Kan bağı olmadan da genetik yolla aktarılan hastalıklar iki taşıyıcı evlenirse de ortaya çıkabilir. WHO nun verilerinde doğu asyada değişmekle birlikte ahstalıklı çocuk oranı %6 dan sadece %8 çıkmakta... yani gö tünüzle anlayıp mal mal yorum yapmayın kara cahillikle ancak popülist olursunuz bilgili değil..
Hayır ben doğru bulmuyorum tabi ki de ama kişinin kendi kararı karışmam kimseye Olumsuz yönler arasında, akraba evliliklerinin genetik hastalıkların riskini artırdığı söylenebilir. Akraba evlilikleri, zararlı çekinik genlerin birbirleriyle çakışma olasılığını artırarak, hem fiziksel hem de zihinsel engelli çocukların doğmasına neden olabilir. Sonuç olarak, akraba evliliğinin doğru olup olmadığı, bireysel görüşe bağlı bir konudur. Bazı insanlar, akraba evliliklerini, genetik hastalıkların riskini artırmaları nedeniyle yanlış buluyor. Diğerleri ise, akraba evliliklerinin olumlu yönlerini, özellikle de daha güçlü aile bağlarını ve daha fazla sosyal desteği vurgulamaktadır. Akraba evliliğinin doğru olup olmadığına karar verirken, bu evliliklerin hem olumlu hem de olumsuz yönlerini dikkate almak önemlidir.
Doğru bulmuyorum… Fakat bu tarz evliliklerin yoğun yaşandığı yerlerde amca oğlu teyze kızı birbirlerini tanımıyorlar bile.. kırk yılda bir denk gelmişlerse gelmişlerdir mahrem sayıyorlar ve bu yüzden bunu normal karşılıyorlar. Biz beraber büyüdük sayılır bir nevi abi kardeş gibi o yüzden ben yadırgıyorum…
Kanunda yeri yok çünkü evlilik öncesi sağlık taraması yapıyorsun tahlil yapıyorsun sözde orada uyuşmazlık çıkmadığı sürece sıkıntı yok diyorlar ama bazen tıp yaniliyor
Karşıyım ben Bulgaristan göçmeniyim domuz eti felan yiyor derler ama böyle şeyler asla olmaz bizde ama bu diyenler kızına katdesone kuzenine yürüyor nasıl mudesiz insan doluysa artik
Hayır bulmuyorum çok saçma ben neden kuzenim ile evleneyim ki 🤷♂️ 14 yaşımda bana bu teklif yapılmıştı bende "kuzen, kuzen ile evlenmez" demiştim tepkimi koymuştum 😄
Sanki insan kalmamış akrabalarıyla evleniyorlar yedi kat elin yapamadığı kötülüğü yapıyorlar birde yaziiiik
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
2 ay
Bulunduğum yerde teyzesinin, dayısının hatta amcasının Kızıyla evlenen var birde bunu haklı göstermek için çabalayanlar var muhattap bile olmuyorum kardeş çocuklarına hallenen insandan her şeyi beklerim
En İyi Cevap