Son dönemde özellikle 18 ve 25 yaş bandı gençler maalesef ki büyük bir çoğunluğu hayatı sanal alem olmuş reel ortamda hiçbir cesareti olmayan bireyler haline geldi hayatın gerçekleri maalesef ki günün birinde yüzünüze tokat gibi çarpacak o zaman bazı şeyleri daha net anlayacaksınız ama iş işten geçmiş olacak bence 90’larla ilgili veyada iki binlerle ilgili insan ilişkileri nasıl oluyormuş bu dünyada bu tip konuları biraz araştırmaz gerekiyor netice itibari ile sağlıklı birey olabilmek ve hayata bu şekilde devam edebilmek adına biraz daha daha radikal biraz daha gerçekçi yaşamanız gerekiyor
Bunu bu platformda paylaşmanın nedeni apaçık belli. Sen sadece yeni nesli hor görmek ve hiç bir dayatması olmayan iddialarda bulunmak. Şöyle diyeyim sana yeni nesilden ne diye şikayet ediyorsun? Teknoloji bağımlısı mı? Dayı benim yaşlı babam bile telefondan başını kaldırmıyor. Bunun kuşakla alakası kalmadı. Çağ değişiyor siz bunu anlamıyorsunuz (zaten anlamanızı beklemiyorum). Çağ değiştiği gibi daha değişmeye devam edecek. Artık bu işleri aşın. Eski kuşak ne başarmış ki yeni nesle laf atacak haddi bulmuş acaba. Ya da yeni nesil sosyal değil mi. Alakası bile yok insan ilişkilerinde sosyalliği bitiremezsin. En asosyal biri bile arkadaşı olur. Ya da dünyadan bihaber mi? Alakası yok hatta internetin nimetleri sayesinde çok daha fazlasını biliyorlar. Artık gençler mahallede gördükleri gibi yaşamaya mecbur değiller. Peki yeni nesil çok mu başarılı. Tabi ki de değil ama şunu unutma eski nesil de başarısız bir nesil. Sadece kendi seviyenize çekmekten başka bir halta yarasanız en azından bir adım ilerleyebilirdik.
Zaten dönem teknoloji dönemi. Yani reelde pek de bir şey yok. Tabii kültürü bilmem nesi onlar ayrı ama teknoloji devrinde teknolojiden uzak bir nesil pek de mümkün değil.
Mesele teknolojiden uzak kalmanız değil benim burada kast ettiğim konu üniversite bölgesine ben bir çok kafeye gidiyorum aynı masada oturup sevgili gibi takılıp ama ikisinin de elinde telefonla video seyretmeleri ya da telefonla meşgul olmaları tamamen sanal dünya üzerine kurulu bir ilişki olmuş oluyor yoksa teknolojinin nimetlerinden faydalanmak herkesin en doğal hakkı