kuran okudum namaz kıldım çok ibadet ettim çok üzüldüm
?
?
ben bu sorunun cevabını çok merak ediyorum gerçekten de çünkü geçen Cumalardan birisinde bende ayak tırnağında ki ojeleri sildim ve Kuran-ı Kerim okudum sonra bi kaç saat sonra tekrar oje sürecektim bi baktım tırnağımın kenarında minicik oje kalmış çıkmamış 🥺 anneme dedim şimdi nolcak annemde bir daha daha dikkatli ol ama kabul olmuştur bilmeden okumuşsun dedi ama bilmiyorum içime şüphe düştü bir kere :/ acaba gerçekten kabul olmuyo mu mikro lekelerde biri aydınlatsa keşke
AMELLER NİYETLERE GÖREDİR. hadis-i şerifi geçerlidir bu fıkhi konuda. İnsan abdesti olduğuna inanıyorsa ve abdesti yoksa bile abdestli sayılır. Bunun zıddı da geçerlidir. Yani insanın abdesti varsa ama bozulduğunu düşünüyorsa abdesti yoktur. Siz o an abdestli olduğunuzu düşünmüşsünüz. Ve ameller niyetlere göredir. İnşaAllah dergah-ı ilahi'de kabul edilir. Yalnızca abdest olmadığını fark ettiğiniz an abdest almanız gerekiyor. Önceki amellerin kazası gerekmez.
Cevap
4Cevap
Apla burada kimse sayilir ya da sayilmaz diyemez ama bilmeden yapilan ozurler ozursuz gibi kabul edilecegine dair rivayetler var.. mesela orucu bilmeden yeme icme bozmaz.. bunu da oyle dusun..
Allah kabul etsin bi dahaki sefere reglin biterken temizle son dakkaya birakma aplaa..
Niyetin onemli bilmeden oldugu icin Allah kabul eder kulunun gelisini merak etme
gusül mü kaldı sene 2023 yaşa tadını çıkar, zevkine bak
Evet kaldı seneyle dinin ne alakası var terbiyesiz
Ne terbiyesi ver kurtul keyfine bak
Allah hidayet versin
tadını çıkarrrr
Olan oldu guslet yine
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?