arkadaşlar ben türküm fakat bulunduğum yerde yani elazığ da eskiden beri kürtçe konuşanlar var ve kültürlerden etkilenerek ailem ve ben çoğu elazığlu kürtçe konuşmaktadır . kürtçe bizde sadece bir dil . bizler vatan bölünmesin istiyoruz . pkk olmayan kürtlere pkk damgası vurulmasın istiyoruz ama şimdi tiwitterde baktım da en iyi kürt ölü kür taglarıyla gündem de bu üzücü bi olay asıl bölücüler bunları diyenler . ve tek diyeceğim şey var onca gariban insana kürt diye pkk damgasini vuranlar kahrolsun !
Cevabın nedir?
2001 de Şırnak'ta Dağ Kmd.Asteğmen 'dim 18 ay süren askerliğimde devriyelerimiz de de, intikal esnasın da da bir kaç münferit taciz ateşi hariç herhangi bir temas yaşamadık.2001-2002 yılların da PKK terörü sorunu bitmiş gibiydi.Halk ta huzurluydu.Peki ne zaman başladı.Ne zamanki Türk askerinin Kuzey Irak'ta kafasına çuval geçirilip oradaki askeri varlığımız son buldu yani ABD bölgeye intikal etti ve terör 2004ve sonrası yine hortlamaya başladı.Nitekim 2001 de açık ile kapalı,İnançlı ile inançsız ,alevi ile sünni arasındada bir sorun yoktu ama 2002 den sonra bunlarda kaşına kaşına kanatılmaya çalışılıyor bizi birarada tutan ortak paydalarımız vurgulanacağına farklılıklarımız vurgulanarak adeta bölünülmeye çalışıyoruz.Şimdi sorarım size başımıza terörü yeni baştan musallat eden ABD nin stratejik ortağı kimdir? Şu an başımızda bizi yönetenler değilmi?Kendi ayağımıza kurşun sıkıyoruz.Bütün bunlara rağmen,şehitlerimize rağmen, bu acılara rağmen diyorum ki aman oyuna gelmeyelim.PKK ile saf kürt vatandaşlarımızı ayırmamız gerekiyor.Bunu orada askerlik yapmış.Kürt askerleri de komuta etmiş biri olarak söylüyorum.Her ne kadar PKK'nın insan kaynağı başta Kürt lerden temin edilsede oralarda yaşayan büyük bir çoğunluk Kürt vatandaşımız destek vermemektedir.Bu terörün bitmemesinden de en çok bu vatandaşlarımız zarar görmektedir.Bu olay da maalesef günümüze kadar uygulanan devlet politikalarının da yetersizliği söz konusudur.Ordu görevini yapmıştır şimdiye kadar ve halen yapmaya devam ediyor.Askere şurada isyan ayaklanma ya da saldırı var dersiniz askerin görevi gidip cebir yani zorlama yani silah kullanarak oradaki ateşi söndürmektir. Fakat bu olayın:
1.Uluslararası boyutu.Arkasında bir yabancı devlet ya da devletler olmayan hiç bir örgüt bu kadar uzun süre dayanamaz.
2.Siyasal boyutu: Bölgedeki feodal yapının ve toprak ağalığının,sıh,şeyh ,aşiret gibi yapılanmaların kırılamamış olması ve bunların halkı cahil bırakması ve sömürmesi.
3.Ekonomikboyutu: Bölgede ekonomi diye bir şey yok yani ben de kızıyorum adamlara neden geliyorsunuz batıya gidin kendi şehrinizde yaşayın diye ama orada ya ağasına maraba olacak, ya aç kalacak ya da terör örgütüne katılacak iş imkanları çok çok az.Mesela Gaziantep'te neden terör 0 dır ve halkı çok iyidir ve devletine sadıktır.Çünkü Antep bölgenin tek sanayi şehri, insanların karnı doyuyor orada ,çocuklarını okutabiliyorlar.
4.Eğitimboyutu: Bölge halkı bütün bu nedenlerden dolayı okul,öğretmen yetersizliğinden cahil kalmıştır ve cahil insanı kandırmakta kolaydır.
5.Sağlık boyutu: Alt yapısı yolu hastanesi olmayan hastahane ye kışın ulaşmak mümkün olmayan bir sürü yerler var buralar da kurtarılabilecekken ölen vatandaşlar var.Bu da orada ki vatandaşın en önemli sorunlarından biridir.
Şimdi asker görevini yaptı diyoruz yıllarca savaştı.1995 te ve 2001 de olmak üzere iki defa neredeyse orada terörü sindirdi 0 ladı.Pekiyi yukarıda yazdıklarım ışığında siyasiler ne yaptı ya da ne yapıyorlar.Sivrisinekler öldürerek bataklık kurutulmaz.42 Yorumla- +1 yıl
Başta pkk nın tekrar büyümesine başkanımızın hiç bir katkısı yoktur ! 1995-2001 de iktidar olan parti mensuplarının o zaman ki apo denen şerefsizi elinde koz olarak tutmasıdır terörü hafiften dindiren . fakat şuan apoya sadece hapisten başka bir şey yapılamaz biliyorsunuz idam kalkalı yıllar oldu .. Şuan devletin elinde hiç bir koz yok . Başkanımız ABD yi dostu olarak kabul etsede onlar Türkleri dost olarak görmezler.Türk askerimiz 1 mil barzanının topragına girse Türkiyeyi uyarmaktan kaçınmaz
- +1 yıl
Yanlış anlamışsın ben başbakanı suçlamıyorum, iyi niyetinden de eminim fakat diyorum ki bölgeyi yukarıda da bahsettiğim olumsuzluklardan arındırmayan ve bu problemleri çözmeyen sadece askeri tedbirler uygulayan önceki iktidarlar da şu an yönetimde olanlar da terörün bitirilmesinde maalesef yetersiz kalmışlardır.
En İyi Cevaplar
1-dil meselesi-burası türkiye türkçe konuşulacak diyenler insanların doğuştan sahip olduğu hakları vardır anadilini konuşmak gibi. eğer bu ülkede milyonlarca kürt varsa kürtçeyi de konuşurlar sen karışamazsın
2-yok kürtler elektiriğe suya para vermiyormuş bilmem ne- evet çoğu yerde verilmiyor ama sen oradaki elektiriği suyu kendindeki gibi mi sanıyorsun? doğuda normal elektirikle yanan ampulle göz gözü görmez lamba yanar ama karanlıkta oturursun. zaten çoğu zaman da yoktur elektirik o yüzden fatura da kesilmez. suya gelince sular içilebilir olmadığı için ücretsizdir zaten kullanan da yoktur.
3-bizim ekmeğimizi yiyorlar vs.-kimse kimsenin ekmeğini yemiyor kardeşim.baba oğluna yedirmiyor siz mi kürtlere yedireceksiniz? kim ne kazanıyorsa onu yiyor.
4-terör meselesi- bütün kürtleri pkklı gibi damgalayanlar bizzat pkklılardır. bu terör örgütünün kendine yandaş kazanma biçimidir. pkk propaganda yapar bunlar da en iyi kürt ölü kürt diyince pkk da al işte seni istemiyorlar senin dostun biziz seni biz temsil ediyoruz der yandaş toplar işte o zaman şaşırmayın bu polise taş atanlar kim bu camı çerçeveyi indirenler kim diye onlar kendilerince intikam alıyorlar.
5-işte bu cahil sürüsü insanlarla ve oyunlarla bu olay bir türlü bitmiyor. sosyal medyada insanlar birbirine saydırıyorlar sonra ortak kanaat buymuş gibi yansıtılıyor. ben bu ülkede sırf etnik kökeni mezhebi ve tercihleri yüzünden insanları dışlayan ve hor gören insanlardan nefret ediyorum. Allah onların bin türlü belasını versin. onlar sanmasın ki rahat bulacaklar. kardeşliğin baki olması temennisiyle. aynı kıbleye dönmek yerine aynı televizyonu izledikçe bu kavga bitmeyecek. anlayana...85 Yorumla- +1 yıl
1. maddeyle ilgili. resmi dil tektir türkçedir ama milyonlarca insanın konuştuğu dili görmezden gelemezsiniz. kürtlerdeki dil bilinci türklere de örnek olmalıdır. ergenlerin türkçeyi internette ne hale getirdikleri ortada. türkçeye sahip çıkılmalıdır. bu ergenler tek kelime ingilizce bilmedikleri halde özentilik edip ingilizce paylaşımlarda bulunuyorlarsa ve bunun yanında kürtçeyi aşağılıyorlarsa yazıklar olsun onlara
- +1 yıl
türklere gelince. bugün kürtlere karşı devletin açılımı vs. bazı tutumları var. tabi bunlar abartılıyor. kürtlerin bazı tabi hakları verilmeye alışılırken türklerin hakları gözetilmiyor. bir türk milliyetçi olabilir. geçmişine bağlı olabilir. bunlara saygı göstermek lazım. bu açılım sürecinde bazılarına göre vatan elden gidiyor ve tüm kürtler pkklı bazılarına göre de tüm türkler faşist. bu yargıya varmanızı istiyorlar bunlara kanmayın
- +1 yıl
benim babam polis memuru ve bu ülkeye hizmet etti. doğusunda ve batısında görev yaptı. benim türkiyenin her yerinden arkadaşlarım kardeşlerim oldu. etnik milliyetçiliğin derhal terk edilmesi ve vatandaşlık bilincinin yerleştirilmesi lazım. ben bir kürtüm ve bugün iyi bir üniversitede eğitim görüyorum. şimdi size soruyorum , ben mi bu ülkeye faydalıyım yoksa sokakta boş boş sürten bir türk mü? (türkleri kötülemek için söylemedim sadece o kafadakiler için söylüyorum)
Gizli Üye(36-45)+1 yılAmaç insanlara bunu düşündürmek zaten. Irkçılığı ön plana çıkarmak. Eğer türk kürt birbirine düşmezse nasıl ülkede kaos ortamı yaratırlar. Kürtler kullanılıyor sanki kürdistan kurulsa o kurulan ülke sanki kürtleremi kalacak.Daha güçlü ülkeler onları kullanacak tıpkı şimdiki gibi.Bölünmüş Türkiye daha kolay ele geçirilecek.Bu ülkede aklı olan ırkçılık yapmaz.Sözüm hem kürtlere hem türklere bir olup terörle savaşmak.Ya kardeş gibi bir ülkede güzel güzel yaşayacaksınız ya da bu oyunlara gelerek bölünmüş ülkelerde kuklalar gibi gün geçtikçe özgürlüğünüzü yitirerek yaşayacaksınız.Bu oyunlara gelmeyin.İç savaş asıl ırkçılık yaparak çıkartılır.Her iki kesimde aklını başına almalı.Düşman olan terör örgütü.
23 Yorumla- +1 yıl
@cannn. Ne alakası var kardeşim hepsiylemi konuştun hepsinimi tanıyosun bak çocukken bana bu pkk lı bunla konuşmayın vay annem senle oynamamı istemiyo çünkü sen kürtmüşsün ozamanda saçma geliyodu şimdide ama ben herzaman vatanıma bağlı kaldım bayrağımızın taşıdığı anlamın hatırına o cahil insanlar gibi ırkçılık yapmadım ama benim gibi çocukken baskı görenler gerçekten çok senin konuştuğun insanlar ya bu baskıya maruz kalanlar ya da ailesinin düşüncesini savunanlar
+1 yılevet haklısın ama bazen öyle sinir kat sayımız yükseliyor ki öyle laflar da cıkıveriyor agzımızdan.
valla kürt arkadaşlarım cogunlukta hepsi de canım ciğerim.
hatta kendileri diyorlar ki biz kürdistanı kursak kendi kendimizi öldürürz ben istemiorm diyorlar...01 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
15
Cevap
27Cevap
kürt türk sorunu nedir niçin neden diye düşünecek olursak .kimdir bunları yaratan . neden sorun yaratılrlar sorunlar kendiliginden oluşmaz mutlak bir sebebp doğrultusunda oluşur . şöyle dönüp bir bakar yada eskileri okur araştırısanzı yıllar önce agalık siitemi sadece bunların yaşadıgı bölgelerde vardı . agalar toprak agaları olup . bunları yıllarca kulanıp. çalıştırdılar üzerlerinden para kazandılar . ve kendileri daha başka yerlerde yaşadılar . bır kısmı din bakımından üstünlük ve ayrıcalık kurdu . bunlarda sömürdü yıllarca . . zamanla buralara devlert girmeye çalıştı menfaat gürüplarının teşviki ve kandırmacası ile yatırımları imha ettirdiler . kürt dedigimiz vatandaşlar türkiyenin heryerinde özgürce ve benle hakları ve hukukları aynı degilmi . tc vatandaşı degilmi ? yurtdışından gelmiş bir bir türist muamelesimi yapılıyor . 30 yıl ve aşkın bir zamandır . bunlar sisitemli olarak cogalma politakası ile ilerde söz sahibi olup. ayrım yaratacak bir toplum olma arzusu güden ırkçı zihniyetin ürünleri . ve şimdide bazı menfeat guruplarının lider şavaşları...! şimdi insan kendi kendine sorunca . sorun nerde acaba diyor ...! neden kürt sorunu ne diye ...! sorun var diyenlerin kimin kimleri nasıl ve kimlerle kullnadıgını araştırmaları ...
00 YorumlaKürtler şöyle böyle deyip genelleme yapan sözde vatan severler bu vatana pkk dan daha ağır şekilde ihanet ediyorlar. Bir yandan pkk nın vatanı bölme isteği birr yandan kendini Atatürk'çü sanan zevatın vatanı bölme isteği. Biri silahla diğeri sinsice sanki anlaşmalı vatan hainliğinde yarışıyorlar. Kürtmüş Türkmüş Çerkezmiş Boşnakmış hepimiz aynı anadan aynı babadan türeyen bir vatanda yaşayan aynı ekmeği bölen aynı hisleri paylaşan insanlarız. Sizin gibiler yokken bu vatanda ayrımcılık yoktu.
26 Yorumla
+1 yılöncelikle bunu yapan medya genelkurmay ve hala takıntılı savcı polis vs olanlar . eskiden tüm herseyi pkk kürt su bu yaptı diyenler ahmet kayayı linc edenler aynı zihniyet
kimin vatan haini bölücü oldugu artık belli. zaten dünyadaki en kötü sey sovenist söylemler ve ırkcılık kavramları ben türk mürk kürt ayırmam insan hayatı icin bana deseler devlete bir sey olmasın o insana olsun yok derim devlet batsın bir hayat kurtulsun. fazla optimist oldu. ama böle
ırkcılık ve milliyetcilik bölücülük yapan türk kürt vs hepsinin alayını anınaaaa kayammmm :-)
oh be rahatladım.
SORU NEYDİ BE YA :-) HEHEHE22 Yorumla- +1 yıl
valla devlet yasasın diye pisi pisine sehit olan ailelerin ocagına vatan sagolsun laflarını yıllardır yedirdiler. yok insanlar ölmesin gerekirse vatan sagolmasın. nerden bileceksinki bırakın bu kahramanlar goygoycuları. haklısın devlet için kanım akmadı ama birgün savunursam sadece sevdiklerim icin savunurum. baskaları koltuklarında rahat rahat oturup devletcilik adı altında vatanı bölenleride gördük biz o yüzden fazla konusma.kaldıkı ben devleti besliyorum vergilerimle sen degil. TV LER YALAN
Kardeş Kürtleşiyorsunuz, dikkat! oralarda Kürtlemiş çok Oğuz/Türk boyu var, bu Farsça karışımı saçma dilden uzak durun. Ben internette DNA'sını araştırdım Kürt'lerin, adamın DNA haplogroup'u R (Türk ırktan-Turani ırktan olduğunu gösteriyor), etnik grubuna Kürt yazmış inanabiliyor musun :D :D Ben bu yüzden Kürtlere ayrımcılık-genelleme yapmam, ama tanıdığım Kürtler varki kökünü kurut bunların dersin, bir an ırkçılık doğuyor içimde. Ama sadece onlara karşı değil, bazı soyu belli olmayanlarda öyle yapıyor. Bir tarafım bu kadar serttir ama adamına görede ayırmayı bilirim yani.
10 Yorumlabir sürü olaylar yapıyorlar polis otolarını felan taşlıyorlar daha ne saygısından bahsediyorsunuz ya.gözlerini kırpmadan askerlerimi öldürüyorlar.yanlış anlaşılmak istemem ama kürtlerin çoğunda bu milliyetçilik vardır dışarı yansıtmasalar bile.açıkçası nefret edemem sonuçta Allah'ın yaratmış olduğu varlıklar olduklarından ama pekte haz ettiğim söylenemez.ırkçı değilim ayrıca bunuda belirtmek isterim.örneğin özellikle siyahi insanlarıda çok şirin bulurum.yani beyaz siyah ayrımı kesinlikle yapmam.sonuç itibariyle kürtlerle kafa yapımızın bir olmadığı yönünde düşünüyorum.bağımsız olmak isteklerini her halikarda dile getiriyorlar.pkkyı resmen meclise sokanlarda Türk halkı değil heralde yada başka bir ırk ta değil.tabiki kürtler bdpye oy vererek onları mecliste söz sahibi etti peki buna ne demeli.faturasını askerlerimiz,polislerimiz ve masum vatandaşlarımız ödüyor.gitsinler suriye,iran,ıraka ne halt yerse yesinler kimin umurunda ..
68 Yorumla- +1 yıl
helal kardesim hakkın var .)
- +1 yıl
ne var kız doğru söylemiş. bu olayları türk,çerkez,laz,arnavut,musevi çıkarmıyor nerde kürt var onların altından çıkıyor. genellenemeyecek kadar az değiller ki? sen neyden bahsediyorsun çevrende 3-5 iyi kürt varsa hepsi iyi mi oluyor. sandığın gibi azınlık değiller çoğu ayrılıkçı
kürtlerin çoğunun ciddi problemleri var bizimle. kürtle,ermeniyle ortak iş yapmam, evlenmem, aynı ortamda bulunmak istemem. ayrımcılığı yapan ben değilim, tutup da onlara aramıza nifah tohumu sokup sizi ayırıp kullanacaklar diyecek değilim. onlar bunu anlayamıyorsa ben napayım? verceksin bunlara biraz toprak, takılsınlar oyle 3-5 yıl da dünyanın kaç bucak olduğunu görsünler. pkk lı olmasa bile, vergi vermeyen, kendini ülkenin vatandaşı hissetmeyen, vasıfsız sadece devlet eliyle ayakta kalabilen birsürü kürt var. türkiyedeki kürtlere biz referandum yapsak ayrılırlar mı ayrılmaz lar mı? garanti ayrılırlar. o yuzden kürtler bizden değil, ve bizim yükümüzdür şuanda adamları amerikaya sömürtmeyecez diye uğraşıyoruz gördüğümüz muameleye bak. vefasız insanlar. hiç bana ayrımcısın bilmemnesin demeyin, söylediklerimin hangisi yanlış? kenan evren onlara işkence etti diye yıllarca nazını mı çekicez bunların? adam olsunlar yada sktr olsun gitsinler. onlar desteklemese pkk da olmazdı.
11 Yorumla- +1 yıl
Bizim ekmegimizi yiyorlar vs kimse kimsenin ekmegini yemiyor kardesim baba ogluna yedirmiyor sizmi kurtlere yedireceksiniz? Kim ne kazaniyorsa onu yiyor teror meselesine gelince butun kurtleri pkkli gibi damgalayanlar bizzat pkkilidir. bu teror orgutunun kendine yandas kazanma bicimidir pkk propaganda yapar sizde en iyi kurt olu kurttur diyince pkkda al iste seni istemiyolar senin dostun biziz seni biz temsil ediyoruz der yandas kazanir iste o zaman sasirmayin polise tas atanlar kim cami cerceveyi indirenler kim diye onlar kendilerince intikam aliyolarlar ben bir kürdüm özümü asla inkar etmem ama yasadigim ulkenin bayraginada asla ihanet etmem bu ulke hepimizin turku kurdu lazi cerkesi hepimiz kardesiz hepimiz Müslümanız ama siz bu kafayla her kurde pkkli gozuyle baktiginiz surece bu ulkede ne baris olur nede kardeslik ayrimciligin anasini aglatmissiniz
+1 yılaslında Türk ün Kürtle bir sorunu yok..Aslında başörtülünün açıkla, açığın başörtülü ile işi yok; aslında inançlının inançsızla bir sorunu yok...tüm bunları farklılık gibi gösteren bir kesim ve sonun da yıllarca sürecek saltanat için kazanılmak istenen primler var..
İzmir de Türk, ama adı çıkmış gavura...Bunu söyleyen Müslüman evladı güya!45 Yorumla- +1 yıl
teşekkürler...
- +1 yıl
2001 de Şırnak'ta Dağ Kmd.Asteğmen 'dim 18 ay süren askerliğimde devriyelerimiz de de, intikal esnasın da da bir kaç münferit taciz ateşi hariç herhangi bir temas yaşamadık.2001-2002 yılların da PKK terörü sorunu bitmiş gibiydi.Halk ta huzurluydu.Peki ne zaman başladı.Ne zamanki Türk askerinin Kuzey Irak'ta kafasına çuval geçirilip oradaki askeri varlığımız son buldu yani ABD bölgeye intikal etti ve terör 2003-2004 yıllarında yine hortlamaya başladı.Nitekim 2001 de açık ile kapalı
- +1 yıl
artık zaten sadece doğu sınırında değil savaş ki dünkü olay bunu kanıtlıyor..her an her yerdeyiz imajı çiziyorlar..oralarda bulunmadım ama bazı şeyleri görmemek için de kör olmak lazım..
Elazığ terörün olmadığı tek doğu ilidir.Varsa bile genellikle Tunceli, Diyarbakır sınırlarında vardır.Ayrıca Elazığının çoğu Türktür.Gayet Türk-Kürt uyum içerisinde yaşıyorlar.Tabi bazen olaylar oluyor ama ufak tefek genellikle.
21 Yorumla- +1 yıl
dostum zaten Elazığlılara doğunun gülü derler :D Ama bence doğunun gülü olan bir kaç il daha var :) Elazığ Diyarbakırdan Tunceliden vs. bir çok ilden göç alıyor amacı Elazığ ve diğer illerinde provakasyon yaparak adını kirletmektir . Ama gakkoşlar hiç bir zaman izin vermeyecektir . Şerefim adına buna yemin edebilirim :) güzel cevabın için teşekkürler..
+1 yılPKK ya kürt olarak bakmak ne derece bir budalalık.. Hiçbir şeyden haberi olmayan biçare insanlar. Yazık...
Bu ülkede yaşayan, etnik kökeni ne olursa olsun Ne mutlu Türkiyem diyen herkes bizdendir...
Her daim bir densiz gelip de sinirlerinizi bozacaktır, üzülmeyin.
Bu ülkede çoğunluk farkında birlik olduğumuzun.
Allah'ın izniyle bu zor günleri hep beraber atlatıp eskisi gibi kardeşçe tekrar bir bütün olarak devam edeceğiz...20 Yorumla
+1 yılEğri otur doğru konuş demişler Kürtçe dil konusunda bende karşıyım size. Çünkü bir ülkenin bir anadili olur. Ülkemiz Türkiye resmi dilimiz Türkçe. Lakin her kürt pkklı olsa bu ülke zaten bölünürdü. Her kürt pkklı olmadığı gibi her pkklıda kürt değilim. Beyni yıkanmış it sürüsünden öte başka birşey değil pkk.
10 Yorumla
+1 yıl98 de van daydım bı abıyle tanstm aynı abıyle 2011 d e ızmmıre gıderken bır dınlenme tesısınde tesadufen gorduk konustuk, o adam kürt ve dedı kı kardesım bızım bır davamız yok canakkalede bızde savastık ama ıcımzde namussuz serefsızler var boluculer var allah onları kahretsın bızı bırbırımıze kırdırıyorlar dedı,
Bunu o demesede bılıyorum ancak Cahil olanların Aponun pesınden gıdenlerın Allah cezalarını verır Komandolar Bordo berelıler de azraile yaverlik yapmıyor değil hani.10 YorumlaGündem konusunda 390 cevap paylaştı. maalesef bu ülkede kurunun yanında yaşta yanıyor :((
22 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılvalla arkadasım bunu yazdıgına göre türk değil de kökenden kürtsündr belki bence senn.valla TÜRK'üm iyi ki de öyle doğmuşum Allahıma binlerce şükür.Allahım askerlermizi korusun! birde söyle düsün ayrımı onlar baslattı pkk y ortaya cıkardılar kürdistn die inliyolar ulan Türkiye Cumhuriyetinde yaşıyorsan Türksün arkadaşim yılan mısın iki dille knşcksn burası Türkiye TÜRKÇE konuşalacak!kürtçeyi duydum mu deli oluyorm orlarda görmedkleri medeniyeti ege de akdenizde görüyor özgürce yaşıyor.bide madem cok seviyorsnz gidin doğu illernde yasayın memlektnzde yasayın batıya gelmennzn manası ne ! bide bazıları memleketlerini söylemeye utanıyor ypmayın..ben faşist değilim ATATÜRK MİLLİYETÇİSİYİM! fikirlerime saygılı olmanızı bekliyorumm bnlarda benim fkrlermm katıln ya da katlmayın .!
67 Yorumla- +1 yıl
Senin fikrine cahillik derim medeniyetsizlik ve bağnazlık ile bitiririm .. Birde Atatürk adı altında bunu yazıyorsun rezilsin arkadaşım :) Allah senın ve senin gibileri ölmeden ıslah etsın .. Türkün Türkten başka dostu yok diyenler gebersin gitsin ! Çanakkalede onca milyarlar savaştı ! Kökenime gelirse yukarıda açıkladım sen bunu yalanlarsan adinin tekisindir . Birde kendini gizliyorsun çok acıncak haldesin . Allah Türk askerini korusun .
- +1 yıl
@cannn allah senin gibileri başımızdan def etsin. Senin gibiler yüzünde ülke bölünecek cahil cahil konuşuyosun kürdüm abim askerde şehit olsa ne diyiceksin iki dillimisin mi diyiceksin allah def etsinmi diyiceksin
Kürdistanı pkklılar çıkarıyo ama sizin gibi psilojik baskı yapanlar yüzünden kürdistanı ağızlarına istemiye istemiye alanlar var. Bıkmışlar artık bende bıktım sizin gibilerden ama vatanımı seviyorum bu topraklarda doğdum bu topraklarda ölmek istorum en önemlisi hepimiz islam çatısı altında kardeşiz unutmayın bunu biraz tutarlı konuşun başkalarının laflarıyla düşünceleriyle gelmeyin - +1 yıl
@cannn Cok sacma ve gereksiz konusuyorsun. Kurt Turk ayrimi yapiyorsun. Bende kurdum. Kurtlerde PKKli olanlar var onlari kastedmiyorumTurk arkadaslarm var. Turkun turke yaptiklari igrenc...
Insan hic kardesine kotuluk yapar mi? Inan surda sana bisey olsa ilk kosan biz oluruz. Sen kurtleri kotuledigin icin ben sana soyledim. Hepimiz kardesiz. Hepimiz bir ulkede yasiyoruz ki bana sorarsaniz boyle dusunenlerden midem bulaniyor.. Bu nasil zihniyet diyorum. Bu bir cahilliktir. Insan disi ve mide bulandirici bir dusunce. Niye insan irkcilik yapar ki. Şu an sen yapiyorsun. Bunun bir mantigi yok pis ve gereksiz insanlar konusurlar anca. Senin yaptigin gibi... Bu ulkede yasiyorsn irkcilik denen igrenc birseyi yapamazsn. Umarim Allah'im yardimcinz olur sizn gibilere. Bnuda unutma Allah bunu senin karsina cikarir. Irkcilik ypn bizdn dgldir.
+1 yılgeçtim ülkenin hangi şehrinde doğacağımızı hangi ülkede doğacağımıza karar veremediğimiz müddetçe hangi anne babanın oğlı olduğunu seçemediğin sürece ötekileştirme yapmak ve ötekini senden daha değersiz görmek en basitinden ahmaklıktır at gözlüğü ile hayata bakmaktır kafasını kuma gömüp güneşi inkar etmektir.
20 YorumlaAllah'ın emrettiği gibi türk kürt müslümanların hepsi kardeştir ... Yalnız şöyle bir ayrım yaparım ki pkknın oluşumu kürtlerdendir. O yüzden kürt-türk ayrımı yparım... pkk yönünden gnelde hepimiz kardeşizdir. ve ayrım ypanlarada sinir olurum...
13 Yorumla- +1 yıl
Sen neyin kafasını yasiyorsun kardesim pkklilarin basi ocalan ermeni degilmi o zaman niye kurtlere kotu gozle bakiyorsunuz amerikan pkklisi var ingiliz pkklisi var alman pkklisi var o zaman neden hala kurtlere pkkli gozuyle bakiyosunuz sunu unutma her pkkli kurt, her kurtte pkkli degildir irkciniz siz irkcilik yaptiginiz surece baris diye olmaz kurtulus savasinda savasanlarin yarisi kurttu Ayni sekilde Ataturkun silah arkadasida oyle
Gizli Üye(36-45)+1 yılSizler böyle yorumlara devam edin Ati alan Üsküdari gecmis bos yere sorun olmayan seyleri tartisin biraz daha sorun yapin ! Hala bazi seylerin farkinda degilsiniz Avrupada herkes herkesin hayatina saygi duyuyor artik geyi lezbiyeni normal karsiliyor artik onu gec biz kendi insanimiza nasil davraniyoruz hala gercekleri görmüyoruz utanalim! gözünüzü kalbiinizi acin cok okuyun ögrenin sorgulayin, ön yargili olmayin, tv propagandalarina inanmayin artik yeter kendinizi kandirmayin vede kadirtmayin! ancak o zaman güzel ve mutlu yasariz! her seyin fazlasi zarardir asiri milliyetcilikte öyle dünyada cok az millet böyle asiri milliyetci ve bu millet kendi kendine en cok zarari veriyor! ne abd ne israil !
00 YorumlaGerçekten bu yazı için size çok teşekkür ediyorum tüm kürtleri pkklı tüm arapları hain gören bir toplumda yaşıyoruz çünkü ne batıda kürtlere ve araplara nede doğuda türklere lazlara yeterince değer saygı sevgi olmuyor çok üzücü
10 Yorumlaoyuna geliyoruz,aynı vatanın evladıyız bize bizden başka sahip çıkan olmaz..
bunu güya "kürt savunucularına" yıllardır anlatamadık..birileri kanla besleniyor ve biz buna dur diyemiyoruz...rabbim ıslah etsin pkk yı!16 Yorumla- +1 yıl
ayrılmak istiyorlar evet de kendilerinin nasıl bir oyunun içine çekildiklerini çoğu bilmiyor..sanki ayrılınca israil ,abd başı boşmu bırakıcak bunları.hepsi tepesine binecek...bu oyunun içinde olanlar zaten pkknın başındaki itler ile dış güçler...bunu aç ve derdi sadece geçim olan kürt vatandaşa anlatabilmek önemli...toprak verince bütün kürtleri orayamı göndereceğiz sanıyorsunuz? :D
- +1 yıl
ne geçimi ya ben konuştum çoğuyla hiçbiri derdim para şu bu demiyor. büyük devletin oyunu değil diyor. adam kürt gibi yaşamak istiyor, kürtçe okuyacak kürtçe isim verecek her yere. çoğu da öcalanın hayranı, bi tartışmaya gir de gör ozaman bak neler diyorlar sana. kürtleri oyle bir yazıyorsunuz ki sanki çok masumlar.
- +1 yıl
aradaki farkı ayırt etmeni bekliyorum.senin o dediklerin zaten bire bir PKK şerefsizleri..birde o bölgede yaşayan sadece kürt kimliğinden dolayı hem bizler tarafından dışlanan hemde pkknın baskısı altında yaşamak zorunda kalan insanlarımızdan bahsediyorum..tartışmalara çok girdim,girdiğimde de gerekeni söylemekten çekinmedim..bayrağını askerini toprağını savunmak her vatandaşın görevi..allah belalarını versin ,artık ıslah olmaz bunlar.
Gizli Üye(36-45)+1 yılkardesim gelde yapma
1.evi kiraya veriyoruz evi mahvedip elektrik su odemeden kacmalar
2.mesela bizim burda bi olay adam saat 7 de motoru var onu calistiriyor son gaz gaza basiyor bir ses oluyor uyaniyorsun bisey diyince kavga cikariyorlar
3.cok kalabaliklar coluk cocuk bir suru gurultu oluyor
4.ne kadar kabkacci varsa tinerci varsa %90 kurt
ayirca bir cok arkadasim var pkk tempatizani ama huy olarak iyi cocuklar
vs vs simdi gelin bana diyin ki kurtler hakkinda iyi dusun bilmem ne38 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılkurt turk ayrimi yapmayi sevmiyorum ama insan bu durumlarla karsilasinda mecbur yapiyor mesela kiraya gelenle kurt olursa kesinlikle vermiyorum artik
- +1 yıl
Vall bende kürdüm ve bizim bir cok kiracimiz oldu 2 türk kiracimiz borcunu ödemedi gitti 3.de borcunu ödeyemiyince helallik istedi ne yapalim yakasina mi yapisalim yolcu ettik tasindilar diger geln türk kiracimizinda evi kalabaliktan gecilmezdi gece grültüden uyuyamazdim! sora geln diyarbakirli bir aile vardi onunda cocuklari yerinde durmaz gürültü cikarirdi o zamanda cok sikayet ederdim yine... ama o da daha sonra tasindi annemin bir cok saglik sorunu var hatta midesi alindi o diyarbakirli .
- +1 yıl
devami diyarbakrili komsu vefali cikti evimizi temizledi her sey yapti... bu kadin ilkokula kadar okudugu halde acikögretimden devam ederek liseyi bitirdi ve cok kitap okur! sorun kürt türk diye ayirmak degil bizim insanlarimiz kendini gelistirmiyor okumuyor ögrenmiyor arastirmiyor tv karsisinda pinekliyor her gün tv propagandalarina inaniyor bizler böyle sacma sapan tartisa duralim ooo avrupa epey yol almis herkes herkesin yasamina saygisi var ve kurallar var onlara uyuyorlar bizde bu yok !
söyleyecek çok şey varda başta kürdüm dmeye çekinen insanlra sonra tarihi bilmeyenler ama nato mermer nato kafalra bişi anlatılmaz daha önce çok örneğini gördüm bu sitede
11 Yorumla
+1 yıloyle kisiler her iki taraftada var, anca bizi birbirimize dusurmeye calisiyorlar, ben kurtleri cok severim cok kurt arkadaslarimda var ailemdede kiz almisiz kiz vermisiz, ayrimcilik yapanlarin allah cezasini versin! :/
01 Yorumlaalakası yok vana yardım gönderdık de ne oldu serefımıze kadar sövduler
36 Yorumla- +1 yıl
herzaman savunmusumdur milliyetçiliğimi ulan elektrık suyunuzz bedava kısın kömurunuz bedava cocuk parası alırısınız okula gönderın dıye onu da dağa gonderırısınız nasıl bı ınsansınız sız kurtler afedersınız ama izmire yunan tohumu dıyen zihniyet dun ızmırımızın askerlermıız ıcın nasıl cırpındıqını 75 mılyon izle
Onlara diyecek ne var ki? Hepimizin insan olduğunu unutmuş birisi,kendisinin insan olduğunu da unutmuştur zaten.
12 Yorumlatwitte r.com/_ beybun_/status/19 70093624164392 96/photo/1/large
kürt-türk ayrımını özetlemiş başka söze gerek yok
bende elazığlıyım böyle sorunla hiç karşılaşmadım11 YorumlaElhamdülillah müslümanım diyen herkes kardeşimizdir kürt türk ayrımı yapmayız
21 Yorumlainsanına ve düşüncesine göre değişir bu ayrım ama bende önyargılıyımdır.
00 Yorumlatürk kürt kardeştir
ayrım yapan
KALLEŞ TİR.
tüm muslumanlar kardeştir aslında
allah bizi oyuna gelmekten korusun AMİN10 Yorumla
+1 yılbirilerine yamanmak ya da derdini anlatmak zorunda değilsin hele de yıllarca ırkını reddeden faşistlere hiçbir şey anlatmak zorunda değilsin.
21 Yorumla- +1 yıl
budur
bende bir kürtum kurtler pkkli değildir bn gittigim yerde turkler masum kürtlerin otobuslerini tasladilar ozaman bende icerdeydim ben olseydim onun kim hakkini vercek birazda kendi yaptiklariniza bakin
00 Yorumlakendini bilmez insan herkesimde var ne yazık ki. mühim olan kendini bilmezliğin prim yapmaması. ve hiçkimse kahrolmasın kendini bilmezler bile.
00 YorumlaTürk olu Türküm..Bir kez bile birine Kürt diye önyargılı yaklaşmadm.Yaklaşanları da anlamıyorum..Nyin egosu bu
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılhiç bişey demem adamdan saymaya gerek yok onları adama laf söyelenir
31 Yorumla
+1 yılKafasız insan her şeyi yapar. Irkçılık da bunlardan biri.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAl diyeceksin bu toprak sizin pkk yandaşları. Sonra vereceksin bombayı vereceksin bombayı.
21 Yorumla- +1 yıl
o bombanın içinde parçalnrsn inşaallah
Gizli Üye(36-45)+1 yılbatılı devletler kafası çalışmayan bazı kürtleri kullanıyor. bunun en acı örneğini şey sait ayaklanmasında musul- kerküğü kaybederek gördük.
12 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıltabi içinde var adamalrın
"Ne mutlu Türküm Diyene" demeyen insana içinde Atatürk sevgisi vatan aşkı olmayana hiçte iyi bakmam öylesine sonuna kadar faşistim ve bununla gurur duyuyorum ha nereden geldiğinin hiçbir önemi yok...
13 YorumlaCahiller onlar daha ne diyeyim bilemedim
20 Yorumlaırkçılardan nefret ederim.
40 YorumlaNe Mutlu Türküm Diyene !
51 Yorumlaamin,kürt türk ayrımı yapmak çok saçma
14 YorumlaIrkçılardan haz etmem.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılamerikada zenciler ne ise turkiyede kurtler o dur
10 Yorumla
Devamını Gör(27)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı