Gizli Üye(45 üstü)+1 yılBende 30 yaşındayım hiç sevgilim olmadı çalışıyorum kendim için yanlız başıma zor zamanlar geçirdim ders çıkardım her hatamda hala devam ediyorum kimseye güvenmiyorum her zaman bir yanlış ararım araştırırım kandirilmam bu da bir sebeb sevgilim olmamaması ve aileme destek oldum yani çalışarak şimdi iki yıldır kendim için çalışıyorum gözüm yukarılarda evlilik yaşımdayim ama her şeyi düşünüyorum bir ev bir eş çalıştığim yer geçim falan daha yolun başındayım ve çok zor belki uzun yolum var belkide yarın sondur ne zaman öleceğim bilinmez iyi tarafım umudum var her zaman ve geçmişte çıkardığım dersler beni motive ediyor buda beni sandığımdan daha güçlü yapıyor her zaman ben hayatımı şöyle tarif ederim karanlık çok derin bir kuyunun içindeyim bulunduğum karanlık kuyuda azda olsa yukarıya baktığımda ışık görüyorum yukarıya çıkmak için yaşıyorum
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Rağmen ve sebebiyle. Hangi imtihanlar geçtiğimiz, bulunduğumuz aile, çevre ve ülke koşulları çok farklı olabilir. Kimine göre iyi, kimine göre kötü. Bu iki kelime bunların karşısında nasıl duracağımızi belirler. Başkasını suçlamak kolay haklı da olsan çünkü ziyan olan senin hayatın olacak.
00 Yorumla
+1 yılYaşımın gerektirdikleri ne bilmiyorum. İstediğim gibi yaşıyorum ve bunu baskıcı olsalar bile aileme borçluyum. Keşke diyorum keşke beni eve kapatıp kitleselerdi de hiç özgür olmasaydım. Şimdi belki de çokk çoookk ve çoook farklı bir hayatım olurdu öyle düşünüyorum.
02 Yorumla
Soran+1 yılneden boyle dedin ki simdi yanlis kisiyle mi evlendin nedir yani iyi misin su an nasilsin nasil gidiyo hayatin cok mu pismansin yasadiklarindan?
- +1 yıl
Hayır evlenmedim öyle olsa boşanırım olur biter. Yaşadıklarımdan pişman değilim zamanında yaptığım hatalarımdan dolayı kendime yaşattıklarımdan pişmanım ve üzerimde emeği olan insanların emeğine yaptığım saygısızlık ve emeğini çöpe atmamı asla affetmeyeceğim o kadar.
Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Bence de öyle yaşanacaksa yaşanmalı ama ben 25 te yaşamak istediklerimi 35 te daha fazlasını yaşıyorum o yüzden hayat karşına ne getirir bilinmez ama umudunu kesme
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
34Cevap
- Aile & Toplum konusunda 151,2b cevap paylaştı.
u +1 yılYalıyorum maalesef.. yani hayatım o kadar kötü ki... bitsin istiyorum sadece
00 Yorumla
+1 yılbende baskici bi ailede yasiyorum ve 22 yasindayim. en onemlisi ne biliyo musunuz. bi okadar acik goruslu bi erkekle beraber olmak. sevgiliniz mutlaka cok acik goruslu bi adam olsun. onunla tanisirken onun fikirlerini tartin. mesela ben ‘kizin soyle yapsa ne yaparsin’ gibi sorular cok sorardim. kesinlikle ozgur bi birey oldugunuzu hsisetmelisiniz yaninda. onun disinda sunu soyleyebilirim; hic birseyin bi yasi yoktur, herkes kaderinde ne varsa bunu yasiyor, bazi insanlar hayati cok cabuk yasiyorlar diye daha iyi bi hayat surdukleri anlamina gelmez bu. bu hayat senin hayatin ve ailenden gizli bir sekilde ‘kendini’ yasa derim, ben oyle yaptim.
210 Yorumla
Soran+1 yılcanim benim💖🤗❤️😊 can tanem ya🤗💖 cok cok guzel demissin iyi demisssin de, sevgili yapsam nasil gizleyecegim kendimi mesela
- +1 yıl
yerim seni, seni cok iyi anliyorum 21 yasina kadar bende hayati cok gec yasadigimi ve anormal oldugunu dusunuyordum, ama hicte oyle degil biliyo musun. sevgilin olursa mesela bunu ailenden kolayca gizleyebilirsin ki. eger cevrenden biriyse yalan soyleyerek cikabilirsin evden. eh zaten saatlerce mesajlasip telefonlasadabilirsin. ruhlari duymaz. benim 2 yildir uzak mesafe iliskim var ve gayet kimsede birsey cakmiyor 😂
Soran+1 yılcanim anladim... mesela hic dusunmuyor musun nereye kadar gidicek boyle diye... annen duysa bilse ne tepki verirdi mesela... napardi...
Soran+1 yılbulustugunuzda neler yapiyorsunuz nasil vakitler geciriyorsunuz mesela
- +1 yıl
yani sana soyle soyliyim. bi yastan sonra artik umrumda degil diyebilmen gerekiyot. annen senin gorucu usulu evlenmeni bekliyorsa bu kendi sorunu. sende cikip bir gun diyeceksin ona sevdigim var diye zaten. eger sen soylemeden bile duyarsa, korkma sakin cunku sen artik 25 yasinda bi bireysin ve kendi ozgurluklerini yasamak onlara ne kadar oyle gelmesede hakkin. 25 yasina kadar onlarin cizgilerine saygi duyarak yasamissin, bundan sonrada devam edersen kendi kisiligine saygisizlik etmis olursun. artik banane bende genc bi kizim diyip gizliden istedigin herseyi yap. sonrasinda ogrenseler bile kendi arkanda dur. ki ruhlari duymaz.
- +1 yıl
ve duysalar bile, anlayis bile gosterebilir annen. kimdir nedir diye anlatmani bekler. o da farkindadir boyle seylerin bu devirde bi nevi normal oldugunu.
- +1 yıl
biz cok az bulusuyoruz mesafeden dolayi, bulusunca cinemaya gittigimiz oldu, avmye gittigimiz oldu, biri gorer diye korkuyorsanda korkma sakin cunku akrabalarindan tanidiklarindan biri seni bi erkekle gorurse ‘bu kizda genc 25 yasinda gorustugu elbet olucaktir’ diye dusunuceklerdir.
- +1 yıl
bana istedigin zaman yazabilirsin 😊
- +1 yıl
nereye kadar gidicek boyle diye dusunmuyorum cunku ailemiz boyle gelmisler boylede devam edicekler. onemli olan onlardan bi anda acik goruslu insanlar olmalarini beklememek. bu beklenti yipratir ve gercekci degildir. benim annem daha once konustugumu yakaladi ama kizmadi. sordu kimdir nedir diye. elbette biliyorlar boyle seylerin normal oldugu. en kati ailelerde bile anne kiz arasinda bazi sir paylasimlari olur. ilalki sendede oyle olucaktir merak etme.
Soran+1 yılonu anliyorum canim uzun uzun yazip guzel ellerinle emek verdigin icin binleeerrcee kez tesekkur ediyoruuuuummm🤗🙏❤️💖🧿 ama bi konu var ozellikle babalar neden bu kadar katilar? annelere de bi sey denmiyo zaten. bi de hani sonucta evlenme cagi gelen birinin sevgili bile yapamamasi nedendir ki... bi sure sonra anlasalar ne olacak ki neye yarar ki...😟
Gizli Üye(30-35)+1 yılBeklentisiz yaşa.. tek çözümü bekleme.. kimse gelip seni mutlu etmeyecek.. kimse gelip içinde kopan fırtınaları görmeyecek.. kimse sen gül diye uğraşmayacak.. birşeye bağlı yaşama.. hayatının senaristi sensin.. hiç geç kalmadan bugün hayatına dokun.. sahneye çık.. ve kararlı ol..
10 Yorumla
+1 yılYaşımızın gerektirdiği tüm sıkıntı stresi yaşıyorum evet. Bir an önce 30 a ulaşsam sanki rahatlayacakmışım gibi hissediyorum.
06 Yorumla
Soran+1 yılsevgilin var mi neden soruyorum cunku insan asik olursa sevdigi insanla zaman gecririrse hayatin ustesinden daha kolay gelir insan yukunu paylasmak ister dogasi gereği insan hafiflemek ister dert ortağı ararsın omzundaki yuku beraber sirtlarsiniz her sey daha anlamli ve daha kolay gelir yasamak sevince guzel ve anlamli hale gelir
- +1 yıl
Söylediklerine kesinlikle katılıyorum. 6 sene yaşadım o güzel duyguları. Ama iş güç mevzularından dolayı terketti kendisi. Şu an yanımda olsa hiçbir derdim olmazdı ama yapacak bişey yok maalesef.
Soran+1 yılO kadar guzel soylemissin ki. Hele de Şu an yanimda olsa hicbir derdim olmazdi demen... Bunu bana biri dese hakkimda boyle dusunse ve bu sevdigim asik oldugum kisi olsa ne kadar mutlu olurdum... Kiymet bilene iste... Bilmeyene zamanini bile verme...
- +1 yıl
Kim kıymet biliyor kim bilmiyor anlayamıyorsun işte. 6 senede anlayamamışım bu saatten sonra da anlayabileceğimi sanmıyorum. Valla sıkıntılı işler bu gönül meseleleri. Sen diyorsunki hiç olmadı diye üzülüyorum. Olduğunda üzülmeyeceğinin garantisi var mı? Ben hiç yokken daha iyiydim. Şimdi berbat haldeyim. Hayatta bir amacım gelecek planlarım kalmadı.
Soran+1 yılo neden biliyor musun giden vakitlerinin bosa olmasinin verdigi caresiz hissinden kaynaklaniyor bak ben bunlari yasamadim vaktim yine gitti sen biseyler yasadin iyi kotu hissettin biseyler mutlu da oldun illa ki dolu dolu kalbin costu midende kelebekler ucustu ama ben istedigim halde karsilikli oldugu halde yasayamadim aramizda engel de yoktu sadece yaklasmak istemedim ona
- +1 yıl
Seninki neden bende sana söyleyeyim o zaman. Seninki tamamen senden kaynaklı. Ailene veya çevrene hiç suç bulma. Seven insan isteyen insan her türlü yolunu bulur. Seven sevdiği için her şeyi yapar gözü hiçbir şey görmez. Sende madem mutlu olmak istiyorsun o zaman takmayacaksın aileni, takmayacaksın elalem denen illetin senin hakkında düşüneceklerini, gideceksin bulacaksın birini seveceksin sevileceksin mutlu olacaksın. Olay bu kadar basit. Bu böyle abartılacak bir olay değil 25 yaşına gelmişsin senin yaşındakiler evleniyor çoluk çocuğa bile karışıyor. Bırak ailen etrafındakiler senin hakkında ne düşünürse düşünsün. Önemli olan senin mutlu olmandır. Bu hayatı sen yaşıyorsun onlar değil. O yüzden bir an önce bu düşünce yapından kurtul ve istediğin gibi yaşa. Milletin istediği gibi değil kendi istediğin gibi.
+1 yılYaşadığım tarafı da var, yaşamadigim tarafı da var, tamam bazı şeylere maddî olarak sahibim, her türlü imkan da var, ama bunlarla olmuyor, yaşayamadığım tarafı daha çok etķliyor.
00 Yorumla
+1 yılHedeflerin yoksa bu hayatta aynen senin hissettiğin gibi hisseder insan. Sevgili bulmak bir hedef değildir bu arada.
02 Yorumla
Soran+1 yılama insan sorunlarinin ustesinden yapayalniz gelmek istemez. sevdigi hoslandigi biriyle vakit gecirsin sevsib opsun koklasin ister ama. cevredeki dostluklarin hepsi yalan dolan hayatlari bile yalan... bari bir erkek olsun isterdim hayatimda hep yanimda olacak duracak birbirimize moral verelim beraber kahvalti edelim yemek yiyelim... hoslandigim biri vardi yillar once ben de ondan hoslanmistim bunu ortamda arkadaslar da farketmislerdi hatta... benimle onunla boyle hatta surekli bulusturmak gorusturmek istediler o da yanima geldi kahveye davet etti ama ben inat olsun diye bir de alay edip durmasinlar diye kabul etmedim. bir iki kere daha kendisi cikma teklifinde bulundu sevgili olalim gibisinden ben yine geri cevirdim neden mi nedeni ailem ozellikle de annem ve o gozu full uzerimde olan acigimi arayan akrabalarim. Annem
simdi bana diyor arada yemekte falan ozellikle, biri olursa hayatimda onun haberi olsunmus, bilmem ne, biri hayatimda olsa bile ona anlatacagimi anlatabilecegimi dusunemiyorum bunu aciklayamam aileme cok utaniyorum boyle yetistim boyle buyudum lanet olsun cok utangacim kirmaktan da nefret ediyorum insanlardan ayri nefret ediyorum durumum sıkıntılı yani biraz.- +1 yıl
Hayatını başkalarının istek ve arzularına göre yaşamaya çalışmak hem çok yorucu hem de tahrip edicidir. Bu düşüncelerinden sıyrıl ve kendi arzu ve isteklerine göre hayatını şekillendir.
Çoğu şeyi yaşadığımı düşünüyorum sadece evlilik ve çocuk aşaması kaldı sanırım. Ona da 30 olunca bakarız 💃💃💃
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılyaşamak istesen ailenden gizli olsa da yaşardın ne kızlar var evden çıkamıyor ama onlyfans yapıyor demekki sen cinsellik istemiyorsun evlilik öncesinde. sevgililik aramıyorsun. direkt biri gelsin istesin diyorsun
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,9b cevap paylaştı.
+1 yılBence bu durumu sen yaratmışsın kusura bakma , isteseydin istediğin yerde olabilirdin
01 Yorumla
Soran+1 yılpeki soyle neden boyle bu derece kotu bi etki altina girip kisip kaldim zamanda? incindim, yasayamadim sevdigim insana guzellikleri de yasatamadim.. ben ne yapayim simdi uzgunum hem de cok... neden bu kadar baskiyla ustume geldiler hep neden beni bu kadar kiskanclikla merak ettiler acigimi aradilar ben bunlarin olmasini ister miydim.. meraklari beni sevdiklerinden de degil mesela sevgilim olsa direkt kotulerlerdi kesin biliyorum ama asil kendime kizdigim nokta kendime laf getirtmiyorum ya hani gururluyum ya beni bi erkekle gormesinler aman etmesinler diye gecirdim vaktimi hep... ne kadar manasizmis... hayatim manasizlasmis kalmis... simdi hicbiri yoklar... derdin tasan var mi diyen yok arayip sormuyorlar o zamanlari neden madem konustugun var mi yok sevdigin var mi diyorlardi o zaman... birini soylemislerdi bi gelinimizin akrabasiymis... peh... hic istemedigim biri... demekki sorsalar bile beni kafalarina gore biriyle yakistirtmakmis amaclari... ona ayarlamakmis... bunlarin olacagini bilseydim selami sabahi bunlarla onceden keserdim... simdi hicbiriyle gorusmek istemiyorum sadece ufak bi selam o da annem uzulmesin babam uzulmesin diye yoksa hesap sormak isterim size ne be benim hayatimdan diye yeter artik cunku yeter hadlerini astilar beni hep uzduler😔😭😟😟😭😭😭😭😭
Gizli Üye(25-29)+1 yılYaşım 25 hiç sevgilim olmadı. Ailem baskı kurmuyor ama ben çekingen kaldım o yüzden sevgili edinemedim, tabi edinip kendimi aşmak güzel hayat sürmek isterim bakalım hayırlısı.
02 Yorumla
Soran+1 yılnasil cekindim hic mi bi ortama girmedin hic mi biseylerini paylasmak istemedin kiz kankan da mi olmadi normal
Soran+1 yılkiz kankalar sevgili buluyo erkeklere hemen zaten ondan demistim
+1 yılGünaydınlar
29 yaşındayım bende yalnızım ama ümidini kaybetme negatif düşünme pozitif düşün iyi şeyler düşün iyi olsun00 Yorumla
+1 yılBen Ankara da yaşıyorum ve çok mutluyum işim var durumum iyi borcum yok gezerek bi hayat geçiriyorum:)
00 YorumlaHer yaşımı dolu dolu yaşadım evet ama bundan sonra nasıl olur bilemiyorum. 😃
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen de 25 yaşındayım sevgilim olmadı bir kqc kere ise girdim ama olmadı. Evde pinekliyorum. Annem laf sokuyor yasin geldi vb. Cok üzülüyorum kendime
00 Yorumla
+1 yılGeri vites takarım genelde, o yüzden genç gösteriyorum
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 911 cevap paylaştı. Her yaşımı gerektirdiginin fazlası şeklinde yaşadım.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 682 cevap paylaştı.
+1 yılHayat baslı basina sıkıcı zaten benim olduda ne oldu sen insanlara bakarsan hiç bişey yapamazsın
00 Yorumla Bu kadar karamsar olma.. istersen çok güzel bir hayatın olabilir cesaretin var mı
01 YorumlaFırsat yarat ve yaşa biraz o zaman... ama akıllı davran, kurda kuşa yem olma...
00 Yorumla
+1 yılBöyle yazılar okuyunca üzülüyorum ya.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 728 cevap paylaştı.
+1 yılYaşamam gerekeni yaşıyorum
00 Yorumla
+1 yılEvet , siz yaşıyor musunuz
00 Yorumla
+1 yılbakacağızzz bakacağızzzzzzzzzz :(
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılOlmasada yasayabildigimi yasamaya çalisiyorum
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 5,9b cevap paylaştı.
+1 yılyaşayamıyorum maalesef...
00 Yorumla yok aklim yaşayamadiklarimda
00 YorumlaYaşamıyorum aynı bensin
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı. Senden farkım yok desem
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbakacazzzz diyon yani
00 Yorumla
+1 yılSevgilin nasıl olmadı 25 e kadar
04 Yorumla
Soran+1 yılne bileyim olmadı işte aileme karşı cevreme karsi asiri utangacim ve hep acigimi aramalarindan nefret ettim anne ve babamın öğrenme fikri beni korkuttu halen daha korkutuyor bunu aciklayamam onun yerine kimseyle takilmamayi tercih ederim neden ben boyleyim ya of😔😭 o da bi yere kadar canima tak etti mesela nereye kadar boyle olacak kime ne benim hayatim diye dusunene kadar zaman cok gecti ben yasamasini dusunmesini sevmesini askina sahip cikmasini beceremeyen bilemeyen birisiyim cunku 😟😔😭
Soran+1 yılcunku ben bir hiclige sahip cikmisim bir hic ve ot gibi yasamayi adet edinmisim aman bi kenarda dursun sesi cikmasin diye gutmusler hep beni sanki bu elalem ben biseyler yasayamaz mutlu olamaz sevgili yapamazmisim hakkim yokmus gibi davraniyor bu elalem neden mutsuz olmami istiyorlar onlara ne yaptim ki kimsenin canlarini yakmadim hatta hep yardima kostum beni bunaltan bu iste 😭😔😟😟😟
- +1 yıl
Bu kadar saydirdinda kendine daha yasamamisskn ilişki kendini bu kadar yer sokma yasasan belki bu düşüncelerin olmayacak
- +1 yıl
Ne yazdın ya valla karalar baglamissin sen senin konuşmaya ihtiyacin var aşırı hemde
- Aile & Toplum konusunda 860 cevap paylaştı.
+1 yılYaşamıyorum.
00 Yorumla
+1 yılEvet, yaşıyorum.
00 Yorumla
+1 yılYaşıyorum evet
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 7,9b cevap paylaştı.
+1 yılfazlasını yaşadım
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 5,6b cevap paylaştı.
+1 yılFazlasıyla yaşadım
00 Yorumla
+1 yılİyi gayet her şey
00 Yorumla
+1 yılFazlası ile evet
00 Yorumla
+1 yılAile evinde misin ve aile evinde olmak sıkıyor mu
00 YorumlaÜzüldüm
02 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvet yaşıyorum
00 YorumlaHayır azggin kiz
05 Yorumla
Soran+1 yılbana diyorsun bunu tamam da sen degil misin 🔥 sanki🔥 yoksa bi sorun mu var hormonlarinda? kizlarin da ihtiyaci bu anlayamadiniz mi
Soran+1 yılcanim oyle bisey yapamam sagol sadece goruslerini paylasman yeterli bi de zateb kucuksun bi de asik olmadan olmaz ahahaha
Soran+1 yılsaka bi yana oyle seyler pesinde degilim beni anlayan olmuyorrrr sen dahilll
nerdeee
00 Yorumlahayır
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım