Arkadaslar ben okulumdan birinden hoslaniyorum ve kafayı yemek uzereyim artik bakio falan o da sık sık iki üç defa iletişim kurdum bahaneyle ondada esprili ve guzel bir anda şekilde yaklasti ama yinede bir türlü birşeyler olmuyor o bakio bende bakıyorum bazen bakmiomus gibi yapıyorum falan Instagramini hiçbir türlü bulamiyordum artık buldum sizce direkt istek atmakmi daha mantıklı yoksa gidip Instagramini alabilir miyim demek mi evet bakio falan çok sık hani çok garip ama yinede ters bir tepki almaktan da korkuyorum sizce napmaliyim lütfen yardımcı olur musunuz
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Pekalâ senin adım atmana engel olan şey nedir, hoşlanan kişi sensin ve mantık kaidesi ile bakılsa, adım atması gereken de sensin.
Âciz ve sakat değilsiniz...
Hoşlanan benim evet ama o da benimle ilgilenio gibi ama çekingen bi yapısı var çocuğun bende çok üstüne düşersem beni basit ve kolay biri olarak görür öylesine konuşup kalbimi kırar diye korkuyorum bilmem anlatabildim mi
Üstelik üslubunu biraz duzeltmelisin erkeklere güvenemiyorum maalesef ve tekrar uzulmekten korkuyorum.
Birinci mesele, benim üslûbum gâyet düzgün. Belki senin işine gelmediğinden öyledir.
İkinci mesele, peki o sizin üzerinize düşerse basit ve âdî ve kolay birisi olarak görünmeyecek mi?
Hem senin adım atıp üzerine düşünce basit ve kolay gözükeceğine dâir delilin nerede?
Seninkisi yalnız vehmî bir ihtimaldğr, yâni kuruntularının olabilme ihtimalidir.
Üçüncü mesele, varsayalım ki o sana karşı adım attı geldi sana karşı samimî hissiyatı olduğunu sana söyledi, senin, onun kalbini kırmayacağına ve onunla alay etmeyeceğine dâir delilin nerede?
Dördüncü mesele, senin güvenmediğin erkekler sana neden ve niçin güvensinler?
Beşinci mesele, Mâdem güvenmiyorsun, neden deli dîvâne seviyor ve değer veriyorsun.
En maskaralı insanları dâhi utandıracak işleri yapıyorsunuz...
Ne anlatıyorsun ya öncelikle
Toplumun algısı bu yönde normalde kızda açılıp adım atabilir erkek de sadece erkekler adım atacak diye bir kural yoktur ama insanlar bunu garip ve değişik karşılıyor artık erkeklerin açılması ya da adım atması alışkanlık haline gelmiş
2. olarak da ben bana hissiyatı olan birisinin kalbini kıracak karakterde bir insan değilim şu anda beğendiğim hoşlandığım kişinin kalbini kıracak asla değilim bunun için de bir delile ihtiyaç duymuyorum
3 meseleye gelince de normalde bence de basit ve kolay gözükmez hislerini açıklayan adım atan bir kadın ama toplum bunu bu şekilde algılıyor ve erkekler tarafından garip karşılanıyor ve bence erkeklerde şöyle bir şey var Bir şeyi kolay elde ettikleri zaman onu istemiyorlar saçma gelebilir ama benim düşüncem bu yolda tabii ki bu kadınlar için de geçerli yine
4. meseleye gelince de evet erkeklere güvenemiyorum buna kendi isteğimle karar vermedim yaşadığım şeyler beni bu yönde etkiledi ama bu birisine karşı bir şeyler hissetmeyeceğim ya da sevmeyeceğim anlamına gelmez bu ikisini nasıl bağdaştırdığını gerçekten anlayamadım ve gerçekten çok saçma ve anlamsız kelimeler kullanıyorsun ve mantıklı şeyler söylediğini düşünüyorsun.
Şimdi sen bana bu tarz mugâlatalı cümleler ve doğruya benzer ve yanıltıcı sözler ile mâkul ve mantıklı cevapları verdiğinimi zannediyorsun?
Hem ukâlalık ederek benim sözlerimi ve burada işâret edilen ve mantık kaidesinde mutlak bir hakîkat olan şeyleri İstihkâr ve tekzip edip yalanlıyorsun...
Bana diyorsun ki, kadınların adım atmaları ve teklifte bulunmaları toplum, çevre ve adım atılan erkek tarafından yanlış anlaşılır, anormal görülür, yadırganılır basit ve alçak bir kadın mührü vurulur.
Pekalâ mâdem böyledir, ben de buna karşılık derim ki;
Meselâ ben, Eski zamanlarda ilk adımları daimâ ben atardım, yani bütün riskli, külfetli ve dikenli yükleri ben omuzlanırdım. Sonra baktım ki en-nihayetinde hasâret ve hüsran netice veriyor. Ve anladım ki bütün kadın milletleri gurur, enaniyet, izzet şeref, itibar ve namus damarından dem vurarak, bunları kendilerine birer kalkan ve zırh olarak kullandıklarından kurnazlık ederek neticesi bilinmeyen alçaltıcı ve elem verici dikenli işlerden şiddetle kaçıyorlar.
Kendi işlerine ve kolaylarına gelmeyen şeyleri erkek milletlerinin vazifesi olduğunu iddiâ ediyorlar ve kendilerine göre kanunlar ve kurallar oluşturuyorlar. Meselâ şunu hepimiz her yerde ve açıkça görüyor ve şâhit oluyoruz ki, kadın milletleri her yere serbestçe gitsinler her tarzda her işleri yapsınlar, hem özgürlüğü şiddetle savunsunlar, hem her türlü ince zevkleri tatsınlar, hem erkek arkadaşları veya sevgilileri ile her yerde her naneyi yesinler, birbirlerinin evlerine gitsinler, ötede beride hunharca gezsinler, hem nikahsız ilişkiye girsinler bunlardan ar etmeyip rahatsız olmasınlar, kendilerini kullanıp giden erkeklere karşı şereflerini kaybedip ayaklar altına düşmesinler. Yalnız hoşlandıkları erkeklere karşı hissiyaylarını söyleyemesinler bundan kaçınıp çekinsinler.
Acaba, karşı cinsine adım atan kadınları gören, gözeten ve onları basit ve fâhişe olarak kabul eden toplum diğer açlatıcı işleri yapanları göremiyorlar mı?
Bütün bu fiiliyatları ve haysiyetsizliği yapan kadınlar, toplum nezdinde ve nezaretinde rahatsızlık duymasın ve hissetmesinler.
Fakat, hoşlandıkları adama karşı adım atıp hislerini söylemekten şiddetle kaçınsınlar ve bütün her şeyi inceden inceye hesaplasınlar ve bu tarz meselelere gâyet dikkat etsinler.
Bunu anlamak istersen gelecek şu temsile bak şöyle ki; Meselâ vahşî bir seri katil insafsızca insanları öldürür ve bundan vicdanı rahatsız olmaz. Sonra şu vahşî adam bir meclise girer ve sonra orada bir böcek görür, ve o böceği öldürmek isteyenlere der; “Durun, siz nepıyırsunuz. O sizin gibi can taşıyor, onu katlederek cinayet işleyeceksiniz”. Tavrıyla bütün dikkatleri ve güzel bakışları üzerinde toplayarak meclisteki herkesi hayrette bırakıyor. Sonra o vahşî adam meclisten uzaklaşınca cinayet işlemeye devam eder. Elbette şuuru ve mantığı bulunanlar bilir ve anlar ki şu katil takiyye yapıyor...
Şimdi zere miktar aklı ve i'zânı olan biri demeyecekmi ki, bu kadın milletleri kurnazlığa kaçıyorlar. Ve zerre miktar şuuru ve insafı bulunan bilir ki bunda nihayetsiz bir adaletsizlik ve takiyye bulunuyor...
Pardon da sen bi kadını bu şekilde bi kalıba sokamazsın tam olarak kendini ne sanıyorsun kadınların nikahsız birlikte olması biriyle ne kadar yanlış karşılanıyor oysaki bunu yaşamayan tek bir erkek kalmadı neredeyse ülkede üstelik ben senin gibi bütün erkekleri içerecek konuşmalar yapmıyorum siz nasıl temiz namuslu kadınlar istiyorsanız kendi nefsinize sahip çıkacaksınız her haltı yiyip sonra temiz kadın kalmadı diye konuşmaya hakkında yok.
Aynı zamanda şunu eklemek istiyorum biz kaçıncı yüzyıl da yaşıyoruz biraz kelime darcığı genişletmen lazım ve sen şu an da kadınları aşağılayan bir yaratıksın benim gözümde hiçbir fasfın yok. Hem kadınlar namusunu koruyamıyor her türlü naneyi yiyor diyip hemde kendi organlarınıza sahip çıkamıyorsunuz hatırlatayım tüm bunları yaşadığınız kişiler de o asağıladığın kadınlar kendi ihtiyaçlarınızı karşılarken hiç sesiniz çıkmıyor ama başınız sıkışınca burada ahlak bekçiliği yapıyorsunuz ve bir erkeğin gelebileceği en aşağılık durumdasın şu an sizin istekleriniz zevkleriniz ihtiyaçlarınız varda kadınların yokmu.
Bana bak serseri şeytan üslûbuna dikkat. Sana yazılan şeylerde sarsılmaz, çürütülemez ve inkâr edilemez bir deliller vardır.
Kesinlikle anlıyorum ki, mâkul ve mantıklı cevap veremediğiniz ve çürütemediğiniz delilleri. Bu tarz iftira ve kadın düşmanlığı veyahut sapık yaftası vurarak beni mağlup etmeye çalışıyorsun fakat yemezler.
Ben o üç beş yaygara ve mugalata ile mağlup olacak cinsten değilim. Çok ser'sem ve ahmak erkekler var bunları onlara yutturuyorsunuz.
Fakat bunlar herkesce bilinen ve inkâr edilemez bir hakîkattir.
Bunlarla birlikte, ben sizin bizzat şahsiyetinize yönelik o terimleri kullanmadım, orada işaret edilen mânâ bütün kadınları içine alıyor. Seküler kadınlardan tut ki tâ muhafazakar kadınlara kadardır.
Ben sana doğrudan demedim ki sen bunların hepsini yaptın veya yapıyorsun veyahut yapacaksın gibi bir terim ve ifade kullanmadım.
Tekraren söylüyorum bunlar hayalî şeyler ve bir iftira değildir kadınların açıkça yaptıkları şeylerdir, ve bunları ispat eden binlerce deliller vardır.
Hem sen bana edepsizce çemkirerek kadın düşmanı olduğumu iddiâ ederek beni ittiham ediyor ve hakarette bulunuyorsun. Kuvvetli ve mağlup olmaz deliller ile bu iddiâların her birini, hem aklî hem mantıkî hem de vicdanî olarak ispât ederim ve etmeye de hazırım. O inkâr ve yalanlama ile uzattığın itiraz parmakların binlerce deliller kuvvetiyle birer birer bükülüp senin gözlerine sokulacaktır.
Bununla beraber yıl olmuş 2024 siz kadın milletleri hâlâ iki asır önceki kadınlar gibi bütün adımları ve teklifleri erkeklerden bekliyorsunuz, tâ o zamanların âdetlerini uyguluyorsunuz. Bu delillerin her biri benim dâvâmı destekleyip kuvvetlendiriyor. Kendi dâvânızı da çürütüyorsunuz.
Ey! Cahil-i mutlak ve cehl-i mürekkeb ve şuursuz arkadaş, benim yazılarıma ve kelimelerime ilişip duruyorsun buda hakikî türk olmadığını ve ahmak bir cehalet olduğunu ispat ediyor.
Benim yazılarım ve cümlelerim türkçe yazı yazma kanun ve kurallarıyla yazılıyor, senin kanun ve kuralların ile değil. “Hem bütün türkçe lügatlarını ve kelimelerini bilen birisi senden mi kelime dağarcığı öğrenecek ne derece vahşî, bedevî ve yabanî olduğun bu sözlerinden anlaşılıyor”
Bence sen baştan aşağı türkçe dili ve edebiyatı kursuna gitmelisin. Zîra hem bilmiyorsun, hem bilmediğini dahi bilmiyorsun, birde kendini bilir zannediyorsun...
Bu tarz metod ve yöntemler ile kandi dâvânızı savunmak ve ispat etmek yerine, kendi dâvânızı çürütüyorsunuz ve kendinizi tâ kuyu dibine indiriyorsunuz...
Dar görüşler, dar düşünceler ve dar anlayışlar...
Ve bunlara ek olarak, ben hiçbir kadın veya kız ile değil cinsî münasebete girmek, sevgili ve arkadaş dahi olmadım. O bahsettiğiniz şeyleri yapan ser'sem ve serseri erkeklerden de ben mes'ul ve sorumlu değilim, ve onların suçlarına ve günahlarına da ortak değilim. Başkalarının yaptığı alçak ve pis şeylerden beni sorumlu tutuyorsun.
Sizlerin bu iftiraları ve kurnazlıklarıdan kadın milletlerine inancımı yitirdim. Benim nazarımda kadın milletleri birer ağaç hükmündedirler...
Arkadan ceee de
Yok böö dicem
Korkutma 😂
Gerçekten napcagimi bilmiyorum 🥲
Göz temasını artır
O bakio bazen göz ucuyla bazen de net bakio hatta kitlenio ama ben çok geriliyorum o esnada ve ister istemez garip hareketler yapabiliyorum göz temasını çekiyorum yani şu an göz temasını arttırsam ne işe yarar ki bu
Baskı yapar üzerinde dikkat çeker
Etkilenmesini sağlar mı ya da ilgisi varsa bu onu cesaretlendirirmi
Evet
Akışına bırak
Ama artık cidden sıkıldım olmicaksa birşeyler umutlanmakta istemiyorum bana adım atmasını istiyorum bakmaktan ilerisini yapmiyor
Yaklasma
Yürüyerek 😀