Artık ciddi ciddi intihar düşünüyorum var mı benim gibi olan?
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Herkes dönem dönem yaşıyordur bu problemleri. Benim başımdan da kaç kez ne problemler geçti. Ama dikkat ettin mi geçti dedim bi şekilde her şeyi atlatıyorsun o an gözüne kocaman görünen problemleri bir süre sonra unutuyorsun bile. Kimsenin önüne pürüzsüz yollar serilmedi zorluklar aşıldıkça düzleşiyor o yollar
Çok çok ağır şeyler
Anlatabilirsin bana
Mesela senin için veya senin yaşamış olduğun bir şey de olabilir bu hayatta yaşanabilecek en ağır şey nedir nelerdir?
Bipolar uyurgezer ve beni sürekli döven sinirlenince kendini ve bizi öldürmeye çalışan bir ablayla büyüdüm. Benim için oldukça ağır geçti çocukluğum ama artık büyüdüm ve bu anlattıklarım geride kaldı
O zaman sen beni iyi anlarsın ben de aynı şekilde ağır akıl hastalıkları olan bir abi ve baba ile büyüdüm onun yaşadıkları ve yaşattıkları yüzünden ben yıllarca evden çıkmadığımı izole olduğumu söyleyeyim şu anda 23 yaşındayım ve okul iş güç hayat hiçbir şey yok elimde hiçbir şey annem ve kardeşlerim olmasa onlara ağır travma olmayacağını bilsem çoktan bir şey yapardım psikoloğa da gitmedim hastaneye de belki de yıllardır var olan hastalıklarım da olabilir normal değilim zaten
Öncelikle psikiyatrik hastalar hasta olduğunun farkında değil sen normal değilim diyorsun ya gerçek bi şizofren vs. Bunu söyleyemiyor olsa olsa depresyondasındır ki bu yaşadıklarımızla normal seni anlıyorum. Kendine zarar vermektense anneni ve kardeşini korumayı seçmelisin bu görev bize düşüyor ne kadar hak etmesek de. Abin ve baban ne yapıyor bilmiyorum ama kandırıp zorla tedavi almalarını sağlayabilirsin söz konusu psikiyatri olunca zorla yatırma hakları var. Sen de hayatına devam etmenin bir yolunu bulmak zorundasın inan ki çıkış kapısı buluyorsun ve her şey düzelmeye başlıyor. Aradan yıllar geçti ablam yıllarca tedavi aldı evlendi çocuğu oldu (her ne kadar çocuğa yapılmış bir haksızlık olarak görsem de) şimdi çok daha normal davranıyor
Yok normal değilim diyebiliyorum evet ama gerçekten değilim ağır takıntılar herşeyin en kötüsünü düşünmek sürekli kaygı halinde olmak evden çıkmak istememek uyku sorunları ve benzeri bir çok şey yaşıyorum
Söylediklerin bir ilaca bakıyor kendini psikiyatriste gitmek için bi zorlasan çok çok daha iyi hissedeceğinden emin olabilirsin
En sonunda gidicem galiba ama korktuğum bir şey var bak bu bile o kaygı hastalığındandır belki gitmek istesem bile orada doktor yatırılması gerek dese ben ne yapıcam diye düşünüyorum
Yatırma amaçları ilaçların dozlarını ayarlamak sana en uygun tedaviyi bulmak için oluyor korkulacak bi şey değil ve belki ailenden biraz uzak kalmak sana iyi gelebilir ama yatırmayı düşünmeyedebilirler
Peki bilgin varsa bu konularda genelde en ağır hastaları mı yatırırlar yoksa
Ağırlık durumuna göre değil de kendine veya başkalarına zarar verme ihtimaline göre yatırırlar. Ya da tedavi alıyor ama yanıt yok takip etmek tedavisini düzenlemek için
İntihar çözüm değil sakin ol
Ölümden sonra ne olacağını bilseydim keşke
Sorun ne
Hangi birini söyleyeceksin 20 yıldır süren bitmek bilmeyen sorunlar işte kısaca
Mesela?