Kadın yapmalıdır
Erkek yapmalıdır
Kadın çalışıyorsa ortak yapılmalıdır
Kadın çalışmıyorsa kadın yapmalıdır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Bu sorunun cevabı durumlara göre değerlendirilmelidir.
Erkek çalışıyor kadın çalışmıyorsa kadının yapması mantıkende daha uygundur fakat kadında çalışmıyor olsa bile yorulabilir. Erkek çalışıyor olsa bile yardım edebilir veya erkekte yapabilir yardım edebilir.
İkisi de çalışıyorsa eğer. Ortak veya erkek yapmalı ya da erkek ekstrem bir şey olup yorulduysa kadın yapmalı.
Aslında yapmalı etmeli tarzını yanlış görüyorum. Kim yorgun değilse kim daha müsaitse o yapabilir. İşleri cinsiyetleştirmemek lazım evde.
Erkek çalışıyorsa, kadın çalışmıyorsa ve çocukları da yoksa ev işlerini kadın yapmalı, çünkü kadın tüm gün evin içinde, tüm gün evde olan, çalışmayan bir insan için ev işlerini yapmak zor olmamalı, yorucu olmamalı, işten yorgun gelip üstüne ev işi yapmak, yemek yapmak sinir bozucu ve yorucu olur lakin çalışıyor diye erkek de anlayışsız olmamalı, sofradan bir tabak kaldırabilmeli mesela ya da dağınık olmamalı nasılsa arkam toplanıyor düşüncesiyle, o kadın kendisinin hizmetçisi değil, ayrıca evine hizmetçi tutsa ne kadar masraf eder, evini temiz tutan, yemeğini önüne getiren eşine saygı duymalı, bazen hastalık gibi durumlarda olabiliyor, o gibi durumlarda erkek ev işlerini yapmalı, evlilik paylaşımdır çünkü, bazen kısa sürede çoklu misafir ağırlaması gerekir kadının ve eşinin de onunla beraber iş bölümü yapması gerekir böyle bir durumda, eşini düşünmesi gerekir erkeğin bu gibi durumlarda, çünkü kısa sürede ansızın gelecek olan çoklu misafirler için hazırlık yapmak zor zanaat, böylesi durumlarda eşlerin birbirine yardımcı olması gerekir, evliliği de dayanışma güzelleştirir. Çocuğu varsa eşlerin, erkeğin de yardımcı olması lazım gelir kadın ev hanımı olsa da, çünkü küçük bir çocuğa bakmak kolay değil, gece uykusuz kalıyor, uyku bölünmeleri yaşıyor anne ve sorumluluk yükü çoğalmış oluyor,%40 eşine yardımcı olması gerekir babanın, çünkü anne ana kucağıyla beraber çocuğunu kucağında taşıyarak yemek yapıyor, evi düzenliyor, çocuğun yaşıyla da alakalı ev işlerinin ortak yapılıp yapılmaması. Her iki eş de çalışıyorsa her şey beraber yapılmalı, çünkü kadın hem ev de, hem iş de çalışırsa adaletsizlik olur, iki kişi de çalışıyorsa %50 yapılmalı evdeki her şey, erkekler bekarken ev arkadaşlarına nasıl davranıyorlarsa çalışan eşlerine de aynı hassasiyeti, özeni göstermeliler, hatta eşlerine daha özenli olmalılar, çalışan bir kadın/anne eve gelip bin parçaya bölünmek zorunda değil, çocuklar büyüdükleri zaman da tüm ev işlerini maaile beraber yapmalıdırlar, böylelikle çocuklarda da sorumluluk duygusu oluşur, aile de takım olur, ailede de takım ruhu olur, kimse yorulmamış olur. Bu husus durumlara göre değişiyor, kadının çalışmasına ya da çalışmamasına göre, çocuğun yaşına göre, hastalık durumlarına göre değişebiliyor. Kadının küçük okula gitmeyen çocukları vardır, calışmıyordur lakin evdeki sorumlulukları erkeğe göre daha çoktur, küçücük çocuklardan da ev işlerine yardımcı olması beklenemez, çünkü belli bir yaşa gelmemişler, motor gelişimleri tamamlanmamıştır henüz, böylesi bir durumda kadın çalışmasa da küçücük çocukları ayağına dolanıyor, eşin anlayışlı olması gerekir, çocukların yaşı büyüdüğünde de tüm aile ortaklaşa iş bölümü yapmalıdır birlik ve beraberlik içinde huzurla, ekip ruhuyla lakin beyinlerimize kodlanmış bir şey bu, çalışsın çalışmasın/çocuğu olsun olmasın tüm ev sorumlulukları kadın da olmalı, erkek çocuk sofradan bir tabak kaldırmamalı, ev sorumluluklarına kız çocuk yardımcı olmalı, halbuki öyle bir şey yok, erkek olsun/kadın olsun herkes tek başına yaşamayı bilmeli, yemek yapmayı, evle alakalı sorumlulukları alabilmeyi bilmeli, tüm her şey tek bir kişinin sorumluluğunda olmamalı.
Erkek yapmalıdır
Kadın ne yapacak peki🤔
Konuya açıklık getirmek gerek; bütün ev işlerini mi erkek yapmalıdır diyosun 🤔
Kaçamak bir cevap oldu 😂
Mesela erkeğin yaptığı yemekle kadının yaptığı bir olur mu veya erkeğin ütü yapması, temizlik yapması, bulaşık ve çamaşır yıkamasıyla kadının yapması bir olur mu? 🤔
Eliniz yatkın😂
Şu erkek yapmalıdır diyen 1 oyu sen mi kullandın : ))
Gel orta yolu bulalım ve ortak yapsınlar 😂
Erkek yapmalıdır oyunu veren bendim zaten, orada ortak yapılmalıdır seçeneği varken 😂
Afiyet olsun 😂
Hayat müşterek, ortak yapılmalıdır. Ben sürekli eşime yardım ederim. Özellikle bebeğimiz olduktan sonra eşim bebekle daha fazla vakit geçirsin ve bağ kursun diye bir çok şeyi tek başıma yapar oldum. Ütüsünden tutunda aklınıza ne geliyorsa. Bu eşinize verdiğiniz değerle alakalı bir durum. Ben neysem o da o dur aramızda hiç bir fark yok.
Cevap
17Cevap
Tabi ki de ortak olmalıdır ben eşime her zaman yardım ederdim ne olursa olsun
Birlikte yapmak yeni romantizmlere yol açabilir kesinlikle kadın ve erkek birlikte yapmalı her daim🍀🗝️
Şahsımca iki tarafta çalışıp iki tarafta uygun olduğu zamanlarda ev işleri ile ilgilenerek eşitlik sağlanmalı
Kimin zamanı varsa o yapmalı ev işlerinin tek bir kişiye yüklenilmesini doğru bulmuyorum
Kadın çalışmıyorsa kadın yapmalı, kibar kocalarda güzeldir
ben ona yardim ederim bitek yemek becdcerem
Hem kadın çalışıp hem de mutfakta tek başına yırtınması kadına haksızlıktır
Kadın çalışıyorsa ortak olmalı tabii ki. Çalışmıyorsa kadın yapmalı.
erkek çalışıyor kadın evdeyse kadın yapmalı. Kadında çalışıyorsa ortak yapılmalı
Ya da üçüncü bir ihtimal olarak, erkeğin çalışmıyor, kadının çalışıyor olma olasılığını neden listeye eklemiyoruz 😑
Paylaşılıp. Mesela ya belirli bölgeleri kadın belirlileri erkek. Ya da nöbetleşe. Bir sefer kadın, diğer sefer erkek.
En adil olanı bunlardır.
kadın çalışmıyorsa yorgun gelen eşe ev işi yaptırılmaz bence
Her iki tarafında bir şeylerin ucundan tutması gerekir, tek bir kişiye yüklenemez..
Erkek yapmalıdır 😂
Kadın ne yapacak peki?
Uzanıp günün yorgunluk ve stresini atacak
Bu gidişle o günler yakındır diyorum : ))
😍😍😍😍umarım yakındır 😎
Bence ikiside yapmalı iyi bir çocuk yetiştirme ortamı içinde bence iyi olur çocuğun karakterine katkısı olur
Biri çalışsa da çalışmasa da ortak bence yani bunun ben bütün gün işteyim gibi bir bahanesi olmamalı
Kadın çalışsa da çalışmasa da birlikte yapılmalı bence
Ortak her konuda iyidir
Ne olursa olsun ortak olmalıdır
Karı koca ortak
Ev işi ortak yapılır ama erkek saha çok calismali
Herkes işini yapsın
Bize yardımcı bi abla geliyor… 🤭
Evde kimler yaşıyorsa hep birlikte yapılmalı
Kadında çalışıyorsa ortak yapılmalıdır.
Erkek dış işlerle kadın iç işlerle uğraşmalı bence
Ortak olmalı
Ama hic olmuyor