Güncellemeler
+1 yıl
Sinir hastası oldum sayelerinde.
Çok üstüme geliyorlar tartıştığımızda ve mimiklerime bile karışıyorlar. Yok kaşını niye öyle oynattın yok öyle cevap verme. Aşşşşşırı bi saygı bekliyorlar put gibi durayım istiyorlar sanki tanrı ve tanrıçalarmış gibi.
Hoş öyle dursam da değerimi bilmiyorlar ukalalık yapıyorlar.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Bunu açıkça belirtseniz. Ama ciddi bir şekilde ve güzel dille. Araya gerçekten konuşmasını bilen insanlar da sokabilirsiniz. Bu durumun sizi psikolojik olarak etkilediğini ve baskıladığını dile getirin. Ayrıca eğer zorlanmayacak ve kendi karakterinize uzaklaşmayacaksanız bir iki hareketi de bu aşamada bırakmanız onların duruma daha kolay adapte olmasına yardımcı olur.
Ohoooo kaç kere denedim. Erkek kardeşimde denedi. Erkek kardeşim güzel anlatır birde yani. Yok, bunlar kıt ve cahil. Anlamıyorlar anlamak istemiyorlar. Anlayışsız insanlar. Laftan anlamaz insanlar. Yani bu kadar kalın kafalı olmalarına şaşırıyorum.
Konuşmak işe yaramıyorsa tavırlar işe yarar. Artık büyüdüğünüzü belli edecek şeyler yapabilirsiniz. Bir de sizinde düşüncelerinizi olumlu yönde değiştirmeniz gerekiyor. Yani ebeveynlerin laftan anlamaz insanlar demek yerine acaba başka bir yoldan nasıl anlatabilir demek lazım. Bazıları sözsüz bakışmalardan anlar mesela. Öyle bir şey dendiğinde uzun uzun bakın. Üzülmüş ve yıpranmışlığınızı gizlemeyin. Güzel konuşmayı da bırakmayın. Anne baba değerli varlıklar. Anne ve babanızın kıymetini bilin lütfen..
Hep üzüntülü durarak acıtasyon mu yapmam gerek illa? E sıkıldım ya bende insanım.
Onu da denedim, onda da bişey bulup beni suçluyorlar. Neyse teşekkür ederim ya.
Ben acitasyon yapın demiyorum. Acitasyon yapmak demek acı bir olay yokken olayı dramatize etmek demek. Ben olanı saklamayın diyorum. İkisi farklı şeyler. Bunu siz yaşıyorsunuz ne denli üzerinize geliniyor bilmiyorum yaşamadan yorum yapmak kolay tabi kolay ama ben de burada yardımcı olmaya çalışıyorum size. Agrasif tavırlarla bir yere gelmezsiniz. Bu şekilde davranırsanız evlenene kadar bu sıkıntıyı çekeceksiniz. Belki de sırf evden kurtulmak için serseri bir adama kacacaksiniz. Bunlar ihtimaller. Yüz yüze sizi görmüş olsam başka şeyler söylerdim tanımadan bu kadar söyleniyor. O kadar insana burada yardım etmeye çalıştım en tuhaf ve yorucu sorularda bile bu tarz bir geri tepkime almadım. Ben tesekkur ederim. Ayrıca o kadar yazdığım yazıdan cımbızla laf seçmişsiniz. Birçok şey söyledim... Öğretmeninize veya psikoloğa da danışabilirsiniz. Danışın bilenlere sorun. Sizi tanıyanlarla istişare edin. Ne diyelim yani başka?
Ne dedimki 😀 ilginç yani okudum okudum yazdığım şeyi, kötü bişey göremedim. Ben size kızmadımki aileme öfkeliyim. Alla Allah.
Yaşın doğruysa ne diye hala ailenlesin ki üni yok mu iş yok mu tutub bir yerden hayata birbirinizle didişerek bir yere ulaşamazsınız
Yani bunu bende biliyorum... Ama gidemiyorum üni okuyorum. Yurt çıkmıyor. İşe giremiyorum ders saati çok fazla. Zaman yok. Para yok. Yok işte.
Benim annem de aynı
Erkeklerden ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!