Her ikisi de zor bence iki tarafın da kendine göre baya zorlukları var ama bence hepsinden öte bu devirde bence gerçekten bu dünyadan etkilenmeden kirlenmeden sabredebilerek ayakta kalabilmek ve insan olmak daha zor...
Bu devirde cinsiyetin bir önemi yok insan olmak zor ya. Sokağa adım attığında ister erkek ol ister kadın, can güvenliğin yok. Biri gelir durduk yere kadına ninja kılıcı saplar. Biri gelir adama yürüyüşünü beğenmedim diye bıçak saplar. Ekonomik sıkıntılardan hiç bahsetmiycem.
Kadın olmak daha zor ama soruna keşke böyle bir resim eklemeseydin tam olarak izlemedim bu haberi ama bu haberin konuğu olan kızımız mügenin güvenlik görevlisine instagramdan yazıyormuş.
Bence insan olmak zor bu devirde.. kadın olmanın da zorluğu ayrı erkek olmanın da. kadınlar kolay sevgili bulabiliyor kolaylığı bu. en kötüsü de mutlu huzurlu bir hayat yaşamak zor özellikle de bu ülkede
Erkek olmanın zorluklarını anlıyorum ama ne zaman şunları kıyaslasanız ve ben kadın desem saldırı başlıyor. Ay tamam anladık sizin derdinizi be, 'erkeğe şiddet' adlı erkek feministler vs,.. neden kadın deme sebebim. Türkiyede bir kadın olarak hep erkek olup rahat tecavüze uğrama korkusu olmadan gezmek istedim.
Kadın olmak daha zor çünkü can güvenliğin yok , özgürlüğün yok , namus kavramı sadece kadına yüklenmiş, kapalı olsa bir dert açık olsa bir dert , fiziksel olarak güçsüz yaratılmış vss Türkiye'de kadin olmak bir çocuk olmak birde ağaç olmak gerçekten çok zor
Her tarafın da zorlukları başka. Kadınların hala toplumsal kalıplarla mücadeleleri sürmekte, tesettürlüyse tesettüründen, açıksa giyiminden dolayı her ortamda eleştiri konusu oluyor bunlarla savaşıyor. Erkekler de zorluklara direniyor, mutlaka meslek sahibi olma, duygusuz görünme gibi dayatılan şeylerle baş etmeye çabalıyorlar. Aslında herkes kendi önüne baksa yalnızca karşısındaki kişi ondan fikir istediğinde fikrini belirtse hiçbir sorun kalmayacak diye düşünüyorum.
Kadın olmak daha zor. Türkiye de namus sadece kadına ait, evlenince çoğu kadın hem çalışıp hem ev işini bir arada götürüyor. Daha bir çok şey var ama uzatmaya gerek yok.
Erkekler için de zor olan şeyler var fakat kadın kadar degil.
Birilerinin yandaşı değilsen Türkiye her iki cinsiyet için de çok zor ama ağırlığı tabi ki kadınlar çekiyor başlarında namus belası var çünkü. Çoğu kesimde istismara maruz kalıyor kadın, adı sadece birinin karısı birinin annesi olarak anılıyor. Seçim zamanı Şanlıurfa da oy bile kullandırılmayan kendi oy hakları kocaları tarafından gasp edilen kadınlar gördük. Atam yıllar evvel bu olayı çözmüş ama biz sanki 100 yıl öncesine geri dönmüş gibiyiz mevcut düzen yüzünden.
Mesela ben sabaha kadar tek başıma kulaklık takip yürümek istiyorum bağırıp çağırmak istiyorum birnevi iç dökme çığlık ama kadın yapınca aranıyor olur erkek yapınca nasıl olsa erkek oluyor
Mesela aileye bakma yükümlülüğü ilk sırada kimde? Çoğu erkek sevmediği iş ile ömür bitiriyor. Çoğu erkek sadece erkek olduğu içinde suçlanıyor. Şu an yaşadığın çevredeki tüm alt yapıyı ve konforu sağlamak için ağır işlerde çalışan yine erkekler. Sen erkeksin diye pohpohlanmaktan çok sindirilme var ama bunu görmezden geliyorsun.
İlla kadın erkekse, bence öncelik kadın. Çünkü yapı gereği kadınlar erkeklerden daha narin yaratılmış varlıklardır. En çok derinden anlayıp etkilenirler genel anlamda. Fakat erkekler içinde dünya yaşam özellikle onların üzerine yüklenen sorumluluklar. Ben bir kadın olarak üşenirken onlara şartlandırılmış şeyleri yapmak psikolojik olarak kötü. Allah herkesin yardımcısı olsun gönlüne göre versin..