18 yaşında emekli olabilir miyiz?

Erken yaşlılık sigortası olsa, 10 dakikalık bir gözlem testine girsek ve yaşımızdan büyük olduğumuz tespit edilirse hayattan 10 yıllık bir emeklilik bileti alsak olmaz mı?

Erkenden emekli olursak biz
Erkenden emekli olursak biz

Erken yaşta emeklilik gelsin! Dinlenmek hepimizin hakkı değil mi?

Ben çok yaşlandım ve yoruldum da. Bir mola şart. 12 yıl durmadan, soluksuz okuyoruz. Gerim gerim geren sınavlar ve durmadan darlayan hocaları saymıyorum bile! Yetmiyor dil öğrenmek mecburiyetinde kalıyoruz.

"Siz şimdi 10 yılda öğrenememişsinizdir ap*allar" dercesine koca bir yılımızı da hazırlığa veriyoruz. Sonra bir de 4 yılımız üniversitede geçiyor. Tıp kazanırsan 6 yıla tamamlanıyor. Sonrasında hep duyduğumuz o "şunu da bitir rahatsın" sözünü işitiyoruz. Ama nereye kadar? Ne zaman yaşayacağız ve isteklerimize yönelebileceğiz?

İnsan değil miyiz? Ne zaman doya doya gezip hayallerimizi ve kendi potansiyelimizi yakalayacağız? Biz tüm bunları yaparken zaman durup bizi izlemiyor farkındayız değil mi? Peki ya o hep diken üstünde olmamızı sağlayan "yavrum gençliğinin kıymetini bil, bu yaşlar bi daha geri gelmez" diyenler.. En ufak hatada sınıfta kalabilecekken ve yeterince derdimiz, endişemiz varken bir de bunlarla gelip iyice dertlendiren insanlara ne demeli?

Bana bir hal çaresi söyleyin lütfen 🫐

Güncellemeler
+1 yıl
Bi hevesle uğraşıp, yazdığım ve heyecanla sorduğum sorumun yüzüne bakılmaması.. Allah razı olsun fulya da halen aşağıda öteleniyore..
Güncellemeler
+1 yıl
Sorum gençlik yağmuruyla sulanmış! 🥳
18 yaşında emekli olabilir miyiz?