Başkasına dayatmaya çalışan, göze sokmaya çalışanlara sözümüz
Evlenen kadınlar neden bir şey başarmış gibi davranıyor?
Başkasına dayatmaya çalışan, göze sokmaya çalışanlara sözümüz
Tipli/tipsiz inanın bu ülkede herkesin bir alıcısı var
Sokakta, internette, is yerinde.. muhakkak bulursunuz eğer bir filtreniz yoksa. Hele bizim gibi bir orta doğu ülkesinde bir kadının Yalnız kalması ancak kendi isteğiyle olabilecek bir şey:) (Tüm kadinlar bilir)
Hâl böyleyken "bir anda oluyor kuzum yaaa" diyenler, altınları da kocasını da milletin gözüne sokanlar neden bu kadar fazla? Evlenmesen baba evinde de özgürlüğün olsa, sifir sorumluluk ile yaşarsın. Ömrünün sonuna kadar es, çocuk, kayinvalide vs bakıcılığı yapmış olmazsın.
Evliligi bu kdr güzelleyen nedir mesela, anlayan varsa anlatsın bana da :)
Bence gercekten bir sey basarmis oluyorlar. Ozellikle bu devirde. Bu soruyu bir 5-7 sene once falan sorsan yorumum farkli olurdu ama şu an bence evlenmek gercekten basari. Her yerde çıplak kadinlar gezerken ve erkekler illaki ya parali ya da parasiz kadinlarla/sevgililerle her ihtiyacini giderirken evlenmeye ikna olmalari gercekten basari. Ustelik boyle bir ekonomik krizde buna ikna oluyorlar.
Daha da enteresani dedigin gibi evlilik kadina cok daha fazla yuk yüklüyor. Bir de hadi calismayanlari anlarim ama meslegi olan, calisan kadinlarin bazilari da ayni tavirda. Ve hem calisip, hem turk erkegi gibi asalak ve koca bir bebekle ömür geçirmek, o koca bebekten bir de kucuk kucuk bebekler yapmak gerçekten başarı. Simdi turk kizlarinin hakkini yemeyelim bence.
Bir de tum bunlarin ustune erkegin ailesini idare etmek falan gerçekten zoru başarıyorlar. Ha tum bunlarin bilincinde olup neden evleniyorlar orasi muamma. Yani yaslaninca tek kalmamak icin olabilir. Gonul bu soz geciremiyor olabilirler. Sonra bu ulkede kadin cinselligi cok kabul gorulebilen bir sey degil. Bunu daha rahat ve legal sekilde yasamak olabilir. Inanc geregi olabilir. Zina etmeyeyim, evlenmek sunettir diye dusunen olabilir.
Belki baski, belki hayaller daha guzel geliyor, iste bir kocam olur, en iyi arkadasim olur, beni bebegi gibi sever, beraber gezeriz vs gibi ama gercekleri yaşadikca görüyorlar ki pekte boyle olmuyor, yani boyle anlatiyorlar ben onlarin yalancısıyım.
Kafada bir beyaz atli prens var, maasli kadinlarda da var bu ama o bu ülkeden cikmiyor, çıkmaz. Yani turk kültürüne, turkiyedeki evlilige vs bakinca haklarini yemeyelim kiz basari baya. Yani sen gel evlenmeye karar ver, tum yukleri de sırtlan. Ailesiyle de evlen, koca bebeklede evlen, artik turk erkeklerinin calismaya evi gecindirmeye de gonlu yok. Askerligi falan biraktilar zaten. Birkac yila calismayacaklar gibi duruyor. Kadin olarak evi de gecindir.
Diger bir başarı unsuru da bence erkekler hem kolay ikna olmuyor evlilige, ozellikle bu devirde. Hemde iyisini bulacaksin, alkolu, kumari olmayacak, ofke sorunu olmayacak, siddet uygulamayacak vs bu kriterleri bulmakta kolay degil bu ulkede. Basari sayabiliriz bence.
Acikcasi turk erkegi ve turk aile yapısı farkli bir versiyonda olsa evlenirdim acikcasi.(aileler cok dahil falan olmasa.) Vefat etse tekrar evlenirdim. Kocam beni boşasa tekrar evlenirdim. Seda sayan gibi. Ama bizim milletin erkekleriyle pek anlasamiyorum ve turk erkeklerinin evlilik anlayisindan rahatsiz oluyorum.
Kadini sevdikleri icin degilde her turlu ihtiyacim karsilansin mantiklarini ve kendileri her halti yiyip evlenince temiz aile kizi aramalarindan rahatsiz oluyorum. Asalak olmalari, hayattaki tum sorumluluklarini sadece meslek hayati olarak gormeleri falan ciddi derece sorun. Ozellikle calisan kadinlar icin. Sorudaki detay ve benim saydiklarima da bakarsak bir calisan kadin olarak bu evlilik sorumluluguna girmek, turk erkegiyle ve ailesiyle evlenmek falan gercekten cesaret ister. Bu yuzden de ben basari olarak sayabilirim bence.
