Böyle bir tanıdığım vardı kadına eziyet ettiler hep kadın vefat etti bugün değer miydi ya

Böyle bir tanıdığım vardı kadına eziyet ettiler hep kadın vefat etti bugün değer miydi ya

Bu sorunun cevabı, kayınvalidemin durumuna ve benim durumuma bağlı olacaktır. Eğer kayınvalidem yaşlı ve bakıma muhtaçsa, ona bakmak benim için bir görev olurdu. Bu, eşime ve aileme karşı sorumluluklarımın bir parçasıdır. Ayrıca, kayınvalidemi seviyor ve ona değer veriyorsam, ona bakmak benim için bir zevk olurdu. Ancak, kayınvalidem kendi kendine bakabiliyorsa, ona bakmak benim için zorunlu olmazdı. Bu durumda, eşim ve ben kayınvalidemin bakımını nasıl üstleneceğimiz konusunda bir karar verirdik. İşte kayınvalideme bakmaya karar vermeden önce düşünmem gereken bazı faktörler: Kayınvalidemin sağlık durumu nasıl? Kayınvalidemin ihtiyaçları neler? Eşim ve ben kayınvalideme bakmaya hazır mıyız? Kayınvalidemin bakımını nasıl üstleneceğiz?
Bu faktörleri göz önünde bulundurarak, kayınvalideme bakmanın benim için doğru karar olup olmadığına karar veririm. İşte kayınvalideme bakmaya karar verirsem, aşağıdakileri yapmayı planlarım: Kayınvalidemin bakım ihtiyaçlarını belirlemek için onunla konuşacağım. Kayınvalidemin bakımını nasıl üstleneceğimiz konusunda eşimle birlikte bir plan yapacağım. Kayınvalidemin bakımına yardımcı olacak profesyonellerden yardım alacağım. Kayınvalideme bakmak, benim için hem zor hem de ödüllendirici bir deneyim olurdu. Zorluklar olsa da, kayınvalideme bakmak, ona olan sevgimi ve saygımı göstermenin bir yolu olacaktır.
Açıklama beni mahvetti tabiki bakarım kayınvalide nedir annedir nasıl biri olursa olsun her şeyden önce bir insan. Bakıma muhtaç olan herkese yardımcı olmak isterim düşmanım bile olsa fırsatım olsa yardım ederim bu tamamen benim vicdani muhasebem
Arkamdan işler çevirecek olursa uzak dursun eğer işime karışmayacaksa başımın üstünde yeri var 😁
Hem çoğu kayınvalide kuma getirme derdinde terbiyesiz insanlar ya gelin ne düşünüyor hiç umurlarında değil
Şöyle ki bakarım desem belki de yalan olur büyük bir sorumluluk gelin kayınvalidesine bakmakla yükümlü değil.. bakıcı tutarım yanımda yöremde okur ama aynı evde yaşayabilir miyim bilmem
Cevap
21Cevap
Elbette bakarım gadası
eziyet etmek mi? Rabbim beni hiç bi zaman öyle kalpli yapmasın en önemlisi..
yaşlandığında kayınvalidem ya da kayınpederime muhtaçken bakarım aynı şekilde anne ve babama da bakarım bilmiyorum yani bizlerde yaşlanıcaz ve muhtaç bir anne babaya zulüm etmek çok günah ya 🥺 ben böyle şeylere çok üzülüyorum gerçekten de
Evli değilim ama ben veya eşimi zorlu şekillerde büyütmüş insanları bize muhtaçken kaba davranmak aşağılamak bakmamak ezmek vs çok kötü şeyler en kötü şeyler bence...
ne diyebilirim ki Rabbim bizleri hayırlı evlat eylesin bizlere de hepimize hayırlı evlatlar nasip etsin en önemlisi
Benim kayınvalidem beni zerre sevmedi ve eşimin ailesi bir olup yuvamızı yıktı. Şimdi bunca şeye karşı eşim geri gelse ve tekrar evlensek bakmam desem de vicdanım el vermiyor. Bana çok kötülük yaptılar en sonunda da nokta koydular. Darma duman olmuş birisiyim ama dedim ya vicdan işte...
Tabiki bakarım ama kendi annemle ilgilenmemi kısıtlamaması gerekiyor. Türk toplumunda çok görüyorum kadın kayınvalidesine bakmaktan kendi annesiyle ilgilenemiyor.. zaten kayınvalidenin kızı varsa gelinin bakma gibi bir zorunluluğu yok
Zor soru, zor durum, eski eşimin annesine mesela bakardım, müthiş bir insandır ama bazısı böyle hissettirmez zulüm olur, buda çok sıkıntılı bir durum. Bilemedim. Rabbim kimseyi elden ayaktan düşürmesin.
