Arkadaşlar İslam dinini terk ettim. şu an kendimi boşlukta hissediyorum. Hangi inanca geçsem veya ateist deist mi olsam bilemedim?
Cevabın nedir?
1. kural: Yaradanı hangi kelimelerle tanımladığımız, kendimizi nasıl gördüğümüze ayna tutar. Şayet tanrı dendi mi öncelikle korkulacak, utanılacak bir varlık geliyorsa aklına, demek ki sen de korku ve utanç içindesin çoğunlukla. Yok, eğer, tanrı dendi mi evvela aşk, merhamet ve şefkat anlıyorsan, sende de bu vasıflardan bolca mevcut demektir.
2. kural: Hak yolunda ilerlemek yürek işidir, akıl işi değil. Kılavuzun daima yüreğin olsun, omzun üstünde ki kafan değil. Nefsini bilenlerden ol silenlerden değil !
3. kural: Kur’an dört seviyede okunabilir. İlk seviye zahiri manadır. Sonra ki batıni manadır. Üçüncü batıninin batınisidir. Dördüncü seviye o kadar derindir ki kelimeler kifayetsiz kalır tarif etmeye.014 Yorumla- +1 yıl
4. kural: Kainattatki her zerrede Allah’ın sıfatlarını bulabilirsin, çünkü O camide, mescitte, kilisede, havrada değil, her an her yerdedir. Allah’ı görüp yaşayan olmadığı gibi, onu görüp ölen de yoktur. Kim O’nu bulursa, sonsuza dek O’nda kalır.
5. kural: Aklın kimyası ile aşkın kimyası başkadır. Akıl temkinlidir. Korka korka atar adımlarını. Aman sakın kendini diye tembihler. Halbuki aşk öyle mi? Onun tek dediği:
Bırak kendini, ko gitsin; akıl kolay kolay yıkılmaz. Aşk ise kendini yıpratır, harap düşer. Halbuki hazineler ve defineler yıkıntılar arasında olur. Ne varsa harap bir kalpte var!
6. kural: Şu dünyadaki çatışma, önyargı ve husumetlerin çoğu dilden kaynaklanır. Sen sen ol, kelimelere fazla takılma. Aşk konusunda dil zaten hükmünü yitirir. Aşık dilsiz olur. - +1 yıl
7. kural: Şu hayatta tek başına inzivada kalarak, sadece kendi sesinin yankısını duyarak, hakikati keşfedemezsin. Kendini ancak bir başka insanın aynasında tam olarak görebilirsin.
8. kural: Başına ne gelirse gelsin, karamsarlığa kapılma. Bütün kapılar kapansa bile, sonunda O sana kimsenin bilmediği gizli bir patika açar. Sen şu anda göremesen de, dar geçitler ardında nice cennet bahçeleri var. Şükret! istediğini elde edince şükretmek kolaydır. Sufi, dileği gerçekleşmediğinde de şükredebilendir.
9. kural: Sabretmek, öylece durup beklemek değil, ileri görüşlü olmak demektir. Sabır nedir? Dikene bakıp gülü, geceye bakıp gündüzü tahayyül edebilmektir. Allah aşıkları sabrı gülbeşeker gibi tatlı tatlı emer, hazmeder. Ve bilirler ki, gökteki ayın hilalden dolunaya varması için zaman gerekir. - +1 yıl
10. kural: Ne yöne gidersen git, doğu, batı, kuzey ya da güney- çıktığın her yolculuğu içine doğru bir seyahat olarak düşün! Kendi içine yolculuk eden kişi, sonunda arzı dolaşır.
11. kural: Ebe bilir ki sancı çekilmeden doğum olmaz, ana rahminden bebeğe yol açılmaz. Ssenden yepyeni ve taptaze bir sen zuhur edebilmesi için zorluklara, sancılara hazır olman gerekir.
12. kural: Aşk bir seferdir. Bu sefere çıkan her her yolcu, istese de istemese de tepeden tırnağa değişir. Bu yollara dalıp da değişmeyen yoktur.
13. kural: Şu dünyada semadaki yıldızlardan daha fazla sayıda sahte hacı, hoca , şeyh, şıh var. Hakiki mürşit seni kendi içine bakmaya ve nefsini aşıp kendindeki güzellikleri bir bir keşfetmeye yönlendirir. Tutup da ona hayran olmaya değil. - +1 yıl
14. kural:Hakk’ın karşına çıkardığı değişimlere direnmek yerine, teslim ol. Bırak hayat sana rağmen değil seninle beraber aksın. Düzenim bozulur, hayatımın altı üstüne gelir diye endişe etme. Nereden biliyorsun hayatın altının üstünden daha iyi olmayacağını?
15. kural: Allah, içte ve dışta her an hepimizi tamama erdirmekle meşguldür. Tek tek her birimiz tamamlanmamış birsanat eseriyiz. Yaşadığımız her hadise, atlattığımız her badire eksiklerimizi gidermek için tasarlanmıştır. Rab noksanlarımızla ayrı ayrı uğraşır çünkü beşeriyet denen eser, kusursuzluğu hedefler.
16. kural:Kusursuzdur ya Allah, onu sevmek kolaydır. Zor olan hatasıyla sevabıyla fani insanları sevmektir. Unutma ki kişi bir şeyi ancak sevdiği ölçüde belebilir. Demek ki hakikaten kucaklamadan ötekini, Yaradan’dan ötürü yaratılanı sevmeden, ne layıkıyla bilebilir , ne layıkıyla sevebilirsin - +1 yıl
17. kural: Esas kirlilik dışta değil içte, kisvede değil kalpte olur. Onun dışındaki her leke ne kadar kötü görünürse görünsün, yıkandı mı temizlenir, suyla arınır. Yıkamakla çıkmayan tek pislik kalplerde yağ bağlamış haset ve art niyettir.
18. kural: Tüm kainat olanca katmanları ve karmaşasıyla insanın içinde gizlenmiştir. Şeytan, dışımızda bizi ayartmayı bekleyen korkunç bir mahluk değil bizzat içimizde bir sestir. Şeytanı kendinde ara, dışında, başkalarında değil ve unutma ki nefsini bilen Rabb’ini bilir. Başkalarıyla değil sadece kendiyle uğraşan insan sonunda mükafat olarak Yaradan’ı tanır
19. kural:Başkalarından saygı, ilgi ya da sevgi bekliyorsan önce sırasıyla kendine borçlusun bunları. Kendini sevmeyen birinin sevilmesi mümkün değildir. Sen kendini sevdiğin halde dünya sana diken yolladı mı, sevin. Yakında gül yollayacak demektir. - +1 yıl
20. kural: Yolun ucunun nereye varacağını düşünmek beyhude bir çabadan ibarettir. Sen sadece atacağın ilk adımı düşünmekle yükümlüsün. Gerisi zaten kendiliğinden gelir.
21. kural: Hepimiz farklı sıfatlarla sıfatlandırıldık. Şayet Allah herkesin tıpatıp aynı olmasını isteseydi, hiç şüphesiz öyle yapardı. Farklılıklara saygı göstermemek, kendi doğrularını başkalarına dayatmaya kalkmak, Hakk’ın mukaddes nizamına saygısızlık etmektir.
22. kural: Hakiki Allah aşığı bir meyhaneye girdi mi orası ona namazgah olur. Ama bekri aynı namazgaha girdimi orası ona meyhane olur. Şu hayatta ne yaparsak yapalım, niyetimizdir farkı yaratan, suret ile yaftalar değil. - +1 yıl
23. kural : Yaşadığımız hayat elimize tutuşturulmuş rengarenk ve emanet bir oyuncaktan ibaret. Kimisi oyuncağı o kadar ciddiye alır ki ağlar, perişan olur onun için. Kimisi eline alır almaz şöyle bir kurcalar oyuncağı , kırar ve atar. Ya aşırı kıymet verir , ya kıymet bilmeyiz.
Aşırılıklardan uzak dur. Sufi ne ifrattadırne tefritte. Sufi daima orta yerde…
24. kural : Madem ki insan eşref-i mahlukattır, yani varlıkların en şereflisi, attığı her adımda Allah’ın yeryüzünde ki halifesi olduğunu hatırlayarak , buna yakışır soylulukta hareket etmelidir. İnsan yoksul düşse, iftiraya uğrasa, hapse girse, hatta esir olsa bile, gene de başı dik, gözü pek, gönlü emin bir halife gibi davranmaktan vazgeçmemelidir. - +1 yıl
26. kural : Kainat yekvücud, tek varlıktır. Herşey ve herkes görünmez iplerle birbirine bağlıdır. Sakın kimsenin ahını alma; bir başkasının hele hele senden zayıf olanın canını yakma. Unutma ki dünyanın öte ucunda tek bir insanın kederi, tüm insanlığı mutsuz edebilir. Ve bir kişinin saadeti herkesin yüzünü güldürebilir.
27. kural : Şu dünya bir dağ gibidir, ona nasıl seslenirsen o da sana öyle aksettirir. Ağzından hayırlı bir laf çıkarsa, hayırlı laf yankılanır, şer çıkarsa sana gerisin geri şer yankılanır.
Öyleyse kim ki senin hakkında kötü konuşur, sen o insan hakkında kırk gün kırk gece güzel sözler et. Kırk günün sonunda göreceksin herşey değişmiş olacak. Senin gönlün değişirse dünya değişir. - +1 yıl
28. kural : Geçmiş zihinlerimizi kaplayan bir sis bulutundan ibaret. Gelecek ise başlı başına bir hayal perdesi. Ne geleceğimizi bilebilir, ne geçmişimizi değiştirebiliriz. Sufi daima şu anın hakikatini yaşar.
29. kural : Kader hayatımızın önceden çizilmiş olması demek değildir. Bu sebepten,”ne yapalım, kaderimiz böyle”deyip boyun bükmek cehalet göstergesidir. Kader yolun tamamını değil, sadece yol ayrımlarını verir. Güzergah bellidir ama tüm dönemeç ve sapaklar yolcuya aittir. Öyleyse ne hayatının hakimisin, ne de hayat karşısında çaresizsin. - +1 yıl
30. kural : Hakiki sufi öyle biridir ki başkaları tarafından kınansa, ayıplansa, dedikodusu yapılsa, hatta iftiraya uğrasa bile, o ağzını açıp da kimse hakkında tek kelime kötü laf etmez.
