Ne kadar da etmesem biyerden sonra illa Belli olur benim ♥️😂
Mutlu hafta sonları 🌺🌺
Ne kadar da etmesem biyerden sonra illa Belli olur benim ♥️😂
Mutlu hafta sonları 🌺🌺
Mümkün değil anlayamazsın İstanbul Türkçesi konuşuyorum ama istediğim takdirde birçok yörenin ağzını da konuşabilirim Çünkü çok farklı yörelerde yaşadım Çok farklı kültürlerden biraz biraz aldım birçok yörenin ağzını kullanabilirim O yüzden Benim konuşmamdan nereli olduğumu çıkartmak mümkün olmaz görüntüm de çok fazla ele vermiyor Yani böyle dışarıdan Ben Adamın gözüne bakıp nereli olduğunu bilirim diyenler bana çarpıyorlar
Biz Mersin li olduğunuz içinmi bilmiyorum ama şivemiz çok kaymıyormuş öyle diyorlar ilçe ve köylere çıktıkça farklı şiveler oluyor özellikle sürekli orada kalan insanlar şiveye daha hakim konuşuyor
Bizim kasabamız mahalle oldu ama asıl yerleşkemiz D400 karayolunun 1.5km üstü kahve mahalle merkezi cami eski kasabamızın içinde ve şive G harflerini baskın kullanıyor biraz yoba konuşuyoruz ayrıca eski kelimelerimiz var yunmak çimmek heye gibi D400 karayolu nun altı güneyi denize kadar 2km tarla ve bahçe deniz kıyısı ise aqua parklı ve bahçeli sitelerle doluydu son birkaç senedir çok fazla yeni bina yaptılar D400 e kadar yolun altına karış karış bina diktiler
Birde kasabanın en farklı özelliği
Birçok okul ve lise ye ev sahipliği yapıyor ve ayrı ayrı yerde lise ve okullar var
Meslek lisesi 5 binadan oluşuyor
Sağlık meslek lisesi
2 ilk ve orta okul
1 özel eğitim okulu (önceden ilkokul ve ortaokul du)
Tarım meslek lisesi
Turizm meslek lisesi
Ziraat üniversitesi 2 yıllık tı eskiden şimdi var mı bilmiyorum
1971 e kadar küçük bir köy 71 sonrası kasaba 2012 de mahalle olduk
Ama kasabanın asıl yerlileri soyad kanunu ile farklı soy adlar asada %90 ı akraba ve her kabilenin oturduğu mahallelere kendi soy adları verilmiş
Şiveyi kesinlikle çok severim bende kendi yöremde ortamımda şiveli konuşurum ve bundan hiç gocunmam ayrıca anteplilerin şivesi çok hoşuma gidiyor esnafları çok tatlı geliyor geçen çay aldım kalenin orada adamın eğam demesi çok güzeldi
Bir şeyimi gizleme veya maskeleme gibi bir amacım yok. Kabul eden doğal halimle kabul etsin. Gerisi önemli değil. Belli olmuyor tam anlamıyorlar. Çünkü , diksiyonum iyi.
Cevap
16Cevap
Benim şivem olmadığı için normal konuşuyorum :D zaten Ankara dediğim zaman kimse inanmıyorum sen de o tip yok diyorlar sdfsdf
Elit bir ortamda şivem kayınca aynı bu şekil oluyorum fmkdkdep
Kilisliyim 😄 Şiveye kayıyorum ben de hızlı konuşurken filan 😅
Evet 😅 Neden ki
Hemsoy ne oluyor 😂 Yakın mıyız aynı şehir mi 😄😍
Yerim 😃💅🏻❤
Şiveli konuşmuyorum lakin şiveli konuşanları da çok severim, kendi özlerinden vazgeçmiyorlar, bunu göstermekten çekinmiyorlar, ne güzel.
Aslen Trakyaliyim ama konuştuğum insanlar Simayen ve konuşma tarzim olarak Ankaralılara hiç benzemiyorsun derler.
Bir İstanbul beyefendisi gibi konuştuğum için herhangi bir şiveye sahip değilim
Şive yok. İstanbul türkçesi ile konuşuyorum.
Doğma büyüme İstanbul olduğu için şivenin ş’si yok bende
Belli olmaz.. düzgün standart konuşurum.. açık vermem sevgili arkadaşım
Belli olmuyor kendi yoremin konuştuklarını bile anlamiyorum
Sivem yok ama çok severim şiveli konuşanları sürekli onlara dinlesem yeter :)))))
Şiveli bir konuşmam yok o yüzden nereli olduğum da belli olmaz
Yeni tanıştığım herkese karşı İstanbul türkçesi..
Yeterli samimiyetten sonra şiveye başlarım
şiveli insanlar bence çok tatlılar sempatik buluyorum 😂
Nötr konuştuğuma inanıyorum. Şivem yohtır.
Ben şiveli konuşmam ki
Aslen karadenizli olsamda şivem İngiliz
Normal farklılık olmaz
Pek şiveli konuştuğum sayılmaz 😄
Yaa sen yapıcın ne yapıcın
Memleket ağzıyla konuşursam hemen anlarlar.
Konuşmamdan anlayan olmadı şimdiye kadar.
Anteplimisin
Şivem yok
Şive yok bende
Şiveli konuşmam
her sive var bende
şivem yok
Şive yok
Şiveli konuşan insan köylüdür.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?