Kaynanam niye böyle? üşenmeyin okuyun lütfen?

Biz şu an evlilik yolundayız. Oğlu çok fazla sigara alkol kullanıyordu deli gibi benle tanıştı bıraktı bunları sağlıklı beslenmeye ve spora başladı. Hayatı boyunca okulla alakası olmayan adam oturdu ders çalışmaya başladı. İtle çakalla arkadaşlık kuran ailesi mafya gibi takılan bir adam yarın benimle tiyatroya oradan da kütüphaneye gelecek mesela ve çevresindeki bütün toxic hayırsız insanları çıkardı. Benim bugüne kadar hiç sevgilim olmadı ilk sevgilim onun da ailesi ile tanıştırdığı ilk kişi benim. Ailesi ile arası ne zaman bozulsa sakinleştirip aralarını düzelttim. Bir kuruş para harcatmadım kahve bile içsek mutlaka elimi cebime attım. Annesi ile tanıştım fen lisesinden mezun oldum sağlıkçıyım ailem asker ve sağlıkçı. Onun ailesinin pavyonu var. tek çocuğum güzel bir kızım birkaç dil biliyorum maddi durumum iyi herkesin çok sevdiği birisiyim. Etliye sütlüye karışmam okuldan eve evden okula kedilerimle zaman geçiriyorum bir de sevgilime zaman ayırıyorum. Yani kadın kıyameti koparıyor oğlu benimle sevgili diye. Aradı benim oğlumu sen madur ediyorsun benim oğlum seni kullanıp atar sıkılır senden sen benim aileme gelin gelecek kız değilsin dedi. Sevgilim de beni tercih etti 3 aydır annesi ile görüşmüyor hiçbir şekilde araları çok bozuk. Ama annesi babasını da dolduruyor adam normalde destek veriyor bize ama annesi yüzünden arada kalıyor. Ne yapacağız bilmiyorum bile çok zorba bir kadın oysa onunla tanışmaya elimde çiçeklerle pastalarla gittim düzgün giyimli birisiyim hiç bir saygısızlık da yapmadım 🥺 böyle yapmasa keşke gerçekten annesi annem gibi olsun isterdim çok üzülüyorum. Sevgilim hep beni savunuyor koruyor sağolsun ama yine de çok üzülüyorum aileme mahcup olmak istemiyorum.
Kaynanam niye böyle? üşenmeyin okuyun lütfen?