“Bize bir nazar oldu. Cumamız Pazar oldu.
Ne olduysa hep azar azar oldu!
Ne şöhretten hastayız, ne de candan hastayız.
Ne ruhça ne vücutça ne de kandan hastayız.
Avrupa’ya bir değil iki pencere açtık.
Uzun yıllardan beri cereyandan hastayız.
Batı, batı diyerek eyvah hep batıyoruz.
Yaklaştıkça her sene özyurdumda yılbaşı.
Yapılır milletime Frenkçe sahte aşı. Buna ağlar ağacı hem toprağı, taşı. Batı, batı diyerek eyvah hep batıyoruz. Sen Hıristiyan mısın? Diye sorsan darılır. Yılbaşında hindi kaz yemesine bayılır. Çam deviren hindi ki nasıl mümin sayılır. Bilmiyoruz çoğumuz ne edip yapıyoruz. Batı, batı diyerek eyvah hep batıyoruz”
Merhum Arif Nihat Asya51 Yorumla
En İyi Cevaplar
zinanın çoğalması kıyametin en büyük alametlerinden günümüzde zina çoğaldı kıyamet günü çok yaklaştı ve zina yapanın ahiretteki cezası çok büyük olucak ALLAH korusun.
22 Yorumla
+1 yılErkeksi hayvan engellemiş yorumlarımi kaldiramadi garibim burdan yazıyorum..
Kivirma 3 :)) şimdide o zaman sevmeyip şimdi niye sevdiniz diyor ahaha... Güzel saçmalamissin.. Bir insanın şiiri dünya görüşü sana uyarsa seversin kabul edersin. Ben seni her döneminde sevdim diye bir şey mi olmak zorunda ki herkesin hayatında dönüş noktası değişimi vardır son olarak bir şekle girer ister beğenir ister begenmezsin. Ciddn eğitim seviyen edebiyat bilgin çok düşük sen edebiyatla ilgili yorum yapma ks de xper kasmaya devam et22 Yorumla- +1 yıl
:)) amacım galip olmak birilerini ezmek değil ama arkadaş insan birşeyi bilmeden yorum yapmışsa evet bilmiyormusum demesini bilmeli gurur yapmaya gerek yok değil mi :) adam dediklerini curuttuk hemen başka yere çekiyor konuyu kıvırdıkça kıvıriyor :))
+1 yılBu cümlenin anlamını gerçekten bilen, çizgisinden çıkmaz işte. Böyle bir paylaşımda bulunarak bazılarını belki kendine getirmişsindir, insan gibi davranmayıp, aklı sadece aşağıya çalışanlara belki hatırlatarak kendilerine gelmelerini sağladın, onlar adına ben teşekkür ediyorum :) Süpersin.!
23 Yorumla- +1 yıl
Mantıklı..
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
62Cevap
+1 yılsevmek demek sevişmek demektir n. fazılın burnuna eşşkler osursun halt etmiş. Bak sevdiğimiz birisine sarılırız değil mi , kucaklaşmak, tokalaşma ele ele tutuşmak bunlar sevgi göstergesi olan şeylerdir hemen hemen her toplumda bu böyledir bizim gibi doğu toplumlarında daha yoğundur batıda biraz daha seviyelidir ama vardır. Yani insan sevdiğiyle sevişir bu 10 bin yıl önce necip fazıl yokkende böyleydi , peleolitik ve neolitik çağ da da böyleydi yani bence sevdiğin kişiyle sevişmek ahlaksızlık değildir her önüne gelenle sevişmek ahlaksızlıktır. Ahlak ise toplumdan topluma devirden devire değişen şeylerdir.1.000 yıl önce Türk toplumu ahlaksız değildi ama cinsellik bu kadar baskı altında da değildi. Japonlar çok ahlaklı insanlar ama cinselliklerini gayet rahat yaşayabiliyorlar. eeeaaaeeeyorumlamam bu gadar
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 7,1b cevap paylaştı.
+1 yılne ekmek yedi necibim dinden imandan valla helal olsun
157 Yorumla- +1 yıl
Çok cahilsin be kardeşim keşke olsen. Ömrün kızlarsoruyorda kariyer yapmaya çalışmakla geçiyor sanalda bile beceremiyorsun. Necip fazıl bir kere zengin bir ailenin çocuğudur. Dinden bahsederek para kazanmış ekmek yemiş değildir! Tam tersi dini. anlattığı için 10 dan fazla kere hapse girmiş-çıkmıştır , çıkarttığı dergiler. kapatılmış maddi zarara. uğramıştr. Ayrıca çıkardığı büyük doğu dergisi reklam kabul etmez. Bu da para kazanma amacı gutmedigini gösterir. kaç küsur dava ile uğraşmıştır. Çile çekmiştir.. Benden bu kadar gerisini merak ediyorsan araştırırsın.
- +1 yıl
aynen öyle kardeşim...
- +1 yıl
@shutstaffel cahiller ölse benden önce gidersin o kesin. Ekmek yedi derken menfaat rant sağladı, isim yaptı demek istediğimi anlaman lazım ama nerdeee. bana söylediğin o laflar var ya kariyer mariyer heh işte onlardan bahsettim bende.
neyse kariyerime odaklanmalıyım hemen yeni yorumlar yapıp yükselmeliyim - +1 yıl
Iyi kiviriyorsun aferin senin ne kastettiğini ben gayet anladım ama dur kıvırdigin. yerden. de cakmasini biliriz senin. gibilere... Menfaat sağlamış isim yapmışmış... Necip fazıl dindar olmadan öncede isim yapmıştı 1934 dönemi. öncesi birçok. şiir ödülü var nazım hikmet dahi necip fazıl değiştikten sonra kabul ediyorum sen değişmeden. önce en iyisi idin. demiştir.. Neyin kafasındasın cahil? O dindar olmadan önce yazdıkları dergilerde yayınlanan şiirleri ne oluyor? Yani mesele şan şöhretse onuda dindar olmadan sağlayabildi.. Muhtemel sen cahilcik bunu bilmiyordun " iyi kıvırdım ha" diyordun kıvırdigin yerden de yine bir . bilgisizlik cahillik aktı. Şimdi bakalım nasıl kıvıricaksin görelim?
- +1 yıl
Dedigim gibi senin cehaletinle ugrasamam anlamadigin yeri izah ettigimde teşekkür edecegine kivirdigimi saniyorsun. madem o zamanda iyiydi sarapciyken sevseydiniz?
O zaman sevmeyip sonradan sevdiysendemek ki adam hakkaten ekmek yemis.
Buyur bak çakmak makmak kivirmak diyorsun ya ogren nasil cakilir. tartismayi bile bilmeyen bos adam
Son yorumumdur daha zaman harcayamam sana. bol sans.
Aşk zaten öyle masum bir şey değildir, aşk aslında insanın içgüdüsel arzularının toplamına verilmiş uyduruk bir addır, esasında sevgi saklıdır ama kimse yalın bir şekilde sevgi olarak kabul etmeyi sevmez, tanımsal olarak deforme edip adına aşk derler. Malum, son dönemlerde kimsenin eli vicdanında değil.
02 Yorumla
+1 yılHirsizlar tecavuzculerin coğunun dindarlar arasindan cikmasi dusundurucu olsa da kendi isteginle yaptigin zinanin adi ask degil seks :d ask guzel birsey. Zavallim fazıl aşktan ekmek yiyemedi her gece ayri pavyonda. Yolumu dinden bulurum dedi sizde o yolu yüruyun bakim. Dogru mu dogru demis :d
20 Yorumla
+1 yıldoğru. sevişme öpüşmeyi (zinayı) normal gören bir gençlik var
40 Yorumla
+1 yılAynen öyle
Hatta beğendiğimiz bedenlere hayalimizde ki ruhları giydirdik
Bizde kendimizi kandırmış olduk02 Yorumla- +1 yıl
maalesef :)
Necip Fazıl' a bakarsan Meclisin duvarındaki egemenlik halkındır yazısını indirip egemenlik hakkındır yazmamız lazım. Bugünün şartlarında fazla ciddiye alınacak biri değil. ama büyük şairdir o ayrı...
25 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yıl“Bir milleti yok etmek isterseniz askeri istilaya lüzum yoktur. Ona tarihini unutturmak, dilini bozmak, dininden soğutmak ve dolayısıyla manevi değerlerini, ahlakını soysuzlaştırmak kafidir.”
- Peyami Safa -10 Yorumla Aşkı gönülden alıp gözlere ve bedene nakşettiler
Evet zinanın adı aşk oldu gibi
İnsan sevdiğinin ateşe atılmasını kabul edebilirmi zina edip adına aşk diyenler kabul ediyo nasıl bir aşktır bu.11 YorumlaAhlak kavramının değiştirildiği/değiştirilmeye çalışıldığı çok aşikar.. Özellikle okumayan bir toplum için umut verici bir gelecek gözükmüyor maalesef..
01 Yorumlaahlak diye ahkam kesenler neden acaba hırsızların en yoğun olduğu partiye oy veriyo :)
12 YorumlaKumarhaneden çıkmayan,
''Başörtüsüz kadın perdesiz eve benzer. Perdesiz ev, ya satılıktır ya da kiralık'' diyen ve karısı başı açık gezen abimiz değil miydi bu? Gerzek adam..30 Yorumla
+1 yılMillet aşk adı altında uçkur derdine düşmüş. Aynanın karşısına geçip ben adam mıyım demeye cesaretleri yok hiç birinin!
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 305 cevap paylaştı. n. fazılın kendini de sevmem sözlerini de görüşlerini de.
10 Yorumla
+1 yılNecip Fazıl KISAKÜREK :)))
https://www.youtube.com/watch?v=u8OyX_XLrEQ
Asım Yıldırımdan sözlü bir anlatım BENZETTİLER00 Yorumla
+1 yılAvrupalılaşmaya calısıyoz bir yandan kültürümüzü korumaya calısıyoz derken ortaya böyle saçma sapan olaylar çıkıyor işte kendi aslımıza dönmemiz şart..
00 Yorumlaaynen
bir sevgilin olması zinaya adım atmışın demektir. Zina illa ilişkiye girmek değildir. Zinayı oluşturacak hareketi yapmaktır aşk.03 YorumlaNecip fazıl kısakürek gibi bir adam yok gerçekten, bu arada güzel şeyler yazıp iyi sorular soruyorsun helal olsun
04 YorumlaAile & Toplum konusunda 8,9b cevap paylaştı. hiçbir söz boşuna soylenmemıstır lakın ınsan kendını bıldıkten sonra sozlerın de bır anlamı yoktur !!!
02 Yorumlahayatında bunları yaşayamazdn lar ingiLice kuyruk acıları olsa gerek kime ne biz onlara neden yapmiyorsunuz dedik mi onlar da bize karismasin
01 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılDinciler internet kullanmayı öğrendiler. Hezeyanlarını her yere paylaştılar.
11 Yorumlakişiliğe göre değişir. bence aşkı aşk gibi yaşayan çok insan var. önemli olan her şeyi zamanı gelince yaşamaktır.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 705 cevap paylaştı. Karşılıklı rica varsa hiçbir ilişki ahlaksızlık sayılmaz , hele bu nfk ahlaktan bahsedebilecek bir adam degil
20 Yorumla
+1 yılNecip Fazıl'ı da sevmiyorum, şiirlerinide, sözlerinide.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 743 cevap paylaştı.
+1 yılYaptigimiz her ise bir kilif/bahane bulmakta ustumuze yok insan olarak 👍
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 638 cevap paylaştı. bu Necip efendi millete ahlak dersi verirken kendi neler yaptı bir bilsen...
20 Yorumla
+1 yılyedilerde bu nesilde arasdirma ruhu yokmus ki kanmislar
00 Yorumla
+1 yılBakmayın , hem tükürün çehre-i murdarımıza !
Tükürün , Belki biraz ar gelir suratımıza. Üstad Akif Ersy.00 YorumlaAile & Toplum konusunda 567 cevap paylaştı. Haklisin kardesim yazik valla dunya eglencelerine kendini cok kaptiran var buranin imtihan dunyasi oldugunu unutanlar var..
10 YorumlaZinayi bu ülkeye getiren adama tapan insanlar var genelev kanunu çıkaran bir insana nasıl itibar edilir hiç anlamıyorum
17 Yorumla- +1 yıl
Bilmeden konuşma ln dizilerden izleyip sağda solda konuşuyorsunuz gidip araştır biraz Osmanlı da öyle bir şey olmadı
- Aile & Toplum konusunda 536 cevap paylaştı.
+1 yılNecip fazili sevmem ama ahlak anlayisimizin degismeye basladigi kesin. Kulturumuzu kaybediyoruz
02 Yorumla- +1 yıl
Ahlak anlayisimiz kayboldu , yerine baska bir anlayis geldi
Yep, yep... Kanıtı:
buradaki abazalar+cinsel ilişkiler adlı alt sayfa konusundaki konuşmalar... Bariz açık işte... :) :) Adam özetlemiş geçmiş.. :)00 Yorumla
+1 yılBu adamı görünce ya da şiirlerine bakınca böyle içimde bir şey kabarıyor, irite oluyorum bu adama. Yok öyle bir şey. Onun ahlak anlayışı kadınlarda peçe olmadıkça gerçekleşmeyecek cinsten idi.
43 Yorumla- +1 yıl
İşte her neyse artık Cumhuriyet ve devrimlere karşı olan bir insanın gözümde değeri 0 dır benim. Dediğin gibi değil, sen açık olsan da inanırsın ki inanabilrisin olması gereken de budur ama onun gibilerin zihniyeti seni müslüman olarak görmüyor.
aynen öyle necip'in dediği diğer sözleride oku adam tam anlamıyla herşeye söylüyor
10 YorumlaBo soze sapka cikartilir vallaha ellerine yuregine saglik
03 Yorumlapolitik sorular bunlar burasıda yeri değil diye düşünüyorum
03 YorumlaBırakın insanların ne yaşadığını, herkes kendinden mesul. İyi bari birileri söylesin biz de ona göre yaşayalım.
13 Yorumlakarısından fransadayken boynuz yiyince yazmış heralde bu sözleri :)
30 Yorumla
+1 yılÇok iyi bir sözmüş necip fazıl hayranısın galiba :-)
02 Yorumla- +1 yıl
Ama güzel sözmüş
kısa küreğinn sapını o adama sokmak lazım bunlar bir takım uydurmalardır :d
10 Yorumla
+1 yılüstad konuşuyor fazla söze hacet var mı...
11 YorumlaAşka zina, korkaklığa ar mı diyelim
12 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılÜstada hak vermemek elde değil.
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 893 cevap paylaştı. Aşka zina diyen zihniyete göre daha ilerideler.
10 Yorumla
+1 yılyoruma gerek yok denmiş denilen zaten :)
02 Yorumla- +1 yıl
aynen öyle :)
çok doğru ne yazıkkı öyle oldu
10 Yorumlahala gözlüklerine hastayım
02 Yorumla- +1 yıl
Pekala.
Şimdiye kadar Türk Mİlletine tarihte yapamadıklarını, sosyolojik alanda empoze ettikleri bu tip yaşam şekilleriyle sağlam ve sıkı olan gelenek görenek insanlık bağlarını koparabilmek için yapılmış dışarıdan etkenlerle halkın aklına ve yaşamlarına sokulmuş bir şey olduğunu düşünüyorum.
Çok merak ediyorum sizin çıktığınız olmadımı?
12 Yorumla
+1 yılaynen öyle yaptılar zina aşkı bitirir aslında
10 Yorumla
+1 yılÜstad doğru söylemiş anca şapka çıkarılır bu söze
01 Yorumla
+1 yılŞuanda aşk yatakta zaten çoğu kişi için. Doğru.
02 Yorumla- +1 yıl
Hıhı aynen öyle.
+1 yılSonuna kadar haklisin
02 Yorumla- +1 yıl
Evet
aşk değil seks zinadır.
10 Yorumlaya da aşka zina damgasını yapıştırdılar
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 713 cevap paylaştı.
+1 yılAlay icin yazilmis bir soru.
01 Yorumla
+1 yılileri görüşlü herifmiş
04 Yorumla- +1 yıl
her koyun kendi bacağından asılırmış. cayır cayır yanacaz
- +1 yıl
hiçbirimiz masum değiliz
+1 yılHayırlısı be gülüm diyorum
10 YorumlaAynen öyle
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılkisakurek bir kahraman
11 Yorumlazinaya aşk diyen başka bişey aşığıdır