Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılında, mülteci sorunu hala önemli bir gündem maddesidir. Ülkemiz, Suriye iç savaşı nedeniyle milyonlarca Suriyeli mülteciye ev sahipliği yapmıştır. Ancak, artık bu insanların kendi ülkelerine dönmeleri zamanı gelmiştir.
Türkiye, insani bir sorumluluk taşımış ve mültecilere yardım etmiştir, ancak diğer ülkeler de aynı sorumluluğu bizim kadar taşımamaktadır. Suriye iç savaşı sona erdi ve artık bu mültecilerin kendi ülkelerine dönmeleri gerekmektedir. Aynı zamanda bu insanların kendi ülkelerine dönmelerini sağlamak için çaba göstermelidir.
Türkiye, kendi vatandaşlarının refahını ve güvenliğini düşünmek zorundadır. Mülteci sorunu, ülkemizin kaynaklarını tüketiyor, işsizliği artırıyor ve toplumsal gerilimleri artırıyor.
100. Yılda 100 Bin Mülteciyi Geri Gönderiyoruz, Ne Dersiniz?
Sizce Türkiye, 100. yılda kaç mülteciyi kendi ülkelerine geri göndermeli?
Mümkünse hepsini. Kendi vatandaşlarımı özler oldum. Nereye baksam ya afkan ya Suriyeli. Ülkemiz özüne dönmeli artık. Yeter bu kadar beslediğimiz. Onların yüzünden benim vatandaşım aç kalıyor. Savaşta yok hala burdalar.
Bence kesinlikle cumhuriyetimizin 100 yılında birçok mülteci ülkesine gitmesi gerekiyor yardıma muhtaç olan insanları asla karşı değilim ama yardıma muhtaç adı altında savaşacak askere gidecek yaşta 30-35 yaşlarındaki genç adamların ülkemde ellilik kolunu sallayarak gezmesi taksici olması milleti kandırması veya taciz boyutuna gelen durumlarına tahammül edemem aynı zamanda mülteci dediğiniz kişiler belli bir bölgede toplanır ve belli bir bölgede toplanmasına mukabil, orada bütün ihtiyaçları karşılanır Ama ne yazık ki biz mülteci değil ülkemizi istila eden insanlardan uzak durmak istiyoruz ve sadece Suriyeliler değil afganlar ve niceleri ülkemize doldu hatta erkek çocuklarını kız çocuklarını araştırdıklarını bile duydum o yüzden ülkemden gitmelerini istiyorum kendi ülkesini savunmaktan aciz olan insanların benim cumhuriyetime ne faydası olacak.
Bence tanımını göndermeliyiz turkiyede paranın pul olmasına sebep olanlar onlardır. Turkiyede her aile bir Suriyelilerin ve yabancıya bakıyor bir yıl değil iki yol değil yazık bu ülkeye