Sufi kusur görmez kusur örter.
31. kural : Hakk’a yakınlaşabilmek için kadife gibi bir kalbe sahip olmalı. Her insan şu veya bu şekilde yumuşamayı öğrenir. Kimi bir kaza geçirir, kimi ölümcül bir hastalık, kimi ayrılık acısı çeker, kimi maddi kayıp… Hepimiz kalpteki katılıkları çözmeye fırsat veren badireler atlatırız. Ama kimimiz bunda ki hikmeti anlar ve yumuşar; kimimiz ise , ne yazık ki daha da sertleşerek çıkar. - +1 yıl
32. kural : Aranızda ki perdeleri tek tek kaldır ki Allah’a saf bir aşkla bağlanabilesin. Kuralların olsun ama kurallarını başkalarını dışlamak yahut yargılamak için kullanma. Bilhassa putlardan uzak dur, dost. Ve sakın kendi doğrularını putlaştırma. İnancın büyük olsun ama inancınla büyüklük taslama !
33. kural : Bu dünyada herkes bir şey olmaya çalışırken sen hiç ol! Menzilin yokluk olsun. İnsanın çömlekten farkı olmamalı. Nasıl ki çömleği tutan dışında ki biçim değil içinde ki boşluk ise, insanı ayakta tutan da benlik zannı değil hiçlik bilincidir.
34. kural : Hakk’a teslimiyet ne zayıflık ne edilgenlik demektir. Tam tersine, böylesi bir teslimiyet son derece güçlü olmayı gerektirir. Teslim olan insan çalkantılı ve girdaplı sularda debelenmeyi bırakır; emin bir beldede yaşar. - +1 yıl
35. kural : Şu hayatta ancak tezatlarla ilerleyebiliriz. Mümin içindeki münkirle tanışmalı, Allah’a inanmayan kişi ise içinde ki inananla. İnsan-ı kamil mertebesine varana kadar gıdım gıdım ilerler kişi. Ve ancak tezatları kucaklayabildiği ölçüde olgunlaşır.
36. kural : Hileden, desiseden endişe etme. Eğer birileri sana tuzak kuruyor, sana zarar vermek istiyorsa, Allah da onlara tuzak kuruyordur. Çukur kazanlar o çukura kendileri düşer. Bu sistem karşılıklar esasına göre işler. Ne bir katre hayır karşılıksız kalır, ne bir katre şer. O’nun bilgisi dışında yaprak bile kıpırdamaz. Sen sadece buna inan !
37. kural :Allah kılı kırk yaracak titizlikle çalışan bir saat ustasıdır. O kadar dakiktir ki sayesinde her şey tam zamanında olur. Ne bir saniye erken, ne bir saniye geç. Her insan için bir aşık olma zamanı vardır; bir de ölmek zamanı. - +1 yıl
38. kural : Yaşadığım hayatı değiştirmeye, kendimi dönüştürmeye hazır mıyım? Diye sormak için hiçbir zaman geç değil. Kaç yaşında olursak olalım, başımızdan ne geçmiş olursa olsun, tamamen yenilenmek mümkün.
Tek bir gün bile öncekinin tıpatıp tekrarıysa, yazık !
Her an her nefeste yenilenmeli. Yepyeni bir yaşama doğmak için ölmeden önce ölmeli.
39. kural : Noktalar sürekli değişse de bütün aynıdır. Bu dünyadan giden her hırsız için bir hırsız daha doğar. Ölen her dürüst insanın yerini bir dürüst insan alır. Hem bütün hiçbir zaman bozulmaz. Her şey yerli yerinde kalır, merkezinde… Hem de bir günden bir güne hiçbir şey aynı olmaz.
Ölen her sufi için bir sufi daha doğar. - +1 yıl
40. kural : Aşksız geçen bir ömür beyhude yaşanmıştır. Acaba ilahi aşk peşinde mi koşmalıyım, yoksa dünyevi, semavi ya da cismani diye sorma! Ayrımlar ayrımları doğurur. Aşk’ın hiçbir sıfat ve tamlamaya ihtiyacı yoktur.
Başlı başına bir dünyadır aşk. Ya tam ortasındasındır, merkezinde ya da dışındasındır, hasretinde..
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yılGel, gel, ne olursan ol yine gel,
ister kafir, ister mecusi,
ister puta tapan ol yine gel,
bizim dergahımız, ümitsizlik dergahı değildir,
yüz kere tövbeni bozmuş olsan da yine gel...
Şu toprağa sevgiden başka bir tohum ekmeliyiz,
Şu tertemiz tarlaya başka bir tohum ekmeliyiz biz...
Beri gel, beri ! Daha da beri ! Niceye şu yol vuruculuk?
Madem ki sen bensin, ben de senim, niceye şu senlik benlik...
Ölümümüzden sonra mezarımızı yerde aramayınız!
