Nedeni ne?
Dini, politik kısmı nedir?
Tarafsız bir şekilde anlatan olursa, benim gibi bilmeyen arkadaşlar da öğrenir. Çok teşekkür ediyorum.
Umarım son bulur 🙏🏻 masum çocuklara, kadınlara, yaşlılara her günahsız canlıya yazık.
Nedeni ne?
Dini, politik kısmı nedir?
Tarafsız bir şekilde anlatan olursa, benim gibi bilmeyen arkadaşlar da öğrenir. Çok teşekkür ediyorum.
Umarım son bulur 🙏🏻 masum çocuklara, kadınlara, yaşlılara her günahsız canlıya yazık.
Ben dinler tarihi ve dünya siyasi tarihini pek âlâ bilmesem de bu zamana kadarki ARGE çalışmalarıma dayanarak şunları söyleyebilirim.
Dini yönden düşünürsek: İsrail'liler Yahudilerin kutsal kitabı Tevrat'ta inandıklarına göre; Bugünkü İsrail ve Mezopotamya, arasındaki o golan tepeleri, Lübnan, Suriye, ırak felan Hz Musa dan sonra Yahudilere vaat edilmiş topraklar. İngilizlerin 1948 de başlattığı İsrail projesi ile de Avrupa'daki Yahudiler buralara yerleştirilmiştir. Musevilerin inançları gereği tüm insanlar, topyekûn bu yaşadığımız alem bunların hizmetinde çalışan birer köledirler. Kudüs'teki Mescidi Aksa herkesçe bilindiği üzere Müslümanların ilk kıblesi ve Hz Muhammed'in Mirac'a yükseldiği mukaddes bir mekan olmasından dolayı İslam'a inananlar için kutsaldır.
Diğer yandan Yahudi olunamaz Yahudi doğulur. Bunlar da dünyada nüfusu 15-20 milyonu geçmiyor. Ama Avrupa devletlerinin desteği ve ardında ABD diye şirret bir dayanak olmasından ötürü güçlüler.
Siyasi yönden düşünürsek Yahudilerin bu ahmakça inanışlarını kullanarak Ortadoğu'daki petrol ve yer üstü yer altı kaynaklarını sömürmek isteyen kapitalist devletler bu planı güzel işletiyorlar.
Yıllardır bitmeyen varlık savaşları... Var ama daha fazla olsun. Gücümü ispatlayayım. İnsanların ve dünyanın hakimi olayım. Tercihen kötünün enleri olmak işte... İnşallah son bulur. Ve inşallah böyle şeylerin önünü kesecek şekilde son bulur.
Cevap
5Cevap
Fenikeliler ile deniz halklarının kırması iki tane sami toplumunun mal davası.
Bir tarafta zamanında eğitimli, yetişmiş bir nüfusu olan ve dünyanın tanıyabileceği bir devlet kurup, çok güçlü biçimde bunu yaşatmak için her şeyi yapabilen İsrail
Öbür tarafta tek argümanı ''benim atalarım zaten buradaydı, bu toprak bizimdir'' diye direten, İsrail'in varlığını kabul edemediği için 80 senedir kan döken, döktükçe de kinlenip daha çok kan dökmeye çalışan, bu uğurda Filistin'in müslümanlarının anasını ağlatmış bir grup
Tabii her şey İngilizlerin bölgeyi ele geçirmesi ile başladı. Güya Filistin'de adaletli bir şekilde çok devletli yapı kuracaktı mk Britanyalıları
Bu savaşın çıkmasının en büyük nedeni zamanında topraklarını satmış olan Filistinlerdir bir ikinci durum ise Hamas’ın cahil cesareti ile kullandığı haklarla İsrail’e saldırıp İsrail’deki sivilleri katletmesidir barışın kaybedeni savaşın kazananı olmaz umarım elbet bir gün dünya barış ve huzur içinde yaşar
Allah senin belaniversinhiç utanmadan filistinlileri mi suçluyorsun! Mide bulandiriyorsunuz artik🤮
@betterböcek oğlum Filistin senin neyin tarih boyunca sürekli satmış bizi Müslüman olunca üstün bir varlık ya da kutsal mı oluyor ben bunu anlamadım yani orta Doğu’ya bak Müslüman olupta hangi ülke refah içinde yaşıyor Orta Doğu kanlar içinde git bir de Avrupa’ya bak gayrimüslim yani bizim bizce gavur dediğimiz insanlara bak asıl benim senden midem bulanıyor cahil herif
Yani insan olmak, merhameti hak etmek icin zengin olmak lazim öyle mi?
Senin caninin kiymeti var mi avrupalilar nezdinde?
Zulmeden ile zulme karşi sessiz kalan destekleyenler aynıdır!
Sizin gibiler insanliğin yüzkarasisiniz!
@betterböcek hayır dediğimi kıçınla değil adam gibi oku cahil
Cahil sensin israilin götyalayicisi
@betterböcek israil de hamastan farksız değil ikisi de aynı bokun kahverengisi ama haması mahsum göstermeniz çıldırtıyor beni
Ulan beyin fukarası, israil orada işgalci nasil oluyor da hastaneyi vuran bebekleri öldüren , toprakları işgal edenler ile, kendi evini toprağini vatanini savunan aynı bokoluyor?
@betterböcek İsrail’e ilk saldıran kim haticeyi şey ettirme bana neticeye bak paramatorlarla Barış festivalini basıp sivilleri katleden kim?
hadi, senin ne mal olduğun ortaya çikti. Ulan ilk gelip filistini işgal edenler kimler? Insanlarin evlerini işgal edenler kimler? 50 yildir genişleyen filistin mi israil mi? Çocukları öldürenler kimler? Gizli yahudi çok tabi bu ülkede. Zamaninda çok yahudi kabul edildi ismini değistirip aramiza karistiniz
@betterböcek çok şükür kanımın son damlasına kadar Atatürkçüyüm sadece gözümde at nalı yok gerçekler acıdır senin gibi canım tatlı yalanlara inansın
Oooo bravo , Yahudiler de Atatürkün arkasına saklanıyor Atatürķçüyüm diyerek katliyam yapiyorsunuz! Allahbelaniziverecek çok yakinda. Insan olsanız vicdaniniz olurdu ama siz kan döküldükçe mutlu olup yalanlarla örtmeye çalışan zavalli mahluklarsiniz!
@betterböcek ne cahil çıktın sen yahudi olduğumu nerden çıkardın
Sen bizi aptal mı saniyon? Senin yahudi olduğun her halinden her lafindan belli. Insallah kendi bebeğinin parçalarini toplarsin o halk gibi
@betterböcek işte cahil buna derim 🤣 gerçekleri söyleyen yahudi oluyor önceden de fetocu ilan ediliyorduk 😂😂😂
Sen yahidisin bu ülkede siğinip vatandaşlik alan milyonlarca yahudi var tarihi kayitlar ortada. Israil şakşakciliği yapip israile gidip askere girenleri sosyal medyada görüyoruz. Türk ismiyle.
Sen de yahudi olmasan bu soykirimi bu kadar ateşli savunmazdin. Siz lanetli bir kavimsiniz. Insanliğin yüz karaları. Sonunuz feci olacak
@betterböcek at ismini soy ismini bakalım kim daha Türk p*c
Benim 500 yillik soyağacim belli senin gibi yahudi savunuculuğu yapip müslümanlarin parçalanan bebeklerine oh olsun demiyorum. Senin ne olduğun belli yahudi oro, s, bu çocugu
@betterböcek muslumanların parçalanan bebeklerine oh olsun mu dedim şizofrensin sen 🤣
@betterböcek savaşın kazananı barısın kaybedeni yoktur dedim öyle anlamış bunu bri sksn ondan böyle cazgır
Senin ne dedigini herkes okudu rahat ol. Allah sana aynini yaşatsin inşallah
Filistinde binlerce yildir o halk yaşıyordu. Yahudilet ise Tevratta o bölgenin kendilerine vadedilmiş topraklar olduğunu söyleyip oraya yerleşip işgal ediyorlar. Vadedilmiş topraklar sadece filistin değil, suriye ve Türkiyenin de 20 şehrini kapsiyor.
Yahidiler devamli bu topraklari işgal edip genişliyorlar. Size de sıra gelecek eğer sessiz kalirsaniz
Toprak kavgası kısaca böyle. İsrail genişlemek istiyor. Genişlemek istediği bölgede de araplar var onlar da direniyor işte olay bu.
Direnmek savunmak değil mi bu Hamas itleri neden İsrail’e saldırıp savaşı başlattı ve sivilleri tablette bunuda açıkla bakalım Arap Sevici kardeşim biraz özgün düşünce sarf edin
@Duygusalmrt Israil orada işgalci çünkü!
Kurtuluş savaşında bizim dedelerimiz neden savaştiysa Hamas da onun için savaşiyor. Vatanı için
@betterböcek aç tarihe bak Filistin kaç defa satmış bizi Arapları sevmem ama bir sözlerine hayranım hayin no iflah
@Duygusalmrt hayır beni nasıl 2 dk da Arap sevici yaptın onu anlamadım. Ben kendi dilim döndüğü kadar savaşın sebebini objektif bi biçimde anlatmaya çalıştım arap sevici ne alaka 😅
@Duygusalmrt Araplar değil arapların o zamanki yöneticisi satti ingilizler ona krallik vadetti o da satti. Bir halk ile onun yöneticisi aynı şey değildir. Ayrica kimse de 100 yil önceki dedesinin günahiyla yargılanamaz! .
Sen o masum bebeklere insanlara oh olsun diyosan sen rezil bir yahudusindir!
Cehennem odunu olursun inşallah
@betterböcek oh olsun dedim mi ben yotunle okuma savasın kazananı barışın kaybedeni yoktur dedim
@Duygusalmrt Filistini ve haması suçladın. Israil orada işgalci ve genişliyor ve filistin kendi topraklarini savunuyor
@betterböcek zamanında sattıkları toprakları mı? Dedemin 50 yıl önce sattığı malları gidip alan kişilerden almak için kavga etmem ne kadar doğru olur
@Duygusalmrt ulan cahil, satilan topraklarin binde 7 olduğu resmi kayitlarla ıspatlandı. Topraklarin neredeyse tamamı işgal ediliyor 50 yildir. Allah seni savunduğun israil ile ayni cehenneme atsin, ayni muameleyi yapsin
@betterböcek hangi resmî kayıt kime göre resmî kayıt
@Duygusalmrt ulan birleşmiş milletler resmi kayitlariyla ispatlandi neyi inkar ediyon daha?
@Duygusalmrt bacım yahudi!!!
@betterböcek aynen kaynak Sinan enginin gür saçları
Or... pu. c. ocuğu... yahudi
@Duygusalmrt Al sana kanıt beyjnsiz ors, pücocuğu!!! Kan içen yahudi !! Bunu da inkar et hadi
tr.m.wikipedia.org/.../Filistin%27de_Yahudilerin_toprak_sat%C4%B1n_almas%C4%B1
@betterböcek binde 7 den yüzde 6 ya çıktın cahil p*c Konya Türkiye’nin yüzde 2,7 si yani 3 tane Konya satmışlar İsrail’e?
@Duygusalmrt hasqtir onun bunun çocuğu senin matematiğine tüküreyin yahudi!
Hani satmişlardı hepsini ha noldu hani ben yalan söylüyordum? Yalanlarla mi savunacaksiniz yediğiniz boklari?
@betterböcek hepsini sattılar dedim mi
@betterböcek şov yapma özele gel rezil edeyim seni
@Duygusalmrt sen saniyorsun ki o yaşananlar bana uğramaz, bunlar film saniyorsun zevkle savunuyorsun bu zulmü. Ama Allah aynini sana yaşatsin, evinden barkindan attirsin seni, bebeklerinin parçalarini topla, ananin babanin cesedini topla aynen onlar gibi, inşallah amin
@betterböcek canım sen
Şizofrensin
@Duygusalmrt Yahudi or. pu cocugu
Allah mutlu müslümanlara yardım etsin çok üzülüyorum ya çok dua ediyorum Filistin halkına ailemle beraber inşallah Allahım korur oradakileri inşallah 🤲amin amin amin🙏
savaş 50 yıldır var filistinde
israil 1967 de filistinin yarısını işgal etti
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?