Aile ile imtihan olmak?

Ben çok ağır imtihanlardan geçmiş biriyim halen de sürüyor. Bebeğimden ayrıldım öz babam tarafından tacize uğradım ve ailenin tüm üyeleri tarafından darp edilip dövüldüm. Sebebini de kısaca özet geçeyim. Ailede tek okumuş kişi benim. öğretmenim. Ama bazen mum dibine ışık vermiyor. 6 kardeşiz. Dededen kalma miras var evler arsalar vs. Ben okuduğum için ( ki kendim hem çalışıp hem okudum) mirastan men etmek istediler. Kabul etmedim çünkü ben kredi borcuyla okudum kismenin faydası olmadı. Sonra bir gün planlı bir şekilde aileden 7 8 kişi toplanıp bana saldırdılar ölümden döndüm. Jandarmaya da benim onlara bıçakla saldirdigimi ifade etmişler ki böyle bir şey asla yok. Hukuken cana kast etme durumunda mirastan men edilebiliyormus çünkü planları buydu. Ben o süreçte aklımı kaybetme noktasına geldim. Halisunasyonlar gördüm hayal rüya hepsi birbirine karıştı. Ama kimseye belli etmeden görevime de devam ettim. Namaz falan kilamamaya başladım aklımda bir sürü ses gürültü küfür duyuyordum hep. Şimdi hiçbiriyle görüşmüyorum. Kendimi iyileştirmeye caksiiyorum. İnancımı tekrar oluşturma noktasındayim. Ama şimdi de vicdanen kötü hissediyorum. Bu imtihanı kaybettim mi acaba diye? Ruh halimi de toparlamaya gerçekten zorlanıyorum, sevgi ihtiyacı hissediyorum, her şeyi tek başıma yaptım bugüne kadar ama insan bazen birileri tarafından sevildiğini hissetmek istiyor, malum asıl olması gereken yerden sevgiyi alamayinca buyuk bir bosluk hissediliyor, jendimi nasil daha hizli toparlayabilirim bana tavsiye edeceğiniz orijinal ve etkili bir şeyler var mi?

Güncellemeler
+1 yıl
Ev tuttum tek başıma bir hayat kurdum. Ama canım çok acıyor. Haliyle özgürlüğümden de bir şey anlayamıyorum böyle olunca. Yaşadıklarımı sindiremiyorum. Yani bunları bana başka biri anlatsa onun için üzülür günlerce ağlarım belki. Kendi başıma gelmiş olması dehşet korkunç. O anlar gözümün önüne geliyor bazen. Çok kötü çok. Allah kimseye yaşatmasın
Aile ile imtihan olmak?