Evli Üyelerimiz ; "Bekar Üyelere" Evlilik İle tavsiyeniz Ne olurdu?

Evli Üyelerimiz ; "Bekar Üyelere" Evlilik İle tavsiyeniz Ne olurdu?
evet tavsiyemi veriyorum iyi dinleyin;
1. si aileler asla ve asla işin içerisinde olmasın. sadece isteme nişan nikahta yapmaları gereken neyse onları yapsın. ama ev tutarken gelinlik alırken, çeyiz düzerken, perdenizi bile yaptırırken hiç kimseye sormayın. evinize ne yaptığınızı ne aldığınızı bilmesinler. mecbur kalmadıkça evliliğinizle ilgili hiçbir konuda maddi ve manevi destek istemeyin. herşeyi imkanlarınız dahilinde tamamen kendi başınıza yapın. öbür türlü herkes bir şey söyler ve hayatınızda söz hakkı olduğunu zanneder. bu da ilişkinizi sürekli zedeler. o şunu demiş bu bunu demiş. biz gelinliği alırken bile ikimiz geziyorduk beğendik pat diye aldık ne ben anneme sordum ne o ailesine haber verdi. mobilya seçerken de öyle tamamen kendi zevkinize göre gidin gezerken alın. çeyiz artık anlamsız bişey ama biz çıkıp birbirimize alışveriş yaptık sadece ihtiyaçlarımızı eksiklerimizi aldık bu kadar. ne anneler çeyiz yaptı ne akrabalar. tertemiz.
2. si herşeyi kendiniz yapacağınız için gereksiz her türlü masraftan kaçının ama yapılması gerekenleri de mutlaka yapın ve yaptırın. adamın kendine yeten bir maaşı varsa düğün istemeyin. çünkü kendi imkanına göre bir yer tutacaktır orası da muhtemelen yer altı bir düğün salonu olacaktır. onun yerine güzel bir fotoğrafçıyla anlaşın. güzel mekanlarda fotoğraflarınızı çektirin. hatıranız kalsın. düğün zaten saçmalık artık. nikah bile çok gereksiz prosedürler içeriyor. ama güzel bir nikah dairesinde (bazıları bahçede kıyıyor) temiz temiz evlenin.
3. sü düğün dernek gereksiz masraflar yerine balayı için yurt dışı planı yapın. emin olun antalyada tatil yapmaktan daha ucuza denk gelecektir. balkanlara falan gidin. ikinizin de dilini bilmediği ülkede çok daha fazla eğleniyorsunuz. birbirinize daha da sıkı sıkıya sarılıyorsunuz. çok farklı anılarınız olabiliyor.
4. sü evlilik süreçlerinde mümkün mertebe anlayışlı olun ancak s*lakta olmayın. bu şu demek. adamın imkanı vardır ama sırf masraf olmasın diye 2. el eşya da kabul etmeyin. herkesin bütçesine göre ev de var eşya da var. çok pahalı olmaz da biraz daha uyguna sağlam şeyler de bulabilirsiniz bu da birlikte çok fazla gezmeniz anlamına geliyor. bu zamanları mümkün mertebe keyifle geçirin, aileler karışmayacağı için kendi kendinizi hem daha iyi tanıma (hani bu adam/kadın cimri mi vs gibi konularda) anlamında çok iyi bir gözlem oluyor.
5. si baktınız adam/kadın türlü problemleri var, asla göz yummayın. sırf nişanlandım diye asla bu tavırlara katlanmayın. nişan bozulur siz yine başkasıyla evlenirsiniz hiç problem değil ama nişanı bozmadan evliliğe gittiğinizde sizi daha ciddi sorunlar bekliyor olacaktır buna da emin olun.
6. sı sevin sevilin. dünya kısacık. bulunduğunuz her koşuldan keyif almaya bakın. paranız bitti batıyor musunuz amaan diyin seneye tatil planınızı yapın. 10 bin alıyorsanız 1 lira da borç alın gezebildiğiniz kadar gezin. borca harca girip ev alma derdine de düşmeyin bu artık imkansız gibi bir şey. ama yatırım için arabanızı alabilirsiniz hemen. en azından bir varlığınız olur. kalan parayı da yiyin için eğlenin.
Mutlaka evlenin 😅
he evlenin tersten görün ebenizi demenin başka yolu :D
Yazsınlar bakalım
Cevap
7Cevap
Evlenmeyin derdim.. çünkü aşk yok maalesef.. ama gerçek aşkı bulduklarında da ne yapın ne edin sahip çıkın...
kafayı mı yediniz evlilik için 500 bin verecğine al araba gez toz ye iç eğlen
Bu devirde kadına başlık parası verir gibi dünyanın borcuna girmeye değmez
Evlilik yaparken düğün yaparsa başlık parası gibi kızı para ile almış olursunuz sadece nikah yapın ücretsiz alın
Evlenmek için acele etmesinler önüne gelenle evlenmesinler
Dertsiz başınıza dert almayın 😀😃🙂🙃
evlenmeyin : )
Kızlardan En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?