Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı. 25-30 yıldır devam eden kankaliklarim var. Art niyet olmadıktan sonra neden olmasın? Tutturmuşlar bir ateş barut meselesi. Ya kendinizi ateş ve barut olarak görmezseniz hiç bir şey olmaz. Hele bu erkekler. Yahu yaoabilseler demek mi erkek kankalarini da s*ekecekler.
Bu kadın erkek olayı değil, karşındaki insana nasıl baktığının olayı. Onlar benim için kadın değil, ben de onlar için erkek değilim. Birbirimize cins değil insan olarak bakıyoruz ve hiç de patlamadik daha. Kaldiki aynı evde kaldık, aynı yatakta yattık. Yedik içtik. Hiç bir şey de olmadı.30 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılAslında bu husus kişilerin bakış açısına göre, öğrendikleri öğretilere göre değişiklik gösterir, herkes farklı bakar, kimisi için erkekle kadının arkadaşlığı olağanken, kimisi için mümkün dışıdır bu durum, kimisi de mesafeli bir şekilde olabilirler der, doğup büyüdüğümüz evlerden bize aktarılan düşüncelere göre şekillenir düşüncelerimiz genellikle, bazen de değişik hayatlar, üniversite hayatı gördükçe o düşüncelerimizin tersi düşünceler içinde olabiliriz, velhasılkelam herkese göre değişiklik gösterir bu su alın yanıtı. Bana göre ise; iş arkadaşlarımız, mektep arkadaşlarımız olabilir elbette lakin mesafe olmamalı, fazla temas olmamalı, karşılıklı diyaloglar, fikir alışverişleri olabilir lakin lakayıtlık olmamalı, erkeklerle kadınlar arasında belli bir mesafe olması gerektiğini düşünüyorum. Bazı insanlar art niyetsizdir, tanıdığımız birisi vardı, kız herkese "aşkım, hayatım" derdi, kesinlikle sadakatli bir insandı hayatındaki kişiye karşı, lakayıt da değildi lakin o dahi temas seven bir insan olmasına rağmen mesafesini ayarlıyordu, her yakınlık göstereni art niyetli olarak göremeyiz, niyet mühim lakin arada bir mesafe muhakkak olmalı, çünkü ateş ve barut yan yana durmamalı, illa ki o çekim olabilir kişiler ne kadar art niyetsiz olsa da, onun için mesafeler şarttır erkeklerle kadınlar arasında, bununla beraber ikili ilişkilerde sorun yaşandığı vakit başka bir karşı cinsin gözlemlerine de ihtiyaç duyulabilir, sonuçta kadın hayatındaki adamı kendine göre yorumlayamayabilir, bir erkek gözüne ihtiyacı vardır bunun için, kadını en iyi kadın anlar, erkeği de yine en iyi erkek anlar, bunun için karşı cins olan erkek arkadaşlarımızla istişare etmek de faydalı olabilir, belki de kadın ve erkeğin arkadaşlığı hemcins olan arkadaşlarımızdan daha âlâdır lakin illaki o mesafe olmalı, hudut aşılmamalı.
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen olabileceğini düşünmüyorum. Mesafeli ve yüzeysel şekilde okul ve iş arkadaşlığı yaparsın, görünce merhaba dersin, selam verirsin o olur. Ama fazla yakınlığı doğru bulmuyorum. Yani illa aranızda çekim oluşacağından dolayı değil. Sonuçta bir insanın etrafındaki her karşı cinsten kişiyle arasında çekim oluşmaz. Ama yine de dışarıdan laf söz yapan çok olur. Tarafların birileriyle ilişkileri varsa ilişki kurdukları kişiler bu arkadaşlığı ve fazla samimiyeti illa ki kıskanacaktir. Düşünsene sevgilimin bir kız arkadaşı var. Yedikleri içtikleri ayrı gitmiyor , aşırı samimiler. O zaman beni bıraksın onunla sevgili olsun. Tabiki bu durumu kıskanırım.
30 Yorumla
+1 yılBunun iki cevabı var. Hem evet hem hayır. Evet dediğimiz kısmı; kendini geliştirmiş, eğitmiş kişiler için geçerli, hayır kısmı; ilkel kalmış kişiler için geçerli
117 Yorumla- +1 yıl
Eğitim yönünden olaya ilk bakan kişi 🤔
- +1 yıl
Hıhı, kendini egitmiş, ilkel güdülerini geliştirmiş biri kadına/erkeğe insan olarak bakabilmeyi öğrenir
- +1 yıl
Arkadaş olamayınca insan olarak bakmamış mı oluyor : ))
- +1 yıl
Karşı cins olarak bakmış oluyor 🙄
- +1 yıl
Ben senin demek istediğini anladım, haksız da sayılmazsın... Eğitim önemlidir...
- +1 yıl
Haksız da sayılmaz mıyım😄 mevzu tamamen bu, benim dediğimden kaynaklı yani
- +1 yıl
İkinci yorumunda insan olma olayına girince, senin dediğin gibi olmaktan çıktı 😂 İsteseydim üstüne gelirdim insanlık konusunda : )) ama ilk cevabında haklısın : ))
- +1 yıl
Ya sen beni anlamadın ya da ben seni anlamıyorum şu an
- +1 yıl
Eğitimle insan olarak bakmak arasında bir bağ kuramadım diyelim🤔
- +1 yıl
Öğrenim değil eğitim diyorum bak, eğitim insanın kendini, bakış açısını geliştirmesiyle alakalı bir durumdur. Erkek üzerinden örnek vereyim, eğitimsiz cahil bir erkek kadına genelde obje olarak bakar bu yüzden onunla arkadaşca iletişim kurabilme becerisi geliştiremez. İki gülsen başka yere çeker hemen çünkü onun için cinsel objesindir , insan olarak değil sadece kadın olarak görür seni
- +1 yıl
Şimdi daha açıklayıcı oldu : ))
- +1 yıl
İlla yoracan illa bir açıklama istiyon benden 80'😄
- +1 yıl
Yazıkkk, çok mu yoruldun çennn 😂 Şimdi senin görüşlerini merak edenler varsa detaylı açıklama beklerler, o yüzden 😂
- +1 yıl
Çokta bananeydi acaba 😂
- +1 yıl
Bunu gördüklerinde üzülecekler : ))
- +1 yıl
Teşekkür ederim
- +1 yıl
Rica ederim : ))
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
36Cevap
- Aile & Toplum konusunda 151,7b cevap paylaştı.
u +1 yılEğer arada güven varsa neden olmasın ya da mesafe
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 375 cevap paylaştı.
+1 yılBu iki tarafın durumuna bağlı. Yani bir erkeğin bir kadını arkadaş olarak görmesi için kadının pek güzel göründüğünü düşünmüyor olması lazım. Öbür türlü olan erkekler frendzonede avını bekleyen tilkiden başka bir şey olmaz. Bir kadın içinse durum farklı. Kadının erkeği daha önce deneyimlediği erkeklerden üstün olduğunu düşündüğu an arkadaşlık ortadan kalkar. Yani %5
20 Yorumla Aile & Toplum konusunda 419 cevap paylaştı. Bir kadın bir erkeğe sadece arkadaş olarak bakabilir fakat bir erkeğin bir kadına sadece arkadaş olarak bakması fizyolojik ve evrimsel açıdan zor. Ayrıca bu arkadaşlar birbirlerine "30 yaşımıza kadar evlenmezsek birbirimizle evlenelim" de derler.
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılBen her iki tarafında istese arkadaş olabileceğini düşünüyorum. Birisi çığrından çıkıp asılmadığı, yanlış yola sapmaya çalışmadığı sürece yıllarca süren bir dostluk bile oluşur.
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılKarşılaşıldığında merhaba merhaba seviyesinde bir arkadaşlık olabilir tabiki ama birbirleriyle özel vakit geçirdikleri, fazla samimiyetin olduğu bir şekilde arkadaşlık olmaz yani iki taraftan birisi genellikle işi farklı noktaya götürüyor.
Şahsen benim hayatımda olan birisinin samimi olduğu bir erkek arkadaşının olması mümkün değil, bunu en başından belirtirim aynı şekilde kendimde mesafe koyarım.
20 Yorumla
+1 yılOlabilir elbette ancak erkekler genellikle beğenmediği kadınla arkadaş dahi olmuyorlar hep bir köşede beklenti içinde duruyorlar. Böyle bir durumu olmayan erkek sayısı çok çok az o yüzden de mümkün ama nadir diyorum
12 Yorumla- +1 yıl
Kadınlar için böyle bir durum söz konusu olmuyor mu 🤔
- +1 yıl
Hayır olmuyor
- Aile & Toplum konusunda 5,5b cevap paylaştı.
u +1 yılOlabilir, var erkek “kanka”larım. Neden olmasın? Kadınlar için daha kolay sanırım bu arkadaşlığı korumak.
14 Yorumla- +1 yıl
Erkekler için?
- +1 yıl
Erkekler illaki bi hoşlanma, bi etkilenme falan sokuyor araya.
- +1 yıl
Kadınlar da olmuyor mu🤔
- +1 yıl
Hiç olmuyor diyemeyiz elbette 🙄
İki taraf da kendini bilen, aklı sadece duygusal açlığa çalışmayan insanlarsa neden olmasın. Benim çok yakın erkek arkadaşlarım var 24 yıldır hep bir aradayız. Hiçbir zamanda farklı gözlerle bakmadık birbirimize.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılYüzeysel arkadasliklar evet iş arkadasligi okul arkadasligi gibi baska turlusu olmaz
11 Yorumla- +1 yıl
Konuşmamız gerekiyor, DC den yazdım ama cevap alamadım...
6 yıllık arkadaşım var öyle samimi de değiliz yani sadece uzun zamandır arkadaşım hiçbir his, yakınlık durumu da olmadı arada buluşur kahve içeriz okadar.
22 Yorumla- +1 yıl
Nasıl tanıştınız üniversite? Lise? Kaçıncı sınıfta bir de nasıl 6 sene arkadaş kaldınız ben hiç Arkadaş anlamındaki Erkeklerle 2 yıldan uzun süredir arkadaşım pek kalamıyorum yollarımız ayrılınca bağlar kopuyor düzgün bir Aklı aşkta olmayan gerçek arkadaşım olur senin gibi umarım
- +1 yıl
@Buseszgnn liseden beri tanışıyoruz il değiştirdim arada akıl danışırım zaten oda öyle kız meraklısı biri değildi. Gittiğim zamanlar kahve içip sohbet ediyoruz müsait olduğunda hal hatır sorar ayda bir falan öyle yani
- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
u +1 yılİnanmıyorum pek. Erkek kadın arkadaş olamaz. Yedek flörttür o. Yoksa hem cinsi dururken neden bir kadının arkadaşlığını arasın. Bazı ucuzlar yedek oluyor ancak.
22 Yorumla- +1 yıl
Dürüst yorum
- +1 yıl
@Regardless33 teşekkür ederim gerçekçi olmak lazım. 💫
Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. Çok sağlam arkadaşlıklarım vardı, içlerinden geçenleri bilemem ama dostluklarım sağlamdı gerçekten. Kimsenin kimseye yanlışı olmadı. Ben kadın ve erkek arkadaş olabilir düşüncesindeyim.
10 YorumlaOlabilir beden olmasın ki. Benim şişen 2 tane yalın erkek arkadaşım var. 4 kız 2 erkek kankayız. Hiçbirimizin arasına sevgililik vs olmadı. 10 yıldır kardeş gibiyiz artık
10 YorumlaSınırı koruyabilirlerse olur, ama herkesin harcı ve kaldırabileceği bir şey değil. Kendini çok iyi kontrol eden bireyler olmalılar, teki gitti mi bozulur zaten her şey.
10 Yorumla
+1 yılEvet olabilir bence ama mümkünse öyle herkes olmasın çünkü herkesin farklı bir mizacı, karakter yapısı var. Bazı insanlar karşı cinsle arkadaşlık kurmakta zorlanıyor ve işi ilerletmeye çalışıyor durum böyleyken iki kişiden birinin sevgilisi varsa sıkıntı.
10 Yorumla
+1 yılİşin içinde farkli niyet yoksa olur , ama yakınlık derecesine göre taraflar bazen hoşlanmaya başlıyor dile getirmiyor 3 de 2 olarak arkadaşlık ilişkiye dönüşür
10 YorumlaBu düşünce yapısıyla alakalı ve iki cinsiyette de farklı.
Kızlar:Hiç sorun değil olabilir abartılacak bi şey yok.
Erkekler:Olamaz! O - LA - MAZ! erkek bunu başaramaz.
10 Yorumla
+1 yılkişiden kişiye değişir ama genel olarak erkekler arkdaş kalamayan taraf oluyor. mesela benim erkek arkadaşım hiçbir kızla arkadaş kalamaz ama ben her erkeğe arkadaş gözüyle bakarım
10 YorumlaBelli bir sure sınırlar dahilinde evet ama zaman ilerledikçe sınırlar olsa dahi olacaklarını sanmıyorum. Bir tarafın yüksek ihtimal ilgisi olacaktır.
10 Yorumla
+1 yılçok zor. illaki bir taraf hoşlanır. gizlese de kendine itiraf edemese de hoşlanır bir süre sonra
10 Yorumla
+1 yılÇocukluk arkadaşı dediğin insan bile yıllar sonra sana aşığım gibi saçmalıklar yapabiliyor. Çoz zor. Olmamalı.
10 Yorumla
+1 yılOlamaz. Hikayenin sonun ya bir diğeri ne ya da ikisi birden o arkadaşlığa ihanet edip başka bir şey olmak isteyecektir
10 Yorumla
+1 yılArkadaş olan veya olduğunu söyleyen çok olsa da;
Sosyal arkadaşlıklar evrilir diye düşünüyorum.
10 Yorumla
+1 yılSınırlarını bildikten sonra evet olabilir.. Ama erkekler bu sınırı genelde kaçırıyor.. Hepsi için değil ama çoğunluğu bu şekilde oluyor..
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılİki tarafta birbirini arzulamıyorsa olabilir ancak aksi durumda o arkadaşlık bir noktada patlar.
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 766 cevap paylaştı.
u +1 yılOlabilir benim var mesela.
Hatta evleneceğim kişi ile tanıştıracağım onu zamanı geldiğinde.20 Yorumla
+1 yılEn yakın arkadaşımla 7 senedir hem ev arkadaşıyız hemde en yakın arkadaşız bence gayet olabilirler
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 900 cevap paylaştı. Sevgilisi olan birinin karşı cins arkadaşı olmamalı bence.
Bekarlar gayette arkadaş olabilir10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı. Olur çok iyi de dost olur! Ama seviyesini kollayabilenlerle
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 848 cevap paylaştı.
+1 yılOlabilir bence ama evlendikten ya da birisi sevgili yaptıktan sonra olmuyo çünkü kıskanıyorlar
10 Yorumla
+1 yıleskiden olabilirdi ama şu duruma bakınca olmaz olamaz
10 Yorumlaolur tabiki ama bilinçdışı bir fingirmede olayı bir doga kanunu olarak gerçekleşir illaki
10 YorumlaOlabilir bence. Hayatımda hiç yakın erkek kankam olmadı ama keşke olsaydı
15 Yorumla- +1 yıl
Keşkeleri kenara bırakma zamanı gelmedi mi gel kanki olak
- +1 yıl
@Suleymanatasoy yok ben reelden olsun istyodum
- +1 yıl
Ok istanbuldaysan reelden de olurdum. Ama karşı cinsten arkadaş olması güzel olay merak ettiğin şeyleri sorup direkt yanıt alabiliyorsun ve gayet normal bence
- +1 yıl
@Suleymanatasoy maalesef yurt dışındayım ama hep bir erkek kankam olsun istemişimdir bana cok yardimci olurdu
- +1 yıl
Umarım bulabilirsin bol şanslar
+1 yılBen bi erkekle 365 gün arkadaş kalamam. Senede 1 gün bayram tatili muhakkak olur🤷♀️
11 Yorumla- +1 yıl
Onun haberi olmasada
+1 yılBelli bir çizgi çekilirse ve o çizgide kalınırsa evet. Çizgiyi aştığın an ipler kopar.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 399 cevap paylaştı.
+1 yılSınırları koruduğun takdirde olabilir tabi ki.
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 6,2b cevap paylaştı.
+1 yılErkek arkadaş olamıyor maalesef ilkten sevgili sonra arkadaş ha başkası olur sizi sevmezse o başka
10 Yorumla
+1 yılOlur niye olmasın. Sevgili olma kafasındaysa iki taraftan biri o zaman olmaz.
10 YorumlaOlur ama burada kadına daha fazla görev düşüyor bazı yerlerde sınır koymayı bilecek
10 Yorumlaİki kişiden birinin hayatına özel biri girene kadar olabilir. Sonra imkansız.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılOlabilir belki ama pek mümkün olmuyor, yani genellikle sevgili oluyorlar veya başka bir sey. Normal bir şey olamıyorlar
10 YorumlaMümkünse olmasın.
24 Yorumla- +1 yıl
Mümkün mü diye soruyorum 🤔
- +1 yıl
Yani mümkün 🤔
Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı. Evet gayette olabilir her iki taraf karakter olarak oturmuş olgun kişilerse olabilir
00 Yorumla
+1 yılIs arkadaşımla farklı bir ülkeye günlük trip yaptığım bile oldu arkadaşça. Yemek yedik müze gezdik baya iyi geçti kimse de birbirinden hoslanmiyor
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılOlmuyor, öyle bir kankam vardı en sonunda yatakta bulduk kendimizi.
10 Yorumla
+1 yılBugün olur, yarın da olabilir ama diğer gün olmaz.
20 Yorumla
+1 yılGayette olunur ihtiyar 😎
20 YorumlaEvet kesinlikle oluyo
10 Yorumla
+1 yılOlur, ben olabiliyorum.
10 Yorumla
+1 yılHayır polyanna değilim
10 Yorumla
+1 yılolamaz yakın arkadaş olamaz yanii
10 YorumlaAteşle Barut Yan yana duramaz 😉
10 Yorumla
+1 yılOlabilir neden olamasin
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılOlabilir kafaya uygun ise
10 Yorumla
+1 yılOlmamalı bence
10 YorumlaOlabilir tabi neden olmasın
10 Yorumla
+1 yılArkadaş olur da arkadaş kalamazlar.
10 Yorumla
+1 yılSanmıyorum arkadaş kalabilceklerine jsjsjs
10 Yorumla
+1 yılMesafeli bir arkadaşlık olabilir
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 6,9b cevap paylaştı. Sınırlar korunduğu sürece olabilir.
10 Yorumla- Devamını Gör (41)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar