Arkadaşınızın ortaya çıkardığı çalışmayı yetersiz bulduysanız, durumu nasıl idare edersiniz?

Farazi bir soru değil, iki hafta sonra başıma gelecek olan şeyle ilgili taktik istiyorum.

Bir arkadaşım yıllardır hayali olan şeyi gerçekleştirdi ve ilk kitabını çıkardı. Tabii ki seve seve aldım ve okudum...

Okudum da şöyle bir sorun var,

Küçük bir yayınevinden çıktığı için hikayeler editör ve redaktör kontrolünden geçmemiş muhtemelen. O yüzden hem noktalama işaretlerinin bazıları yanlış kullanılmış hem de üzerinde yeniden düşünülmesi gereken cümleler kalmış.

Hikayeler gayet güzel bu arada, sorun tamamen teknik meselelerde. Gel gör ki bu teknik sorunlar, okumayı zorlaştırıyor.

Tamam, sorun benim editör olmam ve o yüzden metinleri farklı bir gözle okumaya alışmış olmam olabilir. Ama iki hafta sonra arkadaşla buluştuğumuzda, benden yalnızca okur değil editör olarak da görüşümü isteyecek.

Şimdi kalbini kırmadan ben bu aksaklıkları ona nasıl anlatabilirim? Ya da anlatmalı mıyım?

Hadi bi' yardım edin şu kardeşinize be.

Arkadaşınızın ortaya çıkardığı çalışmayı yetersiz bulduysanız, durumu nasıl idare edersiniz?