Hoşlandiğim iş arkadasim. Ev kredisi borcu varmıs. Dün mudurum ya evlenirsen dedi. Evlenirsem gecici bir sure annemin yaninda oturur dedi. Bu arada arabada almış. Sizce fakir ayaği mi yapiyo bana?
2 ay
Kaynana yanında oturur musunuz?

Hoşlandiğim iş arkadasim. Ev kredisi borcu varmıs. Dün mudurum ya evlenirsen dedi. Evlenirsem gecici bir sure annemin yaninda oturur dedi. Bu arada arabada almış. Sizce fakir ayaği mi yapiyo bana?
Vallahi çevremde bu örnek çok var. Baştan eğer farklı eve çıkmazsan sonradan çok zor oluyor. Bi de yani evlenmek demek yeni bir aile, yeni bir düzen kurmak demek. Ev üstüne ev mi olur. Borcu olan, götü evlenmeye yemeyen evlenmesin :D ne anamdan vazgeçerim ne de uçkurumdan diyenden uzak durmak lazım. Bırakın annelerinin paşalarını.
Bu arada bence borcu yok inanma :D:D
Bilemem. Babasi oldu. Olmemeden o sirada evi satmislar baska bir yerden almak istemisler. O siradada evler yukselip alamayinca kredi cekmiş.
Zaten evlenirim hemen demiyo
Ev ayrı olmalı bana göre insan eşi ile basbasa kalmak ister şakalaşmak ister bazen ufak çaplı tartışmak ister ne bilim koltukta rahatça uzanıp yatmak ister.. büyüklerin olduğu evde bunlar olmaz. Sürekli bir iş güç yapman beklenir yorulur yıpranırsın. Bir yere gidecek olsan söylemen gerekir. Arkadaşlarını evime rahat davet edemezsin. Bayramdır seyrandır ev dolar taşar ve sen hep hizmet etmek zorunda kalırsın hele çocuğun varsa her şeyine karışırlar anneliğine kadar.. o yüzden diyorum ki kızlar kabul etmeyin aynı evde hatta aynı apartmanda yaşamayı..
Ya kredi borcu varsa mesela
Kredi borcunu ödeyene kadar evlenmeyin. Şimdi boyun eğersiniz yarın evlenince o borçlar hiç bitmez. Mecburum olur.. ısrar edersiniz bu sefer de evlenmeseydin madem olur.. işin içinden çıkılmaz. İnanın olmuyor sizin iyiliğiniz için diyorum. Arkadasım ayrı yaşıyor ama her sene 1 aya yakın kayınvalidesinde kalmak zorunda kalıyor o 1 ay bile onu perişan ediyor.. yapmayın kendinize bu kötülüğü
Doğru diyosunuz
Bende karsiyimda bi an aklim bulandi iste
Bulanmasın. Duygusal düşünüyoruz biz kadınlar ama erkekler düz mantıktır. Evlenmek isteyen herseyi göze almalı. Şimdi yaptığınız fedakarlık ilerde görülmez. Kendi iyiliğiniz için
Ya acikcasi ben borcu olduguna inanmiyorum. Ev alip satma sureci kisa o kadar fiyat oynamaz ki kredi ceksinmDaha uzak ve kucuk bir eve ustelik. Arabada aldi o sirada hemde
Ya ben oturmazdım. Çünkü fazla samimiyetin tez ayrılık olduğunu düşünüyorum ve çevremde de örnekleri var çokça. Fazlasıyla göz önünde oluyorsun. Her yaptığın göze batmaya başlıyor ama arkadaşının durumu apayrı. Bir sürü borç altına girdiyse, kiraya çıkacak durumu olmayabilir ilk etapta
Bilmiyorum dağru mu. Bir ev alip satmak bir hafta en fazla. Fiyat oynar mi bir haftada. Araba aldi bi de o arada.
Yok kalmamsi olani satip evler yukselincede daha kotu ve uzagi almislar sozde
Ayak yapiyoda olabilir. Kendine bir ev almistir mal icin evleniyo kizlar bilmiyim diyede oyle dedi magsuzdan
Ya erkekler hep aynı işte. Asla rahatından ödün vermez. Aslanlar gibi arabasını da çeker altına, tatiline de gider, marka da giyinir. Ama evlenince, ah çeyiz nekadar gereksiz bir adet, vay eskiden gelinler kaynanalarıyla yaşarlardı diye türkü tuttururlar dillerine. Biraz karakter pls.
Krefi borcu varmişmis
Cevap
14Cevap
Ev icinde ev olmaz bence. Zor durumda ise mazur görülebilir ama. Unutmayin herkes yaş alacak. Yok bön öturmöm filan demeyin peşin peşim bence. Dusmez kalkmaz allah bu
Bilmiyorum dogruysa borcu varmiş mudirmde evlendin diyelim ne olacak dedi. Annemin yaninda sonra ayiririm dedi gulerek
Ya dunyanin binbirturlu hali var bilemedim.
Benimde kafam karısik. Daha sevgili bile değiliz zatende
Hayirlisi hakkinda
Amin hepimizin
Kaynanam yanımda durabilir ben duramam başkasının evinde.
Ya soyle evlendiniz fakat esin borclu kredi cekmis daha once. Kiraya gidemiyosunuz diyelim. Bir muddet annesinin yaninda
Hayır kabul etmem. Evimde dururum ben de..
Evlenmezsın yani
Evlenmem, evleniyorsam da bir ev bulana kadar evimden ayrılmam
Zaten kendi evinde durduktan sonra evlenmenin bir anlami yok
Kendi evim derken anne baba evini kastediyosan
Aynen öyle
Tesekkurler yorumunuz icin
Rica ederim :)
Sana karsı duygusu mu var hoslanıyomu flortmusunuz nesınız
Benim ona duygum var. O da bunu biliyor. Tokalastigimda falan elimi uzunca tuttu. Sakalar iltifatlar. Tam bi adımız yok yani
Ozaman neden sana ayak yapsın kı belkı hayatında baskası var uzerıne alınıp bu derece sorgulama bence senın hoslandıgını zaten bılıyomus ıstese o da sana gelır adım atardı
Ya mudurim sordu evinin kredi ne oldu. Ya evlenirsen ne olacak diye. Konu ordan acildi.
Iste sen bu sohbetı kendıne yonelık algılamıssın o yuzden dedım adam senın hoslandıgını bılıyo sonucta sana karsı adım atmadıysa yedekte tutabılcek bırı olarak gorunursun en fazla kendısıne hayran bırınden ote gormez bu soruyu uzerıne alınman bıle gereksız gozunde buyutup hareketlerıne anlam yuklemen vs sana karsı demıs olsa bıle bı adınız yok netıcede bunu unutmadan davran ısteyen erkek gelır kendınıde gerı cek
Mudurumde bir gun sevgilinle bulusacajsin iznini o gun yaziyim dediydi. O da benim adimi soyleyerek baska kiz mi var dedi. Toklastigimda ney elimi uzunca tuttu. Bos değil yani. Gozumin icine ney bakiyor. Ama naz yapiyo adim atmiyor.
Zaten unuturum bu ev konusunuda
Oturmam.
Hala kendi ayakları üzerinde duramayan insanlar bir zahmet evlenmek için acele etmesin.
Bir kastım olduğu için değil ama en azından rahat olmak için oturmak istemezdim
oturmam. yakinimda olurlar da ikidebir gelmeye kalkarlarsada uyariririm. cok munasebete gerek yok. ben bayramlarda ugraarim
Borclusun diyelim geçici bir süre icin
borc almam.
Bankadan kredi cekmis ya. Onu oduyo
simdiye kadar herhangi birinr bagimli olacak sekilde yasamadim bundan sonrada oyle birsey tercih etmem. bende oyle birsey ihtimali yok. sordugun kisiye gelince ise bisey diyemem.
Sağolun yorumunuz icin
ben kaldiramayacagim seyleri yapmamayi prensip yaptim. ondan boyle.
şu an da olsa hayır hayallerim hedeflerim var ama muhtaç durumda olsa bakarım. Destek olursa tabi.
Hayır oturmam. Eşimle baş başa evde yasamak isterdim.
Bence fakir ayağı yapıyor
Kendinedir o ev anneme anlattim mantikli gelmedi onada
Merhaba, evet otururum ama tabi kurallarkonusulur.
Mesela
Ev islerine karisilmicak 1 hafta ben temizlik yapiyorsam 1 hafta o yapsin ev alisverisi icin herkes esit para vericek , mesela kimse kimsenin odasini karistirmicak veya girmicek ne amacla olursa olsun kisisel malzemeler ayri olacak v
Doğru odaya bir kilit takariz zaten
Hayır evde fazlalık sevmiyorum
😂😂😂
Geçici süre olabilir. yoksa olmuyor uzun vadede.
Kredi borcundan dolayi
dediğim gibi geçici. bir süre maddiyat düzelince bakarsınız yolunuza.
Ya daha sevgili degiliz. Gozume bakiyor. Toklasğimizda elimi uznca tuttu. Sarilmak istiyorum isareti ney yaptiYemek olayi ney diğer soruda anlattigim gibi sohbetler gecti
Sen kafayı yakmışsın :D
Yaktım vallahi
Sevgili olamasam dahada yakıcam
allah akıl fikir versin önce gerisine bakarsın :D
Merak etme akıl fikir olur bu iş olursa. Acaba kartlari daha açik mi oynasam? Bir erkek arkadasim bile yok off mu desem
bu dönemde çok ama çok zor
Ekonomide zor ama
zor bi tercih. haklısın...
Sevgiki degiliz daha. Acikca desem mi off ya bir erkek arkadasim bike. yok diye. Piknige gidince erkek arkadasinla mi gittin diye sorduydu. Bende o piknige gidince sorduydum. Tek gittim dedi
Ben oturamam yakın olabilir de
Oturulur ama çok iyi bir hayat olur mu bilemem
Evet yaşarım. Geçiciyse olur
Zenginse olur
Zengin niye gelini yaninda oturtsun? Imkansizliktan
Kendi kendine gelin güvey oluyorsun
Evet ciddiyet yok daha aramizda. Ha hoslanma var ama. Gozume bakiyor. Toklasğimizda elimi uznca tuttu. Sarilmak istiyorum isareti ney yapti
otururum
Barış mudure ev görmeye gidecez de benimki bir tencere yaprak sarması istedi şakadan. Erkekler yemekten etkilenir mi ne diyon
mecburetten oturanlar çok
Mecburim ayaklari mi acaba onu dusunuyorum. Borcu araba aldi. Onu neyle aldı?
En İyi Cevap