Selam!
Şu an çalışıyorum mecburiyetten bir mağazada hiç severek yapmıyorum kendimi bildim bileli okula gitmeyi dışarı çıkmayı sevmeyen biriyim evde hep evcik hayvanlarımla uğraşarak büyüdüm şimdi ise sadece bir kedim var yanii demek istediğim benim karakterim evde kalmaya yatkın 3 senedir 18 yaşımdan beri çalışıyorum istediğim şeyleri vesaire almak için ama hiç hoşuma gitmiyor çalışmak evde kalıp ev işleri ve kedimle ilgilenmeyi daha çok seviyorum
Evlendikten sonra da ev kadını olmak istiyorum çocuğum (çocuklarım) bitkiler ev işleri ve kedimle uğraşmak istiyorum ama nişanlıma bunu demek sanki saygısızlık gibi olacak sanki ondan geçinmek istiyor gibi
Benim fazla masrafım yoktur nadiren alışverişe çıkarım kıyafet konusunda bir masrafım sadece kedim için ve ev süsleri nişanlımın ise geliri iyi
Gizli Üye(30-35)+1 yılBir kadin icin bence birinin boyundurugu altinda calismak cok zor. Detayci oldugumuz icinde patronun dediklerine ayri kafayi takip, ayriyetten uzulup, strese giriyoruz. Aslinda fitrat olarak kadin calisma hayatina uygun degil ama bugun bunu anlamiyor kimse neyse.
Devlette bile zor bence çalışmak kadin icin. Belli bir izin suren var,20 gunun var cunku disina cikamiyorsun. Kadin icin en iyisi bence kendi işini yapmak. Eczaci, dis hekimi falan olanlarin cogu dükkan, klinik acip kendi is yerlerini kuruyorlar.
Bu kadar yuksek olmasa bile mesela maliye falan okuyup mali müşavir olunabilir kadin icin eger sayilardan anliyorsa. Ya da kendine ait bir dukkan olabilir bir seyler uretip satmak icin vs ama dukkan ve esnaflik zor bence. Bir bolumden bir dukkan, ofis acmak daha iyi. Cunku calisanlar olur bazen gitmene bile gerek kalmaz. Eczaci olanlar cogu dukkana ugramiyor bile mesela.
Yani bu tarz seyler daha rahat gibi kadin icin. Istedigin zaman kendine izin verirsin, o dukkan ya da klinikte evin gibi olur. Bogulursun mesela o ara calisanlara emanet eder 1 haftalik tatile falan cikarsin. Yani bende devlet ya da ozel sektorun altinda calismayi pek sevmiyorum ve kadin icinde uygun bulmuyorum.
Eczacilik dis hekimligi istedim olmadi. Fen bilimleri ogretmenligi okudum, memur olarak goreve başladım kendi alanimda atanamayinca ama memurluk falanda agir geldi bana.
Sabahtan aksama kadar bir yerde olmak, cikamamak zor. Izin almak ayri zor. Sen sonra izin al, senden once su izin aldi, ikinize ayni anda izin olmaz vs falan zor. Bu yaz zar zor 20 gunluk iznimi alabildim. Ogretmenlikte ayni sey aslinda sadece tatilleri belli, birinden gidip izin icin yalvarmiyorsun o kadar. Yoksa ogretmenlikte belki bedensel degilde zihinsel olarak yorucu o kadar gurultunun icinde omur boyu kalmayi bilemedim sonradan.
Simdi de maliye okuyorum aciktan. Yeminli ya da serbest mali musavir olma hedefim var. Bir tane yer tutarim, işleri orada yuruturum diye dusunuyorum ama bakalim. Ama calismak istemeyen kadina da saygi duyarim ve duymak gerekrigini de dusunuyorum. Cunku kadinin erkek gibi tek sorumlulugu calismak degil. Ev isleri, cocuk bakimi her turlu uzerimize yıkılıyor. Meslek hayayi bizim icin ayri bir mesai demek aslinda. O yuzden kadin icin calisma kararini da gercekten iyi vermesi gerek. Kocayi iyi secin diyecegim de onunda garantisi yok.
Erkek calisan isteyip kendi sorumlulugunu kadinla garanti olarak paylaşabiliyor. Yani hangi meslektensen o evde ne kadar maas getirecehini biliyor ve o kadinin o eve maddi destek saglayacaginin garantisi var. Ama erkegin sana kadin olarak sorumluluklarinda, ev islerinde cocuk bakiminda destek olacaginin hicbir garantisi yok. Evlenmeden konusursun soz verir yapmaz, hallederiz der yapmaz, sozeler havada kalir, bekarken her işini kendi yapiyrodur iyi dersin aliskin zaten dersin ama cogu bekar erkek evlendiginde de daha ne ugrasacagim diyerek yine yapmiyor. Kadinin eve ve erkege maddi destegi garanti oluyorda erkegin destegi kadin icin garanti degil cogu zaman havada kaliyor. O yuzden zaten kadinim ustunde yukler varken calismak ayri bir mesai oluyor bizim icin. Bu durumda evlenmeyi ya da calismayi iyi dusunmek ve tartmak gerek.
15 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılAvukat aklimdaydi da yazmayi unutmusum. Yani genel olarak kendi isini kurabilecek meslekler bana kadinlar acisindan daha uygun geliyor onu demek istedim. Simdiki aklim olsa ben ozel sektorde calismanimda zorlugunu, devlette calismanin da zorlugunu gordum ve kendim icin soylersem kendi işini kurmak daha iyi ve bunun icin deli gibi calisip hukuk, dis hekimligi, eczaci vs bitirmek isterdim
Cevap sahibi+1 yılBir de bu alanlarda iste avukat dis hekimi falan ister ozel, ister devlet yapabiliyorsun. Devlete atandin ama memnun degilsin cikabilirsin rahatca. Hatta biraz devlette para kazanip, sonra sermaye olarak kullanmakta mantıklı. Ama öğretmen ozelde calissa perisan, devletten baska caresi yok. Memur yine oyle. Muhendislerde devlette ve kurumsal sirkette degillerse asgari ucretle çalışıyorlar. Yani oyle bir meslegin olacak ve bolum okuyacaksin ki özelde de imkanin olacak devlette de tercih kisiye kalacak. Nerede rahatsa ordan ilerleyecek.
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen de senin başka bir versiyonunum. Para kazanmayı seviyorum fakat emir altında çalışmayı sevmiyorum. Bana kalırsa sen de iş yerinde daha rahat olmak istiyorsun. Bu yüzden daha freelance, bireysel işlere yönel. Mesela İngilizcen iyidir diyelim, özel İngilizce dersleri verebilirsin. Veya kendine ait küçük bir mağaza açıp internet üzerinden satışıyla ilgilenebilirsin. Veya evde yoğurt, salça yapabiliyorsundur mesela, bunların satışını yapabilirsin. Home office işlere bakabilirsin. Bunlar sadece birer örnek. Neye yeteneğin varsa o şekilde ilerleyip hem çalışmış hem para kazanmış hem de evden çok uzaklaşmamış olursun. Belli bir maaşın olmaz belki ama sevdiğin bir şeyi yapmış olursun, emir altında olup sıkılmaktan iyidir
00 Yorumla
Bunu onu iletmenin başka yolları da var bence. Evlendikten sonra vaktimi sana ve ev işlerine ayırmak istiyorum diye bilirsin. yani evleniyorum artık işten çıkayım dersen tabi yanlış seslenir. daha çok onun için yapıyormuş gibi göstermeye çalış bence ki zaten öyle de diye biliriz. diğer bir taraftan da zaten senin geçimini sağlamak onun görevi bir çokları bunu kabul etmek istemese bile.
00 Yorumla
+1 yılEv hanımı olmak istediğini belirt bu kadar basit. Para için başkasının ağız kokusunu çekeceğine o enerjiyi kendisine bakan kocasına harcayan kadın daha çok seviyor ve daha çok güvenilirdir.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
45Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149,1b cevap paylaştı.
u +1 yıldirek söyle.
00 Yorumla
+1 yılOnu bunu bilmem de evde sürekli oturmanı tavsiye etmem. Bir süre sonra psikolojin bozulabilir.
Nişanlandıktan sonra niçin böyle bir fikir beyan ediyorsun, yanlış anlaşılabilir bir durum oluşturabilirsin. Sevgiliyken ara ara çalışmak istemiyorum diye fikirlerini paylaşıyor muydun? Ya da onun çalışan bayanla çalışmayan bayana bakış açısı nasıl? Eşi çalışmayı düşünmezse ya da çocuk olduktan sonra çalışmayı düşünmezse gibi sualler sorup cevabını öğrendin mi?
Balıklama atlamadan onun düşüncelerini öğren.14 Yorumla
Soran+1 yılZaten hobilerim var piyano çalıyorum haftada bir iki gün kursa yılda birkaç kes ise konserlere gidiyorum konsere de çıkıyorum büyük şeyler değil ama piyano eğitimim bittiğinde ise başka enstrümana başlayacağım devamlı iş okul gibi şeyler benim moralimi bozuyor ve bunaltıyor zevk alamıyorum hayattan o zaman
- +1 yıl
Anladım canım fakat bana kalırsa bu hayatta kendinden başka kimseye güvenme. Çalışmaya devam et, kenara para koy. Hayatta iyi kötü her şey var. Ekonomik olarak etkilenmeni istemem. Ayakta kalmalısın
Soran+1 yılTamam öyle yapacağım o zaman barmeidlik eğitimi alacağım seneye bayadır istiyordum zaten bir bakmışız belki en sonunda sevdiğim bir işi bulurum! Teşekkür ederim anlayışın için 🙏
Soran+1 yılBarmaid**
Gizli Üye(30-35)+1 yılSana fikir vermesi açısından bir hikaye yazacağım belki ona göre aklında birşeyler şekillenir. 2 adamdan biri papaza sorar papaz efendi ben İncil okurken canım çok sigara içmek istiyor içsem günah olur mu diye sorar. Papazda kızar İncil okunurken sigara içilirmi hiç diye adamı azarlar. Diğer adam ise papaza derki papaz efendi ben çok sigara içiyorum ama incilide çok merak ediyorum okusam bir sakıncası olur mu diye soruyor. Papazda adamı dine teşvik etmek için tabi ki olur evladım neden olmasın diyor. Senin hikayende bu hesapta konuşma ifadeni çok güzel anlatırsan nişanlını ikna edebileceğin bir konu kolaylıklar diliyorum.
21 Yorumla- +1 yıl
👌🏼😅
Aile & Toplum konusunda 303 cevap paylaştı. Diyelim ki çocuğunuz oldu, okul çağına geldi ama eşin trafik kazası geçirdi ve öldü, sen de hiç çalışma tecruben olmadığı ve yıllar boyunca çalışmadığın için kariyerin de olmadığı için ortda dımdızlak kalacaksın. Bu durumda kendine ve çocuğuna nasıl bakacaksın? Okul masraflarını , eğitimini nasıl karşılayacaksın?
14 Yorumla
Soran+1 yılÇalışma tecrübem var ki şu an çalışıyorum mesela hala
Soran+1 yılTamam o zaman ben bir daha düşüneyim bu konuyu çok haklısın🙏
- +1 yıl
Hop diye iş bulunmuyor
Seven insan icin bu caydirici bir neden olmaz. ev ekonomisini etkilemiyor ise calismayabilirsin ama aksama kadar evde oturmak Şu an iyi gorunuyor olabilir ama zamanla sıkıcı olur. Yani amacin para kazanmak degil zaten, sevdigin bir işi maddi gelir beklemeksizin yapsan senin icin daha iyi olur. Yine evde dur ama haftanin 7 gunu degil.5 gun evde dur 2 gunde disarda bir ise yap yani bir hobi.
04 Yorumla
Soran+1 yılHobim var zaten piyano çalıyorum senede birkaç kez sahne alıyorum ama yani büyük ünlü sahneler değil piyano eğitimim bitince başka bir enstrümana başlayacağım yani hobilerde iyiyim ama devamlı zorunlu okul iş gibi yerlere gitmek oldukça sinirimi bozuyor ve moralimide
Soran+1 yılEğitimim bittiğinde bir düşünebilirim 😮 güzel fikir
Bu zamanda senin gibi düşünen bir kadın kaldı mı yaa gerçekten helal olsun 😊😊😉 ama kesinlikle doğru yoldasın çalışmak istemediğini ona söyle ve ayrıca kadının çalışma zorunluluğu yoktur dinen kadın çalışmak zorunda değil kadınla evlenen erkek eşine bakmakla yükümlü
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılFazla da masrafın olabilir bunu bilerek seninle evlenen evlenir. Kendinizi değersizleştirmeyin ! Olması gereken bu zaten kadın isterse çalışır istemezse çalışmaz erkek gibi zorunluluğu yoktur. Sen ne istersen onu yaparsın erkekle bir değilsin. Erkek kadın olmak zorunda da değilsin. Erkek çalışacak sende yiyeceksin bu kadar basit kabul etmeyen de zaten işe yaramaz dişil bir erkektir. Yol verir geçersin.
12 Yorumla
Soran+1 yıl😮😮😮
Cevap sahibi+1 yılNe oldu
Gizli Üye(25-29)+1 yılerkekler dünyaya zaten kadın milletini memnun etmek için gelmiş oh sen çalışma erkekler köle gibi çalışsın yani evet 1 kez daha evliliğin ne kadar boş olduğunu gördük neyse nişanlısınız daha umarım tez zaman da kurtulur senden senin niyetin belli
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılDirekt istemiyorum deme. Önce evlendiğimizde ikimizde çalışıyoruz diyelim ev işlerini nasıl yapacagız de. Yardım etcek misin de. Ben çok yorulurum akşam eve geldiğim de zorlanırım. Seninle de ilgilenemem öyle olursa. Direkt uyurum de.
Böyle dersen bi durur düşünür. Ama bir kere deme bnu. Ara ara evde onunla çok ilgilenemeyeceğini hissettirt. Uyuyakalırım falan de bazen hatta şimdi akşam gelince bazen bi şey yapasım olmuyor bi bakmışm uyumuşum de
00 Yorumla
+1 yılSürekli evde oturabilmek kolay değildir. Ama nişanlın da nasıl düşünüyor ve neler yapmak istiyor bunu açıkça birbirinize paylaşmalısınız. Belki de hiç bir sıkıntı olmadan bu olayları çözmüş olursunuz. Öncelikle konuşun.
00 Yorumla
+1 yılNormal olanı bu zaten ama hayat şartları zor olduğu için çoğu kişi karı koca olarak çalışıyor. Benim eşim çalışmak isterse de istemezse de asla baskı yapmam hatta benim için sadece evinde oturması daha iyi çalışmak isterse de saygı duyarım.
00 Yorumla
+1 yılEv kadını olmak erkeğe muhtaç olmak demektir yanlış bir şey yapıyorsun sosyal yaşantı kendine ait paran olması lazım erkeğe bana para ver demek gerçekten çok zor
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,7b cevap paylaştı.
+1 yılOna söylersin de onun değil senin fikrin önemli, istemiyorsan çalışma, erkek eve bakmak zorunda zaten, kadına güvenerek olmaz bu işler... kararını ver ve uygula...
00 Yorumla Çalışmak zorunda değilsin, nişanın bunu tuhaf ya da olumsuz karşılarsa bu sorunu çözmeden diğer adıma geçmeyin derim. Çünkü ilerde bu konu ile ilgili tartışmalar çok olucaktır.
00 Yorumla
+1 yılBence çalışmalısın çünkü bazı günümüz erkekleri için kadına bakmak külfet gibi geliyor daha hafif bir işte çalışabilirsin tabi tercih meselesi ama kendini önce kendin düşünmelisin belki paraya ihtiyacın olmayabilir ama geleceğe birikim odaklı çalışabilirsin
00 YorumlaHerkes çalışamaz Zaten üstelik zoraki yapıyorsan çaliştiğin yere, iş arkadaşlarına da zorluk olur
Güzel bir dille söyle niyetini saklamaktan, söylemek daha iyidir
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı. Partnerinin kazandığı para ikinize de yetiyorsa sorun olmaz. Ama hem çalışmayıp hem de "Bana şunu - bunu almadın" diye dert yanacaksan şimdiden hata yapıyorsun demektir
00 YorumlaBence yapma öyle ve söyleme. Kendi ayakları üzerinde dur her zaman çünkü bir erkeğin eline bakma kadar kötü bir durum yok bence. Evli de olsan zor duruma düşersen birine bağlı kalmak zorunda kalırsın
00 YorumlaParazit gibi yaşayacaksın yani bak şunu soyleyim şimdi yi boş ver sigorta primini doldurmaya bak
10 YorumlaSana bi tavsiye
Geliri iyi diyip geçme önce bi hesap kitap yapın sonra sandığınız gibi çıkmazsa zorlanırsınız00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen de yıllardır çalışıyorum artık bıktım mesleğim yok evlersem kimsenin durumu iyi değil iş hayatında ki insanlar çok yorucu ben de napicam bilmiyorum işten çıksam kimse para vermez offf offf şimdi erkekler bile çalışan kadın istiyor
01 Yorumla
+1 yılSenin şimdiden psikolojik sorunların olduğu belli evliliği de yürütemeyecwgin belli ben olsam senle evlenmem.
00 YorumlaKavat tiyniyette biri değilse sevinir. Kavatımsı birşeyse surat yapar. Dene gör bakalım Kavat mı yoksa erkek mi...
02 Yorumla- +1 yıl
Hemde bunu bir patron söylüyor öyle mi😅 biraz kaba ve ağır olmuş ama yorum bir bakıma doğru
- +1 yıl
@Hayatgercek evet Patron olursan iş yerinde dönen dolapları daha iyi bilirsin
Gizli Üye(30-35)+1 yılBende öyleyim çalıştım ama uzun uzun çalışamıyorum. 23 yaşındayım evde kedim var protez tırnak uzmanıyım normalde evde yapıyordum onuda yapmıyorum artık. Evde kedimle takılıyorum sevgilim sürekli soruyor iş bakıyormusun vs diye ama
01 Yorumla- +1 yıl
Ailen bişi demiyor mu? Ve üni okudun mu?
Canım istemiyorsan çalışma, eşin sana bakmak zorunda.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 858 cevap paylaştı. Baştan söylemek en iyisi herkes çalışacak diye bir şey yok
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 794 cevap paylaştı. Nişanlın iş hayatının mobingini biliyorsa söylemene gerek yok bu kadar cahil ve kötü kalpli insanlarla bir odaya hapsetmez seni
00 Yorumla😂😂 çocuklarının annesi evinin kadını olmak istiyorum de
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. mecburiyetten çalışıyorsan bıraktığında zorlanmicak mısınız?
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 541 cevap paylaştı.
+1 yılEvimin hanımı çocuklarımın anası olacağım de
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 3,3b cevap paylaştı.
+1 yılEvden çalış kanka bir sürü şey var yapacak.
Hem ev hanımı hem kariyer yaparsın evde de00 Yorumla Başka konudan girerek esas mevzudakini örnekleme yaparak tepkisini ölçerdim.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇalışır mısın çalışmaz mısın bilmem de allah senin gibileri benden uzak etsin ben ölürüm belki bugün çocuklarıma acırım öyle bir anneye sahip oldukları için çocuk yapma sakın
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 393 cevap paylaştı. Ev hanımlığının güzelliklerini anlat djdjdjdjdjdj sonra tak diye söyle
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvcimen arkadaşın var mı?
Tanıştır bizi, veeee umarım nişanlında senin işten ayrılıp ev hanımı olmanı ister inşallah.
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılEvlendikten sonra çalışırsam evişlerini ortak yaparız değil mi de erkekler evişlerini sevmediği için büyük ihtimalle çalışma der
02 Yorumla- +1 yıl
Erkek ''Sen çalış ben eve bakayım.'' derse peki? 🤣🤣🤣
Cevap sahibi+1 yıl@theNitroZeuss Kızın maaşı yüksek olsa diyebilir de bu şartlarda diyeceğini sanmam
Gizli Üye(36-45)+1 yılBen alayım seni ama ben kedi sevmem seni kedi gibi severim
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı. Çalışmamı mı istersin ev hanımı olmamı mı diye sor bence tepkisine bir bak
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılSenin çözümün ev hanımı olmak değil tatil..
00 YorumlaBurcun nedir merak ettim ve nişanlının durumu iyi ise çalışmak zorunda değilsin
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 314 cevap paylaştı. Direk söyle keşke senin gibi düşünen bir kadında ben bulsam
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÖncelikle herkesin kararlarına saygım var. Bu ekonomide tek kişi ev geçindirmek çok zor. Maaşı ne kadar iyi olursa olsun bir süre sonra ondan para istemek bile zoruna gidebilir. İnsanın kendi kazandığı para bambaşka.
00 YorumlaAçıkça söyleyebilirsin bunda bir sorun yok ama hobilerim vs diyorsan bunlarda bi ekonomik özgürlük ister diye düşünüyorum .
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılNeden ayıp olsun benim babam annemi çalıştırmadı 6 ev aldı annemin üzerine sütüne ev bile yaptı siz bmyle yeni germelere acıyorsunuz ama değeriniz bilinmiyor
11 Yorumla
+1 yılEvimizle ve seninle ailemle ilgilejmek istiyorum dersin
00 Yorumla
+1 yılEvde çalışabilirsin ekonomi kötü. Hem senin kocanın istediği olur.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı. Normal istekler..
01 Yorumla
Soran+1 yılNasıl konuyu açabilirim
Aile & Toplum konusunda 423 cevap paylaştı. Söylemeye niye cekiyosunki
10 YorumlaBunu evlenmeden önce söyle, sonrasına saklama
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 7,9b cevap paylaştı.
+1 yılgayet normal bir durum ki bu
00 Yorumla
+1 yılHelal olsun sana
00 Yorumla
+1 yılTatlı dille söyleyebilirsiniz
00 Yorumla
+1 yılBir erkek kadinini çalıştırmak istemez
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılNişanlını boş ver gel evimin kadını çocuklarımın anası ol başımızda dur
00 YorumlaValla zaten olması gereken o
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 688 cevap paylaştı. Görücü gelelim barı nerdesin?
00 Yorumla
+1 yıl"nişanlım ben ev kadını olmak istiyorum" de.
00 YorumlaSöylersen evlenmekten vazgeçebilir
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılMerak ettim arkadaş çevren vs var mı
018 Yorumla
Soran+1 yılHayır ahah baya baya asosyal biriyim iş arkadaşlarım var ama iş arkadaşı olarak kalıyorlar
Cevap sahibi+1 yılBen suanlik ev hanimiyim benim de hiç arkadaşım yok mesela ben çok üzülüyorum hergun hatta bunu takıyorum kafama böyle mutsuz olursun bir yerden sonra sıkıyor ben yurt dışına geldim 1 sene olacak dil kursuna gidiyorum bende ilk başta senin gibi düşünüyordum ama ilk aylardan sonra bikmaya başladım dil kursunda da hiç turk gelemdi daha dün ağlama krizlerine girdim benimki farklı bir ülke daha zor tabii sana göre ama bence sende sıkılırsın
Cevap sahibi+1 yılYalnızlık güzel geliyor ama insan sürekli kendiyle baş başa kalınca çok düşünüyor psikolojiye iyi gelmiyor
Soran+1 yıl😞 bunu duyduğuma üzüldüm hangi ülkedesin? Ben üzülmem çünkü hep kendi halimde takılmayı seven biriydim çocukluktan beri yalnızlığı sevenlerdenim
Cevap sahibi+1 yılBelcika bende öyleydim ama zor oluyor inan eskiden annem vs vardı bende yalnızlığı seviyorum zannediyordum ama kendi evine çıkınca durum değişiyor uzaksan daha da zor saha dün telefonla bile görürsem yeter diye eski bir arkadaşıma yazdım o da yarim yamalak cevap verdi düşün normalde o beni arardı bir yere çağırırdi gitmek istemezdim ben sürekli odamda takılırdım ama bir yerden sonra çok sıkıyor
Cevap sahibi+1 yılİnsan sosyal bir varlık yalnızlık kısa süre için cazip geliyor bende her şeyden kaçmak için buraya gelmeyi avantaj sandım ama olmuyor
Soran+1 yılAman tanrım! Bende belçika’da yaşıyorum hangi bölgesindensin !
Cevap sahibi+1 yılSen hangi bolgedesin
Soran+1 yılBen Asse’dayım
Cevap sahibi+1 yılBen leuven deyim
Cevap sahibi+1 yılBurada mı doğdun sonradan mı geldin
Soran+1 yılLeuven çokta uzak değilmiş ben burada doğdum sen ne zaman geldin?
Cevap sahibi+1 yılGeçen sene geldim buraya
Cevap sahibi+1 yılOrası valon bölgesi mi
Soran+1 yılEvet öyle
Soran+1 yılKaç yaşındasın?
Cevap sahibi+1 yıl21 yasindayim ben sen
Cevap sahibi+1 yılSelam
Gizli Üye(30-35)+1 yılSosyal fobiniz olabilir
01 Yorumla
Soran+1 yılEvet var
- Devamını Gör (16)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!