Yanlışlıkla söyledim diyorsun, yanlışlık söylenmesini bırak bilerek de söylesen boşanmak için de söylememişsin sonuçta. Dini nikah var diye bu sözler için dilimize kilit vuracak değiliz. Sen yanlışıkla bir şey yediğinde ya da içtiğinde orucun bozuluyor mu?
Dini nikahı sadece seks yapmak için yaptırdı iseniz zaten boş. Nikaha amaç o kişinin evliliğini bildirmektir topluma. Sadece kendi aranızda yaptı iseniz zaten bir anlamı yok. Bence. Zaten resmi imamlar da kıyamaz yasak yasal olarak. Bir suç ve ayrıca yine zina yani bir değişkenlik söz konusu değildir tüm dinlerde nikah toplumun ve ailelerin o kişilerin evli olduğunu bilmesi üzerine birşeydir.
Resmi nikahımız olmadığını da nereden çıkardınız ama dini nikaha da önem veren kişileriz herkesin düşünceleri farklıdır. Düğünde yaptık, resmi nikahta , dini nikahta var ama insan okuyunca ister istemez şüpheye düşüyor saçma yorumlar yapacaksanız eğer hiç yapmamanızı tercih ederim 🙏 insanları değerleri ile vurmak tamamen saçmalık inançlarla da aynı şekilde. Cinsellik ve sexs için olacak olsa ne resmi nikâh yapardık nede düğün boş yorumlarınızı kendinize saklayın.
Haklısın 19 yaşında evlenen ve hiç bir halt bilmeyen birisinin sorusuna yanıt vermek saçma daha nikahın ne olduğunu bilmeyen çahil bir kadın sjsjjsjs ha ilği görmek ve konuşmaya yer arıyorsan o ayrı. Git kocanın fabrikadaki işinin bitmesini bekle hadi burada onla bunla konuşma gevşek
Talak hakkı erkeğe aittir diye biliyorum, erkek kadına verilse kadının da bir talak hakkı olur, erkeğin de iki talak hakkı kalır lakin hangi erkek kadına talak hakkını verir (Dipnot;bu hususta söylediklerim doğru mu ki acaba lakin ben yanlış bir şey söylemem ya, yine de araştırın bu kısımda yazmış olduklarımı)
Ayrıca çoğu kişinin dini nikahı bozuluyor, küfür ederek nikah mı bırakıyorlar lakin farkında olmuyorlar, öfkeyle sinir halinde bu sözler sarfedilmemeli görseldeki açıklamada da belirtildiği gibi. Üç talakla nikah gitmişse hulle çözüm olur yani kadın başka bir adamla nikahlanır ve başka adamla boşama hasıl olunca da kadın 4 ay 10 gün bekler, hamile değil mi, bu sebebten 4 ay 10 gün bekler, ancak eski eşle hulleden sonra ve 4 ay 10 gibi iddet süresinden sonra izdivaç (evlilik) mümkün olur, görüyorsun ya her durumda olan kadınlara oluyor.
Benim bildiğim erkek derse oluyor ama yine de tam olarak bilmiyorum...
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
sen içinde bozmuş olabilirsin ama, dini nikahı sadece erkek bozar 3 defa boşol diyerek.. senin görevin ytkta erkeği bşltmk sadece. o demeden boşolamazsın.