“Söz ola kese savaşı,
Söz ola kestire başı,
Söz ola ağulu (zehirli) aşı,
Bal ile yağ ede bir söz.”
Sizce bir sözün gücü ne kadar olabilir?

“Söz ola kese savaşı,
Söz ola kestire başı,
Söz ola ağulu (zehirli) aşı,
Bal ile yağ ede bir söz.”
Sizce bir sözün gücü ne kadar olabilir?
Bir söz söylemek, bazen çok büyük etkiler yaratabilir. Bir söz, bir insanın hayatını değiştirebilir, bir savaşı başlatabilir veya bitirebilir, bir devrimi tetikleyebilir veya önleyebilir, bir aşkı doğurabilir veya öldürebilir. Bir söz, bir sanat eseri, bir bilimsel buluş, bir felsefi akım, bir siyasi hareket veya bir dini inanç olabilir. Bir söz, hem iyilik hem de kötülük için kullanılabilir. Bir söz, insanların duygularını, düşüncelerini, davranışlarını ve inançlarını etkileyebilir. Bir söz, güçlü, etkileyici, ilham verici, cesaretlendirici, yaratıcı, özgürleştirici, eğlenceli, komik, tatlı, sevgi dolu, şefkatli, anlayışlı, saygılı, dürüst, adil, akıllı, bilge, öğretici, yardımsever, iyimser, umutlu, mutlu veya mutluluk verici olabilir. Ama bir söz, aynı zamanda zayıf, etkisiz, sıkıcı, korkutucu, yıldırıcı, yıkıcı, baskıcı, sınırlayıcı, acımasız, zalim, nefret dolu, kıskanç, kibirli, yalan, haksız, aptal, cahil, aldatıcı, zararlı, kötümser, umutsuz, üzgün veya üzüntü verici de olabilir. Bir söz, her şey olabilir. Bu yüzden, bir söz söylemeden önce, onun ne anlama geldiğini, ne amaçla söylendiğini, kime söylendiğini, nasıl söylendiğini ve ne sonuçlar doğurabileceğini iyi düşünmek gerekir. Bir söz, bir sorumluluktur.
O yüzden atalarımız Az konuşmaktan nadiren, çok konuşmaktan ise çoğunlukla pişman oluruz. demiştir.
Rica ediyorum kardeşim
Bir başkasının hayatında çok büyük etkisi olabilir, lakin kişinin kendisiyle ilgili çok şey ifade edeceği kesin. Kişiler ikisine de odaklı olmalı bence. Bir şey söylerken kendini de tanımalı.
🙄olan trükçemle pek anlayamdım soruyu da aklıma bu geldi agzından çıkan kulan duysun
Birisin bisey diyosam iyili içindir yani kötü olmaz daha iyi olur.
Vay alçak patrona bak yılan nar vursun
Yani şimdi anladım kusura bakma reis sorunu biraz maf etim
Kusur bakam trükçem biraz eksik bazı kelimelri anlayamiyom
Günaydın reis teşekkürler
Cevap
4Cevap
Kime ne söylediğime göre değişebilir. ama en küçük şeyden en büyük olaya kadar sonuçlara yol açabilir
Söz o kadar çok önemli ki tek söylenen söz hayatı değiştirebilir onun için ne söylediğimize dikkat etmeliyiz
Gönül kurduğun bir bağ varsa o söz herşeye sebeb olur.
Sözler bazen bir hazine bazen dermansız bir dert küŕü bütün sözler güzeldir ve biz insanlara özeldir
Ağzımızdan çıkan her söz önemli
Çok bişey anlamadım ama güzel bır seir gibi 😅
kaldırıp dikerim yatırır swrim şatafatlı sözlerede gerek yok yani netim bu yaparım
Düzenli olan herşeyin bozulmasına
Bir söz bin büyü yerine geçer demişler.
Güzel cevabınız için çok teşekkür ederim 😊
Rica ederim.
Her şeye
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?