Sitede bile " neden evlenemiyorum, erkeği nasıl evliliğe ikna ederim " vs tarzında sorular var. Kadın neden evlenmek zorundaymis gibi düşündürülüyor

Sitede bile " neden evlenemiyorum, erkeği nasıl evliliğe ikna ederim " vs tarzında sorular var. Kadın neden evlenmek zorundaymis gibi düşündürülüyor

Kadınlarda evlenme baskısı yok. Gerçekten evlenme baskısı olsaydı en düşük özelliklere sahip erkekler bile kapış kapış giderdi. Bugün çoğu erkek evi arabasi yüksek maaşı 190 boyu ve tipi geline takacak 20 bileziği yok diye reddediliyorsa bana evlilik baskısından bahsetmeyin hocam.
Kadınlarda daha çok zengin yakışıklı koca bulma baskısı var. O sorularda gördüklerin de çoğu kızın bu profildeki erkekleri nikah masasına goturemiyor olmalarının sitemleriyle dolu.
Geçmişten gelen bir şey çünkü. Eskiden büyük kadınlar gençlere hep baskı yapmış. Eee baskı altında olunca mecburen geçmişte yani eski zamanda evlenmiş herkes. 17 yaşında bile evlenen var öyle diyeyim. Geçmişten günümüze gelen bir söylenti. şu an biraz azaldı ama bazıları baskı altında hala. Evlenmeyi büyük bir başarı görüyorlar. 18 yaşına geldi mi heh evlenme yaşı geldi. Erkeklere bu baskı yapılmıyor ama. En çok koyan şey de o. Erkek gezsin tozsun ama kadın evde otursun evlensin yok ya
Cevap
2Cevap
çünkü toplum cahil maalesef
Namusu kadında arayan zihniyet açıklasın. "Bekaret"e önem verip kendi her haltı yiyen kişiler cevaplasın bende çok merak ediyorum 🤔
Kadının toplumda yalnız kalması hoş karşılanmıyor. Bir sahibe ihtiyacı varmış gibi bir algı var. Aslında kadın olarak yaşamak, özgür olmak görüldüğü üzere çok kolay da değil. Erkekler kadınlara göre daha rahatlar çoğu açıdan, çünkü kadınlar sözlü olsun ya da fiziksel açıdan istenmeyen şeylere maruz kalabiliyorlar ne yazık ki. Bunu aşmak için öncelikle zihniyetlerin değişmesi lazım, maalesef bu da çok mümkün görünmüyor.
Evlenmek marifet mi
Insanlar sürü psikolojisiyle hareket ediyorlar
Çünkü erkek yaparsa çapkınlık , kadın yaparsa adı başka bir şey oluyor da ondan
Cunku kadinin tek amaci, yaşama sebebi bu topluma göre. Koca bulsun cocuk yapsın, kuluçka makinesi, baska bir işlevi yok.
Eee napacak başka elden ele gezip yakar topu mu oynayacak
İletişim problemi var herkes bitirme derdine düşmüş
Bence sorunda haklısın toplumumuzda kadın evlenmeli gözüyle bakiliyor
Ben karikatüre gülmeye geldim🤭🤭🤭🤭
En geç yirmi yıla aşılır artık son demlerinde🍀🗝️
Dnalarına öyle kodlanıyor kdkxksl
Toplumumuz vizyonsuz olduğu için 😅
Toplum baskısı+cehalet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?