Herşeyin sonu gibi yataktan çıkmak istemiyorum.. bu durumu yaşayan yaşıtlarım var mı?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Aile & Toplum konusunda 151,1b cevap paylaştı.
u +1 yıl30 yaşından sonra insan hayattan kopuyormuş gibi hissetmesinin birçok nedeni olabilir. Bu nedenlerden bazıları şunlardır:
Yaşlanma: 30'lu yaşlara girerken, fiziksel ve zihinsel olarak yaşlanmaya başlarız. Bu, enerji seviyelerinde düşüş, daha fazla stres ve daha az esneklik gibi değişikliklere yol açabilir.
Sosyal baskılar: 30'lu yaşlarda, genellikle iş, evlilik ve çocuk sahibi olma gibi önemli yaşam kararları almamız beklenir. Bu kararlar, baskı ve stres yaratabilir ve hayattan kopmuş gibi hissetmemize neden olabilir.
Kişisel değişiklikler: 30'lu yaşlarda, genellikle kişiliğimizde ve değerlerimizde değişiklikler yaşarız. Bu değişiklikler, hayattan ne istediğimizi ve neyin önemli olduğunu yeniden düşünmemize neden olabilir. Bu süreç, belirsizlik ve kafa karışıklığına yol açabilir ve hayattan kopmuş gibi hissetmemize neden olabilir.
30 yaşından sonra hayattan kopmuş gibi hissediyorsanız, yapabileceğiniz bazı şeyler var:Kendinizi tanıyın: Hayattan ne istediğinizi ve neyin önemli olduğunu anlamaya çalışın. Bu, kendinize zaman ayırmak ve kendinizi keşfetmek anlamına gelebilir.
Sosyal destek ağınızı güçlendirin: Sevdiklerinizle vakit geçirmek ve onlardan destek almak, hayattan kopmuş gibi hissetmenizi azaltmaya yardımcı olabilir.
Yeni şeyler deneyin: Kendinizi yeni deneyimlere açmak, hayatınıza heyecan ve anlam katabilir.
30 yaşından sonra hayattan kopmuş gibi hissetmek normaldir. Ancak, bu duygularla başa çıkmak için yapabileceğiniz şeyler var. Kendinize zaman ayırın, kendinizi tanıyın ve sevdiklerinizle vakit geçirin. Bu, hayattan yeniden keyif almanıza yardımcı olacaktır.İşte 30 yaşından sonra hayattan kopmuş gibi hissediyorsanız yapabileceğiniz bazı spesifik şeyler:
Yeni bir hobi edinin: Yeni bir hobi edinmek, kendinizi yeni bir şeye odaklamanıza ve hayattan keyif almanıza yardımcı olabilir.
Seyahat edin: Yeni yerler keşfetmek, kendinizi yenilemeniz ve hayattan daha fazla heyecan duymanıza yardımcı olabilir.
İyi bir arkadaş veya aile üyesiyle konuşun: Sevdiğiniz biriyle konuşmak, duygularınızı ifade etmenize ve yalnız hissetmemenize yardımcı olabilir.
Profesyonel yardım alın: Hayattan kopmuş gibi hissetmeniz, depresyon veya anksiyete gibi bir ruh sağlığı sorununun belirtisi olabilir. Bu durumda, profesyonel yardım almak önemlidir.
Unutmayın ki, hayattan kopmuş gibi hissetmek geçici bir durumdur. Kendinize zaman ve destek vererek, bu duygulardan kurtulabilirsiniz.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Sadece yaş olarak ve ruhsal olarak büyüdüğümü farkediyorum ve daha bir yıl önce dinlediğim şarkıların bile artık çocuksu geliyor. Kısacası olgunlaştığımı fark ediyorum. Tıpkı dalında duran bir meyve gibi... Ama onun haricinde biz baylar için herşeyin sonu sadece ölümdür. Bu nedenle yataktan çıkmamak gibi bir seçeneğimiz yok ne yazık ki.