Allah kimseyi bakima muhtac hale getirmesin, bakardım, bakamayacak olsam da parasini kendim verir güvenilir bir bakıcı tutardim, kendi evimde yasatırdım. bir gun biz de o duruma dusebiliriz cok zor cok
Bir insan bakıma muhtaç bir durumda ise ve iş bana düşmüşse, tabii ki bakarım. Hatta kendi kayınvalideme değil, abiminkine, ablamınkine bile bakarım. Benden başka umudu kalmamışsa bir insanın, insanlığın ölmemesi için suni tenefüs yaparım gibi düşün.
Bakarım napacalım huzur evlerinde eziyet mi çeksin kadın oğlu bakmam derse oğlunu boşarım kadına yine bakarım
Bugun anasına bakmayan yarın bana da çocuğuma da bakmaz
Bakarım elbette o kadar da insanlığımı kaybetmedim bu hayatta hepimiz yaşlanacağız ve hepimiz bir şekilde birilerinin yardımına muhtaç kalacağız. Birazcık empati yapmak gerekiyor bu konuda.
Merhamet etmeyene merhamet edilmez.
Bizim o zamanlarımız gelmeyecek mi?
Hepimiz beşeriz ve yolculuğun son demlerinde bizde o yoldan geçeceğiz.
Tabiki eşimin ailesi başımın tacı olur.
Onlar olmasa eşimde olmazdı sonuç olarak.
Tabiki bunlar özel alanlara saygı duyulduğu ve insanların yerini bildiği sürece geçerli.
Sonuçta saygıda değerli bir şey hak edene duyulur.
Kişiye göre değişir. Bakıma muhtaçsa elden ne gelirse şuanda genel psikolojimle bakamam. Zaten evlilik psikolojisini kaldırabilecek takatim yok. Ruhen bir iki yıl kafamı dinlendirebilirsem bakarım bakma zorunluluğum yok allah Rızası için yaparım. Onun dışında aileyi sevsemde eşimle başbaşa olacağım bir evim olsun isterim şuanda olsa bu durum bayaa can sıkıcı olur ama bakıma muhtaçsa yapacak bişey yok allah verir o sabrı maddi manevi..
Büyük konuşmayayım ama gerçekten bakmak istemezdim, öz babannemi bile çekemiyordum bazen... Yaşlıyla İstanbul'da yaşamak çok zor. Ev ferah olmalı ki kimse kimsenin gözüne batmasın.
Bakarım eşim kendi veya benim aileme bakmazsa bende eşime dönüp bakmam. Yardıma muhtaç olana sırtını dönen merhamet etmeyen insan banada etmez.
Yazık ben dargındim beni öyle kırdi ki ona rağmen bir özür kusura bakma duymadım ağızdan. Yinede gittim baktım hastanede Allah için sadece
Yaprak Dökümünde Ki Cevriye Gibi Bir Kaynanam Olsun Yemin Ederim Bakmam O Nasıl Bir Kötü Kalpli Kaynanaydı Öyle
Eşimin annesi başımın tacı olur.
Bana ihtiyacı olan birine de kayıtsız kalamam dolayısıyla bakarım.
Önce bana olan tavrına bakarım diğer evlatlarına gelinlerine nasıl davraniyor bana tavrı nasıl. Bence hangi evladı değerli kıymetli ise o bakmalı ama genelde tersi olur hep
Merhabalar
Eşimin annesi kıymetlimiz olur ama bakmak gerek iyi davranmak gerekli
Başımın üstünde yeri var fitne çıkarmadığı sürece ☺️
Çekilmez biriyse huzur evine yollarım eğer kendi halinde bi zararı yoksa bakarım
Kayinvalidem bana hayatı zehir etti kendi kayinvalidesi şu an hasta ama yüzüne bile bakmıyor ben yinede Allah rızası der bakardım
kimseye bakamam basarım tekmeyi eşim de rahatsız olursa onada basarım tekmeyi işinize geliyorsa kızlar
Merak etme dostum sen o tekmeyi basmadan onlar sana basacak gibi.😒
@onlyteenage sen kimsin işine bak hadi
Dinen bakmak zorunda değilsiniz , iyi biri ise size kötülüğü dokunmadıysa neden bakmayacaksınız
Elbette bakardım
Bu işler parayla değil sırayla
Kötülük yapan kötülük bulur
Bu belirli şartlara bağlı eşim de ben de kayınvalidem de ve evliliğimizin akışında bir sıkıntı oluşturmayacaksa ve bakıma ihtiyacı varsa bakardım.
Hoş karşılardım neden ezyet edeyim ki ne yaptı kadın sanki?
bakarım, Allah kimseyi kimsenin eline düşürmesin kimseye muhtaç etmesin
bakarım niye bakmayım ektiğini biçersin derler
Hayır kurmumuyum ben 🤪
Lo evlenmeyeceğim
İyi biri ise bakarım
Bana nasıl davrandiysa aynı şekil
Ona hizmet ederiz elbette
Bakarım tabiki
Seve seve bakardim
Bakılmalı tabiki
Iyi biri ise evet
bakmayan haindir