Bizim mezarımız âriflerin gönüllerindedir.202 Yorumla- +1 yıl
Guzeldi artiladim
- +1 yıl
"Malûmdur ki, âlâ birşey bozulsa, ednâ bir şeyin bozulmasından daha ziyade bozuk olur. Meselâ, nasıl ki süt ve yoğurt bozulsalar yine yenilebilir. Yağ bozulsa yenilmez, bazan zehir gibi olur. Öyle de, mahlûkatın en mükerremi, belki en âlâsı olan insan, eğer bozulsa, bozuk hayvandan daha ziyade bozuk olur. Müteaffin maddelerin kokusuyla telezzüz eden haşarat gibi ve ısırmakla zehirlendirmekten lezzet alan yılanlar gibi, dalâlet bataklığındaki şerler ve habis ahlâklarla telezzüz ve iftihar eder ve zulmün zulümatındaki zararlardan ve cinayetlerden lezzet alırlar, adeta şeytanın mahiyetine girerler. Evet, cinnî şeytanın vücuduna kat'î bir delili, insî şeytanın vücududur."
+1 yıl“Bugün size dininizi kemale erdirdim, üzerinizdeki nimetimi tamamladım ve size din olarak İslâm’ı beğendim.” buyuruyor allahutteâlâ yüce kuranı kerimde (Maide: 3)
“De ki: Siz dininizi Allah’a mı öğretiyorsunuz? Oysa Allah göklerde olanları da bilir, yerde olanları da bilir. Allah her şeyi hakkıyla bilendir.” (Hucurat: 16)
İslâm dininden başka bir din gelmeyeceğini, İslâm dininden başka bir dini de kabul etmeyeceğini de diğer bir Âyet-i kerime’sinde beyan buyurmuştur:
“Kim İslâm dininden başka bir din ararsa, onunki katiyyen kabul edilmeyecek ve o ahirette kaybedenlerden olacaktır.” (Âl-i imran: 85)31 Yorumla- +1 yıl
Ağzına sağlık helal olsun +1 i verdim
+1 yılAgnostik olmak en mantıklısı. Tanrı var ya da yok ama bu benim umrumda değil demenin inanç haline gelmiş şekli
617 Yorumla- +1 yıl
@esilaozenc Eğer fakir, çirkin biri olarak dünyaya gelseydin yine agnostik olurmuydun?
- +1 yıl
Ben bir agnostik değilim kendini boşlukta hisseden bir kimse için en uygunu olduğunu savundum. Lendim ve babam deist , annem ise hristiyandır. Ayrıca inancım seni bağlamaz
- +1 yıl
-StopBoYy_
- +1 yıl
agnostik olup olmaman kimsenn umrunda olmaz ama dinden cıkmış birine bir din tercih etmek de inan hiç iyi bişey değil.. o dinden cıkmış benm umrumda olmaz.. buraya yazması bile saçmalık.. kafası güzel sanırım.. ne dinine geçerse geçsin hiçbiri islamın güzelliğini ve dinin hoşgörülüsünü bulmaz.
- +1 yıl
İslam mı hoşgörülü? Kadını kısıtlar , şeriat önerir.. Ne hoşgörü ama !
- +1 yıl
Kadının tesettürle kapatılması , bir erkeğe bir çok cariye düşmesi sizce bu çok mu doğru? Bence değil benim inancım ve düşüncelerim sizi ilgilendirmez. Lütfen haddinizi bilin ve biraz saygı duyun.
- +1 yıl
evet arkadaslar burada doldurusa gelmis bir arkadas gpruyoruz.
seriat nedir? kanun butunu demektir. kanunsuz bu dunyadahangi din teskilat devlet var? islam seriatinda iki kisi sozlesseniz bvile senet yazin der. bu seriatin nesi kotu? kapanmak kotu demissiniz. erkeklere cariye var demissinjz. o kadfinlari sirf satis icin cirilciplak soymak mjdir medeniyet? cariye, kole edinmenin islamda 2 amaci var. birincisi her firsatta ozgurluk kzzanmalarini saglamak. ki bunun o asirlarda nr kadar ise yaradigini anlatmaya gerek var mi? ikincisi ise cariye efendisinden hamile kalirsa ozgur kalir ve esi olur.
gunumuzde kolelik yok mu? daha bu gun yunanistan tarafindan tahrip edilen bottan kurtarilan insanlari gorduk. sirf trafosu adi diy patlayip 700 kisiyi mezara gomen bir maden ocagi gprduk. bu de mi ozgurlujk? kolelik yok? - +1 yıl
@esilaozenc ''tanrı var ya da yok ama bu benim umurumda değil'' demek agnostiklik değil apateistliktir.
- +1 yıl
Senin inancına laf etmedim. Ama sende benim inancıma iftira atmayacaksın. Senin özgürlüğün benim özgürlüğümün sınırlarına giriyorsa senin ki özgürlük değil küstahlıktır. Şartları bilmeden bir erkeğe birden fazla cariye diyip konuşuyorsun hala. Bilmediğin meseleye yorum yapmamalısın bence. Tesettür sadece kadına değil erkeğe de vardır. En başta dediğim gibi kabul etmediğin tanımadığın inanmadığın bir din hakkında bilmeden etmeden iftira atma. Herkesin dini kendine.
- +1 yıl
Arkadaşa katılıyorum. 2 yıl bekledim/araştırdım/korktum/geleneklerden cikamadim. Sonraki bir yilim agnostik olarak geçti. Simdi ise Ate'yim. Belli bir bilgi birikiminden sonra oturuyor herşey. Kaç senedir içinde yetiştiğinden bir inanıştan çıkmak kolay degil canım. Benim 4 yilimi yedi. Ama artik herşey yerli yerine oturdu. Ha sana sunuda soyliyeyim inancını sakla. Korkudan değil. İnsanlar anlamaz. Seni döndürmeye çalışır hep, kendince sen hata yapıyorsun dur. Sana saygı göstermez. Herşeyin ustası vardı da iste hadi bunu da açıkla da vs gevelerler. Hala agno'nun ne olduğunu bile bilmeyen insanlar var. Sadece değecek kişilerle bunu tartis. Eğer agno'yu benimseyemezsen hiçbirşey olma. Belki 1 yıl geçer ama gene bulursun sana en mantıklı geleni. Buda okumak araştırmakla olur. Durdum yere olmaz. Kendine cici bak. Canimsin :*
- +1 yıl
abi güzellerin hepsimi mal olur ya
- +1 yıl
peki öldükten sora ki hayata inancın var mı? ya da sence ölüm kesin bir son mudur?
- +1 yıl
@esilaozenc Tanrı var ya da yok umrumda değil ne demek? ahaha :D
Seni yaratan bir Yaratıcının olması senin ilgini çekmiyor mu?
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
46
Cevap
119Cevap
inanmıyorum sana sırf sıkıldın die mi islamı terk ettin dedigin şey çok sacma farkındamısın sırf aptallıgın yuzunden şu an cennet yuzu gormeyebilirsin. ayrıca daha neye inanacagını başkalarına sectiriyosun bence sen en iyisi bişeye inanma ya da bir doktora falan görün senin psikolojin bozulmus hani desen ben su düşünceye inanıyorum ya da su inancım var o yuzden islamı terk ettim tamam der saygı duyarım ama daha bir b. ka inanmıyosun durduk yere böle sacma saçma işler yapıyosun sormayın arkadas böle şeyler sitede vallahi rica ediyorum su sitenn sakinlerine böle sacma sorulara cevap vermeyin hatta mümkünse soru kaldırılsın gordukçe midem ve sinirlerim bozuluyo
00 Yorumlayazıkk sende Allaha şirk ve ortak koşanlardan oldun ! eğer islamı terkettiysen bir daha dönmene izin verilmiyor birşeyin tövbesi yoktur islamı terketmek başka bir ilah aramak.. oysaki yüce dinimiz Allahın olduğuna dair yüzlerce kanıt sunmuştur ateist bilim adamları bile yaklaşık 1400 yıl önce kur'an indiğinde ordaki bir ayette biz suyu ikiye ayırdık ikiside birbirine karışmaz demiştir ateist bilim adamları bunu daha bu çağda gerçek olduğunu buldular halbuki Allah binlerce yıl önce bunu söylemişti senin ne derdin vardı ki hakka yöneldinde o seni geri çevirdi? sana sonsuz nimet sunan yüce rabbe inançsızlığn ona nankörlüktür Allah sizin gibi olmaktan bizleri korusun ! ona inancımızı kaybediceğimize canımızı alsın...
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıl"Malûmdur ki, âlâ birşey bozulsa, ednâ bir şeyin bozulmasından daha ziyade bozuk olur. Meselâ, nasıl ki süt ve yoğurt bozulsalar yine yenilebilir. Yağ bozulsa yenilmez, bazan zehir gibi olur. Öyle de, mahlûkatın en mükerremi, belki en âlâsı olan insan, eğer bozulsa, bozuk hayvandan daha ziyade bozuk olur. Müteaffin maddelerin kokusuyla telezzüz eden haşarat gibi ve ısırmakla zehirlendirmekten lezzet alan yılanlar gibi, dalâlet bataklığındaki şerler ve habis ahlâklarla telezzüz ve iftihar eder ve zulmün zulümatındaki zararlardan ve cinayetlerden lezzet alırlar, adeta şeytanın mahiyetine girerler. Evet, cinnî şeytanın vücuduna kat'î bir delili, insî şeytanın vücududur."
12 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılİslam dininden çıkmış kişiye denir. İslam dini ise dinlerin en yükseği ve en mükemmelidir. Dinlerin en yükseğini ve mükemmelini terk eden adam, artık başka dinleri ve kanunları tanımaz ve onların terbiyesine girmez. Böyle olunca, mürted tam bir kuralsızlık ve anarşistlik içine düşer. Bu da toplum için büyük bir risk teşkil eder. Nasıl kangren olan aza vücudun bütününe zarar vermemesi için kesilip atılır ise, böyle anarşist ve kuralsız mürted de toplumun bünyesine zarar vermemesi için idam edilip temizlenir.
Cevap sahibi+1 yılEcnebî dinsizleri gibi de olamaz. Çünkü onlar Peygamberi inkâr etseler, diğerlerini tanıyabilirler. Peygamberleri bilmeseler de Allah'ı tanıyabilirler. Allah'ı bilmeseler de, kemâlâta medar olacak bazı güzel hasletler bulunabilir."
"Fakat bir Müslüman, hem enbiyayı, hem Rabbini, hem bütün kemâlâtı Muhammed-i Arabî Aleyhissalâtü Vesselâm vasıtasıyla biliyor. Onun terbiyesini bırakan ve zincirinden çıkan, daha hiçbir peygamberi (a. s.) tanımaz ve Allah'ı da tanımaz ve ruhunda kemâlâtı muhafaza edecek hiçbir esasatı bilemez. Çünkü, peygamberlerin en âhiri ve en büyükleri ve dini ve daveti umum nev-i beşere baktığı için ve mucizatça ve dince umuma faik ve bütün nev-i beşere bütün hakaikte üstadlık edip on dört asırda parlak bir surette ispat eden ve nev-i beşerin medar-ı iftiharı bir zatın terbiye-i esasiyelerini ve usul-ü dinini terk eden, elbette hiçbir cihette bir nur, bir kemal bulamaz. Sukut-u mutlaka mahkûmdur.
Gizli Üye(36-45)+1 yılBu soruyu burada sorman çok saçma çünkü seni bilgilendirebilecek kadar geniş bilgiye sahip kişi çıkma olasılığı çok düşük gerçekten bu isin erbabı ilim sahibi insanlar var isim vermek istemiyorum televizyonlardan tanırsınız istibata geçmek de zor değil bu kişilerle. Sor öğren aklina yatmayan herseyi sor açıklasınlar neden islamın dediği neden doğru diğerleri neden yanlış diye sor mantıklı açıklama gelecektir. Hıristiyanlığın bozuk ve yanlış olduğunu biraz tarih biliyorsan anlarsın zaten karanlık dönem kilise kendine göre incili değiştirmiş insanları kandırmış bu dönemde. Tabi ben çok bilgili değilim ama önerim bir bilene danış. Bilmeyenlere sorarsan ya yanlış bilgi alırsın ya da hiç bilgi alamazsın. Umarım senin için en hayırlı olana ulaşırsın.
00 Yorumla
+1 yılYasim su an 23 Bende senin gibiydim 5-6 yil once birgün futbol macimda bacagim kirilcak gibi oldu kirilmadi ama cok aciyordu 1 gün 2 gün cok acidi aci dinmeyecek gibiydi dayanamadigimi gören teyzem bana gel bir abdest alalim sonra dua ediceksin dedi ( sifali dualar kitabi) abdest alip dua ettim saniyeler içerisinde agridan yana hiçbirşey kalmadi. umarim seni hidayete erdirdiklerinin yoluna iletir nimet verdiklerinin..
40 Yorumla
+1 yılYa çoğu kişi bunu demiştir ama ben yinede söyliyim. Bak şanslıyız ki müslüman olarak doğduk ve sen belkide iyi araştırmadın ya da hiç araştırmadan din değiştirme fikrine girdin. Her doğan islam fıtratı üzerine doğar unutma. Bence sağlam bir kaynaktan bütün bilgileri öğrenip şüphelerini ortadab kaldır. Çünkü islam akaidi değiştirilmemiş akaiddir şüpheleri ortadan kaldırır. Benden de tavsiye olsun:)
21 Yorumla- +1 yıl
Bence de bu yorumu dikkate almalisin aynı gorusteyim arkadaşla her insan islam fıtrati üzerine doğar bunu yasamaksa insana düşer bu gibi konulara pek yorum yapmak istemem hassas konular en ufak bişey insanı dinden çıkarır sakasina dahi olsa bence bu tür şeyler soylemeyin
bılmedıgın bır seyı terkedemezsın bence. once oku ogren ne varmıs ne yokmus ondan sonra hala degıstırmeye kararlıysan dıger dınlerın kıtaplarını al ınternetten veya kutuphanelerden arastırma yap. kafana gore ben o dındenım dıyemezsın. ınandıgını bılmek ve savunmak zorundasın.
tabı bunlar benım goruslerım. herkes kendı ıcın dogru olanı kendı secer20 YorumlaBereket tanrısına tap. Tam sana göre bence.
https://i.hizliresim.com/oYPvGQ.jpg90 YorumlaNe yaptın ne yaptın? İSLAM'ı Terk ETTİN !!! İSLAMIN SANA İHTİYACI YOK Kİ TERK EDESİN !!! İslam Dini hoşgörü ve sevgi dinidir !!! gelenede kapı açık gidenede !!! Fakat Yanlış yoldasın haberin olsun !!! ve xper kasmak için böyle bir soru paylaştıysan yine dinden çıkarsın haberin olsun !!! TÖVBE HAŞA !!!
30 Yorumla
+1 yılSeni kutlqrim sende uykudan uyanmissin. Artik herkez islamin ne oldugunu daha iyi goruyor ve dogru olani yapip ondan uzaklasiyor. İnt sayesinde ahzab suresinde olan sapkinliklar insanlarin uykudan kalkmasina vesile oluyor. İyiki int yayginlastida sir gibi saklanan ahzab gun gibi ortaya cikti. Yuce isa sizleri kutsasin.
