Sebebi ne olabilir?
Bir anket yapılıyor mesela o anket sonuçlarında IQ seviyesi ortaya çıkıyor ülkenin.
Bir anket yapılıyor mesela o anket sonuçlarında IQ seviyesi ortaya çıkıyor ülkenin.
OECD’nin bir araştırmasına göre Türkiye'de okuduğunu anlama yeteneğine sahip olmayanların nüfus içindeki oranı yaklaşık %39.
Türkiye’de toplumun düzenli kitap okuma oranı% 0.1, kitap toplum yaşamında önem sıralamasında 235 sırada, toplumun% 75’i kitap okumuyor,% 40 hiç kütüphaneye gitmemiş. Kütüphaneye gidenlerin önemli bir kısmı da okul kitabı veya ders kitabı için gitmiş. Japonya’da kişi başına düşen kitap sayısı yılda 25, Fransa’da 7. Türkiye’de de yılda 12 bin 89 kişiye 1 kitap düşüyor. Japonya’da 1 kişi yılda ortalama 25 kitap okurken, Türkiye’de bu oran komik: 6 kişi 1 kitap okuyor.
1-) p*rno bağımlılığı ve buna bağlı olarak artan mastürbasyon bağımlılığı
2-) İnternet bağımlılığı (İnstagram, tiktok, youtube shorts’da geçirilen uzun vakitler)
3-) Oyun bağımlılığı
Yalnızca 2 Hafta belirttiğim 3 maddeden uzak kaldığınızda hayattan çok keyif aldığınızı ve algınızın çok açık olduğunu farkedeceksiniz.
Detaylı bilgi için;
Youtube üzerinden “ Dopamin Detoksu nedir? “ diye araştırma yapabilirsiniz.
NOT:Beyin her yeni bir şey keşfettiğinde mutluluk yani diğer adıyla dopamin hormonunu salgılar. Fakat bir bireyin dış dünyada bu kadar yeni içeriğe ulaşabilmesi imkansızdır.
İnternetle birlikte bireyler belirttiğim uygulamalar vasıtasıyla sürekli yeni içeriğe maruz kalmakta ve bunun sonucunda bilincinde olmadan bağımlı olmaktadır.
Turkiyede eğitim kalitesi son 20 yılın çok çok gerisinde eskinin lise mezunları şimdiki üniversite mezunlarından daha bilgili. Eğitim kalitesi düşünce zeka seviyesine düşüyor. Şimdi liseyi bitiren 4 temel matematik işlemini yapamaz durumda oysaki 4 temel işlem ilk okulda ögretilirdi eskiden eğitim kalitesi ülkede çok düştü problem ondan kaymanli böyle toplumda IQ da düşüyor
Cevap
8Cevap
Çünkü maalesef cehalet var eğitim yok.. ve düşmeye de devam edeceğini düşünüyorum ben.. bu mantıkla devam ederlerse
karbonhidrat ağırlıklı beslenme, sağlıksız besinler, aşırı ve kötü teknoloji kullanımı, asosyallik, okumama araştirmama sorgulamama...
Oyun oynamayı bilmeyen bilgisayar telefon tablet bağımlısı çocuklar
Göçmen ve mülteci akımı dersem ırkçı olur muyum acaba🤔
Her ne kadar bu testlerin sağlıklı olduğuna inanasamda zeka seviyesi geriliyor bu bir gercek sanırım zorlayici unsurlarla doğru orantılı bir durum
Egitim ve yasam tarzi etkendir
Cahiller çoğaldı iyice.
Sosyal medya 😏
Ben katılmamışım ondan düşüktür👄
Bende anlamadim, neden giderek aptallaştılar 🤦
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?