Basari değil de mahalle baskısı olabilir
Keza çoğu kadın evlenirken bunun farkına varmıyor, yalnız kalırım, yasim gecer koca bulamam korkusu ile birine kapağı atıyor. Erkekleri ikna etmek sandiginiz kadar zor değil çünkü bizim toplumda erkeklerin kendi başına yemek yapmak, ütü yapmak vs becerileri çok fazla yok. "Paşa oglum" sendromundan dolayı.. evlendiği kadını da hizmetçisi görme eğilimi çok fazla. Burfaki erkeklerin bile çoğu ya evli ya nisanli. Kadınlar için evlilik çoğu zaman yolun sonu ama erkekler 2. yi 3. yu arıyor her daim. Ellerinin altında bi kadın daha var , o yüzden evliligi kisitlayici görmüyorlar.
Bence bu toplumda bir kadının evlenmemesi daha büyük bir başarı. Hem baskılara hem çevreye hem de yalnızlığa dayanmak.. kendi kişisel özgürlüğünü seçmek... başkalarının yollu mu olacak bu iftiralarina bile göz yummak gerçekten büyük başarı.
Ayni düşünüyoruz aslinda. Zaten bende bu seninde dedigin sebeplerden evlenmekten cekindigimi son paragrafta yazmıştım. Ikimizde hakliyiz bence. Ben rurk erkegiyle ve turkiyede evliligin zor oldugunu dusunuyorum. Yani bunu isteyenler icin. Cunku mutlu evlilikleri olsa bile, goze sokmasa bile kadin daha cok sorumluluk aliyor illaki.
Bende tabi goze sokmaya calisan, insallah guzum, bir anda oluyor diyen, evlenince havalara giren kizlara gicik oluyorum. Arkadasimin ablasi evlendi. Evlerine de arada gider gelirim. Ablasinin bekar halini bilirim. Tesadufen gecenlerde kocasiyla beraber karsilastim. Bir hava bir hava. Bu kiz boyle degildi. 2 yillik okumus, sonra tamamlamis biri. Kafasi yürüyüşü bile diklesmis.
Bu kizlarin diger bir enteresan ozelligi de kocaci olmaları ve kocalarini dunyanin en yakisimli erkegi gibi görmeleri. Yahu turk erkekleri zaten genel olarak yakisikli, boylu poslu, kasli, bakimli falan degil. Az bucugu boyle. Geri kalani kisa, gobekli, kıllı, cogunlukla da kel yabda az saci olan tipler. Ne yapayim senin kocani da benden koruma tavirlarina giriyorsun.
Bazen disarda bazi ciftlere bakiyorum, belki dikkatli de bakiyor olabilirim. O da bu kadin, bu adamı mi bulmus, ne guzel hatunsun yanina yakisacak birini bulamadin mi diyorum. Biraz inceliyorumda galiba farkinda olmadan. Kiz beni farkederse o korumaci tavirlarina giriyor. Benim gibi bakan herkes kocasını elinden alacak sanki. Hadi yanındaki tas gibi adam olsa neyse, kiskanmakta, sahiplenmekte haklisin derimde yanındakine gore gereksiz tavırlara giriyorlar.
Peki sen neden bu kadar eziliyorsun evlenen kadınlarla ilgili bunu hiç düşündüğün oldu mu:) ?
Evlenip de gayet özgür ve medeni bir şekilde yaşam süren kadınlar olduğunu da hiç biliyor musun? Hep kötü örnekleri gördün ve bunu yazdın? Bence kendi içindeki bu durumu hallet önce evlenen ve bir şey başarmış gibi davranan kadınları kıskanan halini düzelt… Sonra onları eleştir. Belki kızacaksın yorumuma ama bu sana küçük bir tavsiye sadece.
Çünkü insan önce kendisi ile ilişkisini düzeltmeli. Sonrasında sen de bir şey başarırsın ve başarmış gibi davranırsın belki:)
Yorumunuz için teşekkürler ancak keşke önce ne demek istediğimi anlamış olsaydınız :)
Yorumda da belirttiğim gibi evli, mutlu insanlara hiçbir şey dediğim yok keza evlendikten sonra da insan potansiyelini ortaya çıkarabilir ancak benim lafım kendi ekonomisinden bihaber, etrafındakilere gösteriş yapmaya çalışan budalalara:)
Bunu bile kıskançlık olarak degerlendiren sizinde belki kiskancligin ne olduğu üzerine düşünmeye ihtiyacınız vardır 🤔🙋🏻♀️
Soruyu evlenen kadınların hepsine genelleme yaparak sorduğun için bu şekilde cevapladım. Bizim gözümüze batmıyor bu hareketler. Cahillerin hareketleri neden göze batsın ki. Ama özellikle seni etkiliyorsa ve -ki gözüne battığını söylemişsin- alt psikolojinde gerçekte onları çekemediğin durumu az da olsa vardır. Kaynanalarına ve bilmemnelerine baktıklarını söyleyerek kendi alt psikolojini rahatlatmaya çalışmışsın üstelik. Neyseki sen öyle değilsin ve rahatsın diye de mutlu olmayı unutmamışsın. Seninle bu konuyu burada tartışmayacağım lakin sen kendi içini tabiki benden daha iyi bilirsin. Fakat dışa yansıyan bu. Ben de teşekkür ederim iyi günler.
Benden 1 yaş küçük tanıdık, o zamanlar 23 yaşında falan, 3 tane çocuğu var. Maddi durumları da oldukça kötü, maalesef okula başlayacak çocuğuna forma bile alamıyor o dönem. Her fırsatta bana sanki evlenmeyi çok istemişim ama başaramamışım gibi davranıyordu. "Yahu istesem 5 kere evlenirdim" falan diyorum, he he diyip dalga geçiyor arkadaşıyla. "Ufacık yaşımda 3 çocuk yapıp formasını bile alamasam daha mı iyiydi, halim vaktim yerinde kocaya ihtiyacım yok" dedim, resmen kıpkırmızı oldu ve bir daha da konuşmadık😂 had bildirmek lazım
Ayrıca soruda söylediklerin benim devamlı söylediğim şeyler, bir an "acaba ben mi sordum soruyu" dedim😂
O değil de, şu karıların yolda görsem yolumu çevireceğim tarzdaki adamlarla evlenip, göbekli kel kocalarını çok yakışıklı zannedip herkesin kocasına baktığını sanarak triplere girmeleri yok mu😂😂😂 Bundan daha aciz bir şey görmedim ben😂
Çok bakma canım tapusu bendee afsgaga
😂😂
Cevap
6Cevap
Bekarken hayat yolculuğunda tek başına yürürsün tamm aile var ama manevi olarak eşin yerini tutmaz.
Evliyken yolu iki kişi yürürsün. Eger dogru kisiyi bulmuşsan hayat daha kolay ve yasamasi zevklidir. Her seyden tat alırsın. Iki kisi üzülmek ya da iki kisi mutlu olmak başka bir sey. Başını yaslayacagin bir omuz cok seyden kiymetli.🥰
Toplumsal dayatmadan dolayı. Evde kalmadın birini buldun ya. Marifet oluyor. 😃
Erkeği ikna etmeyi başarı olarak görüyorlar galiba. Bana göre evlilik birlikte istenmeli. Ortak bir hayal kurulmalı. Evlenmek bir başarı değil. Evliliği sürdürmek bir başarıdır.
Genelde vasıfsız ve geliri olmayan , aileden varlikli olmayanlar kocayi garanti olarak görür. Bunu elde etmeyi de başarı sayarlar. Hayatlarinda başka başarisi yok ki havasini atsin tek o var. Onu abartiyor bu nedenle
Dogru söylüyorsun. Bir de kendi ayakları üzerinde durmaya çalışanlara üstten üstten bakarlar.
Hayattaki en zor şey evlilik bence başarıyorlar 😂😂😂😂😂
Kız sende yaparsın, dene inanıyorum
Klasik evliler gibi olmak iğrenç geliyor, ama uyumlu olduğun, sevdiğin, güvendiğin bir erkekle aynı evde hayat arkadaşı olmak çok güzel bence (çocuk uzun süre istemem bu arada, olduğunda da 1 tane)
Valla aradığım soru yeöinlen bende çok merak ediyorum bu sorunun cevabını ama benim fikrim zihniyet böyle
Bu zihniyet değişmez
Bende evliyim anlattığının hiçbir şeyini yapmıyorum sade mutlu hayatım var o insanlar cevrelimde görüyorlar sonra birbirilerine hav atıyorlar
Evlenmeye bilirsin herkesin kendi seçimi bazıları hayat arkadaşı ister bazıları da yalnızlığı tercih eder
Hayattaki tek becerebildiği şey o olduğu için
Supersin ya, birde kendi istediği ile evlenmeyen tiplere sanki evlenmek istiyorda kimseyi bulamıyor gibi davranmaları yok mu. Deli oluyorum
Ne güzel işte bir eşi var herşeyi paylaşacak güvenecek bir elmanın iki yarısı gibi
çocukluktan beri bunun için yaşayan tipler onlar
Sen haklısın kral hep bu kafadan devam et
Öyle görmüştür çevresinde
bekarlıktan kurtulmak zaten marifettir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?