+1 yılNiyazi abi gelir mahallenin bakkali
*renkli renkli 5 katki plastik toplar
*onunden mahalle genclerinin ayrilmadigi yer
*taso ciksin diye tek tek inceledigimiz cipsler
*para ustu yerine alinan sakizlar tipitip sulugoz minti
*altin gibi jelatinlenmis cikolata
*kaymak
*bayramlarda kolonya doldurmalar
*evin en kucugunun ekmek icin gittigi yer
*leblebi tozlari
*acikinca ekmek arasi salam yaptirip yankna sise kola acmak
*yumurta poseti alip icine su doldurup yoldan gecenlerin kafasina atmak
*paranin yerine sozun gectigi veresiye defteri okulda az firca yemedik ne o bakkal defteri gibi diye
*herkes hakkinda bilgi sahibi olan kisi
*babamizi annemizi mutlak tanidigindan yaninda yaramazlik yapmamak
Kisaca herkesin bakkal abisi aileden birisi marketlerin ruhsuzlasmasina inat sicacik minicik ama herseyi buldugumuz cocuklarin hayatinda kocaman yeri olan dukkan ve oradaki abi33 Yorumla- +1 yıl
Sadece bizim gibi 80 lerde dogup 90larda cocuk olmanin keyfini yasayanlarin halini dile getirmeye calistim :) eic icinde tesekkur ederım
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 850 cevap paylaştı. 01 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYasar amca geliyo kendisi senelerdir mahallemizin biricik palavraci bakkalidir. Bakkala girerken oooooo mahallenin en guzel kizi gelmis diye selamlar cikarken haydi bakalim kerhaneci diye ugurlar bu kadar dengesizdir. tarihi gecen krakerleri falan cope gitmesin niyetiyle mahallenin cocuklarina dagitir. Ama napalim alististik artik. Seviyoruz bile hatta adami. Bide para sayarken kullandigi bu tane islak kirmizi sungeri var ona cok guluyorum. Yahu kazandigin zaten bozukluk napcan sungeri 😁
03 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılAdam tam bir klasik insan istesede kizamiyor. Marketlerden alisveris ediyoz diye trip falan atiyo koca adam 😊
+1 yılencrypted-tbn1.gstatic.com/images
encrypted-tbn0.gstatic.com/images
İlk bunlar gelir aklıma :D:D:D.. d. d. d13 Yorumla- +1 yıl
:)))
- +1 yıl
Asdfgj ilki güzelmiş:)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
88Cevap
- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yıl11 Yorumla
+1 yılAnkarada Dikmendeki eski apartman dairemden de gördüğüm caddenin hemen karşısındaki yaşlı bir amca ile eşinin birlikte çalıştığı bakkalda, cips var mı burada diye sorduğumda krakeri göstererek "Cips gibi çok güzel bunu al" diyen teyzenin yüzündeki gülümseme geliyor aklıma :)
13 Yorumla- +1 yıl
Evet krakerin de tadı da çok güzeldi cidden :)
+1 yılben bakkal diyince kaymak ve bal kokan ve satan icinde eczane olmamasına ragmen novalgin ve aspirin bulunduran bakkaldır birde onunde eski bir dolap olur hey gidi gunler hey birde bir gozu kordur hep
11 Yorumlailk aklıma; Erdal bakkal geliyor
ikinci aklıma; mahalle bakkalı geliyor11 Yorumla
+1 yılPara üstü yerine herdefasnda sakız vermesi geliyo :-D:-D
11 Yorumla"Kısa Malbora Layt" geliyor. Bakkalı sadece bunu almak için kullanıyorum galiba.
11 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılhttps://i.hizliresim.com/ynyYEL.jpg İlk bunlar gelir...
11 YorumlaIlkokulda butun herkes cumhurbaskani olucam derken benim hocaya bakkal olucam demem
12 Yorumla
+1 yılBakkal denince aklıma yeşilçam filmleri geliyor :) bakkale kendini elletip eve erzak alan kadın rolü :)
13 Yorumla- +1 yıl
bakkalları tecavüzcü yapıp süpermarketleri yükseltti :) geçiş süreci
Eskı yaşadıgım yerdeki bakkal sahibi hüseyin amca geldi aklıma :D
11 Yorumla
+1 yılTaso... Hey gidi günler hey... zamanında bakkala gider, cipsleri bırkalaya bırkalaya taso arardık...
22 Yorumla- +1 yıl
:) :)
Cocuklugumda gidip seker vs alamadigim hep cocuklugumun hayallerinde kalan eksik bir sey...
11 YorumlaHala her yerde olmasına karşın, 90'lı yıllar aklıma geliyor.
14 YorumlaKüçükken beni sürekli kazıklayan bakkal geliyo aklıma :D
36 Yorumla
+1 yılKucukken mahalledeki cemil amca geliyor lanet olası pis sapik :D
14 Yorumla- +1 yıl
Moruk iyi suzuyordu mahalledeki kizlari :D
- +1 yıl
Aynen oyle
+1 yılSen alisverisini BİM' den yaparsin ama cenazene mahalle bakkali gelir.. Sozu:))
17 Yorumla- +1 yıl
5 kuruşun bile lafı yapilir en basiti.
- +1 yıl
İşte o bakkal ben oluyorum :))
- +1 yıl
İyide kotude yanlari var tabi:)
+1 yıl8 yasindayken bayici fatma teyzeden yuruttugum sipsevdi sakizlar
11 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 933 cevap paylaştı.
+1 yılYıllarca adını suzan sandığım bakkaldaki teyze geliyor marketin adı suzan marketti adını suzan sanardım ama kadının adı nazmiye çıktı ögrendiğim gün ki hayal kırıklığımı anlatamam :D
04 Yorumla- +1 yıl
Öyle diyorum artık mecbur :))
- +1 yıl
Aynen:))
- Aile & Toplum konusunda 3b cevap paylaştı.
+1 yıl-Abi bedava çıktı
-Nerden aldıysan oraya götür
-Abi burdan almıştım
-kalmadı11 Yorumla
+1 yılHafif karmaşık raflar, az çeşit, küçük olduğundan dolayı samimi bir ortam olması, attığın her adımda zevkine uymayan zorunlu market müziklerini duymamanın güzelliği vs.
02 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle öyle.
https://hizliresim.com/lzoAmE
Bizim Ali dedemiz vardı ya :)012 Yorumla
+1 yıl01 Yorumla- 01 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBenim aklıma poşet vermemek için kırk takla atan bakkalımız geliyor :))
12 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılhaklısın ya :)
+1 yılbakkalın önünde yanında oturann mahalle gençlerii :D
01 YorumlaDefterime bu ne böyle bakkal defteri gibi diyen ilkokul öğretmenim geliyor...
01 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı. akşam üstü sarı ışıklar , renkli plastik toplar.
21 Yorumla
+1 yılyerlerini büyüük avmler alıyor teker teker kapanıyorlar.
01 YorumlaErdal abi LM :)
bir de tatlı sakızlar ufak ufak :)11 YorumlaUc kagitci sebahat abla marketler cikali fiyatlari iki kati yapti
01 Yorumla
+1 yılBakkal Mustafa abi vardı. Beni çok severdi eskiden. Sonra büyüdük, dağıldık. İnsan özlüyor o günleri
01 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılc06.haberself.com/res/haberself/61/9/26209_m.jpg
Yazık yavrum ya:D:D11 YorumlaKüçük bir Dükkan
Sıcak sohbet :D muhabbet yani yanlış anlaşılmasın
Veresiye
Ekmek selesi taze ekmekler
Mahhalledeki tüm haberler :D11 YorumlaBenim aklıma müjde ar geliyor nedense bide iki paket sana yaği istiyor ya o zaman kendimden geçiyorum
05 Yorumlademet akalin ve hande yener :D
13 YorumlaAile & Toplum konusunda 384 cevap paylaştı. Veresiye tabi ki de başka ilk akla ne gelir ki :)
13 Yorumlaçamlıca gazoz sakız çekirdek
11 Yorumlaİki ekmek bir yoğurt geliyo:)
12 Yorumla
+1 yılDedem geliyor (*˘︶˘*)
17 Yorumla- +1 yıl
Vardı ben küçükken. Bana parayla eşya satar, başkalarının çocuklarına avuç avuç sakız verirdi (*˘︶˘*)
- +1 yıl
Adamda 80 tane torun var, benimde onlardan biri olduğumu bilmiyordu sanırım. Senede 1 görürdü oda izine gittiğimde. Baksana bakkal beni taa nerelere götürdü (*˘︶˘*)
- +1 yıl
Torunlarını yanlışlıkla yabancılarla karıştırıp kıyak geçmiyor ama ilginç değil mi (*˘︶˘*)
Kucukken caldigim lolipop sonucu yedigim dyak geliyo aklima :)
05 YorumlaAile & Toplum konusunda 587 cevap paylaştı. Çocukluğum aklıma geldi, sürekli gider top falan alırdım..
010 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbakkal diyince aklıma ilk seks geldi neden bilmiyorum ne alaka ise. Harbi aklımız üç saniyede bir seks diyor demek ki o üçüncü saniye ye denk geldi okumam.
01 YorumlaValla bildiğin bakkal geliyo hiç yaratıcı değilim ama :D
07 YorumlaKezban yenge geliyo kadin herseye iki kat fiyat biciyo :D
04 YorumlaPara üstü 10 kuruş niyetine verilen sakızlar :)
21 YorumlaTop sakizlar. Az calmazdik hee kucukken.
17 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılTürkiye aklima geliyor :(
215 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılgurbetciyim belki ondandir
Cevap sahibi+1 yılvar tabiki ama Türkiyede ki bakkallar gibi degil bakkal diyince izine geldigimizde kosa kosa jelibon almaya gittigim cocuklugum geldi
Cevap sahibi+1 yılaynen dedigin gibi insanlarida ayni havasi gibi soguk alisverise gidersin bir güler yüz yok yillardir alisveris yaptigin markette bile güler yüz göremezsin ama suda bir gercek memlekette yasanlar avrupayi iyi saniyor ama bir gelip yasayip görsünler anlarlar ic yüzünü memleketin kiymetini bilsinler
Cevap sahibi+1 yılinsallah hic bir zamanda kaybetmeyiz o özelligi ben almanyada yasiyorum
- +1 yıl
Buradaki toplumumuzda genellikle yeni şekillenen gençlerimiz batıya ve batı alışkanlıklarına özenti yapıyor dışardan çok tatlı bir hayat gibi sunum yapılıyor çünkü halbuki zehirli bal gibi bunların vermiş oldukları yaşam şimdi çok tatlı ama ilerde zehirliyor... Anne babalar burada devreye girmeliler aslında çünkü gençken eğilmeyen fidan ağaçken şekillenemiyor bu anlamda... ailenin şekillendiremediği bir çocuğu bilgisayar ve televizyon şekillendiriyor günümüzde... Almanya şehir olarak güzel ama dediğimiz anlamda ruh yok işte...
Cevap sahibi+1 yıltabiki ailenin cok büyük önemi var ama cevrede cok önemli cevreye ayak uydurmaya calisiyorlar hic bir zaman su avrupaya özenenleri anlamadim anlayamicamda Allah akil fikir versin biz onlara degil onlar bize özensinler
- +1 yıl
Çevrenin etkisi oldukça fazla elbette gelişim çağındaki çocuklarda arkadaş çevresi hepsinden önemli arkadaş çevresini düzenlemek araştırmak ve gerekirse kötü arkadaşlarını ayıklamak yine aileye düşer ne geliyorsa çocuğa arkadaştan geliyor kötü yolada iyi yolada arkadaş götürüyor çocuğu... Avrupaya özenenler geçici parlak yaşamları için özeniyorlar en fazla benim nefret ettiğim parlak yaşamları :)
Cevap sahibi+1 yılbende sevmiyorum o özendikleri yasami :) keske imkanim olsada kesin dönüs yapsam ama ailem burada kim bilir belki birgün kismet olur Türkiyeye yerlesmek
- +1 yıl
Ne güzel Avrupada yaşayıp onların yaşantısına özenmemek herkesin yapabileceği bir iş olmasa gerek umarım en kısa zamanda Türkiyeye yerleşirsiniz herkes iş nedeniyle Avrupada kalıyor zorunluluktan yani yoksa sevdiklerinden değil... Ben daha çok yaylalar ve doğal yaşam yerleri olan tarih kokan insanların az bulunduğu yerleri tercih ederim karadeniz yaylaları tercihimdir herzaman :)
Cevap sahibi+1 yılamin insallah :) tskler duan icin
+1 yılköy bakkallarının kendine has mistik bir kokusu oluyor çocukluğum aklıma geliyor
01 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAnlatım bozukluğu var. İnsanın ilk aklı, ikinci aklı... yoktur. "Bakkal denince aklınıza ne geliyor?"
Benim aklıma bisküvi geliyor. Sonra da çikolata...01 Yorumla
+1 yılBakip kalmak.
Tamam vurmayinn11 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 6,1b cevap paylaştı.
+1 yılkuyrban bayramı ramazan bayramı falan geliyor
112 Yorumla- +1 yıl
bilmiyorum ilk o geldi sonra tasndgmız yerdeki bakkal geldi öyle.
- +1 yıl
tanıdıgımız değil taşıındıgımız yerdeki. bakkal.. ya içindeki oyuncaklar yiyecekler falan geliyor aklıma bir de minik olusu
- +1 yıl
minik ama sıkışık olmayan yerler aynne güzeldir.. ferah olması önemli bence..
- +1 yıl
yok ya geçen gördüm yaşlı bir amcamızz toplu tasıma aracnda yanına oturcagı insana bile selamun aleykum diyor..
- +1 yıl
yanlış Batılılaşma işte bunlar. mesela ben bayan olarak selamun aleykum diyorum - oha erkek mi bu bakışı. ne saçma değil mi? .. herşeyi bir cinsiyete yakıstırıp o kelimelerden uzklasıyoruz
- +1 yıl
Haklısınız sonuçta biz Allahın selamını veriyoruz cahillik işte halbuki selam vermek sünnet almak farzdır çoğusuda bu kavramı bilmiyor belkide... Batı bizi kendi hamurunda yoğurup sofrasında meze yapmaya çalışıyor bizimkilerde avrupalı olacağız diye seviniyorlar çok yazık kültürümüz elden gidiyor halbuki...
- +1 yıl
malesef öyle..
Anlsm veremediğim değişik bir koku..
15 Yorumlaİbneveysel abi geliyor cipsimden bedava cikmisti bu bakkalda gecmio diip gondermisti evlat acisi gibi koymustu.
01 Yorumla10 kurus para ustnun uzerine yatabilmek icin sakiz satmaya calisan adam
01 YorumlaGoca göbekli ahmet amcaa geliyor :D
11 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 560 cevap paylaştı.
+1 yılSon kullanma tarihleri gecen urunler geliyor.
11 Yorumla Renkli plastik toplar ^^
19 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılhalley kapının önündeki filenin içindeki toplar cipsler :)
yumyum vardı bzim zamamınızda.)01 Yorumlaannemizden para alıp koşarak o raya girip altın çikolatalardan almak ^^
02 Yorumlagenç bir kızı elleyen sapık orta yaşlı biri :)
16 Yorumla- Devamını Gör (107)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat