Ölüler hakkında?

arkadaşlar ölen dedemi rüyamda hep üzgün görüyorum, fazla konuşmuyor. Sürekli dua okuyorum hayır yapıyorum ama neden üzgün. O kadar moralim ve pskolojim bozuk ki, dedem 40 gün yoğun bakımda kaldı vedalaşamadık bile öldü. Konuşamadık hiç. Ölülerle ilgili gerçekten ilimi olan biri yazabilir mi, öldü diye üzülüyor mu bizi özlüyor mu ne yapıyor orada, ya da gerçekten ahiret var mı? Bizi özlüyor gelemiyor mu kafam da o kadar soru var ki... Artık çıldırıcam düşüne düşüne. Ağlamaktan bıktım artık çok özlüyorum onu. Çocuğum olmasa yanına gitmek istiyorum bir an önce. Gerçekten bilen biri yazsın bana veya rüyanın anlamı ne? Neden üzgün. Geçenlerde kız kardeşimle konuştuk bu konuları, acaba ruh gerçekten var mı veya reankarnasyon mu var. Kurana göre yok. Veya çürüyüp gidiyo muyuz biz. Öyleyse yaşamak neden? Dedemi çok özledim ama orada üzülmesini bizi özlemesini düşündükçe kahroluyorum...

Güncellemeler
+1 yıl
Bir de dedeö rüyamda bana dedi ki, üzerimizdeki sadece kıyafet (yani bedenimiz) biz yaşıyoruz dedi. Belki de kız kardeşimle bu konuları konuştuk diye bilinç altıma işledi bilmiyorum
Ölüler hakkında?