+1 yıl
26
9
En İyi Erkek Görüşü
Ramazankzlyll Ramazankzlyll
Guru Yaş: 25 eig 10%
Evet %90 Kürt.
1|2 1|3 YORUMLA
raslanti06
6 Xper Yaş: 27
Hey hey kardeş nerden biliyoraun ardahanin kürt olduğunu ben ardahanlıyim ve türküm gotunden uyduruyon oyle
YORUMLA
İbrahim7575
1 Xper Yaş: 19
@Samodilek iyi diyosun bide hoçvanla merkez var zaten geri ilçeler gölenin köyleri kadar yk bizim köy hanaktanda byk damaldanda şimdi bir nüfusa oranlama yapsana sen
YORUMLA
SerhadliBaran
1 Xper Yaş: 24
2dak
Ben Ardahan Göle'liyim ve Kürdüm. Erdexan/Merdinik kürtçe adıdır. Şu soruda bile faşizanlik yapanlari gördüğüm için üyelik aldım. Bilip bilmeden yorumlar yazılmış. Tarihi tek tek anlatmayacam Ardahan'ın fakat %70 oraninda kürt nüfusudur. Kürt şehri ve Kurdistan sınırları içerisindedir. İlçe ve beldeleri kürtçe isimlidir. Tabi sonradan Türkçeye çevrilme durumu vardır. Bir hatanız daha var oda şu kürtler değil turkmenler çerkesler turkler azeriler sonradan göç eden kesimdir. Devletin asimile politikası işte anlarsın ya :) Bu arada Kurdistan dedim diye laf atanlar olacaktır. Osmanli veya daha öncesine kadar gidin o coğrafyanın tanımlaması öyleydi ve Ardahan bunun içindeydi. Herkese selam birbirinizi ayriştirmayin kardeş kalin..93 Yorumla- +1 yıl
Şu foşike cevap vermek için sadece giriş yaptım. Gördüğünüz üzere, Kürtçü biri ve her yerde olduğu gibi nüfuslarını çok gösterme derdinde. Sadece tek bir mesajı olduğunu da görebilirsiniz. Ardahan %75-80 üzerinde Türk nüfusuna sahiptir. Göle ilçesinde sadece Kürt nüfusu vardır. Onlarda aslında Kars'ın ilçesiydi. Detalı olarak internete yazdığınızda Kürtçü, HDP'li siteler haricinden doğru bilgiyi öğrenebilirsiniz.
En İyi Cevaplar
+1 yılUlan birçoğunuz cahilin tekisiniz. Lisede coğrafya dersinde bir yer şekillerini öğrenmişsinizdir o kadar. Ardahan'a k. rt demek ayyaş işidir. Gelen kürdolarda zaten istanbul'a, antalya'ya gelen kürdolar gibi göçmen kürdolardır. Bunları ben nereden biliyorum? Çünkü ben Ardahanlı bir TÜRK'üm. Şu şehre k. rt falan demeyi bırakın artık! Siyasi görüşümüz bile Türkçülüktür. Demografik yapısı, %20 kürdo %75 TÜRK %5 ise çerkez, TATAR, gürcü. Kıt kanaat içi boş bilgilerinizle saçma sapan şeyler yazıp duruyorsunuz şu sitede zaten. Bunu kavramak için zaten 1 kere göz atmak yeterli.
ARDAHAN TÜRK'TÜR!5412 Yorumla- +1 yıl
@Nehirrr95 sus ya cahil! oradan batıya geldik diye sevinmeyin! geri gelir yok ederiz!
- +1 yıl
@Nehirrr95 seni ilkokula yeniden yollamak lazımdır kızcağızım. hakikaten. harfleri ve sayıları öğrenmişsin ama başka da bir şey öğrenememişsin. Mezopotamya denen yerin en kuzey ucu diyarbakırdır. Ardahan ne alâka acep? sen tam bir ruh hastasısın.
Ardahan ve Türkiye TÜRKLERİNDİR! - +1 yıl
@Nehirrr95 Ardahan mezopotamya'da değildir
- +1 yıl
- +1 yıl
adamsın kardeşim Ardahan Türk'tür Türkçüdür Milliyetçidir !!
- +1 yıl
@Nehirrr95 haddinizi bilin
Nereye Ardahan Mezopotamya oku biraz
Mezopotamya güney doğu Anadolu bölgesi
2. Ardahan türklerindir!
- +1 yıl
@Nehirrr95
Göleliler Aşiret mi oluyorlar?
Ben Ardahan in genelini bilmem ama Göle liyim ve Kürdüm bu kürt aklı işte diye yorum yapan arkadasi kiniyorum sen bizim aklimiza kurban ol. Ayrica Göle de yaşayan KÜRTLER göçmen falan degildir. Göle önceden Kars iline bagli bir ilceydi 92 yilinda Ardahan a baglandi. burada yasayan insanlarin biryere goc ettigi yok sadece ilçe ilini degisti cok sey bilmis gibi davranip bir poh bilmeyen cahiller!
212 Yorumla- +1 yıl
Göle ilçe merkezindeki Kürtler, Türkçe konuşuyorlar.
+1 yıl%70 TÜRK %30 KÜRT'tür. Ama ne farkeder? Kürt değiller ama olsa ne değişecekki?
70 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
36Cevap
+1 yılArdahan Artvin ve Kars Anadolu'daki ilk Türk sehirleridir. Kürtlerle bu ülkede yaşadığımız halde şöyle bir huyları var. Tarih yazma kendilerine tarih bulma. Bugün ardahani kurt yaparlar yarın adanayi Kayseri'ye emin olun. Biz Türkler tarih yazmadık. Tarih yaptık diğer milletler bizi yazdı. Göktürk kitabeleri bı bile Avustralya li bilim adamından öğrendik. Ardahan ismi firdevsinin sehnamesinde Alper tungayla geçer şöyleki Alper tunga sehnamede AFRASHAN diye yazılmıştır. iskit Türk'ü ve devamı sakatların yurdudur kuzeydoğu Anadolu coğrafyası. Mezopotamya Fırat dicleden başlar güneye iner Ardahan ne alaka. Kaba konuşmak istemiyorum ama lütfen tarihe saygılı olun. Osmanlı'nın nüfus politikası vardır. Bir yerde saf bir millet barındırmaz devlete isyan olmasın diye. 17 yuzyilde güneydoğu dan belirli aşiretler Ardahan ve köylerine yerleşmiştir Türkiye'nin çoğu yerine yerleştikleri gibi. Doğru olan bir şey var evet m o burası Ermenistan a yurtluk yapmıştır. Ama sunuda unutmayın ki Anadolu coğrafyası ismi unutulmuş onlarca kavmin medeniyetin beşiği dur. Bu coğrafyada asimile olmadan atakta kalan tek milletiz turk milleti. Ve bizi faşist Lille suçlayan asıl ircilik yapan Kürt kardeşlerim siz ayrı bir millet değilsiniz siz bu devletin bu milletin ASLİ UNSURUSUNUZ.
100 Yorumla
+1 yılÖncelikle Ardahan'da hiç yaşamayıp il hakkında yorum yapmak ahkam kesmek kimsenin haddine değil. Doğru bilgi olarak analizim şudur. Ardahan barışçıl ve ırksal ayrıl yapılmaksızın kardeşçe yaşanan bir şehirdir. Nüfusun oranlaması ilçesine göre değişiyor. Göle ilçesi büyük çoğunluğu kürt halkından oluşur. Oranlama yaparsak Yüzde 80 kürt yüzde 20 türk çıkar. Ardahan Merkez ağırlıklı olarak Türktür. Bunların ezici çoğunluğunu ahıska türkleri oluşturur. kürtler bu bölgenin yüzde 25 kadarını oluşturur. Bunun yanında azda olsa Mutruf dediğimiz çingene kökenli insanımızda vardır. Bunlar merkezde yaşamaktadırlar. Çıldır ilçesi büyük oranda terekeme türküdür. azda olsa ahıska türkü , azerbaycan türkü tatlar bulunur. Hanak ilçesi türk kökenlidir. çok az sayıda kürt kökenli insanlarda var ancak dikkate değer bi sayısı yok. Bunun yanında 2 tane alevi türkmen köyü var bu ilçede. Damal ilçesi alevi türkmen ağırlıklıdır. Bunlar 16. yy da maraş bölgesinden gelen insanlardır. O gün bugün orada yaşamaktadırlar. bunun yanında 1 veya 2 tane ahıska türkü köyüde vardır damalda. Posof ilçesi ise yüzde 80 oranında türktür. bunun yanında yüzde 20 oranında kürt nüfus bulunur. Burdaki kürtlerin göle ve merkezdeki kürtlerle bir bağı bulunmuyor. Köken olarak İran horasan bölgesinden önce kars kağızman sonrada ardahana gelen Cuniki aşireti mensuplarıdır. Şive olarak göledekilerden farklı bir kürtçeleri vardır. 4 tane yanyana köy bu şekilde kürt köyüdür. sonradan içlerine bazı ahıska türkleri karışmış ve zamanla onlarda kürtleşmiştir. genel olarak bakarsak nüfusun yüzde 70 i türk türkmen terekeme türkü , yüzde 25 'i kürt , kalan yüzde 5 ise diğer halklardan oluşur. Ama bunların hiç bi zaman Ardahan halkı için bi önemi bulunmuyor.
80 Yorumla
+1 yılArdahan %80 Ahıska Türk’ü ve Azeri’dir. Ardahan’da %20 nüfusa sahip Kürt’lerin büyük bir bölümü Göle de geri kalanı ise Merkez de yaşamaktadır. Merkezin %40 ı Kürttür. Göle deki Kürt’ler yerlisidir ancak Merkez göç almıştır. Sizin o faşizan ırkçı aklınızla tarihi araştırmalar, tezler reddedilemez Ardahan da Erzurum, Erzincan gibi %80 Türk nüfusa sahiptir. ayrıca Erzurum, Erzincan da olduğu gibi Ardahan’ın yerlileri de ne İran diasporası Kürt’ler ne de orta Asya göçmeni Türklerdir. Tıpkı Van, Bingöl, Malatya, Dersim, Sivas, Erzurum, Erzincan gibi Ardahan’ın da esas yerlisi Ermenilerdir. Gidip cahil cahil birbirinize faşistlik yapacağınıza gidin büyük Ermenistan haritasına bir göz atın. Anadolu daki Ermeni vilayetlerini araştırın. Bir zamanlar Ermenilerin yaşadığı toprakları ne Türkler ne de Kürt’ler yerlisiyim diye sahiplenemez. Ancak Selçuklu dan bu yana Ardahan, Erzurum, Erzincan %80 Türk’tür Malatya ise %75 Türk’tür. Sizin yaşadığınız köy Kürt olabilir ama bunu genele yayarak kıçınızdan istatistik uydurmazsınız. Binlerce araştırma vardır ve en günceline göre istediğiniz kadar ütopyacılığınızla ağlayın ama Ardahan, Erzincan, Erzurum %80 Türk. Sivas %90 Türk. Elazığ %65 Türk %35 Kürt ve Zaza. Gidin kendinizi uydurduğunuz istatistiklerle avutmaya devam edin. Oranın insanları kendilerini bu şekilde tanıtıyor. Göç alması bu ırkını değiştirmez. Ardahan Türklerin Anadolu ya ilk ayak bastığı topraktır ancak Doğu ve Güneydoğu etnik ve tarihsel olarak Ermeni ve Süryani yurdudur. Sizin burada avazının çıktığı kadar aksini iddia etmesi, kıçınızdan uydurduğunuz istatikler tarihsel gerçekleri değiştirmez. Oy sayısına bakarsanızda azınlığın kim olduğunu anlarsınız. Türkiye de yaşayan Kürt sayısı 2020 itibarı ile 14.6 milyondur. Geri kalan Nüfus Lezginler, Çerkezler ve Lazların da dahil olduğu Türklerdir. Yani 70 milyonu
50 YorumlaBazı kitaplarda TÜRK ırkının ilk ayak bastığı yer olarak geçer Nehirrr95 arkadaşımız inkar etse bile TÜRK soyundan gelmedir Kafkas Türklerinin kalıntıları vardır uzun süre yaşamışlardır o kadar uzun ki su tesisatı, gider gibi sistemler yapmışlardır. Kıpçaklar yani beyaz TÜRK ler ermenilerin korkulu rüyasıdır ermeniler Kıpçaklara lanet gibi lakaplar taktığıda yazar kitaplarda genellikle sarışındır kıpçaklar Kars bölgesine uzak olduğu için bir ilişkileri yoktur çoğunun benim memleketim Bolu oraya gitmişliğim var karşıma çıkan evlerde genelde TÜRK bayrağı vardı kar yağdığı için çok güzel bir görüntüsü vardı insanlarıda cana yakın ve milletini severler velhasılıkelam Ardahanlılar köküne kadar TÜRK tür ve TÜRK kalacak
97 Yorumla- +1 yıl
evet @YetişBeyy öz be öz Türküz. 4 ilçenin tamamına yakını Türk ırkındadır. oranın yerli halkı da Türklerdir. mesela damal ilçesi chp'nin en çok oy aldığı yerdir (%80) tokattan göç etmiş alevi Türklerdir. o ilçede Ulu Önder Atatürk'ün silueti de görünür. posof ilçesi kafkas Türklerini barındırır. çıldır ilçesi Azerbaycan Türklerini ve Türkmenleri barındırır. Keza Hanak ilçesi de Türktür. merkez de ise herkes karışıktır. göle ilçesinde kürt nüfus fazladır.
Biz yaşadığımız sürece kimse Ardahan'ı kürdistan falan YAPAMAZ! oranın kürdü ayağını denk alsın! gittiğimiz gibi gelmesini de biliriz! işte o gün felaket günüdür! - +1 yıl
@Nehirrr95 kürt kardeşin yazmış. valla bu ülkenin her türlü cahilinden bıktım; https://www. buyukmerdinikotel. com/gole. html
- +1 yıl
@Nehirrr95 Ben dediğim gibi halkla iç içe yaşadım ve babamın görevli olduğu yerdi Ardahan, Kars bölgesine doğru Kürt vatandaşları gördüm ama Kürt dediğime bakma vatan severler Ardahan'nın ayrılması MHP'nin de işine geldi o zamanlar Karsolan ardahan MHP'nin kalesi gibi olmuştu son seçimlerde görüldğü gibi. Oya göre Türk olunur mu lan dersen olunur sebebi şudur ki 27 mayıs 1992 de Ardahan ayrıldığı zaman Kars MHP, Ardahan AKP oylarını vererek aslında fikir ayrımı olduğu gözlendi yani MHP daha çok oy aldı AKP'de daha çok oy aldı ve Kürt vatandaşlarını şimdi hatırlamıyorum ama bir savaşımız olmuştu o zamanlar Kürt vatandaşlarına kapımızı açmıştık M. Ö 608 de Kafkas Türkleri nasıl oraya sonradan geldi tartışma sebebi nehir hanıma sormak gerekir bunu aromu versek parçalayacak herhalde anladık Kürtsün de kardeşim Ardahan Türk ne yapalım yani şimdi aç youtube'u izle Ardahan vatandaşları ''Biz Türk'üz'' derken ne kadar ciddiler.
- +1 yıl
Helal olsun kardeşim bilgili insanin hali baska kokuyor 👏
- +1 yıl
Kardeşim onlar cahil boşver kendilerini benimsettmeye onlarınmış gibi yapmaya çalışıyorlar soysuz itleri bırak değmez
+1 yılulan ben böyle saçmalık görmedim Ardahanımı kürt yapmışlar kekolara bak sen ben Ardahan merkeze bağlı sulakyurt köyündenim benim köyümde her seçimde MHP birinci parti çıkar köyün bütün gençleri Türk ırkçısıdır Turancıdır 3-5 hane çobanlık amacıyla gelen kürt var Ardahana yerleşen kürtlerde diyarbakır ve bingöl tarafından göçenlerdir en büyük örneği avşarlardır ki onlarda Türk boyudur fakat kürtleşmiş ve Ardahana gelmişlerdir (Hülya Avşarın soyundan bahsediyorum) benim köyümü 1069 yılında alparslanın fedaileri kurdu atalarımda onlardan biridir alparslan malazgirte Ardahandan girmiştir Çıldır sancağını kurmuştur isteyen tarihi kaynaklara bakabilir bilip bilmeden ötmeyin Ardahan öz be öz Türk yurdudur Türk Sancağıdır götünüzden uydurup kürt yazmayın nasıl Türk olduğumuzu görmek isteyenleri Ardahan Sulakyurt köyüne bekliyorum tıpası yiyen bölücü gelsin yiyorsa
84 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
Ardahan Merkez Halilefendi mahallesi. Öz be öz Türk'üz. Milliyetçiyiz. ülke cahil bacım evladı dolu Ardahan diyince direkt kürt müsün.. bu millet aptal ya
- +1 yıl
@by17derler
Kanka Youtube'da Kars-Ardahan'daki Terekeme Türkü dedikleri kişilerin tiplerine bakıyorum. Kürtlere benziyorlar.
+1 yılKonuyu açanında en iyi görüşü seçenin hatta yorum yapan birkaç kişinin aynı kişi olduğunu düşünüyorum. İnsanlarda algı yaratmak. Ardahan Kürt falan diyenlere bakıyorum sadece bu konuda yazı yazmışlar.
Ardahan'ın %75-80'i Türktür. İnsanların her doğuluyu Kürt sanmasından sıkıldım artık. Özellikle Egeli ve Trakyalı kesim. Hadi ben anlıyorum ülkenin en ucudayızda, adamlar Erzurum ve Sivas'a bile Kürt diyorlar. Bilerek mi yapılıyor anlam veremiyorum.50 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılArdahan Hangi Irk?
Nüfusun büyük çoğunluğunu Kıpçak kökenli Ahıska Türkleri oluşturur. Geriye kalan kısım ise Kürtler, Terekemeler ve Alevi-Türkmenler'den oluşur. Aynı zamanda çoğunluğu göç etmiş olsa da Gürcü, Çerkez, Tat, Lezgi ve Poşalar da Ardahan'da yaşamaktadır.
Gürcistan'ın Ahıska bölgesinden 1944'te sürgün edilen, çeşitli ülkelerde yaşayan Ahıska Türkleri, DATÜB ve TİKA desteğiyle anavatanları Gürcistan'a getirildi.
10 YorumlaAllah aşkına sacmalamayin bir ardahanlı olarak söylüyorum ki Ardahanın büyük çoğunluğu zaten Ahıska Türkleridir. 4 ilçede de Kürtler vardır ama o aileler baska illerden göç etmişlerdir. Büyük çoğunluk ise Göle ilçesinde. Yani %90 Kürt diye bir şey yok. Kendi kafanızdan uydurmayı bırakın.
40 YorumlaBİR KÜRT OLARAK SÖYLÜYORUM SADECE GÖLE İLÇESİ KÜRTTÜR DİĞER YERLERİ TÜRKTÜR NOKTA ben bunun bölümünü okudum etnik yapıyla ilgili bir çok araştırma yaptık bir çok şehirde üniversite olarak ama ardahanda sadece göle kürt özelliklerini ve kültürünü tasıyor
45 Yorumla- +1 yıl
Benim pederle annem merkezin bir köyünden göç etmişler İstanbul'a. Ama kendimi bildim bileli kürt olarak tanıtıyoruz kendimizi. Ayrıca yazın memleketteydim ve merkezde kürtçe konuşan kişi sayısı çok fazla. Şimdi nedir olay asimile falan mı olmuş merkez? Ayrıca ne okudun antropoloji mi?
- +1 yıl
canım kürtsün o zaman hoçvanda 22 köy var hepsi kürt sizin gölenin 52 köyü var hepsi kürt ben posof sütoluk köyündenim benim köyümde kürt posof'ta 4 kürt köyü var kısacası ardahanın geneli kürt bunun dışında Azeri terekeme Türk ve gürcü kardeslerimiz var 7,8miletiz ardahanda kardes ce yasıyoruz böyle sama balıklı konu acımayın
- +1 yıl
@Crazy_Blood
Göle ilçe merkezinde bile insanlar Türkçe konuşuyordu. Ben gittim.
Gündem konusunda 881 cevap paylaştı. karadenizin son ilinde yaşıyorum rizenin çıkışı sahilin son ilçesi. artvine bağlıyım ama rizenin dibindeyim. neyse. ardahanın karadenizle alakası yoktur. daha çok doğu anadolu ya yakındır ve çoğu kürt dür çok cana yakın insanları vaardır.
012 Yorumla- +1 yıl
Çoğu kürt falan değildir cahil herif! Çoğu Türk'tür. Bilmiyorsan deli saçması şeyler yazma!
- +1 yıl
Eleman kendiyle çelişiyor haberi yok. Çoğu kürt falan değildir kardeşim. Siyasi görüşümüz bile Türkçülüktür bizim.
- +1 yıl
@Nehirrr95 sus ulan! kürtçülük ne? göç ede ede hdp %30 aldı ilk seçimde!
- +1 yıl
@türkünhası çok şey biliyormus gibi konusup bir poh bilmeyen cahilin tekisin! GÖLE de yaşayan KÜRT lerin biryerden göç ettiği yok. Biz oranin insanlariyiz. Göle Karsın bir ilçesi iken 92 yilinda Ardahan iline baglandi. Yani sadece ili degisti kimse biryerden biyere göç etmedi! Kürt akli diye kücük gördüğün o akla kurban ol sen. Keşke sende o insanların tırnagı kadar akıl olsaydı.
- +1 yıl
@Nehirrr95 bak göleli adam yazmış bunu oku ve öğren. artık git başımdan yeter la. https://www. buyukmerdinikotel. com/gole. html bağlantıyı birleştirip bak.
- +1 yıl
@Nehirrr95 ya %30 nedir sanki çok büyük bir orandan bahsediyormuşşun gibi debelenme şurda
4 ayBen Ardahan Göleli Bir Kürdüm Erdexan/Merdinik Kurmanci Nave Evet Çoğunluk Yok Ardahanda Emin Olun Olsa Bile Kürtler Ağırlıklıdır Hoçvan Ve Göle Ardahanın Nüfusundan Fazladır Unutmayın Herneyse Konumuza Gelelim Biz Göleliyiz Soyumuz İran Horasandan Bingöl Kiğı Erzurum Horasan Ardahan Göleye Kadar Uzanmışız Allahına Kadar Kürdüz Zimaneme Şerefameye
10 YorumlaArdahan Türkiyenin kuzeydoğusunda Karadeniz bölgesindedir. Karstan ayrıldıktan sonraki harita da neden doğu anadolu gözükür. Harita yenilenmemiştir. Nedeni ise 7 bölge kalkmıştır. Laz lezgi gürcü hemşinli ahıska türkü çoğunlukludur. Olan kürtler ağrı ve güneyindeki göçmenlerdendir. (Coğrafya Öğretmeni)
20 Yorumla
+1 yılBen Göleliyim Kürdüm Gölede terekeme, azeri, türk sayısı yoktur %100 kürt olan bir ilçedir ve göçmen felanda değiller ırkçılık yapan insanlar'a da sözüm şu ki insan insanlık görevini yapması için dünyaya gelmiştir sizin gibi gericilerin yaptığı ırkçılık sizin seviyenizi gösterir o seviyeyede inemem insanların etnik kökenlerine değil kişiliklerine saygı duymayı öğrenin
22 Yorumla
+1 yılBelli olmaz. Diyarbakır'da da Türk var, Van'da da, Ağrıda'da. Yani bir şehre göre ırk tayin edemezsin.
16 Yorumla
Soran+1 yılsen soruyu anlamamışsın.. Suriye'de de Türkler vardır ama Suriyeliyim diyen birisi Araptır. Soruda da Ardahanda yaşayanlar demedim Ardahanlılar diyorum. Dünyanın her yerinde her ırktan insan var ona bakarsan..
- +1 yıl
Bence sen beni anlamamışsın. Mesela Diyarbakır'da oranın yerlisi Kayı boyu Türkleri, Mardin'de İdil Türkleri vardır. Ayrıca Ardahan'da BDP %10 oy aldı. Biraz araştırma yapmaya ihtiyacın var senin.
- +1 yıl
Ardahan'nın %75 Türk, %2'si Tatardır.
- +1 yıl
@Nehirrr95 galiba kafan basmıyor %70 i Türk olsa bile ki daha fazlası Türk. %70, %30 dan daha fazla. Ardahan Türklerindir ve öyle kalacak. Çekemeyenler utansin!!!
- +1 yıl
@beulkayapinar Kardeşim ben bu sorunun yanıtıyım benim babam Ardahan Hanak lı Kürt değil annem ise Ardahan merkez köylerinden Kocaköy lü ve Kürt ama baktığın zaman annem kürt olmasına rağmen babamdan daha çok Atatürkcü Kürtlerle PKK sempatizanları aynı kefeye konulamaz... konu dışına çıkıp polemik yaratmanın alemi yok soruyu cevaplayalim yeter...
+1 yılArdahanin asıl halki türkdür ve sen kürt olarak eig seçmissin evet kürt var ama disardan gelme
28 Yorumla- +1 yıl
l*n salak bende Ardahanlıyım yerlidiyim merkez sizler sonradan gelmesiniz olsanız bile hanzo seni
- +1 yıl
@Nehirrr95 la git ya kürtü sonradan gelme sizsiniz ırkını siktiğim
- +1 yıl
Ermwni tohumu
- +1 yıl
@Nehirrr95 cahil gene cahilliğini yapmış bir kana daha girmiş beyne nüfus etmiş :-) ah zavallım biraz kitap oku Şimdi sen kitap deyince bir duraksadın demi oku oku :-)
+1 yılBildigim kadariyla Azeri agirlikli ama Kurt de vardir.
15 Yorumla- +1 yıl
Azeri Türktür zaten evladim. @Nehirrr95
- +1 yıl
@Nehirrr95 sen harbi cahil bir şeysin lan. azeri yok mu ardahanda? kürt kardeşine kulak ver; https://www. buyukmerdinikotel. com/gole. html bağlantıyı da birleştir. saçma site kuralları izin vermiyor.
- +1 yıl
Turk Kürt tartismasini sen kendin yapiyorsun. Neden bu kadar rahatsiz oldun? Git bir yerini kasi.
- +1 yıl
Pardon kafa karisik bu aralar yorumu anlayamamistim. Sonradan gordum ki nehir denen yazmamis demek ki ondan. Frekanslar bozuldu yani. Bosver bu tiplerle ugrasilmaz. @türkünhasi
Gündem konusunda 829 cevap paylaştı. bilmem ki olmadıkları yer yok ki bizim oraya da hdp bayrağı asmışlar gece kesecem.
52 Yorumla- +1 yıl
Hayırdır kardeş? Sana giren çıkan ne?
Herkesin özgür görüşü kendine. Biz tutup Atatürk posterlerini kesiyor muyuz? Gel Göle'ye her yerde Atatürk resmi var Kürt oldukları halde. Kürtlede olan barış isteği bilinci Türklerde de olsaydı bugün bu ülke daha iyi olurdu. Barbar ve ırkçı bir toplumsunuz. Bunun farkındasınız zaten!!! - +1 yıl
@Nehirrr95 kesemezsiniz zaten siz kimsiniz Atatürk'e saygısızlık edeceksiniz
Biz Ardahanlı Türkçüler izin vermeyiz!
+1 yılKürt var, Türk var, posa var Mutruf var, azeri var terekeme var gürcü var cerkez var
30 Yorumla
+1 yılardahanın çoğu kürttür eskiden karsın ilçesiydi sonradan il oldu
36 Yorumla- +1 yıl
Adresini verde bilet yollayalım sana. Çoğu küert falan değil.
- +1 yıl
@Nehirrr95 %70 TÜRK %30 kürt
- +1 yıl
@YetişBeyy yalanlarını yiyim karstaki Türk sayısı Ardahan dakinin yarısı bile değil nüfusu fazla olmasına rağmen. d
ben azerı gocmenlerının orada cok sayıda oldugunu duymustum
kurt ve azerı sanırım00 Yorumla
+1 yılArdahanlılar Ermeni kardeşim Ermeni Kürt Karışık oluyor.. Azeri de var ama nadir
114 Yorumla- +1 yıl
Türk de var tabi ama zaten Azeriler de Türk
- +1 yıl
En saçma yorum da senden gelmiş. Ermenistan'a sınırı var ama bir tane bile ermeni yok. Ermeni kiliseleri dışında:) Ardahan halkı kıpçak, ahıska, tatar, karapapak ve yerli Türklerden oluşur. diğerleri göçmendir. kürtler gibi.
- +1 yıl
Ermeni yoksa klisenin ne işi var
- +1 yıl
Ermeni tehcirinden önce oralarda ermenilerde yaşıyordu. Hatta bazı ermenilerle Türkler çatışmıştır, kayıplar olmuştur. Tarihi belgelerde yazar bunlar. Öyle ermenistana sınırı var diye ermeni demek koca karı işidir.
Madem yorum yapıyorsun bildiğin konularda yap. - +1 yıl
Ben bekarım yavaş ol:)
- +1 yıl
@Nehirrr95 sen romalı mısın, sen gürcü müsün, sen ermeni misin? senin öz yurdun mezopotamyadır! oraya sonradan gelmesiniz işte! biz ahıskalıyız oralar her daim bizimdir! o yerden elleriniz çekin yoksa çekmesini iyi biliriz!
- +1 yıl
Sakin olalım tamam birbirimizi kırmayalım hepimiz Allah'ın kuluyuz sürçi lisan ettiysek affola diyelim;)
- +1 yıl
@Nehirrr95 adam akilli konuş Kürt şehri falan değil hakiki Türk sehri
- +1 yıl
@Nehirrr95 Ya bu Kişioğlu laftan anlamıyor. Hem diyorsun ki Ardahan'ın %70'i TÜRK hem de diyorsun ki çoğu Kürt. Sen ne çeşit bir değişiksin? Yüce Gök kimseyi akıl hastası yapmasın...
- +1 yıl
Ermeni falan değiller sallama
Ardahan yüzde 30 KÜRTTÜR. GÖLE İLİNİN YÜZDE 80 İ KÜRTTÜR!! ARDAHANLIYIM GÖLELİYİM VE KÜRDÜM. Ardahan da yüzde 70 oranında Türk vardır.
20 Yorumla
+1 yılHa Kürt ha Türk ne fark eder önemli olan insan olmak.
11 Yorumla
Soran+1 yılAbi siz nesiniz ya ne alakası var şimdi sorumla bunun. Show yapmayın burada bir şey sorduk adam akıllı soruma cevap ver vermiyosan da hiç girme.. ben de biliyorum önemli olan insan olmak
Has mı has Ardahanlıyım. Kürtler de var tabiki fakat çoğunluk türk. Soyumuz türk!
20 Yorumlacanım bu kadarda cahil olamazsın ya.
azeri var, kürt var, terekeme (karapapak) var.14 Yorumla- +1 yıl
Azeri diyerek ayırıyorsun ve kıza cahil diyorsun...
- +1 yıl
Azeri diye ırk yoktur. Türk, Türktür.
Kürt türk Azeri ve terekeme birazda gürcü ve Ermeni var
00 Yorumla
+1 yılBazilari sadece gole kurttur yazmis ama goledeki uc dort koy haric digerleri turktur
11 Yorumlaçoğunlukla öyle ama vardır türklerde
22 Yorumla- +1 yıl
Çoğunlukla Türküz.
Gizli Üye(30-35)+1 yılARDAHAN'lıyım türk oğlu türküm. Ahıska kıpçak türküyüm 🇹🇷🐺🤘
10 Yorumla
+1 yılHayır
Bolca Azeri türkü de var orada.00 YorumlaKurdude azeriside var oldugunu biliyorum ;)
00 Yorumla
+1 yılbildiğim kadarıyla hayır
14 Yorumla- +1 yıl
@Nehirrr95 ulan salak %30'un kürt olduğunu kabul ediyorsun zaten. %70 TÜRK ırkına mensuptur. kürtler zaten iki ilçede görülür. ve o caps lock'u bir zahmet kapa. kürt seni.
- +1 yıl
@türkünhası Evet Kürtler 2 ilçede görülür. Ağzını topla bir he varsa da sensin. canım.
Ardahan milattan önce Urartular Kürt tutsaklara kurdurdu. Aslen Kürt şehridir. Sonradan İsmet İnönü döneminde Kürtler sürgün edilip Türkmenler yerleştirildi. Millattan önce Han" Kürtlere ait bir kavramdı. burada Han'dan yola çıkarak şehri Türk şehri yapmayın!! Kökeni KÜRT'TÜR. Sonradan Türkmenler yerleştirilerek Türkleştirilmiştir. Ayrıca Göle Ardahan'ın en büyük ve en önemli ilçesindir. Ve Ardahan'ın toprak bütünlüğünün yarıdan fazlasını oluşturuyor! Ve buna Merkez Hoçvan köylerinide eklersek. Ki oralarda KÜRT'TÜR! Nerenin Türklüğünden bahsediyorsunuz? Bu ne cahillik bu ne kendinini bilmezlik! Bu ne Küstahlık!!
Gizli Üye(30-35)+1 yılolanı da var
olmayanı da.10 Yorumla
+1 yılKürdü de var alevisi de sunnisi de sna ne laizm?
00 YorumlaGündem konusunda 2,6b cevap paylaştı. genellemek saçma olur
20 YorumlaEvet çoğu kurttur 4 sene kaldım orada
12 Yorumla- +1 yıl
@Nehirrr95 değil.
- Gündem konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılhepsi değil bazıları
10 Yorumla - Gündem konusunda 381 cevap paylaştı.
+1 yılolsa ne olmasa ne?
06 Yorumla
Soran+1 yıllütfen saçma sapan yorum yapcaksanız defolun girmeyin bile hiç soruya! Adam akıllı bir şey sorduk felsefe yapmayın net bir kelime yazcaksın. evet hayır sonra defol
- +1 yıl
ne değişecek merak ettim kürt olanda var olmayanda var diyarbakırda sadece kürtler yok mesela herkes öyle sanır halbuki o yüzden net bişey yok olabilir olmayabilir diyim o zaman
Soran+1 yılofff gerçekten anlama sorununuz var ya.. Sana Ardahan'da yaşayanlar demedim öyle deseydim bana her türden insan var yazabilirdin. Ben Ardahanlı olanlar kürt mü dedim bu ya.. neyse yinede teşekkür ederim iyi akşamlar.
- +1 yıl
tamam bnde anlama sorunu varda sende de az değil hani diyorum ki fark etmiyor Ardahanlı olanlarda da farklılık gösterebiliyor bn diyarbakırlıyım ailem soyum sopum öyle ama zaza yız kürt değil anlıyormusun? ama diyarbakırlı olup kürt olan var olmayan var ardahanlı olup kürt olan var olmayan var !!!
Soran+1 yılen başında kısaca bir evet veya oranla yazsaydın yüzde bilmem kaç falan diye bu kadar uzamazdı.. iyi akşamlar uzatmaya gerek yok.
- +1 yıl
tamam iyi akşamlar
Gizli Üye(30-35)+1 yılYok daha neler. Ardahan Karadeniz'de be
23 Yorumla- +1 yıl
+1 yılKürtte var Türkte
10 Yorumla
+1 yılEvet %90 Kürt.
314 Yorumla- +1 yıl
Hey hey kardeş nerden biliyoraun ardahanin kürt olduğunu ben ardahanlıyim ve türküm gotunden uyduruyon oyle
- +1 yıl
Eleman daha Ardahan'ı haritada dahi gösteremez ama yapıyı biliyor işe bak ulan? Sırf bu aptal başlık için üye oldum bu siteye. Boş bilgilerini kendine sakla! Kuzeydoğu TÜRK'tür!!!
- +1 yıl
Nereden uyduruyosun Kürt olduklarını fena sallıyosun
- +1 yıl
Türkiye'nin temel sorunu ramazan gibi bir halt bilmeyenlerin sürekli görüş bildirme çabasında olmasıdır. aklı yok fikri var ya!
- +1 yıl
Kardeşim ardahanın toplam 5 ilçesi var bunların en büyüğü göle bide hoçvan diye 16 köylük bir belde var göle ve hoçvan kürt diğer 4 ilçe nufusu çok düşük ve onlar karısık türkmen türk kürt azeri çerkez var ilçelerin nufus toplamı göle kadar yk ayreten ardahan merkezinde çoğunluğu kürt yani anlıyacagın %60 kürt gerisi karısık
- +1 yıl
@Samodilek iyi diyosun bide hoçvanla merkez var zaten geri ilçeler gölenin köyleri kadar yk bizim köy hanaktanda byk damaldanda şimdi bir nüfusa oranlama yapsana sen
- +1 yıl
Ben Ardahan Göle'liyim ve Kürdüm. Erdexan/Merdinik kürtçe adıdır. Şu soruda bile faşizanlik yapanlari gördüğüm için üyelik aldım. Bilip bilmeden yorumlar yazılmış. Tarihi tek tek anlatmayacam Ardahan'ın fakat %70 oraninda kürt nüfusudur. Kürt şehri ve Kurdistan sınırları içerisindedir. İlçe ve beldeleri kürtçe isimlidir. Tabi sonradan Türkçeye çevrilme durumu vardır. Bir hatanız daha var oda şu kürtler değil turkmenler çerkesler turkler azeriler sonradan göç eden kesimdir. Devletin asimile politikası işte anlarsın ya :) Bu arada Kurdistan dedim diye laf atanlar olacaktır. Osmanli veya daha öncesine kadar gidin o coğrafyanın tanımlaması öyleydi ve Ardahan bunun içindeydi. Herkese selam birbirinizi ayriştirmayin kardeş kalin..
- +1 yıl
@SerhadliBaran kürdistan derken😂😂😂 ne kadar hayalperestsiniz. Ne ara kurdunuz da bizim haberimiz olmadı 👏👏 O sadece bir hayal veee her daim hayallerde kalacak
- +1 yıl
@SerhadliBaran hahahahaga %70'i Kürt mü? nerede lan onlar? göle ve çevresindesiniz sıfır zekâ. Posof ismi gürcüce, Damal Türkçe, çıldır aşık şenlik'in ili, merkezde onlarca türk köyü var akyaka, yalnızcam... Hanak'in büyük çoğunluğu türk. ulan siz kimsiniz?
+1 yılÇoğu k*rttür.
212 Yorumla- +1 yıl
Nereden biliyorsun ulan? Sana Ardahan biletimi yollayalım? Çoğu kürt müş? Şehrin ismi bile Han ulan!
ARDAHAN TÜRK'TÜR! - +1 yıl
Kes sesini.
- +1 yıl
Asıl sen kes ulan sesini bir halt bildiğin yok şu sitede ötüp duruyorsun!
ARDAHAN TÜRK'TÜR! - +1 yıl
Şehirlerin ne zamandan beri ırkı var? Ulan çoğu K*rttür işte. Kaç tanesiyle tanıştım, arasından biri Türk çıkmadı.
- +1 yıl
Ben Ardahanlıyım. Sen hep 5'er 5'er çoğalan kars göçmeni gölelilere denk gelmişsin.
- +1 yıl
@Nehirrr95 babana sor bakayım nereden gelmiş?
- +1 yıl
@Nehirrr95 yazan adam kürt. https://www. buyukmerdinikotel. com/gole. html bağlantıyı birleştir.
+1 yıltam kürt hemde
16 Yorumla- +1 yıl
Cahilliğine tüküreyim ulan! Gittin mi nereden biliyorsun? Kuzeydoğu Türktür!
Gündem konusunda 705 cevap paylaştı. Kurt Türk karışık
10 Yorumla
+1 yılyok yahudı oluyorlr
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılhayır azeri
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem