Mesela ben birine iyilik yaptım diyelim. O kişi beni sevmek zorunda değil öyle değil mi? Sırf birine ekmek veriyor diye o insanın seni sevmesini beklemek saçma değil mi?
Bazen sadece bakış açılarından dolayı bile o kişiye sempati duymadığın olur.
Mesela ben birine iyilik yaptım diyelim. O kişi beni sevmek zorunda değil öyle değil mi? Sırf birine ekmek veriyor diye o insanın seni sevmesini beklemek saçma değil mi?
Bazen sadece bakış açılarından dolayı bile o kişiye sempati duymadığın olur.
Bak şimdi benim arkadaşım olacak kişi internettte erkeklere herşeye karışıyordu tamam mı? sonra oda bir tane yaptı belki iki olsun bahanesi de şuydu görmeni istiyorum sonra bende yaptım sonra yine kazık attı kaale almadı bende ilk defa bağırdım hesap sordum zoruna gitti yine kazık attı tuzak kurdular tamam ben dedim yapma sevme değer verme bana bir daha karışmayacaksın defol git dedim ama bence bu tuzak da şuna kızdı eşine dedim ki ne yaparsanız yapın umrumda değilsiniz oda zoruna çok gitti kavga etmek istedi sen doğru insan olsan kazık attığın kişiyle evlenir misin? hep bana zararlar çıkarıyor ama doğru insan ben arkadaşıma yapmam biliyorum ben sana kötü şeyler yaptım dediği halde neden kazık atar ve başıma bir şey gelebilir bu arkadaş olamaz olsa olsa düşman olur bence yapmalıydı ben diyim demeyim benim sayemde eşi oldu kızın önceki terketti 😂😂😂 hadi yine iyisin
Zekice davranmissin Merve tebrik ederim 🙂
Rica ederim
Ne demek istiyorsun onu anlamadım
Yazın iyiymis onu dedim. İntikam almissin güzel
İntikam almadım da öyle olması gerekiyordu diyim
Olsun. Hakedene haddini bildirmek iyidir diye düşünüyorum
Aynen
Kant'ın ödev ahlakı aklıma geldi.[Bir davranış yapılmadan önce o davranışın yapılış amacı (niyeti) önemlidir. Buradaki niyet sadece ödeve uygun olarak, amacı kendisi için olan salt iyiyi (niyeti) gerçekleştirmektir.] siz de koşullu yardımın yardım olmayacağını düşünüyorsunuz. Bence de mantıklı.
Cevap
2Cevap
Ben iyilik yaptıysam bunu karşılık beklemeden yapmışım demektir.. karşımda ki kişi minnet duymuyorsa kendi kararı
Minnet beklemek doğru değil ancak yapılan iyiliği de kötülüğü de bilmek lazım.
Mantıksız.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?