Yakın arkadaşım hakkında yardımcı olabilir misiniz?

Bir yakın arkadaşım (erkek) var. Samimiyetimiz çok iyi arkadaşlığımız iletişimimiz vs 2 sene önce bi oyundan tanıştık ve ayrı şehirlerdeyiz ama yüz yüzede görüşmüşlüğümüz var çok fazla tatil için vs. Arkadaşlığımız yerinde olması gerektiği kadar. Ama içimde bir sıkıntı var onu çözemedim. Onu çok düşünmeye başladım. Yani kendisiyle mesela sabaha kadar takılsak konuşsak hiç sıkılmam ve sürekli bir şeyler yapmak istiyorum onunla ve aynı şeyi ondan görmeyince üzülüyorum ( normalde üzülmem çünkü başka arkadaşlarıyla takılabilir vs) ne biliyim garip bir his kaplıyor. Mesajlarada baazen cevap vermeyi unutunca acaba beni takmıyor mu diye düşünmeye başlıyorum. İşin özü kendisine çok fazla değer veriyorum sanki sevgilim veya hoşlandığım biriymiş gibi. Ama ilişkileri hakkında konuşurken hiç bir sıkıntı yok. Hatta yakın zamanda bi flörtü oldu gayette çok mutluydum hayatında biri olduğu için ilişkileri vs hakkında konuşurken zerre rahatsızlık duymuyorum hatta tavsiyeler bile veriyorum. Ama çok aşırı önemsiyorum kendimden bile fazla değer verdiğimi söyleyebilirim. Ama sevgili olarak falan hiç düşünemiyorum kendisini ona karşı öyle bir ilgim yok ama dediğim gibi çok fazla değer verip bazı hareketlerine çok üzüldüğüm oluyor. Başka erkek arkadaşlarımla konuşurken rahat konuşuyorum ama onla konuşurken biraz naif oluyorum acaba bunu söylesem rahatsız olur mu, bir şey dediğimde acaba benden soğuduğumu vs diye düşünüp triplere giriyorum. Ama dediğim gibi sevgili anlamında hiçbir ilgi alakam yok lakin niye böyle triplere girip hissettiğim hakkında bir fikrim yok ve kendimi fazla üzüyorum, huzursuz hissediyorum neden böyle diye sorguluyorum sürekli... Çok uzun oldu kusura bakmayın ama yazmadan edemedim çünkü içimdeki bu hissi nasıl çözerim bilmiyorum danışmak istedim. Umarım okur ve cevaplarsınız. Daha önce bu durumu yaşamış var mı?

Yakın arkadaşım hakkında yardımcı olabilir misiniz?