Selam 👋
ben üniversite okurken hemen hemen her gün arkadaşlarla kafeye otururduk. Eski üniversiteme geldim her zaman oturduğumuz caddeye geldim ve fiyatlara bakın 😰

Biz sütlacı 5₺ kunefeyi 8₺’ye yerdik 🥺
Selam 👋
ben üniversite okurken hemen hemen her gün arkadaşlarla kafeye otururduk. Eski üniversiteme geldim her zaman oturduğumuz caddeye geldim ve fiyatlara bakın 😰

Biz sütlacı 5₺ kunefeyi 8₺’ye yerdik 🥺
Vay bee ben ülkeyi terk ettim edeli ülke mahvoldu 😂 ben ilkeyi terk ettiğimde ekmek 1,25₺ 1kg baklava 50₺ idi Şu an ekmek 7₺ baklava 750₺ 😂
İsvicreye geldiğimde baklava kg fiyatı 35 franktı Şu an 35 frank İsviçre cumhurbaşkanı istifa 😡
2016 Asgari ücret 1300 TL
Fırın Sütlaç 6 TL
2023 Asgari ücret 11.400 TL
Fırın Sütlaç 60 TL
Şu an 1300 değil de 1140 TL kazanıyoruz gibi. Çok büyük bir fark olmasa da alım gücümüz azaldı tabii ki de.
2016 öğrenci bursu 425₺
2023 öğrenci bursu 1250₺
Hangi öğrenci asgari ücretle maaş alıyor 🙂 bu ara bu ülkede en fazla zamlanan maaş asgari ücret geri kalan emekli, memur, öğrenci bursu çok daha az zamlandı! Babam memur emeklisi o zamanlar 1800₺ emekli maaşı alırdı Şu an 10625₺ düşün artık geldiğimiz noktayı…
Hiçbir şey reise olan sevgimizin önüne geçemez!! 😃😃 Öğrenciyse girip bir işte çalışacak kardeşim, yan gelip yatmak yok. 😂😂 Bizi babalarımız okutmadı bile, siz çok şanslısınız, şükredin hâlinize. Gençler belediye seçimlerinde AKPye oy verin, size söz reis burs ücretini 5000 TL, en düşük emekli ücretini de 12.000 TL yapacak. Göklerden geliyor bu karar.
Cevap
9Cevap
Lüks oldu maalesef
Bende geçenlerde cafeye oturmuştum üniversitedeki Karadeniz cafeye. 2 çay 1 kahve içtim 60₺ tuttu. Zamanında bunu yapınca 10₺ verirdik. Zamanında dediğim de 4 sene önce…
O zaman lar bedava yasiyormusuz şimdi çalışıyorum. maasimda cok iyi valla gudemiyorum
Sadece öğrencilerin değil ki normal Bir çalışanın bile oturması lüks
Memleket bitti
🙁
Dondurma farkı ye)))))
Dorduma farkı tatlıların üstüne konulan ekstra 1 top dondurma :))
Biliyorum da 20tl))))
Künefe alırsan üzerine 20₺ye alabilirsin 😃
K0befe çok oagalı ben paraya kadıköyde çorba, etlitemek ekmek ve su alırım üstüne de kürdan hediye ederler)
Evet lüks
her şey pahalı
git evinde otur
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?