Kuzenimin hayatımda gözü var sizce ne yapmalıyım?

İstanbul'da yaşayan bir kuzenim vardı kız bu arada biz sonradan telefondan WhatsApp'tan konuşarak çok iyi arkadaş olduk çok yakın arkadaş olduk onun orada yani yaşadığı yerde neredeyse hiç arkadaşın yokmuş yani varmış aslında da bilmiyorum orası karışık ya neyse işte ben de yaşadığım yerde arkadaşlarımla çok iyi geçindiğim için sürekli arkadaşlarımdan bahsederdim bugün şöyle oldu bugün böyle oldu neyse biz liseyi bitirdik bu kız 2 ay çalıştı sonra benim yaşadığım yere geldi sözde 3 ay bizde kalıp tekrardan yks'ye hazırlanacaktık sonrasında bir arkadaşım ile tanıştırdım ve sevgili oldular ondan sonra ise kızın tavırları bana karşı tamamı ile değişti bu arada tanıştırdığım çocukta kardeşim dediğim bir çocuktu 8 senelik hatta Melisa acaba ismini vermiyorum x diyelim X kişisinden mi hoşlanıyor falan demisti çünkü biz plan yaptığımız zaman sürekli O çocuğu da dahil etmeye çalışıyordu bir gün kahvaltıya gidecektik O da teyzemlerdeydi o gün onu aradım ve kahvaltıya değil de başka bir yere gidelim (uzaktı dediğim yer hazır babam da gidiyorken oraya gidelim önce kahvaltıya hep gidili ne de olsa) mantığı ile O da hayır yarın kıyafetlerimi değiştirmeye geleceğim x kişisi ile buluşacağım dedi başka bir yere gitmeyi geç kahvaltıyı bile unutmuştu her neyse burada dershaneye başladı sonradan fark ettim ki arkadaşlarıma musallat olmaya çalışıyor onlarla tanışmaya çalışıyor hem de ortamlarımızı farklıyken gidip melisa'nın kuzeniyim Ben deyip onlarla tanışıyormuş kavgalı olmama rağmen yakın bir arkadaşım var biz kendi aramızda ne kap takmistik ona gidip çocukla tanışıp ona sadece yakın arkadaşlarının seslendiği lakapla seslenmiş bir saattir tanıdığı insana ne yapmalıyım ve sizce bu kız beni kıskanmış mı ya da hayatıma mı imrenmiş ya da tehlikeli bir kız mı?
Arkadaşlar paranoya yapmıyorum değil mi?
Kuzenimin hayatımda gözü var sizce ne yapmalıyım?