00 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılŞöyle söyleyeyim sana 30 yaş sendromunu bilmemde ama insanın umudu kalmadığında, yaşayacak bir sebebi olmadığında, eski şeylerin şimdi bir tadı olmadığı gerçeğini anlayınca, en yakınlarından bıçak yarası alınca, ya da en yakınlarını kaybedince işte o zaman her şey anlamsız ve boş gelir, ondan sonra kopukluğu çok iyi anlarsınızz
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHayat çok koydu, inan tepkisizim son 3 yıldır ve şu an 30 um. Her şeyi geçtim sevilmek sevmek istedim helal bir aşk. Ama olmadı çabalar sonuç vermedi. Evlilik için artık geciktiğimi düşünüyorum. Olmada olur ailem de desteği olmadı geciktim hayata.. Hiç iyi değilim
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılOlmasa* da olur
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
28
Cevap
62Cevap
- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılCidden yaş ilerledikçe insan insandan da ve hayattan da kopuyor. 26 yaşındayım gerçekten de böyle bir durum içindeyim.
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 16,2b cevap paylaştı.
+1 yılValla ben hayata hergün yeniden bağlanıyorum gadası
00 Yorumla 30 sendromunu bilmem, ama insanın umudu kalmadığında, yaşayacak bir sebebi olmadığında, eski şeylerin şimdi bir tadı olmadığı gerçeğini anlayınca, en yakınlarından bıçak yarası alınca, işte o zaman her şey anlamsız ve boş gelir, ondan sonra kopukluğu çok iyi anlarsın.
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,3b cevap paylaştı.
u +1 yılAksine en enerjik olduğum yillarim bu yıllarım oldu.. hayatta benden baska kimse, hiç bir şey değerli olmadığını, kimseyi kafaya takmamam gerektiğini, içinden ne geliyorsa onu yaşamam gerektiğini bu yıllarımda öğrendim .. zaman zaman elbet mod düşüyor, ama sonra çabuk alıyorum o ipleri elime
10 Yorumla 27 yaşındayım bir sene önceki benle o kadar fark var ki artık daha iyi gozlemliyorum kendimin dahada farkındayım degerimin özel biri olduğumun ve daha sakinlik içindeyim etrafımda bir tane daha kuru kalabalığa tahammülüm yok daha çok evde vakit geçirmek daha çok okumak istiyorum sanırım bana 2 sene erken geldi bu diş dünyadan kopma olayı
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. Bu durumun herkes için geçerli olduğunu düşünmüyorum. Yani bana kalırsa hayattan kopmanın yaşla alakası yok, yaşanmışlıklarla alakası olduğunu düşünüyorum.
10 Yorumla
+1 yıl30'lardan sonra insanların hayattan kopması genel bir durum değildir. Her bireyin yaşadığı deneyimler ve kişisel tercihleri farklıdır
21 Yorumla- +1 yıl
Biliyorum
Herşeyin yeni farkına varıyor olgunlaşmak deniyor buna hayat enerjini almışlar gibi elinden o toz pembe dünya yok gibi gençlik yılların bitiyor normal
00 Yorumla
+1 yılSen olayı yanlış anlayıp fişini çekmişsin. d
Gereksiz kalabalıklardan kopup sakın bir hayat en güzeli08 Yorumla
Soran+1 yılKalabalıklar içinde yalnız hissedip kurtulamamak peki
- +1 yıl
Bu kadar olumsuz olman enteresan.
Soran+1 yılSizinde bu yaşta olup bu kadar olumlu olmanız enteresan
- +1 yıl
Olumsuz olacak bir durum yok ondan. Yaş sadece zamanın bize eklediği sayılardan ibaret. Bakış açını değiştirmen gerekir
Soran+1 yılAşağıdaki yorumlarda acıda olsa bir arkadaş çok güzel özetlemiş..30 olup hâlâ bir baltaya sap olmadıysa insan normal demiş.. herkes aynı şartlarda hayatı yaşayamiyor.. bakış acımızı belkide yaşadığımız hayat belirliyor olamaz mı?
- +1 yıl
Hayatı değiştirmek bizim elimizde. İnsanların lafına bakarak veya dedikleri şeyi beğenip onaylarak hayatına yön veremezsin. Dümen sende değilse hayat senin değildir
Soran+1 yılÇok küçükken o dümeni elinizden alan bir aileniz olup bütün hayatınızı da afedersin si.. tiyseler artık yaş ilerledikçe dümen bizde olsada, dümene yön vermek için kollarımız kalkmıyor.. ben şu an kendimi bitki gibi hissediyorum bu durumda biran önce kurtulmak istiyorum fakat kurtulmak için bile yerimden kımıl dayamiyorum.. bana yaşamanın yaşamaya değer olduğunu ne ile gösterebilirsiniz var mı sizce yaşamaya değer birşeyler?
- +1 yıl
Geleceğe dair planların ve hayallerin olmalı
+1 yıl29-30 geçişinde bendede oldu o sorun. sendroma giriyorsun bir süre sonra geçiyor merak etme. önünde en az o kadar daha hayat var zevk alarak yaşa.
010 Yorumla
Soran+1 yılBen 32 olunca dahada kötüye gittim
- +1 yıl
Sen 30 yaş sendromu + parasızlık + yalnız kalmaya bağlı artçı deprem yaşamış olabilirsin hala yani
Soran+1 yılÜstüne birde sağlıksizlikliği eklersek Doğru tespit..
- +1 yıl
Adres ver cenaze işlerine başlayalım istersen :D dur daha napıyon allah aşkına aynı yaşta sayılırız yapma gözünü seveyim :D
Soran+1 yılKefenimide sen alırsan hemen adres atarım 😂
- +1 yıl
Şimdi bişi diyecektimde neyse demiyim buradan :D tamam anlaştık her şeyini ben karşılıyorum :D
Soran+1 yılNe diyeceğiniz merak ettim gerçekten söyleseniz de uyusan
- +1 yıl
Yok uyumayacağım bu gün işlerim var biraz.
Soran+1 yılBen uyucam
- +1 yıl
iyi geceler o halde
28 yaşındayım. Ben de çok korkuyorum. Sanki 30 olunca hiçbişeye hevesim kalmıcak hayattan sıkılacak gibiyim 🙄
15 Yorumla- +1 yıl
Mesleğin var mı?
- +1 yıl
Şöyle var. Hislerine etkisi var. Daha güvenli olursun en azından.
- +1 yıl
Anladım. Ulaştım bakar mısın
- Aile & Toplum konusunda 640 cevap paylaştı.
+1 yıl29 yaşındayım, aksine bu yaşlarımı daha çok sevdim.
Kendimi her geçen gün daha iyi tanıyor ve seviyorum. Kendime kol kanat geriyorum.10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 573 cevap paylaştı. Ben 27 yaşındayım öyleyim hayattan kopmuş gibiyim yorgunum hissizim nereye kadar böyle olucak bilmiyorum..
12 Yorumla- +1 yıl
Vah yazık
- Aile & Toplum konusunda 3,4b cevap paylaştı.
+1 yılBen varım zaten 30 yaş sendromu diye bir gerçek var ya
20 Yorumla
+1 yılBüyük ihtimal evli değilsin ya da hayatında isteyip de gerçekleşmeyen şeyler olduğu için böyle olabilirsin
00 Yorumla30'a kadar bir baltaya sap olamadıysan, doğal
05 Yorumla
Soran+1 yılYorumların can yaksada her zaman haklısın
Soran+1 yılOlsun acı da olsa gerçek gerçektir.. yalandan mutlu edeceğine hakikatle yarala demiş üstad..
Soran+1 yıl👍👍
- Aile & Toplum konusunda 6,1b cevap paylaştı.
+1 yılyoo en güzel yalar bence tadını çıkarmaya bak bence
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 621 cevap paylaştı. Kendini hiçsizleştirmeye çalışan insan bu drdiklerini yapar
00 Yorumla
+1 yılkopmuşum da haberim mi yok anlamadım ne demek kopuyo 🙄
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılŞahsen 37deyim kopmak degil aldigim nefesi nasıl daha iyi geciririm diye bağlanmış haldeyim
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 498 cevap paylaştı.
+1 yılSorumluluklar ve hayatın bize yüklediği geçim sıkıntısı ile bu sendromu yaşıyor olabilirsin.
00 Yorumla
+1 yılZorla yaşıyorum mecburen hayat bitik çünkü dışarısı çok kötü insanlar çok kötü
00 YorumlaOrta yaş sendromu diyorlar geçer 3 yıl sonra sanırım bende böyle olacam
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 349 cevap paylaştı.
+1 yılAllahım şuanda öyleyim zaten erkenmi girdim acaba o tribe 🥲hep böylemi kalacam
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYok ya ben 34 yaşındayım daha kıpır kıpır oldum daha çok zevk almaya başladım hayattan önceden ölü gibi yaşıyormusum hayatı
12 Yorumla- +1 yıl
Bekar mısın
Cevap sahibi+1 yıl@Soruphemençıkacağım evet
Gizli Üye(25-29)+1 yılYapılan araştırmalara göre kadınların çoğu 30 yaşına kadar trip 30 yaşından sonra terlik atıyor çok normal bacım
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 7,5b cevap paylaştı. Bende 20 yaşından itibaren başladı
Senin yaşlarına gelmeden muhtemelen tabuta girerim00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılYaşamadım. Dönemsel bir depresyona girmiş olabilirsin. Herkese olur arada böyle.
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 3,2b cevap paylaştı.
+1 yılKopma diye bir şey yok. Depresyonda olabilirsin.
00 Yorumla
+1 yılHayattan beklentin yok. Sıradanlaşmış hayatn. Hedefin olsun vatana millete nasış faydalı olurm diye düşün.
00 Yorumlaherkes kopmaz senin sıkıntıların var muhtemelen zevk alamıyorsun
00 YorumlaYok ya öyle değil bence
05 Yorumla
Soran+1 yılHayatı güzel yaşayan için değil belki
Soran+1 yılNeşemi öldürdüler benim ya uzun zamandır sağlığım da iyi değil iyice kendimi bıraktım
Soran+1 yılteşekkür ederim
yaşayış şeklinize göre bu durum
04 Yorumla
Soran+1 yılHaklısınız.. belkide hayatımda yaşamaya değer bir sebebim amacım yok.
Soran+1 yılİşin acı tarafı bu durumdan kurtulmam için hiçbir şey yapmıyorum.. tembellikten uyumaktan başka bir şey yapasim yok..
Aile & Toplum konusunda 632 cevap paylaştı. Bendede var depresyon kaynaklı
04 Yorumla
Soran+1 yılAtlatmak için bir şey yapıyormusunuz
Soran+1 yılBurdakilerde bir acayip
+1 yılHayatında düzgün insan yok
06 Yorumla
Soran+1 yılO doğru da mutlu olmak için düzgün insan olmasida şart olmamalı
- +1 yıl
Kendin olamıyor musun
Soran+1 yılKendim olmak için çaba gösterecel enerjim yok
- +1 yıl
Kim çaldı senin enerjini
Soran+1 yılİnsanlar
- +1 yıl
Bunu alabilirsin
Olir oyle spora basla
01 Yorumla
Soran+1 yılSpor yapacak sağlıkta değilim
+1 yılBen 20 den sonra koptum 😃
10 Yorumla
+1 yılAslında her şey bakış açısında bitiyor
10 Yorumla
+1 yıl25 yaşındayım koptum gibi bi sey
10 YorumlaZor bir dönemden geçiyorsun olabilir
00 Yorumla21 yasindayim bu durumdayim 😂😂
00 Yorumla
+1 yılKim demiş asıl hayat 30 dan sonra başlıyor 😎
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 462 cevap paylaştı.
+1 yılben kopmadım walla :D
00 Yorumla
+1 yılKişiye göre değişen durum.
00 Yorumla
+1 yılSağlam dayağa ihtiyacın var
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 7,9b cevap paylaştı.
+1 yıl37 yaşındayım, hiç bunu hissetmedim
00 Yorumla Sebep ne peki Boşluktamı hissediyosun kendini?
00 YorumlaYaşlanıyorsun canısı...
00 Yorumla
+1 yılYatakdan nasıl çıkmak istemiyorsun tam olarak
00 Yorumla
+1 yıl35 yaşındayım ve asla yaşamdan hayattan kopmadım.
00 Yorumla6 ay sonra anlicam bilmiyorum 29 um
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 635 cevap paylaştı.
+1 yıl39 hiç öyle dusunmuyorum
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 2,6b cevap paylaştı. Yaş ile alakalı değil o :D Öyle olsa beni düşün :D
00 YorumlaHiç öyle olmadım gayet dinç pozitifim
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılTecrübeli yaşamaya başladığın için.
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Bende 30 yaşındayım ve hiç senin gibi değilim
02 Yorumla
Soran+1 yılBelki yeni başlıyor olucak sendeu
Gizli Üye(30-35)+1 yılyaş ile alakası yok, kişisel bir durum
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yıl30-40 yaş arası bir kadının en çekici olduğu yaş
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSpor yap …. Spor spor
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılOtuzuma yedi var son çıkışlardayım 😅
00 Yorumla- Devamını Gör (30)
Devamını Gör(75)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında