Bilmiyorum İstanbul’da büyüdüm batmanın yaşam biçimi bana çok gerici geliyor umarım yanılırım Mardin güzel yer en azından Mardin olsa düşünmeden giderim
Hiç gerici değil aslında inanç doğrultusundaki hayatlar böyle olur. Ama keşke inancı hayatlarının her alanına tasisalar o zaman derdim ki iyidir fakat işine gelinen yerde kullandıkları için tamamen savunamıyorum. Bizimkileri de sizinkileri de
Hayır, büyükşehirin bilmem nesi olmak gibi bir derdim yok ama dünya insanı olabiliyorsun mesela. Canın sıkılınca birkaç saat sonra Roma'da, Paris'te ya da Amsterdam'da olabiliyorsun. Ne olabileceğin senin bakış acına kalmış. Ben dünya insanı olmayı seçtim mesela
Kuzenimle aynı işi yapıyoruz.. o senin gibi düşündü. Şimdi parası var ama çocuğunu koleje gönderemiyor. Spa gideyim dese otel yok, bir kahve içeyim dese Kahveci yok, adam gibi yemek yiyeyim dese restoran yok. Şehre geleyim dese 2.5-3 saatlik yol. Yaz yaz bitmez.. şimdi sen hakliymissim diyor. Kültürel fark zaten bambaşka. Üniversite mecunu adam köylülerle kala kala köylüden beter oldu.
30 yılım İstanbul Avrupa yakasında geçti Antalya'ya yerleştim ölsem bir daha gitmem cenaze olmadığı takdirde cenazeden başka hiç bir iş için gitmem Allah tüm sevdiklerime uzun ömür versin beni İstanbul'a getirmesin 🙏
Hangimiz üzülmedij ki kardeşim... Asrın fealeki herkesin hayatındab kimbikir kaç dal kopardı.. Allah beterinden korusun inşallah 🥺🤲🤲 çok şükür bizde ölen kalan yok hakınlarımızdsn
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
15Cevap
Ben zaten Ankara da yaşıyorum gidecek yerim de yok buradan başka pek. ama antalyaya giderdim yengemlerin yanında zorunda kalsaydım
Gitmek istemekle olmaz o işler, milletin okulu var hayati var vs. Bayramlarda desen o zaman mantikli cevap verebilirdik.
Sen 35 yaşındamısın gerçekten genç duruyorsun
Spor yap
Memleketime gitmek zorunda kalmam isteyerek koşa koşa giderim 😂
Neden neresi memleket
İnsan doğup büyüdüğü yeri sever , hele ki içinde sevdiği bir çevresi varsa. Mardin memleketim :)
Mardin olsa bende giderim ama gel gör ki içinde ne sevebileceğim insanlar nede adapte olabileceğim bir hayat tarzı var
Sizin memleket neresi?
Batman
Batmandan Mardin'e geçiş yaparsın kötü düşünme derdim dee sevdiğin de yokmus içinde salla gitsin. Batmanlilar petrolcu mu? Şarkıda öyle diyordu 😄
Bilmiyorum İstanbul’da büyüdüm batmanın yaşam biçimi bana çok gerici geliyor umarım yanılırım Mardin güzel yer en azından Mardin olsa düşünmeden giderim
Hiç gerici değil aslında inanç doğrultusundaki hayatlar böyle olur. Ama keşke inancı hayatlarının her alanına tasisalar o zaman derdim ki iyidir fakat işine gelinen yerde kullandıkları için tamamen savunamıyorum. Bizimkileri de sizinkileri de
Memleket kadar güzel bir şey var mı yaaa
Giderim tabikide
Benimki güzel mi değil mi belirsiz
Aile açısından diyorum annemin kardeşlerimin yanında olmak gibisi yok bence
Kesinlikle gitmem. Gitmemek için aç kalmayı göze almış adamım ben.
Neden bu kadar gitmemek için mücadele ediyorsun
Köy de onun için. Köyde çok para da kazansan sarı çizmeli Mehmet Ağa olursun ancak.
Peki büyük şehirde ne olabiliyorsun mesela İstanbul’un sefiri falan mı Polat Alemdar mı hepimiz basit hayatlar yaşıyoruz işte :)
Hayır, büyükşehirin bilmem nesi olmak gibi bir derdim yok ama dünya insanı olabiliyorsun mesela. Canın sıkılınca birkaç saat sonra Roma'da, Paris'te ya da Amsterdam'da olabiliyorsun. Ne olabileceğin senin bakış acına kalmış. Ben dünya insanı olmayı seçtim mesela
Hocam köy dediğin yerden de atlayıp o köyün bağlı bulunduğu şehrin havalimanından yine istediğin her yere gidebilirsin bence :D
Kardeş öyle değil işte.. burada yaz yaz bitmez. Antalya'nın bir ucundan diğer ucu 520 km
Kuzenimle aynı işi yapıyoruz.. o senin gibi düşündü. Şimdi parası var ama çocuğunu koleje gönderemiyor. Spa gideyim dese otel yok, bir kahve içeyim dese Kahveci yok, adam gibi yemek yiyeyim dese restoran yok. Şehre geleyim dese 2.5-3 saatlik yol. Yaz yaz bitmez.. şimdi sen hakliymissim diyor. Kültürel fark zaten bambaşka. Üniversite mecunu adam köylülerle kala kala köylüden beter oldu.
Memleketim yaşadığım şehrin komşusu. Orayı çok sık ziyaret ediyorum. Yaşamak için ise gideceğimi düşünmüyorum.
Giderim, akrabalarım olmak zorundalar mı ama😐
Memleketimdeyim zaten, uzakta olsam gelmek zorunda olsam gelirim. Ama özleyip gelmem herhalde.
30 yılım İstanbul Avrupa yakasında geçti Antalya'ya yerleştim ölsem bir daha gitmem cenaze olmadığı takdirde cenazeden başka hiç bir iş için gitmem Allah tüm sevdiklerime uzun ömür versin beni İstanbul'a getirmesin 🙏
İstanbul berbat be abi haklısın
97’den beri memleketimdeyim mk.
Keşke zorunda kalsam 🙄
Hadi ya vay be neresi
Trabzon
Gitmem şehir harap oldu...
Çok üzüldüm
Hangimiz üzülmedij ki kardeşim... Asrın fealeki herkesin hayatındab kimbikir kaç dal kopardı.. Allah beterinden korusun inşallah 🥺🤲🤲 çok şükür bizde ölen kalan yok hakınlarımızdsn
Ama insanoğlu işte. Undna bile ders çıkarmıyoruz maalesef
Evet öyle yakınlarını kaybettiysen başın sağolsun
Dostlar sağolsun kardeşim Allah rahmet eylesin hepsine yakınlarına sabır versin yok çok şükür yakınlarına bişey llmadı
Koşarak giderdim..
Memleket nere
Sakarya..
Giderim zaten gitmeyi düşünüyorum
Mecbursam zaten başka yol yok
Giderim memleketim çünkü altın
Ne için gidiyorum
Yaşamaya temelli
Olabilir
Gitmezdim
Bazen hayat şartları buna karşı gelir istediğin kadar gitmezdim de
Aynen öylr