Lütfen kim haklı kim haksiz söyleyin psikolojim alt üst oldu?

Çok kötü grip oldum günlerdir yatıyorum, yani hastayım baya. Neyse annem ve abim alışverişten gelmişler, anahtarları oldugu halde kapı zilini çalıyorlar. Ben de o sırada ayaktaydim anında kapıya doğru yöneldim. Abim olacak kişi de kapıya resmen tekme atıp 38933 kere zili çalınca da ki annem ona dedi ki kardeşin hasta, anahtar var bende falan vesaire. Ben kapı çalar çalmaz 10 sn geçmeden kapıyı açtım ve açıkçası sinirlendim hayvan gibi kapıya vurmasına ve doğal olarak "canım" dedim. Bakın sadece canım kelimesini kullandım. Ve dediği şey şu oldu, "sen bittin şimdi, görürsün." bunu duyunca da ne yapabilirim mecbur odama girip kitledim kapıyı. Kapıyı kiracagini söyledi, tabi sırf ona canım dediğim için saygısız olduğumu, haddini bilmem gerektiğini, ona asla böyle diyemeyecegimi de söyledi. Ona niye hayvan gibi dış kapıya vurduğunu sorduğumda da, "senin zekan yetmiyor" gibisinden cevap verdi bana. Neyse o hakaret ettikçe ben de sinirlendim haliyle kapı arkasından ben de hakaret ettim, yalan yok. Tabi sonra kapıyı tam kiramadi ama her yeri kırıldı kapının çevresinin. En çok koyan şey ise bu olaydan ben sorumlu tutuldum. Benden güçlü birine haklı olsam bile "canım" diyemezmisim. Kapımın kırılmasını hak ediyormusum. Babamın dediği laf şu, "seni öldürse ne olacakti o sinirle?" Hani bunu bu kadar normalleştirmeleri çok komige gidiyor bir de hepsi aynı şeyi savunuyor ya. Sanki tüm suç bendeymis gibi ben haksizmisim gibi bir algı yaratılıyor. Bu arada abim denen kişi bana her fırsatta canım aptal beceriksiz çirkin diye de hakaret eder durup dururken bunu da belirtmiş olayım. Bu ev o kadar psikolojimi bozdu ki dayanamıyorum artık.

Güncellemeler
+1 yıl
Sansürledigini bilmiyordum "idiot" kelimesini canım yerine işte mal dedim diye sayın
Lütfen kim haklı kim haksiz söyleyin psikolojim alt üst oldu?