Birini dava etmek için nereye başvurulur ve bir kadının adını çıkarmak dava açmak için sebep olabilir mi?

7 yıllık evliliğim bitti. Eski eşim farklı şehirdendi. Bir evladımız var. Daha önce hiç çalışmadım. Evladım olduğu için aile evine de dönmedim düzensizlik olmaması için ve bir işe girdim (mobilya satış personeli) bir kaç ay aile evinde kaldıktan sonra ev buldum tuttum maaşımla idare edebileceğim bir ev. Çalıştığımız yer büyük bir yer. Bir çok markanın toplandığı bir mobilyalar çarşısı gibi. Uzak akrabamdan bir çocuk ve gıyaben tanıyorum (benden 3 yaş büyük) hakkımda dedikodu çıkarmış (namuslu biri olmadığımı vs söylemiş) öyle bir durum yok. Öncesinde de sonrasında da hiç sevgilim bile olmadı, olsa dahi onun bunu yapmaya hakkı olduğunu düşünmüyorum. Bana söylediler bende gittim kimmiş o diye iş yerini bastım. Adını söyledim kim bu lafları söyleyen diye. Oda benim dedi sen ne hakla böyle konuşursun dedim yalan mı dedi bende siz şahitsiniz yaptığını itiraf ettiğine şimdi de buna şahit olun dedim yumruk attım yüzüne. Yere düştü burnundan kan aktı. Beni ve onu tuttular. Baya birbirimizi parçalayacaktık. Hakaretler vs. Şimdi bu olayı kamera vs zaten kaydolmuş, şahitçiler de var. 1. Bu durum benim başımı yakar mı? Hani iş yerini basan benim, şiddet uygulama vs.

2. Yaptığı suç dedikodu ad çıkarma küçük gibi duruyor ama ben zaten boşanmış bir kadınım kendimi korumak zorken yapmış olduğu şey ile katmerli zorluk beni bekliyor demektir. Kadınların taviz, tecavüz ve katledilmesi için sebep gerekmezken insanlara geçerli sebep sunup benim canımı ve iffetimi tehlikeye sunması yasal olarak suç değil midir?

3. Bunlar için nereye başvurabilirim? Yasal olarak bu gibi durumlarda yasal hakları nedir bir insanın?

Birini dava etmek için nereye başvurulur ve bir kadının adını çıkarmak dava açmak için sebep olabilir mi?