Aralarinda surekli rekabet mevcut tecrubelerinizi aktarıniz
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
İkisinin de birbirinden farkı yok çünkü ikisi de Laz.
Laz mi? Senin mantığın ve aklın yok sanırım. Rizeliyim Laz değilim 1 kelime Lazca bilmem. Rum da değilim 1 kelime rumca bilmem. Gürcistan gelme Turklerdenim. Biraz etnik yapı bilip konuş insanları genelleme
Trabzonlular laz degildir, artvin hopa bölgesinde lazlar vardir, karistiriyorsunuz
İlgi alanım demografik yapı olduğu için konuşuyorum. Rize'de Rum yok zaten kendini Rum zanneden Lazlar var. O bölgede yapılan DNA testlerinde Türk genetiği neredeyse hiç yok.
Trabzon'da Şalpazarı ve Beşikdüzü hariç geneli Laz. Trabzon İmparatorluğu'nun gayri resmi adı bile Laz Krallığı idi.
Ya sen insanları böyle genellersen ooo :) Rize pazarda Lazlar vardir. Artvin Hopa da Lazlar vardir. Trabzon Sürmene de Rumlar vardır hepsi olmasa bile. Türk demografisi yok demek Tarih bilmemektir. Gürcistan'dan gelen Ahıska Türkleri de karadnizde vardır. Osmanlı toprağı idi. Herkes laz laz kraliigi vardı Felan yok Milattan önceye git bari
Su an oralarda laz kalmadi kendi kokenimizi bize mi tanitacaksiniz? Turk oglu Turkuz çepniyiz. Laz olanlar lazca konusan ve bilen kısım Trabzonda goremezsin bile bakin sonra da boyle sinirlenince bize fevri diyorsunuz djndsjjdjs
Arkadaş Olaylara Fransız kalmış 😂😂 Gelmiş Karadeniz'de Türk yok diyor
Tarih bilginiz yok. Doğu Karadeniz'de Rum yok. Pontus Rumları denilen şey eski Yunanca konuşan Lazlar. Ancak Doğu Roma onları hiç bir zaman Rum olarak görmemiştir. Ahıskalılar Türk değil. Genetik olarak Gürcülere yakınlar ancak kültürle olarak Türkleşmiş durumdalar.
Çepniler zaten Şalpazarı ve Beşikdüzü'de yaşıyorlar. Onun dışında Doğu Karadeniz'e kayda değer bir Türk göçü olmamıştır. Trabzon'da Lazca konuşan göremem çünkü asimile olmuş durumdalar. Aynı Lazların eskiden Rumca konuşması gibi şimdi de Türkçe konuşuyorlar.
Evet biz ahıskayız
Biz tarih bilmiyoruz dostum. O yüzden Ahıska Türkleri tarihte okutulmuyor. Türkoglu Türküz :) üniversitede her türlü tarih dersini okudum. O zaman bizim tarih kitaplarida yanlış hocalar Proflar da cahil bilmiyorlar canim
Sen nerelisin merak ettim
Ahıskalıların içinde biraz da olsa Kıpçak karışımı var. Onun dışında Osmanlı döneminde önce Müslümanlaşan sonra da Türkleşen Gürcülerin torunları.
Yav tamam Sensin en büyük Vak'anüvis. Adam Haklı biz laziz Karadeniz'de Türk yok hiç. Adam. Bize soyumuzu öğretiyor. Lazda oldukya güleceğim yoktu
Karadeniz'de Türk var. Örneğin Batı Karadeniz Türklerin Anadolu'da ilk yerleşik hayata geçtikleri yerlerden birisi. Doğu Karadeniz ise Türklerin Anadolu'da en son fethettiği bölge.
Bu yüzden genetik sınıflandırmalarda Batı ve Doğu Karadeniz ayrı sınıflandırılır.
Yav tamam sensin prof. Sende keisn %100 Türk sundür kesin nereli olduğunu sorduk soylemedin
Türkiye'de %100 Türk yok. Herkesin az veya çok birileriyle karışımı var. Ama eğer biraz genetik ile ilgiliysen Türkiye'de en az Türk mirasının Doğu Karadeniz'de olduğunu görürsün. Ya da kendin araştır öğren.
Bence doğuda. :)
Doğuda bazı kentlerde ortalama yüksek Trabzon ve Rize'de neredeyse hiç yok. Internette DNA haritaları var bakabilirsin.
Tabi tabi kesin öyledir. Bugün yarın bir savac çıksa ilk gidecek olan Karadenizdeklerdir. Dogudakilerin %50 si gelmez.
İstanbul'da doğmuş buyumus ve yaşayan bir Rizeli olarak söylüyorum. 4 yıl Trabzon'da okudum. İnsanları köylü halkı hariç çok soğuk ve kendini beğenmiş. Rizeliler böyle değil daha sıcak kanlı. Ama Trabzonlular inşa iyisi var.
Ben Trabzonluyum😅 soruyu sormamin sebebi insanlarin fikirlerini merak etmemdi fakat resmen bizi gommusler ne yasamislar merak ettim djdjsnd
:) Dediğim gibi trabzonun köylü kısmı melesa çok yardımsever. Ama Şehir merkezi tamamen farklı.
Akcaabat'a ugramani oneririm insani iyidir tatlıdır samimidir ve asla kendini begenmis değildir bunun yanlis insanlar ile denk gelmenizle alakasi oldugunu düşünüyorum.
ikisi de laz degil Trabzon da laz yoktur rize de ise 2 3 ilcesinde lazlar vardir
Ben Trabzona gittim okdar soğuk okdar samimiyetsizler ki çok lanet biseyler Rize oraya göre daha samimiydi insanları güler yüzlü olsun
Rizeliler daha iyidi
Kesinlikle rizeliler
Rizeliler tabi
İkisinide tanımam etmem
Rizelilerin çok ön yargım var
Aynısının laciverti
Net Trabzon
Benim gibi kocaelide yasayan bir trabzonlusun oyle anladim djxjsndnd
hahahah yanıldın :D senin gibi kocaelinde yaşayan bir artvinliyim :D
cevap gelmedi :D
Rize