Kardeşimin öğretmeni bağırıp okulda rezil etmiş, bir abla olarak onu nasıl motive edebilirim?

Kardeşimle yakınız her şeyini bana anlatıyor ve dün okulda yaşadığı olayı da anlattı arkadaşının ağızından da aynı şeyi duydum. Kardeşimin dersine giren hoca ders anlatmıyor liselerden konuşuyormuş. Kardeşim ise sıra arkadaşıyla konuştukları bir defter varmış özel şeylerde yazıyormuş o defter aracılığıyla konuşmuşlar. Kardeşim o deftere hoşlandığı çocuk, kendi vücudu ( özel bölgesiyle alakalı), adet gibi şeyler yazmış ve kardeşimi tanıyorum küfürlü konuşan bir kız o "sen peçete mi kullanıyorsun" değil "g*tüne peçete mi soktun" yazar ve evet öyle yazmış. Küfürlü konuşmalar varmış "s*kt*r git, soktuğumun salağı, denyo, o***** çocuğu" gibi ve defterde dedikodularda varmış. Bu öğretmen erkek bir de tüm sınıfın önünde bunları okumuş kızın morali çok kötü disiplinlik olacakmış tutanak yazılacakmış üstelik babam görmüş defteri şu an evde sadece ikimiz varız kız çok korkuyor ağlıyor onu nasıl teselli edebilirim

Kardeşimin öğretmeni bağırıp okulda rezil etmiş, bir abla olarak onu nasıl motive edebilirim?