• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (34) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • YKS2026YKS2026
  • GündemGündem
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Kadın EmeğiKadın Emeği
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(34)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • YKS2026 YKS2026
  • Gündem Gündem
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Kadın Emeği Kadın Emeği
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +28
Aile & Toplum

Din sizin için önemli bir kriter mi?

gizemnur970
gizemnur970 Takip Et
Xper 3 Yaş: 23
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
11
Yapay Zekaya Sor
Arkadaş, dost, eş, partner seçerken dinine bakıyor musunuz?
Din sizin için önemli bir kriter mi?
Partner Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
2 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
  • betahouse
    betahouse Takip Et
    Guru Yaş: 36 , eic 97%
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 827 cevap paylaştı.

Evet genelde Müslümanlar ile pek muhatap olmamaya gayret ediyorum elimden geldiğince. Eğer ılımlı bir Müslümansa ve o kişi ile irtibatım olsun istersem 5 yaşında çocuğa anlatır gibi ona dinini anlatıyorum ve gerçekleri gösterip kurtarıyorum. Bu şekilde 7-8 kişiyi kurtarmışımdır. Umarım bu sayıyı 3 hanelere çıkarabilirim.

0
    16 Yorumla
    • gizemnur970
      gizemnur970
      +1 yıl

"kurtarıyorum" fazla güzel bi hitap tarzı değil inanç sonuçta bu herkes istediğine inanabilir, kimse kimseyi zorla müslüman yapmadı (aileden doğma müslüman olanlardan bahsetmiyom) . Senin inandığına göre Müslümanlık kötü olabilir ama yinede sanki kötü yoldan çıkarmış gibi kurtarıyorum diye hitap etmen yanlış bence

Yorumla
    • betahouse
      betahouse
      +1 yıl

Anısını Müslümanlar yapmıyor mu? Hatta daha ileri gidip ateizm terördür iması yapmıyorlar mı? Daha dün burada masonluk sembolleri ile ateizm amblemi benzetilip mason yakıştırması yapıldı ateistlere. Ben kurtuluşu dinlerden çıkmakta buluyorum ve insanları kurtarmaya çalışıyorum. Misyonerler ve tebliğciler kurtuluşu nerede buluyorlar? Onlar niye insanları davet ediyorlar kendi inançlarına, kurtarmak için değil mi? Az bile söyledim ve yanlış bir yanı yok, inançsızları böcek gibi gören, dinden dönenin öldürülmesine hükmeden bir inançtan bahsediyorum, az bile söylüyorum. Ben en azından x dinindekileri öldürün veya öldürelim demiyorum, İslam ise Mürtedlerin cezası ölümdür diyebiliyor. Benim öldürülmemi isteyen bir inanca yeterince fazla saygı duyuyorum, daha fazlasını beklemeyin.

Yorumla
    • gizemnur970
      gizemnur970
      +1 yıl

Müslümanların yaşayız tarzı ve düşünceleri ile islamiyeti karıştırma her müslüman islamı dosdoğru uygulamıyor, o yüzden müslümanların yaptığı hatayı tüm dine vurman hata. İnançsızları böcek gibi gören bi inaçtan bahsediyorum demişsin kurandaki bi ayette (hangisi bilmiyorum) "senin dinin sana benim dinim bana" yani sen ona inan ben buna sonuçta yaptıklarımızdan sorumluyuz inandiklarimizdan değil. Kuranda eski bi zamanda indi x dinindekileri öldürün diye bi ayet varsada altında yatan anlam farklıdır belki çünkü Arapçanın kelime kapasitesi Türkçeden fazla olduğu için bazı şeyler tam manasıyla Türkçeye çevrilmiyor.

Yorumla
    • betahouse
      betahouse
      +1 yıl

Genç kardeşim, bak benden 14 yaş küçüksün üstelik neyin hangi Ayette geçtiğini bile bilmiyorsun, senin dinin sana diyor sanıyorsun hala, yapma bunu bak çok üzerler seni. Tam manasıyla Türkçeye çevrilmiyor da diyorsan tam modernist kafası ile düşünüyorsun demektir, çok yanlış yoldasın. Bari otur kendi dinini araştır, ben 5 farklı mealden okudum acaba sen benim okuduğumun zekatı kadar okudun mu da bana bilmiyorsun imasında bulunuyorsun? Müşrikleri nerede bulursanız öldürün Ayeti zaten o güne kadar öldürmeyin diye bir Ayette olmuş olsa onu nesheder, nasih mensuh olayının daha farkında değilsin bunu yapma. Kafirun Mekki suredir, Mekke döneminde en erken indiği iddia olunanlardandır, o zamanlar ılımlılar Müslümanlar çünkü Mekkeliler daha kalabalık, topu topu en fazla 80 kişiye geliyor bu sevgi barış kardeşlik Ayetleri çünkü hicret esnasında sadece 80 Müslüman var. Ben İslam tarihini komple yalamış yutmuşum bana neyi anlatıyorsun acaba? Beni nadir kabilesinin hurmalıklarının yakılmasından tut, beni kureyza kabilesinin katledilmesine kadar öldürün Ayetleri var, Hadsleri hiç karıştırmıyorum çünkü tıraş olan erkeğin bile öldürülmesi gerektiği yazıyor, namaz kılmayanın da öldürülmesi gerektiği yazıyor. Mürted'in şeriata göre cezası nedir diye arat bakalım değerli 30 saniyeni ayır da gör cezası neymiş. Oturduğunuz yerden araştırmadan bilmeden konuşmak ne kadar kolay değil mi? Sokrates boşuna cehalet mutluluktur dememiş. Bak Tevbe5 ne diyor. " Artık haram olan aylar çıkınca, müşrikleri nerede bulursanız öldürünüz ve onları yakalayınız ve onları hapsediniz ve onlar için bütün geçit yerlerine oturunuz. Fakat tevbe ederler, namaz kılarlar, zekâtı da verirlerse artık yollarını açık bırakınız. " Tanrınız öldürmeyi emrediyor anladın mı?

Yorumla
    • betahouse
      betahouse
      +1 yıl

Beni Kureyza katliamı yaz arama motoruna, neler olmuş gör. Cemel Savaşı yaz, Ali ile Ayşe nasıl savaşmış, 20 bin Müslüman nasıl birbirini öldürmüş gör. Azıcık araştırın ondan sonra bilmişlik yapın çok rica ediyorum. Sorun varsa da sor cevaplarım, ön kabuller ile yargılamak çok kolay. Kuran da 7-8 farklı Ayette İsa'ya İncil'i indirdik diyor. İsa öldükten çok sonra yazılmış ve İsa asla İncil'i görmemiş, Ayet bile değil tamamen anılar ve mektuplardan ibaret İncil. Tanrınız neden yalan söylüyor? İsa'nın görmediği kitap üstelik havarilerin yazdığı kitap için nasıl indirilmiş der, merak ettin mi hiç? Etmedin, çünkü okumadın, bilmiyorsun. Okuyanlara parmak sallamak daha çok hoşuna gidiyor muhtemelen. Bedir Savaşında sadece 70 Mekkeli ölüyor, Tanrı ne diyor biliyor musun? Kaynaklarda sayısı değişmek ile birlikte bin ile 5 bin arası meleği savaşmaya gönderdiğini söylüyor. 5 bin melek savaşmış, sadece 70 Mekkeli ölmüş, inandıklarınız bunlar işte.

Yorumla
    • gizemnur970
      gizemnur970
      +1 yıl

Öncelikle hangi dine inandığımı söylemedim (deistim, şuanlık) müşrikleri nerden bulursanız öldürün diyen ayette anlaşmayı bozan müşrikleri için söylenmiş, beni kuryza katliamıda aynı şekilde hendek savaşında müslümanların yanında olacağına dair sözleşme yapmışlar ama aksine karşı tarafı destekleyip onlara yardım etmişler bu bilgileri internetten 5dk arayıp buldum farklı kaynakalardan araştırma yapmadım doğruluğundan emin değilim. ben zaten İslamiyet hak dindir ne derse doğrudur demedim "inançsızları böcek gibi gören" lafın için "senin dinin sana benim dinim bana " yani islama inanmayan böcektir ya da karşı tarafı daha aşağılık bişey olarak görmüyor demek istedim. Mürted olayıda dinle devlet işleri birlikte yürütüldüğü için dinden döneni vatan haini saydıklarından dolahı idam ediyorlarmış

Yorumla
    • gizemnur970
      gizemnur970
      +1 yıl

Ve evet haklısın senin kadar araştırmada yapmadım zaten o yüzden deistim

Yorumla
    • betahouse
      betahouse
      +1 yıl

Bende ilk araştırdıktan sonra deist olmuştum ama sonra dedim ki deizm kesinlikle bir Tanrı vardır diyor, ateizm ise kesinlikle bir Tanrı yoktur diyor. Ben Tanrıyı görmedim ama olmadığına da kesinlikle kanaat getiremem diye düşünerek Agnostik oldum, deizmden bir adım sonrası ama sırada ateizm olacak diye bir şey yok, tamamen emin olma olmama ile alakalı. 5 dk da İslam kaynaklarına bakarak elbette bir şey bulamazsın, doğruyu söyle müşrikleri nerede bulursanız öldürün Ayetini de beni kureyza katliamını da hatta cemel savaşını da ilk defa duydun değil mi? Öncelikle Beni Kureyza olayında öyle bir antlaşma yok, sözleşme yok. Ayetleri bile deve kürek kemiğine yazıyorlar, birde oturup sözleşmemi yapacaklar. Mekke kabile reisi Ebu Leheb islam Peygamberini asabiyet sisteminden çıkarıyor yani biri öldürürse kanına tazminat talep etmeyeceğini söylüyor. Bunun üzerine Müslümanlar Medine'ye kaçıyor, 10 küsür yıl Mekke de dinleri farklı olmasına rağmen kardeşçe yaşamışken üstelik. Medine'ye giderken peygamber kendini İbrahim soyundan diye tanıtıyor, orada ganimet Ayetleri gelmeye başlıyor, Mekke'deki Ayetler fesih oluyor ve daha sert, savaşın öldürün diyen, intikam isteyen saldırı Ayetleri geliveriyor. Müşrikleri nerede bulursanız öldürün Ayetinde sözleşme varsa bile yok sayan Tanrı'nın ta kendisi, kimsenin bir şeyi bozduğu falan yok, İslam savunucuları elbette kendilerini aklayacak. Beni nadir ve beni kaynuka kabilelerini de Medine'den atıyor yani dağdan gelip bağdakini kovuyor.

Yorumla
    • betahouse
      betahouse
      +1 yıl

Beni kureyza olayında da Mekkeliler hendek savaşı için geldi, siz niye bizimle savaşmadınız diye üzerlerine yürüyorlar üstelik Ayetle, siz silahlarınızı indirdiniz mi? Melekler daha silahlarını indirmedi diyerek kureyza üzerine yürüyorlar. Günlerce kuşatıp şartsız teslim alıyor, 600-900 arası erkeği elleri kolları bağlıyken kafalarını Medine meydanında keserek infaz ediyorlar. Hatta Ali'nin kelle kesmekten kolu yorulup peygambere yorulduğunu söyleyince o ünlü söz duyuluyor, " Medet Ya Ali " kısacası ortada bir şey yok, Beni nadir olayı da tam bir komedi. Kabileden haraç istemek için peygamber oraya gidiyor, durduk yere kalkıp geriye dönüyor ve sahabelere diyor ki, ben oradayken çatıya çıkmışlar ve kafama taş atıp beni öldüreceklermiş, melekler haber verdi ondan kalktım. Hadi orduyu hazırlayalım onları teslim almaya gidiyoruz diyor, hayali bir olay üzerine yani, olacağını düşündüğü varsayım üzerine tüm hurmalıklarını yakıyor insanların. Daha ne vahim durumlar var bunlar hiçbir şey. Din ve Devlet işi ile Mürtedin bir alakası yok, ben dinden dönmüş bir Mürted sayılıyorum, yolda Mürted olduğumu bilen biri beni kesse şeriata göre cezası yok, ibadetini yerine getirmiş gibi sayılıyor. Dinden dönmek vatana ihanet değildir, bu kadar kolay ikna edilmeyin ama, öyle oluyormuşşş böyle oluyormuşşş, ee tamam o zaman öldürmekte haklılarmışşş mı diyelim. Av ve çoban köpeği dışındaki köpekleri öldürün diye sahih hadis var yahu, sakal kesen erkeği öldürün diye de sahih hadis var, onca öldürün kelimesine karşılık nasıl hala senin dinin sana cümlesini yazarsın aklım almıyor. Değil işte, senin dinin sana değil. Aşağılanarak elinle cizye verinceye veya namaz kılıp zekatını verinceye kadar canları ve malları ile cihad etmek Müslümana farzdır. Son din İslam oluncaya kadar savaşmak zorundadır, İslamın farzı budur. Darül Harp ülkelerinde hırsızlık, gasp vs. ne varsa serbesttir, öyle ponçik göstermeyin artık.

Yorumla
    • gizemnur970
      gizemnur970
      +1 yıl

Müşrikleri nerde bulursanız öldürün ayetini daha önce duydum yine arkadaşlar arasında tartışmıştık ama diğerlerini bilmiyordum senden duydum. Dediğim gibi islam hakkında bi araştırma yapmadım burada olmayan bilgilerimle senle tartışamam sadece ortaokuldan beri gördüğüm islam dininde bunların olduğunu konduramadım çünkü 12. sınıfta din hocasıylada bu muhabbetler dönmüştü o bize dedi zaten kitap eski bi zamanda indi, her türkçe meali doğru kabul etmeyin her okuyan farklı anlamlar çıkarıyor sizin aklınıza yatan ve doğru olana inanın diyordu. Zaten araştırma yapmadığım için deistim bi yaratıcı var ama hangi din doğrudur ya da doğru din var mıdır bilmiyom araştırmayıda sürekli ertelediğim deist olarak kalırım muhtemelen

Yorumla
    • gizemnur970
      gizemnur970
      +1 yıl

Hatta şeyde vardı kuranda bi ayette ( tahmin ettiğin gibi yije hangi ayet olduğunu bilmiyorum ) "karınızı dövün" diyor onu hocamıza sorduğumuzda hoca direk tekme tokat dalın demedi önce sözle uyarın sonra yatakları ayarın yinede olmuyorsa o zaman vurursunuz diyodu ama vurmakte tekme tokat morartana kadar değil. Mürted konusunda da şeriatla yönetilen bi ülkede olsak evet muhtemelen öldürülürdün (ki bunuda yoldan geçen biri değil devlet büyükleri yapıyormus) çünkü o zaman şeriatla yönetilen bi devlet olduğu için şeriatın kuralları geçerli olur yani şeriat kuralları=devlet kuralları oluyor , eğer bunu günümüze uyarlayacak okursak teröristlerin 2 3 yıl yatıp sonrada bırakılması çok mu normal olurdu? ( yıl sayısına takılma ) şu an devlet ceza olarak kimsenin canını almıyor o zamanlar ceza olarak idam olduğu için devlete yapılan hainliği (islami reddetmek) affedilmez ve en ağır cezayı veriyorlar oda idam)

Yorumla
    • betahouse
      betahouse
      +1 yıl

Dini reddetmek Devlet ile ilişkili değil, Devleti şeriat ile yönettikleri için o Devletin dinin kuralını uygulaması sonucu oluşan bir durumdur. Fakat bir şeyi atlıyorsunuz, nasıl erkeklerin sakal tıraşı olması haramsa, sakal uzatmak sünnetse Mürted'i öldürmekte aynı hükümdedir, dinen öldürülmesi gerekiyorsa bunu yoldan geçen herhangi biri de yapabilir. Deistim diyorsanız sizin de katliniz vaciptir, benden pek farkınız yok bu konuda. Evet dövün Ayetinde öncelikli olarak uyarın, yataklarınızı ayırın gibi şeyler yazar fakat sonrasında direk DÖVÜN der, hafifçe, yavaşça, yumuşakça vs. diye bir şey yazmaz, yüzüne vurmayın, morartmayın, sopa ile taş ile girişmeyin diye bir şey de demez yani herhangi bir sınır belirtilmemiştir. Maalesef İslam bir iştir ve bu iş ile uğraşan din kültürü hocaları gibi, mealciler gibi, modernistler gibi kimselere kalmış bunları yorumlamak. Haccı ilan etki gerek yürüyerek, gerek yorgun develer ile sana gelsinler diye bir Ayet var mesela, Mehmet Okuyan gibi nefret ettiğim kişiler yorgun develeri siliyor, binekler yazıyor, başka biri yine yorgun develer yerine taşıtlar yazıyor, bu Ayetleri eğip bükmektir ve bunu yapan biz değiliz. Evet, meallerde değiştirmek çok moda ama akla mantığa uydurmak için bunu inananlar yapıyor, inanmayanlar İslam kaynaklarına bakarak inanmıyorlar. Ayette tatlı sularda mercan yetişir diyor, bilim ise bu mümkün değil diyor. Birisi tatlı suda mercan yetiştirsin inanalım, aksi halde Tanrı yalan söylemiş demektir. Yok Tanrı yalan söylemez diyorlarsa da bunları yazan Tanrı değildir, işte bu kadar basit.

Yorumla
    • betahouse
      betahouse
      +1 yıl

Kadın dövülür, mirastan yarım pay alır, 2 kadının şahitliği 1 erkek sayılır, serkeşlik edeceğinden şüphe edilen kadın eve kapatılabilir. Kapanma Ayetleri de bildiğimiz anlamda türban çarşaf vs. değil. Hür kadınlar giyinikr, cariye yani köle kadınlar ise belden yukarısı çıplak oluyor, bildiğiniz iç çamaşırı dahi giymemiş göğüsleri sallanan kadınlar düşünün, işte öyle geziyorlar Medine sokaklarında. Hatta üzerine örtü örten bir cariyeyi Ömer'in dövmüşlüğü var hür kadınlara benzemeye çalıştığı için. İslam kadına örtünmeyi emir etse her kadına eder öyle değil mi? Ama peygamber biraz kıskanç, peygamber eşlerinden bir şey isteyeceğiniz zaman perdenin arkasından isteyin diye Ayet var, hala kızlarını, dayı kızlarını, teyze kızlarını sırf sana mahsus olmak üzere helal kıldık diye Ayet var, oğlunun karısını sana nikahladık diye Ayet var, peygamber eşleri annenizdir, peygamberden sonra o kadınlar ile evlenemezsiniz diye Ayet var. Basit bir kilise papazı bile cinsellikten uzak durabiliyor, bekaret yemini edebiliyor ama Tanrısı peygamberine verdikçe veriyor, akrabalarını veriyor, kendini hibe eden kadınları veriyor, huriler veriyor, oğlunun karısını veriyor, öldükten sonra da kimse o kadınlara dokunamıyor. Kadınların zulmü bitti mi? Bitmez. Yine günlerden bir gün Ömer eşlerinden birine arkasından yaklaşıyor, helak oldum diye peygamberin yanına koşuyor, o sırada da Ayet geliveriyor. Kadınlarınız sizin tarlanızdır, dilediğiniz gibi varın, Ayet bu, ne anlarsan. Kadınlara yöneticilik vermeyin diye hadis var, kadınlar kaburga kemiğinden olduğu için eğridir, düzeltmeye çalışmayıp eğriliğinden faydalanın diye sahih hadis var, cehennemin 100de 99u kadınlardır diye sahih hadis var, daha neleri neleri var. Bunca şeye rağmen hala inanan kadınlara hayret ediyorum asıl, erkekler hadi neyse, onlara her şey var. 10 yaşlarında tüysüz erkek hizmetçiler yani gılmanlar bile vaadediliyor, cennette erkeklere tüysüz erkek çocuğu vaadi var doğrudur. Başkası yazar Ayet olur, biz hatırlatırız suç olur.

Yorumla
    • gizemnur970
      gizemnur970
      +1 yıl

Bunlar hangi ayette geçiyor peki ya da nerden araştırıyorsun?

Yorumla
    • betahouse
      betahouse
      +1 yıl

Arama motorunda yazdığım Ayeti aratırsan kolayca çıkar, 2-3 tane Kuran sitesi var kurandaara com ve kuranmeali com olması lazım, site içinde de arama yapıp aradığın kelimelerin hangi Ayetlerde geçtiğini bulursun. Kadınlar tarlanızdır Ayeti Bakara223, evlatlığının karısı ile evlenme Ayeti Ahzap37, kendini hibe eden kadınlar Ayeti Ahzap50, dövün Ayeti Nisa34, gılman yani tüysüz erkek çocuk Ayeti ise Tur24, çelişkinin dibi Ayeti ise önce enfal1 sonra enfal 41. Eğer bunlar yetmediyse yemeğe gittiğinizde yemek bitince derhal kalkın, peygamber rahatsız oluyor ama söyleyemiyor diye bir Ayet var, evlere kapılarından girin diye Ayet var, yeryüzü yaratıldığından beri ayların sayısı 12 dir diye Ayet var, arıların meyve yediğini iddia eden Ayet var, güneşin dünya'nın içinde bir balçığa battığının yazıldığı bir Ayet var güneş o kadar küçükmüş ki yeryüzünde bir balçığa sığıvermiş ve Tanrı bunu bilmiyormuş, erkek mitolojisinden bihaber olarak yumurtalık işlevini bilmeyip erkek sıvısının bel ve kaburga kemiği arasından geldiğini yazan Ayet var, sayısız Ayette dünyanın düz olduğu ima ediliyor, dünya yani yer 2 günde yaratılırken evrende geriye kalan septilyonlarca gezegen, katrilyonlarca galaksi de sadece 2 günde yaratılmış, dünyanın işçiliği fazla sanırım.

Yorumla
    • betahouse
      betahouse
      +1 yıl

Her canlı çift yaratılmıştır diyor, bakterilerden ve eşsiz olarak bölünerek çoğalan canlılardan haberi dahi yok, bebeğin gelişimini anlatıyor, kemiğe et giydirilir diyor, kemikleşmenin en son olduğundan haberi yok, evreleri bilmiyor, yıldızlar sadece atış tanesiymiş, beyin kelimesi geçmez, denizler yiyecek ve süs eşyası için yaratılmış, Mekke ve civarına indirilmiş, apaçık Arapçaymış ama Süryanice, Nebatice, Aramice, İbranice sayısız kelime var, sorgulamayın soru sormayın diye Ayet var, içkiyi 4. denemede İslamın anca 17. senesinde muğlak şekilde haram ediyor ama cennette şaraptan nehirler vaadediliyor, modernistlerde ama o sarhoş etmez diye kıvırıyor, Ömer hem Fatma'yı, hem karnındaki peygamber torunu Muhsin'i, hem kendi 2 öz oğlunu dayaktan öldürüyor, 9 yaşlarında peygamber torunu Ümmü Gülsüm'e zorla el koyuyor, parasını yediği bir köle tarafından öldürülüyor ama adil Ömer oluyor, kahraman oluyor. Daha neleri var neleri, ağzın açık kalır o derece diyeyim. Hele bir Safiyye olayı var, babasını öldürüyor, abisini, amcasını, eşini öldürüyor, aynı gün eş alıp gerdeğe giriyor, kim bil bakalım. Peygamber öldüğünde 0 ile 11 arası eşi dul kalıyor, 4 kadın falan yalan dolan, üçer dörder deniyor zaten modernistlerin kıvırması o 4, bir şeyi dörder dediğinde sadece 4 anlamazsın. Cariye de zaten sınır yok, 1 milyon cariye ile nikahsız yaşayabilirsin, zina için ise 4 erkek şahit lazım yani imkansız zaten gerekte yok. Acayip bir dönem.

Yorumla

En İyi Cevaplar

• Giraybayhan1
    Giraybayhan1 Takip Et
    Yoda Yaş: 21 , eic 100%
    +1 yıl

hayır değil bu karşımdaki kişinin kendi tercihi ve beni ilgilendirmez ben daha çok karşımdaki insanın kalbine ve karakterine bakarım birde aramızdaki uyuma bakarım eğer iyi anlaşabiliyorsam kendisi de düzgün iyi bir insansa pek önemli değil

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Eskiden öyleydi. Şimdi de dindar kızları beğeniyorum. Evliliği hak eden yalnızca onlar. Gel gör ki onlarla da evlenemem. Çünkü agnostiğim.

0
    1 Yorumla
    • gizemnur970
      gizemnur970
      +1 yıl

LSMALSNSLSNSKSMXKXKZN

Yorumla
  • tuba-sueda
    tuba-sueda Takip Et
    Master Yaş: 40 , eic 99%
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.

Aşk ve sevgi ve karakter uyumu var mı buna bakarım. Çok gördüm dini uyum evliliğini, yorum yapmak istemiyorum hiçbiri hakkında. Ve çocukken karar verdim, sadece âşık olduğum erkekle evlenirim diye, bu kadar.

0
    0 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

5

Cevap

13

Cevap

• Barış_LonelyForever u
    Barış_LonelyForever Takip Et
    Efsane Yaş: 26 , eic 100%
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 149b cevap paylaştı.

Hayır ben aşk da dine bakmam.. benim için sevgi önemli

0
    0 Yorumla
  • Rivenss
    Rivenss Takip Et
    Yoda Yaş: 29 , eic 99%
    +1 yıl

Evet. Din hayattır sonuçta. Şimdi dini içinden yaşa falan diyorlarda yok öyle bir şey. Ben müslüman olduğum için eşim en azıdan semavi bir dine inanmalı. Öteki türlü zaten nikah geçerli olmuyor.

2
    0 Yorumla
  • Çelixsxsxxx
    Çelixsxsxxx Takip Et
    Master Yaş: 27 , eic 99%
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.

Pek umurumda olmaz da saçma sapan bir dine inanmıyorsa yani gidip ünicorn vs inanıyorsa 😀 akıl olarak uyuşmadığımız için arkadaş olmam

1
    0 Yorumla
  • rzahsynv
    rzahsynv Takip Et
    Xper 5 Yaş: 22 , eic 91%
    +1 yıl

Hayır, önemli olan her iki tarafın da anlayışlı olması

0
    0 Yorumla
  • tatlihtnnn
    tatlihtnnn Takip Et
    Yoda Yaş: 26 , eic 68%
    +1 yıl

Yoo hatta farklı olanlarla takılıp konuşmayı daha çok seviyorum

0
    0 Yorumla
  • martenzitt
    martenzitt Takip Et
    Xper 6 Yaş: 27 , eic 98%
    +1 yıl

Evet bu önemli ama saygı duyuyor olması daha önemli

0
    0 Yorumla
  • johnpilgrim
    johnpilgrim Takip Et
    Xper 7 Yaş: 27 , eic 100%
    +1 yıl

O kişi için aşırı ön planda olmadığı sürece problem yok. Kısacası bağnazlarla işim olmaz.

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (18-24)
    +1 yıl

Benim için önemli benim dinimde müslüman olmayan bir erkek bana haramdır

0
    0 Yorumla
  • AdimLazimMii
    AdimLazimMii Takip Et
    Xper 5 Yaş: 28 , eic 30%
    +1 yıl

Asla

1
    0 Yorumla
  • Rabiaa3675
    Rabiaa3675 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 22 , eic 100%
    +1 yıl

Kesinlikle

1
    0 Yorumla
  • Dertli1818
    Dertli1818 Takip Et
    Guru Yaş: 23 , eic 69%
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 456 cevap paylaştı.

Önemli

0
    0 Yorumla
  • Xhamster511
    Xhamster511 Takip Et
    Xper 4 Yaş: 30
    +1 yıl

Zeka seviyesine bakıyorum

0
    0 Yorumla
  • Özledimscb
    Özledimscb Takip Et
    Xper 6 Yaş: 25 , eic 93%
    +1 yıl

Yani bazen

0
    0 Yorumla
  • GhostlyKisses
    GhostlyKisses Takip Et
    Master Yaş: 28 , eic 100%
    +1 yıl

Değil.

0
    0 Yorumla
  • SudaÇözülenYağ
    SudaÇözülenYağ Takip Et
    Xper 5 Yaş: 25
    +1 yıl

hiç bir şey önemli değil

0
    0 Yorumla
  • Karga1993
    Karga1993 Takip Et
    Yoda Yaş: 32 , eic 100%
    +1 yıl

Değil

0
    0 Yorumla
  • infernoHeRo
    infernoHeRo Takip Et
    Master Yaş: 39
    +1 yıl

Hayır

0
    0 Yorumla
  • umitklc
    umitklc Takip Et
    Xper 5 Yaş: 30
    +1 yıl

Tabiki hayır

0
    0 Yorumla
Devamını Gör(3)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Din sizin için önemli bir kriter mi?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Din senin için önemli mi önemsiz mi? 20 cevap verildi
Dini inanç sizin için ne kadar önemli? 59 cevap verildi
İnanç ve din senin için ne kadar önemli? 12 cevap verildi
Din sizin hayatınızda önemli mi? 34 cevap verildi
Sizin için din nedir? Gereklimidir? Ve dinsel olayları ne kadar benimsiyorsunuz? 10 cevap verildi
Din seçerken neye dikkat edersiniz? 10 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Kadınların emekle yaptığı tabloları sever misiniz?
  • Dış görünüş mü? zekâ mı?
  • Size hangi meyve ya da içecek söylerdim diyim mi?
  • Ruh eşiniz nerede sizce, yarım kalmışlık hissediyor musunuz yahu var mı böyle tamamlanma olayı falan🤷‍♀️?
  • Kırıldığınız hâlde güçlü görünmek sizi de yoruyor mu?
  • Siteden tanıştığın kişi ile evlenir misin?
  • Senden zor ayrılan bir sevgilin oldu mu?
  • Çaresizlik içinde karşıdan bir hamle beklediniz mi?
  • O kişi şimdi sana "barışalım" dese cevabın ne olurdu?
  • Sorunlarından kaçıyor musun?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