İstediğiniz herhangi bir şey hayata, yaşama, iyiliğe, kötülüğe yazabilirsiniz
Tê ez kuştim bî kerê
Çî? ma lîpaş bînere
Kûl u xêman bî dêre
Bîlbîl brîndarîm ez
Tê ez kuştim bî kerê
Çî? ma lîpaş bînere
Kûl u xêman bî dêre
Bîlbîl brîndarîm ez
Bazen insanların yaptıkları, söyledikleri karşısında dünyanın nasıl hala dönmeye devam ettiğine şaşırıyorum.
Hım anlamaya çalışıyorum evet haklısınız. dünya dönmekte insanlar neden dönemesin ki? demem oki her şey bir değişim halinde ve biz bu değişimin içinde bazı şeylerin sabit kalmasını istiyoruz doğal olarak.
Bazı şeylerin sabit kalması dileği ile günaydın
Sabit kalmasından ziyade kabuk degistiriken, kabugun etrafa zarar vermesinden bahsediyorum aslinda.. size de günaydın.
Anlıyorum . bu bana neyi hatırlattı biliyor musun? Bahçemizde bir yılan vardı biz o yılanı hiç görmedik ama gören birisi vardı , biz o kişinin gördüğüne inanmadık. 3 ay sonra odunlukta derisini gördüm o zaman anladım var olduğunu. Yılana bak rahatsız edilme olanaği en az olan yeri secmiş
Bence insanlarda bunu yapabilmeli
Cok yerinde ve güzel bir örnek tam olarak demek istediğim kimseyi eleştirmek haddime degil, cennet ve cehennnem sahini hic degilim, ben mükemmel değilim, benimde hatalarım var ama hatalarımın ve bunun beraberinde getirdigi seylerin kimseyi rahatsız etmemesi için elimden gelen çabayı sarfediyorum. Evet özgürüz evet herkese saygı duymak zorundayiz.. Ama o alelade yerde değiştirilen ve maruz kaldığım o kabuk zihnimi tarumar ediyor ve beni yoruyor.. Bunu yapmasınlar isterdim. Zihin cok çabuk kirleniyor ve temizlenmesi için ekstra zaman istiyor.
Özgürlük ve saygı durumlarına farklı baksam bile (yani temelde özgür değiliz sistemin bir parçasıyız ve tabikide herkese saygı duymuyorum özellikle katillere, tecavüzcülere) geriye kalan fikirleriniz konusunda hemfikiriz ama şu noktada belirtmek isterim ki zihin sağlığınızı en iyi hale getirmek için bazı kanalları kapatmanız lazım bu başkalari tarafindan kafayı kuma gömmek olarak görülebilir. Mesela ben 1 seneye yakın televizyon izlemiyorum bu zihnimde acayip bir kirliliğe yol açıyordu kendi dertlerim bitmiş gibi birde gece yatarken falanca kişi napcak diye düşünüyordüm. hatta yeni bölümü izlerken sonraki replikleri izleyenlere söylüyordüm bu genç insanların spoiler dediği şey , sonra düşündüm bir dizi izleyene kadar kaç sayfa kitap okunurdu , hangi sinema filmi izlenirdi gibi şeyler aklımı kurcaladı.
Ciddi bir tüketim var ve hiç öz yönelim yok , insanları daha çok çalışsınlar diye ozendiriyirlar
Sadece insanlığın daha iyiye gitmesini umarak , bilinçsizce yaşıyoruz.
4 yıldır tv izlemiyorum aslinda farkındalığı yüksek biriyim sadece elimde olmadan. Katil ve tecavüzcülere tabii ki bende saygı duymuyorum ama bazen düşünüyorum nasıl bu hale geldiler doğuştan sapıklar miydi yoksa bir yerde yaşadıklarımı hasta etti onları, acaba daha once farkedilse idi tedavi edilse idi birilerinin yine canını yakarlar miydi ya da yaparlardı bilemiyorum.. Haklisiniz bazı şeylerin fazla farkında olmamalı insan, kendi ruh ve beden sagligi icin farkinda olmamak adına çoğu zaman ayrı çaba sarfetmeli ve ehemmiyet göstermeli.. Değiştirmeyecegi, kontrol edemeyeceği ve gücünün yetmeyeceği şeyleri idrakte aciz kalmamalı haklısınız ama yine de Efendimizin sozu geliyor benim bildiklerimi bilseydiniz az güler cok aglardiniz, o kadar haklı o kadar içten ki. Neyse gece rüzgarlı yagmur gökyüzünde kafası karışmış ruhlarıda yormayalim sohbet için tesekkur ediyorum hayirli sabahlar diliyorum.
Bende sohbet için teşekkür ediyorum , farklı bir şekilde düşünen ve farklı gören biri nasıl tedavi edilir bilemiyorum , insanları kokularında ve hareketlerinden analiz eden birini kimse tedavi etmek istemez tedaviyi bırak yanına bile yaklaşmak istemez.
Bunun için zor ve meşakkatli bir yoldur , sancılıdır. Ki bu insanlar muhakkak çocukluklarında bir tramva vardır.
Yanıt hep ona ihtiyaç duyulduğunda gelmez akla, çoğu kez beklemekte bir yanıttır
Doğrudur ellerine sağlik
Teşekkür
Önemli değil
Cevap
2Cevap
kendimi severim
Hayır yok
Dınya batele
Cîhan bê tahmê be şevbaş
Spas
Spas xweştir 🙏
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?