Veya aydın biri ile cahil birininin ilişkisi nasıl olur
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
8Cevap
Aydınlık diye bir şey yoktur. Aydın insan diye bir şey yoktur. Kendini bir b&k sanan insan vardır her gün de kanalizasyonla tanışır.
Aydın insanlar var ama çok değiler Türkiye'de nadir bulunuyorlar
Türkiye de olanlar kendini bir s*kim sanalar o kadar. İstediği kadar okusunlar ama asla amaaaa aslaaa insan olamazlar.
Gerçekten aydın mı yoksa cahil mi bunun da dışında düz normal bir vatandaş mı ona karar verdikten sonra yaşayabilir
Cahiller kusra bakma müslümanım diyorlar kuranın anlamını açıp okumuyorlar. Kız kapalı namaz kılıyor oruç tutuyor kıza sordu bana. Haç kaç gün diye. Benden yaşça büyük ben açığım namaz kılmıyorum bir ay dedim kız tuturdu bir yıl diye yok diyor yemin ediyor toplumun çoğu öyle deliriyorum doğruyu söylediğim herşeyi yalanlıyorlar diğerlerinde ona katılıyor
Dindar olup dini hakkında bilgi sahibi olmayanlar ve öyle bir dertleri de olmayanlar bana göre de cahildir haklısınız
Valla kızla kaç kez tarstik aşure günü ne için var onu bile bilmiyor yok sen yalan söylüyorsun diyor kız Kars'ta yaşıyor kafasına göre bir şey uydurup söylüyor benim delirme rademe getiriyor
Herkesle tartışmak zorunda değilsin biraz seçici ol
. çünkü Anem de onu savunuyor delirme radesind getirtiyor annem diyor senden büyük sen ondan dahaiyimi bileceksin
15 Yaşında kuzenim var benden daha bilgili bazı konularda hata ondan yardımda alıyorum bazen çocuk bilgisayarlardan zehir gibi anlıyor bozulmuş bilgisayar makine falan hepsini tamir ediyor
Amacın daha çok bildiğin doğruları pekiştirmek olsun, başka insanları aydınlatma sevdasına düşme, bazen bir faydası olmuyor. Olan sadece kalp kırıklığı oluyor
Ben kimseye bir şey sormam genelde bana sorarlar ve doğru söylediğinde onların uydurma bilgileriyle uyşmayinca tartışma çıkıyor haklısın cahile muhatap olunmaz
Sinir krizleri öfke patlamaları günden güne zeka seviyesinin düşmesiyle yaşamaya devam eder.
Ozaman ölücem yakında çünkü derdimi onlara anlatamaktan şiştim
Söyle bir durum var, dış dünyayla hiç bir bağlantı kurmamış film, dizi, kitap ya da ya programlarının hiç bir etkisi altında kalmamış insanların bile yaşadığı ortamdan ya da en yakındaki insanlar olan ailelerinden ciddi anlamda farklı duygu ve düşünce yapısında geliştiklerine birçok zaman karşı karşıya kaliyoruz. Farklı bir şekilde yetişmiş ya da kendini yetiştirmiş insanların doğru ve doğal kabul ettikleri şeyleri değiştirmek imkansıza yakındır. Zaman içinde anlaşılmak isteme ve kendini ifade etmek için verdiğin çırpınışlar sendeki bastırılmış öfkeyi açığa çıkaracak sürekli devam eden sitemlere kavgalara sebep olacak.
Sistemle sorunum yok yanlış anlama bilmedikleri şeyleri dışardan duyma şeyler üzerine yemin ediyor insanlar ben araştırıyorum kitaplara bakıyorum öğreniyorum doğru bilgimi diye. O insanlar kendilerini yerden yere atıyor öyle diye kaynak şöyle diyorum kaynak yok dışardan duyma bilgiler
Bilmemek ayıp değil ama bilmeyip konuşmak üstüne yeminler edip yalan söylemek cahil işi
Biliyorum bu tarz insanlar dünyanın heryerinde var maalesef. Dini konu hakkında konuşan insanlara kutsal kitaplarının kendisini okuduğunda bile bunu kabul etmeyip kendilerine bilgiyi verenin yanlış yapamayacağını savunan insanlar gördüm😁
İnsanların temeli bozuk merak etme araştırma empati kurma gibi yetenekler den yavaş yavaş kopuyorlar. Dış kaynaklı otonom bir hayat yaşamaya daha fazla alışıyorlar. Dünya giderek fabrikasyon kültürsüz bir yer halini alıyor.
Şöyle bir arayışın içine girdim nasıl kendim gibi insanlar bulucam diye. Babam benim gibi annem diğerleri gibi diğer akrabalarim öyle ailden iki kişi tek sağlam çıktık daha kendimiz gibi insanlarla karsılasmadık cidden çok nadir bir iki kişi. Artık kafayı yeme şeyine geldik çünkü onlara göre ben aptalım onlar zeki ne kadar tartışsak kendilerini haklı çıkarıyorlar
Buda dediğim şeye denk geliyor, bazen bütün toplumun doğru kabuk ettikleri şeylerin içinde ona yanlış diyerek yetişen insanlar çıkıyor.
Toplumun çoğunluğunu bireysel ve anlık olarak değiştirmek imkansız sayılabilir, toplumda değişim için uzun yıllar gerekir bazen oldukları gibi kabullenmek gerek. Cahillik en büyük zenginliktir sözünün temelinde de bu var zaten. Birseylerin bilincine vardıkça yanlış olan insanın gözüne batmaya başlıyor ve buna karşı çıkıyor ama toplumla mücadele etmek insana acı veriyor.
Hani halen dünya düz diyen insanlar var onlardan farkı yok adam dünyanın düz olduğunu kanıtlamak için bir proje yapıyor ama projede dünyanın yuvarlak olduğu kanıtlanıyor. Bu olay bu sene gerçekleşti dünyanın yuvarlak olduğu kaç senedir kanıtlandı halen duz oldunu savunanlar var
Not :cahil insanlar daha mutlu çünkü çevrem dolu biz düşünüyoruz ona göre hareket ediyoruz onlar sarhoşmus gibi davranıyorlar sank bir maddenin etkisindeler ye iç uyu danset onlar için hayat
Onda sınır yok 😂😂bence sadece konuşmak için konuşuyorlar. Komplo teorisi bir din olsaydı en fazla inanını olan din olurdu.
Bilemiyorum olabilir
Açıkçası ben genel olarak insanlara karşı artık nötr hissediyorum o yüzden yapılanlar ya da söylenenler beni şaşırtmıyor artık. Bir insan olarak çok kısa bir ömre sahibim bunuda insanlara alfabe öğretir gibi birseleri anlatarak çatmak artık zoruma gidiyor 118 çıkan iq sonucunu bi ara 105 görünce ömrümle birlikte zekamında azaldığının farkına varmak acı verici oldu.
Banada çocuken üstü zeka tanısı konuldu fakat hocalarım benim canım olduğumu düşünüyorlardı çünkü. Sınıftaki insanlarla konuşmuyordum hata piskolojisi mi bozuk dediler ilerde bu kız çok sorun yaşar falan filan sevmediğim insanlarla neden konuşayım hoca bana güle maymun açıyordu komikte değildi
Pardon aptal olduğumu düşünüyorlardı
Sitedeki sansür siteminin farkındayım 🤗 bizdeki öğretmenlerin bir çoğu memur olmak için bu mesleği seçmiş insanlar. Ve bu insanların bazıları maalesef eğitim sistemi hakkında karar verecek mevkilerde Şu an . O nedenle birçok kişi bu sistem içinde yitip gidiyor.
Toplumsal algıya dayalı yaşam herzaman kısıtlayıcı ve gerici oluyor çünkü farkınızdan dışlanıyor ya da değişmek zorunda bırakılıyor. Hemen isimler takılıyor. Antisosyal ya da sosyal fobisi var deniliyor.
Eskiden bir dizi vardı “ Buffy the Vampire Slayer” adında bir bölümünde farlı bir boyut yasa zaman diliminden gelen biri bir büyü yapıyordu ve esir aldığı kişi ona “kan büyüsümü yapıyorsun?” Diye sorduğunda ona su cevabı vermişti “kan büyüsü, et büyüsü, şu büyüsü bu büyüsü eskiden isimler yoktu birseylere isim koymaya başladığınızdan beri tembelleştiniz ve zayıfladınız” belki net hatırlamaya bilirim ancak ana konu ortada basit 2. sinif bir fantezi dizisinde bile verilmek istenen mesaj çok büyük. Birseylere isim takmaya başladığımızdan beri düşünmekten uzaklaştık çünkü isim takmak hemen bir teşhis koymak kolayimiza geldi.
Maalesef öyle benim gibiler özel bir eğitim görmeleri gerektiğinin düşünüyorum ama maalesef normal okullarda okudum ve kendimi eski çocukluk zekamla aynı değil kendimi eskiye göre daha az zeki hissediyorum beynim kirlendi boş gereksiz bilgilerle
Kesinlikle sana katılıyorum şundan bahsediyim ibini Sinan her alanda oldu tıpta matamatik ye kimyada şimdiki bilim insanları onun çeyreği bile olamaz. Bide mari curie çok iyi bir bilim insanı
Fizik kimya biyoloji gometri her şey birbiriyle bağlantılı bir düzen içinde çalışıyor fakat biz hepsini ayrı ayrı ele alıyoruz şöyle bir bilim insanı. Biyolojik Robotlar yapmıştı şu an adını hatırlamıyorum
Bir profesörün konuşmasını izlemiştim “son 50 yıldır hiçbir yeni icat yok yapılan şeyler zaten var olanların modernize edilmiş hali temelde hepsi 50 yıl öncenin fikirleri” dünya da milyarlarca insan var ve 59 yıldır sıfır yeni teknoloji? 1930 ve 1960 teknolojilerine de baktığımız zaman günümüzde modernize edilerek bize tekrardan yeni olarak sunulan Birçok sistem var. Dünya kendini tekrar ediyor ve insanların beyinleri sıfırlanıp duruyor. O yüzden bence sen kendi sağlığını ve hayatını düşünmek zorundasın.
Katlıyorum sana haklısın
Yıllardır %52 ile beraber nasıl yaşıyorsak öyle yaşanır
Yaşayamaz.
Cahilerin olmadığı bir şehir yokmu
Hayır
Cahilin yanında kitap gibi sessiz ol
Ben delirdim çoktan
Delirmek üzereyim
Aramıza hoş geldin
Boş vererek