪
Nedense genellikle boşanmadan sürdürülen ilişki bu olur. Tesadüf olmasa gerek..
12 Yorumla
Soran+1 yılAileler işin içinde olduğu için kolay değildir ayrılmak. Aileler de evlenir görücü usulünde
Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı. Tabii ki. En az 5 sene usulüne uygun görmeden almamak lâzim 😂
12 Yorumla
Soran+1 yılUsullere aykırı😄nayn Daavud
Aile & Toplum konusunda 11,7b cevap paylaştı. Öncesinde 8-10-15 ay filan biraz konuşup tanışalım.
14 Yorumla
Soran+1 yılYok en fazla 6 ay😄
Soran+1 yılO zaman o görücü usulü değil, görüldü usulü olur😂usulde sahtecilik var😅
+1 yılevet teyzemin kankalarına haber saldık. bulunca basıyorum nikahı şansıma ne çıkarsa
110 Yorumla
Soran+1 yılPatlıcan falan çıkmasın da
- +1 yıl
töbe töbe niye öyle dedin şimdi hevesim kaçtı :D
Soran+1 yılolur mu olur
- +1 yıl
inş. olmaz ya patlıcan sevmem
Soran+1 yılOlsa bi karnıyarık yersin
- +1 yıl
karnıyarık da güzel yemek ama olmaz :D neden benim için kötü şeyler diliyorsun :D desene inş karşına zengin güzel uzun boylu bir hanım çıkar diye :P
Soran+1 yılÇünkü niyetin kötü😄
- +1 yıl
evlenicem diyorum niyetim nasıl kötü oluyor :D
Soran+1 yılSen karını çok üzersin 😄öyle bir vibe alıyorum senden 😅
- +1 yıl
yok yok patlıcan çıkmazsa mutlu ederim niye üzeyim :D sen hislerine çok güvenme :P
Gizli Üye(25-29)+1 yılHahhaha bugün görücü usulü tanıştım ve oldu telefonlaştık😂😂denk gelince yazıyım dedim.
31 Yorumla
Soran+1 yılHadi bakalım 😂
Gizli Üye(30-35)+1 yılBenim tanidiklarim gorucu usulu yapti mutlular. Bide kavga edince ayrilamiyorsunuz jsjs aileler araya giriyor baristriyor. Tabi fazla abartmayin. Ben tanistim instadan ama tanismaya gelince gordum aileler icinde. İsi dolayisi ile bulusamadik. Gorduk begendik oldu. Bi nevi gorucu gbi olmustu. Masallah 🧿deyin
12 Yorumla- +1 yıl
Mutluluklar dileriz
Cevap sahibi+1 yıl@SeyyahÖküz1 tesekkurler rabbim butun bekarlara hayirli kolay evlilik nasip etsin
+1 yılBu zamanda düzgün birini bulmak zor zaten görücü usulü olsa olur kabul ederdim tanışılır konuşulur iki tarafta uygun bulursa olur görücü bu zamanda daha doğru açıkçası daha iyi
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılGörsel güzel bence 😊 Hayat bu, ne gösterir bilemeyiz ki; belli bir yaştan sonrada tanıdıktır arkadaşlıktır derken birileri çıkar insanın karşısına belki bilemeyiz
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 300 cevap paylaştı. görücü usulü ile evlenipte mutlu olanlar çok, severek evlenipte mutsuz olan ve boşananda çok
18 Yorumla
Soran+1 yılBunun sebebi birinde nötr diğerinde büyük hayallerle beraber yola çıkılması da olabilir.
Soran+1 yılGençler birbirini bulduğunda aileler bi tık geri durur pek karışmak istemez. Veya olumsuz anlamda karışır ayırmaya çalışır.
Ama aileler öncüşük ettiğinde ayrılığa aileler onay vermeden ayrılık olabilemez.
Soran+1 yılTürk erkekleri sıkıntı genelde. Evlenene kadar mükemmel erkeği oynayıp evlenince özlerine dönüyorlar.
Soran+1 yılBen kibarca söylemiştim🤣
- Aile & Toplum konusunda 4,8b cevap paylaştı.
+1 yılŞu anki düşünce tarzıma göre görücü usulü birisinin önerisiyle tanışmayı, evlenmeyi düşünmüyorum
30 Yorumla Fikirleri ve yaşam tarzı benzer olan biriyle görücü usulüyle evlenilebilir. Bu zamanda Türkiyede görücü usulüyle evlilik olduğunu sanmıyorum
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılNeden olmasın. Zaten artık çok değişti eskisi gibi değil görüşüp tanışıyorsun belli bir dönem tanımaya çalışıyorsun mantığına ve kalbindeki hisse bağlı ister devam et ciddiye dönsün istemezsen olumsuz der bitirirsin
10 YorumlaÇiftleşme çağına gelmiş 2 damızlık sığırın, üç beş argümana göre bir araya gelmesi = görücü usulü.
Haliyle mümkün değil..
10 YorumlaKimileri görücü usulü evliliği çok garipsiyor sanki anormal bir şeymiş gibi. Bence normal bir şey, yani düşünülebilir
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBen zaten öyle olmasını düşünmüyorum
Ben safım kesin kandırılırım
Anam babam bulsun allah kötüsü bişey olursa eve dönmeye yüzüm olur
Siz tanıştırdınız derimi210 Yorumla- +1 yıl
Çok tatlışsin poncik 😀
Cevap sahibi+1 yılDeğilim yaa☺️
- +1 yıl
Gördün mü alttaki yorumumu 😀
Cevap sahibi+1 yıl🤭
- +1 yıl
Gördün mü
Cevap sahibi+1 yılHangi yorum
- +1 yıl
Benim yorumum
Cevap sahibi+1 yılŞimdi gördüm
- +1 yıl
Uyuyorsan bul beni 😃
Cevap sahibi+1 yılSaolasıınn🤓
Ben görücümü bekliyorum
Düşünürüm hemde en iyisi o
Önemli not: Gönül almasını bilmeyene ömür emanet edilmez.20 YorumlaAdamın usulünü üslubunu görüp bildikten sonra, belki düşünülebilirim 😅
20 YorumlaBirbirlerini tanımadan büle yapmalayı çuk şaçma biy evlilik
21 Yorumla- +1 yıl
😀😃😃
Tutkusuz bir evlilik olur. Evlilik bile sayılmaz. Buradan tanışıp evlenmek daha mantıklı
20 YorumlaEvet olabilir bence neden olmasın tabıkıde kimle evlencegını onceden bilmeli konuma fırsatı olursa az cok olabilir.
Şimdiki evliliklere bakılınca seviyorum oluyorum onsuz yaşayamam VS 3 5 aya ayrılıklar
00 YorumlaBir süre konuşma tanışmadan sonra eğer anlasabilirsek neden olmasın
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 891 cevap paylaştı.
+1 yılHani var ya bi kulağımın arkası kaldı diye bir söz o misal
10 Yorumla
+1 yılNefrn olmasin. Ama tam senin begendigin kisinin denk gelmesi zor ama imkansiz degil
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Görücü usulü evlendim. İyi ki de öyle yapmışım.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılArtık hayal oldu bazı şeyler aniden kimse kimseye o saate gelmezdi bende denedim ve gördüm ne zamandır bakıyorumda ne zamana arycaklar neyse yaşadık anladım
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5b cevap paylaştı.
+1 yılBen bilmedikten sonra mümkün.
Aksi durumlar namümkün.10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 728 cevap paylaştı.
+1 yılYani karşımda ki kişiyi tanırım ve kafama uyarsa neden olmasın
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 968 cevap paylaştı. Büyük konuşmamak lazım. Belkide kaderimizde o var hayırlısı
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 934 cevap paylaştı.
+1 yılDenedim de o bile olmadı bekarlık beni bırakmadı hala evlenemedim 😂😂
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Olabilir ama iyice konuşup tanıştıktan sonra olabilir neden olmasın
10 YorumlaHiçbir şekilde evlilik veya ilişki düşünmüyorum.
10 YorumlaGorucu usulu olmasada evlenmicem sevsemde evlenmicem
11 YorumlaEvliliği düşündürecek kadar tanıdığım biriyle belki. Görücü usulü pek bana göre değil.
10 YorumlaGörücü usulü olur kör usulü olur fark etmez nasipten öte yol yok...
10 Yorumla
+1 yılEvleneceğim insanı kendim görmek ve tanımak isterim
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,5b cevap paylaştı.
+1 yılSelam,
Önemli olan doğru insanı bulabilmek...
Görücü ya da kendinizin bulması önemli değil... Hep bi bu yüzden yalnızız ya :/20 Yorumla İsterdim aileler vasıtası ile olan ilişki daha iyi yürür
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 554 cevap paylaştı. Olabilir niye olmasın konuşacağız tanışacağız
10 Yorumla
+1 yılUsüllere aykırı kanunlara aykırı şekilde evlenmek istiyorum 🤣🤣🤣
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 794 cevap paylaştı. Yok başlık parası amünüm tabikide hayır hangi çağda yaşıyoruz
10 Yorumla
+1 yılBen o riske giremem. Fakat sonunda öyle olacak gibi. En iyisi hiç evlenmemek. En azından masrafsız kız oluyor şimdi bütün kızlar benim ve cebimde para olunca sürekli başka başka kızlar oluyor
00 Yorumla
+1 yılYok kalsın. Uzun süre tanıdığımız insanlardan neler çıkıyor görücü usulünde Allah bilir neler çıkar. Sonunda zort olurum hshdhdhdh. İnsan birbirini tanır sever o ne öyle ya araya üçüncü kişileri sokmak olmadı evlenince bizimle uyusunlar tövbee.
00 YorumlaBu devirde en mantıklısı görücü usulü bence en azında iki tarafında birbirine yamuk yapma ihtimali azalıyor 🎈
10 Yorumla
+1 yılGörücü usulü evlenmek şans işi,
Konuşamayan, kendini ifade edemeyen ve utangaç kişiler için ideal bir sistem.
00 YorumlaSevgili ve flörten yana değilim. Görücü usulü olur. Ben ona göre isem oda bana göre bir eş ise çok güzel olur.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,1b cevap paylaştı.
+1 yılBaşkasının tavsiyesi ve beğenisi üzerine birisiyle evlenmek trajikomiktir..
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılEvet enguzeli 16 seneden beri devam ediyoruz
10 YorumlaDüşünmem. ömrümün kalan kısmını hiç sevmediğim huyunu suyunu bilmediğim biriyle aynı evde aynı yatakta geçirme fikri dehşet verici derecede korkunç
10 Yorumla- Devamını Gör (159)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat