Sorularımın altına yapılan hakaret, aşağılayıcı her görüş yargıya taşınacaktır.
pedagog Büşra K.
Ben inanıyorum ama bazen çok sorguluyorum. Uykudayken bile bilinçli değilken ölünce nasıl bilinçli olup hesaba çekiliyoruz? Ruh denilen şey canlı bedende sinir sistemiyle oluşan bir şey. Beden çürüyünce ruh kaybolmaz mı?
Tanrıya inaniyo muyum nedensellik bağı aradığım zamanlar oluyor ama kutsal kitaplarda tasvir edilen tanrı kavramı, cennet cehennem betimlemeleri bana göre basite indirgenen kavramlar, bütün her şeyin bi referansı ya da baslangic noktasi, enerjisi her neyse artık varsa eğer bu referans bu dayanak noktası;şunu yaparsanız şöyle olur yapmazsanız şöyle olurlarla açıklanacak bişey değildir, zamanın tanımı ne bi kere yapabiliyo muyuz zaman ne enerji mi boyut mu imgeler bütünü mü vs vs
Cevap
4Cevap
İnanıyorum tabiki ama benimde sorguladığım çok şey oluyor
Neler mesela
Evet. Sorgulaman normal ve olması gereken şey zaten.
Benlik bilinç adına ne varsa beyindedir beyin ölümü gerçekleşince doğmadan önce neysen o oluyorsun.
Peki bundan sonra ne olacak sence biz boyut boyut mu geziyoruz kimisi de diyor ki tekrar başka bedende başka hayatta dünyaya gelecek mişiz çok yorucu değil mi? Cünkü evren karma ile çalışırmış. Dersleri öğrenene kadar dünyaya gelecekmişiz aynı şeylerle sınanacaksınız sınavı geçince başka şeylerle de sınanacakmışız
Sen daha fazla araştırma ataist olursun
Elhamdülillah
sen olayı çok yanlış anlamışsın. bedene can veren ruhtur. Ruha can veren beden değil. Uykunda ruhun bedenden ayrılır ve bedenin patates çuvalı gibi kalır. Öldüğümüzde de aynısı. Ruh yaşamına devam eder.
Tıpta ruh diye bir şey yok. Dinde herşeyin tıbben bir açıklaması var
cin musallatı -> şizofren
karabasan -> uyku felci
ruh -> bilinç
Yani bilinç ölünce ruhta iptal oluyo
Dinde her şeyin tıbben bir aıklaması yoktur.
Yunus peygamber yıllarca bir balığın içinde yaşadı
İbrahim peygamber ateşe atıldı ateş yakmadı
Musa peygamber denizi ikiye böldü
Peygamberimiz ayı ikiye böldü ve Miraca yükseldi
Bunları ne tıp açıklayabilir ne de bilim.. İnancın yoksa bunlar fasafiso gelir
Ben tıp bilimi açısından eş değer terimlerin açıklamasını yaptım. İki dk da beni inançsız yaptın kişilik bozukluğunuz var sanırım yücelendiginize göre …Anladık en iyi Müslüman sensin.
Yazılanı üstüne alınıyorsan kişilik problemin var demektir. o kadar şey yazmışım en son cümleye takılıp bir de üstüne alınmış. O tabir genel bir tabirdir. Sana bu kadar açıklama yazdıysan yücelendiğimden değil kafanın karışık olduğunu görmem ve biraz olsun yardım etmek istememdi. Ama değmezsin. cidden.
Dolaylı ithamlarda bulunuyorsunuz. Cümlede vurguyu yapmışsın gelmişsin burada Ad hominem yapıyorsun.
cidden psikolojik tedavi görmen gerekir. acil hem de. cümledeki vurgu inançla bunları açıklarız tıp veya bilimle değil diyorum. bunu anlayacak kadar kapasiten bile yok.
gaslighting 😀
Umarım ne işle meşgul olduğumu farkındalık kazandırmışımdır size.
İnanmıyorum
Hayır, inanmıyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?