Arkadaşlar merhaba iyi günler benim sorum şu şekilde bu yaşadığımız evrende bir düzen var mıdır dinler bir düzenin olduğunu söylüyor ama bilim bunu reddediyor evrende bir düzen yoksa bu evrenin başlangıcı nasıl başladı tarihteki bilim insanları birçok düşünce ortaya atmışlar dinler ile ilgili uzun zamandır araştırma yapıyorum bu araştırmam neticesinde dinlerde birçok hata buldum sonuçta dinlerin bilim ile çelişmemesi gerekmez mi? İlla bir yaratıcı aramak doğru mu belki tesadüf olabilir evren genişliyor sonsuzdan geldik sonsuza doğru gidiyoruz ve öldükten sonra sonsuz bir boşluk olması insanı çok düşündürmüyor değil hiçbir şey kesin doğru kabul edilemezken imamların ahiret hakkında kesin konuşmasıda ayrı bir konu :D insanlara umut vaadetmekten başka bir şey değil kesin olmayan hiçbir şeyi doğrulayamayız insanları din kisvesi altında umut satmak ne kadar insani veya vicdanı bir durum onu da kendilerine sormalılar sizin düşünceleriniz nelerdir
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Ben düzensizlik gibi görünen bir sistem olduğunu düşünüyorum. Mesela aşırı güçlü bir teknolojiyle bir bilgisayar oyunu yapıyorsun. Bilgisayar evreninde her şeyi öyle bir kodlamışsın ki sen entera bastığında sıfırdan her şey oluşuyor. Programlar kendi kendini kuruyor, en sonunda insan oluşuyor. İnsan sistemin içindeyken baktığında her şey kendi kendine oldu sanıyor ama senin gözünden bakınca her şey olması gerektiği gibi.
ya da aşırı gelişmiş bir robot olsaydı ve her şeyi hesaplayabilseydi. Eline 6 tane zar verseydik zarları öyle bir atardı ki hepsi her seferinde aynı sayı gelirdi. Dışardan rastgele gibi görünse de o robot o an rüzgarın hızını, zarların ağırlığını, yer çekimini vs.. hesaplamıştı çoktan.
Din adamları konusunda da zaten uyarı yapılmıştı çoktan.
"Ey iman edenler, din bilginlerinin ve din adamlarının çoğu halkın parasını hak etmeden yerler ve ALLAH'ın yolundan saptırırlar. Altın ve gümüşü yığıp ALLAH yolunda harcamayanlara acı bir azap müjdele." (Tevbe - 34)
Kardeşim benim çok güzel açıklamışsın ama kuranda birçok çelişki mevcut bu kitap tanrının kitabıysa hata olmaması gerekmez mi?
Sen hiç kur'an okumadın büyük ihtimalle. Meal okudun ve onu kur'an sanıyorsun. Meallerde ve geleneksel anlayışta, Kur'an'ı anlayarak okumaya çalışan açık zihinli herkes zaten çelişkili şeyler olduğunu bulur.
Çelişkili şeyler varsa o zaman tanrının kitabı değil bu
Hayır çelişkili çevrilen mealler var. Söylediklerim klasik Müslüman bahaneleri gibi gelebilir ama işin içine bakarsan dediklerimi anlayabilirsin.
https://youtu.be/bBn63umuPbI?si=LIUpzZ9gRHIwnI4H
Bu videoyu ve hoşuna giderse video serisini izlemeni tavsiye ederim
İzleyeceğim tamam ama mealciler hemen bi hata bulduklarında cümleyi kendine göre çeviriyorlar
Müslümanlar uyanmasın diye
İşte bunu yapan hacı hoca takımı. Kendi kafalarındaki dini İslam diye yutturmak için böyle yapıyorlar. Ayetleri o kadar eğip bükmüşler ki izlerken hayret edeceksin. Merak etme öyle ağır gramer falan yok videolarda. Çok basit ve kaliteli sıkılmazsın bile
Güzel tespitler yapmışsın, kısacası benim gibi Agnostik bir pencereden bakıyorsun olaylara. Evet dinlerin tamamı uydurma olsa da bir Tanrı var mı yok mu bilemeyiz ve bunu asla ispatlayamayız. Yokluğunu da, varlığını da ispatlayamayız. Bu sebeple ne deist, ne ateistim, tam olarak olması gerektiği gibi. Bir inancı olan insanların argümanları çok klasiktir, hatta çoğu atıyorum Müslüman olduğunu zanneder ama tamamen deisttir, bir Tanrının varlığını ispatlamaya çalışır ama o her şeyi yaratan Tanrının kendi dininin Tanrısı olduğunu asla ispatlayamaz, zaten tüm inançlar her şeyi kendi Tanrılarının yarattığını söyleyip sahiplenirler, kısacası şu anda her şeyi yaratan aslında bendim ve ben Tanrıyım desem inanca sahip kişilerin Tanrılarından hiçbir farkım olmaz. Hee bazı inançların kitabı varmış, ee olsun tamam. Hiçbir satırında sayfasında hiçbir şekilde E harfinin kullanılmadığı kitap yazan insanlar var, hatta bu kitabın tercümesi yapılıyor o kitapta da hiç E yok, kitap yazmak öyle zor bir şey değil. Hele hele tam 23 yıl boyunca toplumsal olaylara ve diğer kitaplardan alıntılar ile, şairlerin şiirlerinden derlemeler ile 8-10 kişi oturup bir kitap yazıyorsa bu zaten başarı sayılamaz. Aziz Nesin'in bile yanılmıyorsam tek başına yazdığı kitap sayısı tam 111 adet, marifet kitap yazmaksa benimde 80 sayfalık Sana Sözüm Olsun adında bir şiir kitabım var d&r ve kitapyurdu gibi yerlerde de satışa çıkmış olan yani kitap mühim mesele değil, özellikle atıyorum Enfal 1. Ayeti Enfal 41. yani aynı surede yalanlıyorsa, kendi içinde sayısız tutarlılık ve mantık hataları varsa bunu başarı diye ben yutmam açıkçası, yutanlara da afiyet olsun herkes kendinden sorumludur.
İnancın ispata ihtiyacı yoktur. Jung u okumanı öneririm.
İnancın ispata ihtiyacı yoksa sorgulamadan inanmalı mıyız