10 Yorumla
+1 yılMadem dinsizligi sectin bari milleti gunaha sokma ne die soruorsn secmissin bir yolu ama yanlisi secmisssin nese seni yargilayamam aklin var sonucta ama o da var mi yok mu belli tek sozum ALlah seni ve senin gibi olanlari islah etsin yanlis anlama kotu soz soylemedm sadece dogru yolu gosterir ins rabbim
00 Yorumla
+1 yılAgnostiklik en iyisi bence. Ben artık ne diye düşünmekten kafayı yiycektim. Kapalıyim ama İslam i benimsemiyorum artık. Kadınları ikinci sınıf olarak görüyor. Ve artık dusunmeden hayatımı yaşamaya karar veridm.
20 Yorumla
+1 yılPeki müslümanlık hak din değilse neden bütün dünya muslumanlarla ugrasiyor. Dünyanın en pahalı en kaliteli yapımı olan yüzüklerin efendisi filmi neden ıslam dinine iftira atıyor neden hinduzime budizm e değilde neden hep ıslam hı neden
30 Yorumla
+1 yılSaka yapiyosa sakasi bile dinden cikarir haberin olsun
181 Yorumla- +1 yıl
Abi sen ciddi cevaplar veriyomuydun ya :)
Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. bir inancı terketmek için doğru olduğuna inandığın başka bir inancı bulman gerekir diye düşünüyorum. ortada hiç bir neden yokkken boşlukta kalıyorsan, doktora gitmen mantıklı bence. sakın yanlış anlama destek almak bakımından söylüyorum.
00 YorumlaKeske islamiyeti öğrenip bir karar verseydin şüphesiz ki o zaman gercek bir müslüman olurdun yarına kalmaya senedin olmayan bir dünya için sonsuzlugu bırakma
10 Yorumla
+1 yılAllah affetsin diyecem ama hiç içimden gelmiyo sen ne bilirsin Allahı.. bilseydin şükrederdin mülüman doğdum diye. Bilseydin utanırdın bu düşüncenden bile. Yazık...
11 Yorumla
+1 yılrabbim hidayet versin inşallah !!! okumak bile kötüydü !!!
40 Yorumla
+1 yılALLAH Affetsin.
Cenab-ı ALLAH Tekrar İslam İle Şereflenmeyi Mazhar; ve Son Nefesinizdede Kelime-i Şahadet İle Dünyayı Terk-i Nasip Etsin Size.20 Yorumla
+1 yılbu ne yaw marketten hangi kesim makarna alsam der gibi inanç mı değişir. adı üstünde inanç inanmadığın sürece ne fark eder? değerlerini temellerini bilmeden neye nasıl inanacan lakırdı ile mi?
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 881 cevap paylaştı. o güzel aklını biraz yorup islamı araştırıp kuranı okusaydın az çok bilgi sahibi olurdun ama çok akıllısın ya işine gelmedi mantık bulamadın vaz geçtin merak etme bekle öyle göreceksin.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 11,7b cevap paylaştı. Beynin yok mu senin? Takım tutar gibi inanca geçmek olmaz. Ama islamı terketmiş olmaz en azından biraz da sorgulayan, kafasını kullanan biri olduğıunu gösteriyor.
00 Yorumlakelime şahadet getir geri dön kızım saçlama :DDDDD
https://www.youtube.com/watch?v=__dowLS43_g10 Yorumla
+1 yılGökyüzüne ve evrene bak. Sonrasındaki doğa'nın o uyumuna. Ağaçların seninle nasıl konuştuğunu dinle. O zaman neye inanacağını bulacaksın doğanın canlı ruhuna şahit olacaksın.
00 Yorumla
+1 yılgüzel kardeşim bize mi sordun terkederken? evden çıkarken nereye gideceğini önceden düşünmeden mi çıkıyorsun?
20 Yorumlaİçindeki boşlukla yaşamayı öğrenmeden evvel aklına başına devşir derim. İslamdan ayrıldıysan eğer başka bir inanca geçmende bir şey değiştirmez.
10 YorumlaCevap vermen gereken sorularım var. Neden İslamiyet'i terk ettin? Islamı terkeden birisi insanlığı da terk etmiştir
12 Yorumla- +1 yıl
Hadi oradan.
İslam seni terk etmiş. Böyle devam edersen yanmaya taLipsin ayık ol İSLAM'ı iyice araştır
30 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKur'an-ı Kerim'de şöyle buyuruluyor:
"Onların peşinden öyle bir nesil geldi ki, bunlar namazı bıraktılar; nefislerinin arzularına uydular. Bu yüzden ilerde azgınlıklarının cezasını çekeceklerdir." (Meryem, 59)
Diğer ibadetler de namaz gibidir. Terkedilmeleri büyük günahtır.00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılYa bu ne? Marketten çorap mi seçiyorsunuz anlamıyorum!
22 Yorumla- +1 yıl
Öyledir @Drejevic
valla iyi yaptin aman he islama geri dönemezsin hatirlatim bu arada. sen ene iyisi pavyonda dansöz ol başka birşy ol o zaman o boş kalan kısımları doldururlar. hiç merak etme
10 YorumlaSen hiç islamı yaşadınmı ki terk ediyorsun.. Bence islam seni terk ediyor.! Bide marifet gibi çıkmış ben islamı terk ettim a yımı seçsem b yi mi şeçsem diyo ya Allah ıslah etsın sızın gibileri yazık.
32 Yorumla
+1 yılCocuk oyuncagi gibi hangi dine gecsemmis. baska din yok sadece islamiyet var. digerleri uydurma. bence sen inege tap yok yok kurbagaya tap. bu akilla anca ona layiksin.
20 Yorumla
+1 yılAllah akil fikir versin lafa bak hangi inanca gecsem caninmi sıkıldi kuzum senin :D
Sana budistlik cok yakisir eve al bir hemstır oma tap sen00 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,8b cevap paylaştı. başka bir şeye geçmene gerek yok.. an itibariyle sonun belli şu durumda , geri dönmezsen.. Neyse , ne haliniz varsa görünüz..
00 Yorumla- 00 Yorumla
+1 yılİnşallah bunun bir hata olduğunu anlamak için geç kalmazsın. Şu saatten sonra ne olacağının hiç bir önemi yok canın hangisini seçiyosa o ol böyle şey gibi oldu çunki pembe rujumu alsam yoksa kırmızıyı bilemedim.. bu ne ya bu ne...
00 YorumlaIstersen sana bir katalog verelim keyfin hangisini tercih ederse onu seç
10 Yorumla
+1 yılDini bilgileri google'dan öğrenip kıyaslar isen elbette bazı kalıpların altında kalırsın... Hristiyanlık içinde geçerlidir bu.. Butun dinler için geçerli...
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 456 cevap paylaştı. 30 YorumlaBenim inancıma göre yanlış yaptın ve sana başka bir inanca geçmeni öneremem 😞
10 Yorumla
+1 yılNe vereyim ablama?
Deizm, panteizm, agnostisizm, ateizm...31 Yorumlaİnsanlar sonradan pişman olup islama dönüyorlar
Sen islamdan dönüyorsun
Yazık gerçekten21 Yorumla- +1 yıl
Ama bunlarda o beyin ne gezer Azhabı tattıkları zaman görürüm ben onları
gel apateist ol. apateizm tanrının varlığı ya da ilgilenmemek demektir.
@esilaozenc yanlış bilgi vermiş. agnostik olmak demek tanrının var olduğunu ya da yok olduğunu tam olarak bilemeyiz/emin olamayız demektir.02 Yorumla- +1 yıl
Yanlış biliyorum demek ki bilgilendirdiğin için sağol
+1 yılBir inancı benimsememişsin zaten.
Boşluğun büyümüş.20 YorumlaSen Yahudi Ve Hristiyanların Kadınlara Verdiği Değere Bak Sonra Değerlendirmeni Yaparsın.
00 Yorumlaislam seni terketmiş haberin yok.. içinde kalacağın yer ebedi cehennemdir...
02 Yorumla
+1 yılElimde şu an hristiyanlık ateistlik satanistlik var ablacim deistlikte var ama biraz pahali abla kumaşı cok kaliteli onun
20 Yorumla
+1 yılBu sakaysa Sayet çok saçma, değlilse biraz daha araştır bir karar verecek aşamada olduğunu sanmıyorum
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 301 cevap paylaştı.
+1 yılBen ateistim ama sana ateist ol demeyeceğim. Bizim dememizle olma zaten. İlla inanacaksan yunan mitolojisini öneririm.
00 Yorumla
+1 yılPazardan meyve seçmekten farkı yok şu söylediğinin farkında mısın?:)
00 Yorumla
+1 yıldöneceğin yer yine aynı yer olacağı için farketmez yani :) senin kendi düşüncen bu :)
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılagnostiğim de gitsin ne yapacan ki seni burada dini terkettin diye aşağılayacak değilim. Yarın bir gün benim ne yapacağım belli değil çünkü din konusu bireylerin kendi isteklerine göre şekillenir.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbaşkalarının yönlendırmesıyle ınancaksan hıc ınanma , terk ettiğin ınançta baskalarının ınancı eğer bı ınanca ınancaksan tek ve doğru olan ıslama ınanmalıydın
00 Yorumla
+1 yılSanki menude yemek seciyo mk sen neden terkettin tovbe et Allaha siğin İslamiyet hak dindir bile bile terketme
00 Yorumlasütten yeterince dilin yanmadı mı da başka inanç istiyorsun hala :)
00 Yorumla
+1 yılIlla tapmak istiyosan inekler bile olabilir islamı terk etmis birinde mantık sıfırlanmiştir zaten
21 Yorumlamillet islama koşuyor sen hangisine geçiyim derdndesin :)
40 Yorumlabak kızım sen bunu böle konu amaçlı bile yazsanda dinden saten çıktın yaşın kaç bilmiyorum ama ailen seni iyi eğitememiş. şu lafınla yatacak yerin yok. Allah akıl fikir versin
10 Yorumla
+1 yılbu is boyle tercih meselesi degildir. okuycaksin, arastiricaksin, sorguluycaksın. yol ateizme çıkıcak ama senin yine de saydığım evrelerden geçmen gerekiyo.
00 Yorumla- Devamını Gör (105)
Devamını Gör(150)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem