En yakın arkadaşımın benden faydalandığını ama benim ondan çıkarım olmadığını düşünüyorum ne yapmalıyım?

Mimarlık fakültesi 4. sınıf öğrencisiyiz onun okulu bu sene bitiyor ben uzattım seneye bitiyor bizim 2 tane daha yakın arkadaşımız vardı onlar bize ihanet etti ikimiz yalnız kaldık fakültede herkes birbirini çekemediği ve yüzüne güldüğü insanın arkasından konuştuğu için kimseyi sevmiyoruz, anlaşamıyoruz, arkadaş da olmuyoruz neyse ben normalde annemle yaşıyorum bu sene annem okula 1 ay geç geldi bu dönemde sürekli benim evde yeyip içtik o kyk yurdunda kalıyor annesi babası ayrı maddi durumları çok kötü babasıyla yıllardır görüşmüyor babasının sgksı bile yok hastaneye gidince para veriyor. Bu dönemde hep benim evden yedik eve bir tane hazır börek dışında bir şey almadı her yemeği de ben yaptım anca ayaklarını uzatıp oturdu proje derslerimiz farklı onun ödevleri çok kolay olmasına rağmen hocayı zerre sevmediği için kafasında anlamıyorum diye inatlaştı ödevlerine yardım ettim her konuda hatta hocan ödevi beğenirse fikri ve alanı benim seçtiğimi söyle dedim hoca çok beğenmiş ama o sadece alan gezisinde yanına eşlik ettiğimi söylemiş. Biz Gürcistana okul gezisine gittik bunun parası yoktu ben de tek gitmek istemediğim için bir şekilde onun parasını da buldum birlikte gittik (bunu ben istediğim için en ufak lafım yok) sonra da annem geldi şimdi o arkadaşım evime gelemiyor o yüzden yapı olarak kendi hayatı zor geçtiği için millete hasetleniyor ben de maddi manevi şımarık büyütüldüm bir de bu kimden hoşlansa o çocuk da benden hoşlanıyor çıkıyor hasetlenmesinden korkuyorum. Şimdi neden arkadaşlığını bozmuyorsun diyecekseniz ortak bir yarışma projemiz var bir de benim şu anki proje dersime giren hocanın en sevdiği öğrenci bu benim ödevlerime yardım edeceğini söyledi ama kendi hocası da vizeden sonra zorlayacakmış şimdi kendi ödevim var diye bana yardım etmez diye korkuyorum bir de benim arkadaşlarım genelde hesap ödeyen, arabayla bırakan insanlar arkadaşıma da faydası dokunuyor ama benim arkadaşımdan da onun çevresinden de hiçbir maddi manevi çıkarım yok kendimi bu yüzden kullanılıyormuş hissediyorum. Deprem oldu yurtta eşyaları kaldı babamla arabayla gittik aldık aylarca eşyaları bizde bekledi sonra geldi bu da kalsın şu da kalsın diye çoğunu bırakacaktı valize sığmıyor diye annem al ev 1+1 nereye sığıyor dedi sonra kalan eşyaları bu sene tekrar yurduma otobüsle bırak dedi geri bana çıkarması yardım etmesi olacak diye babamla arabayla çıkardık o da dedi arkadaşın seni kullanıyor taksiyle alsaymış diye ama en ufak mevzuda kız sürekli param yok no mani diyor biz geçen sene günde 4 öğün yemek yerken parası olan kızın bu sene eve gelirken bir şey almaması bile beni düşündürüyor. Siz ne düşünüyorsunuz?

Güncellemeler
+1 yıl
Kız depremzede değil Kyk yurdunda kaldığı için eşyalarını almak zorunda kaldım. Depremzedeler Kyklara yerleştirilecek diye
En yakın arkadaşımın benden faydalandığını ama benim ondan çıkarım olmadığını düşünüyorum ne yapmalıyım?