Yine böyle aynı bir soruya tek bir tane yazdım altına cevap olarak başka biri saymış yani bunlar da var niye yazmadın diye ben de bunda hepsini yazıyım dedim gelipte bunlarda yazmasınlar diye 😄
İzmir nasıl dünya şehri olabilir? metropol diyoruz. İzmir antalya vs olsa olsa İstanbulun en etkisiz ilçesi olur. metropol ne demek onu da araştırmalısın.
ama yüzölçümü önemli değil ki. İstanbul ülkenin yüzölçümü bakımından birçok şehrinde çok küçük. İzmir İstanbuldan iki kattan fazla büyük. Konya en büyüğü mesela ama ülkenin yüzde 20lik nüfusu İstanbul'da, ülkenin hala en çok turist çeken şehri de İstanbul. tarih bakımından, finans şehri olması bakımından vs vs İstanbul apayrı bir ülke gibi. dolayısyla dünya şehirleri liginde yer alması kaçınılmaz. İzmir dediğin yer ise daha çok kasaba kasaba ya da belde belde oluşan bir yer. metropol başka bir şey.
Ya metropolün ne demek olduğunu biliyorum çok şükür ben sadece İzmir bana daha güzel daha temiz geldiği için yazdım bu kadar detaylara inmenize gerek yok yani 🙂🙂
metropol demek çok yüksek bir nüfus oranı demek en başta. izmirin nüfusu 4/ 5 milyoncuk. ayrıca dünya şehri dünya metrpolleri demek, TRde şehrileşemeye çalışan kentleri kapsamaz.
Milyoncuk maşallah çok iyi küçültme yapıyorsunuz 😂😂 İstanbul Ankara İzmir 3 ü de metropol ona bakarsanız Londra’nın 8 milyon nüfusu var ona da 8 milyoncuk nüfusu mu var diyecez orası metropol olmuyor mu?
sen güney doğulusun sanırım, size yakın sayılır kısmen de olsa İzmir o yüzden daha ünlü herhalde oralarda ama benim baştaki yorumuma da salça gibi kaldı.
Biliyorum yani kalkıp ta ekonomi mezunu birine bunları ısrarla tekrar tekrar belirterek anlatman da bilmiyorum artık biliyorum dedikçe yeni birşeyler diyorsun en başta da İstanbul demek istemiyorum dedim orası olduğunu bilmesem neden öyle diyim ama Türkiye’de Ankara İstanbul İzmir dünya kenti sayılabilecek derecede metropol bana göre gerek nüfus gerek te ekonomik açıdan
Bak halen daha anlamıyorsun ve aynı şeyi yapmaya devam ediyorsun en başından beri biliyorum dediğim şeyi 50 kez evirip çevirip anlatmaya çalışıyorsun ben cahil bir insan değilim işin makarasındayım tabi ki herkesten yeni birşeyler öğreniyorum onda sıkımtı yok ama işi bu kadar ciddiye alıp ısrarla insanın gözüne sokmanız da tuhaf
Valla acemi eğitim taburu yakın dediler iki adım gittim otlar boyumu geçiyor her taraf çam ormanı birde yol kenarında araba çarpmış ayıya benzer bir leş görünce hemen u dönüşü yapıp minibüs beklemeye başladım kısa süre içinde asker olduğumu anlayan biri sağolsun alıp tabura kadar bıraktı ne tesadüftür ki o da benim memleketimde askerlik yapıp yeni gelmişti😃😃
O kadar çok mu alkolikleri ilk defa duyuyorum tabi turİzm desitansyonu olmasından ötürü alkol tüketiminin yüksek olması normal ama meşhurlupu ilk defa duydum
Sorun değil kardeşim evet doğru Nevşehiri umutmuşum patatesi meşhur iki il olduğunu biliyordum ama aklıma ilkin hep Niğde geliyor. Elma deyince de Amasya ve Niğde geliyor 🙏🙏
En İyi Cevaplar